-
supkutano i intramuskularno????
Opet dosađujem s pikanjem i nadam se da me administratorice neće zaključati iako bi ja sama sebe zaključala jer stvarno sam već x puta otvarala temu pikanja.
No, ovako stvari stoje.. decapeptyl sam "doktorirala" on se daje supkutano jel tako u stomak pod nekih 45 stupnjeva. Onda sam si isto tako pikala Gonal F u pen pakovanju, ali kako sad Menopur intramuskularno?? Ja sam se jučer piknula na isti način kao i sa decapeptylom u trbuh samo u drugu stranu nakon što sam smućkala prah i otopinu.
Jel' to ok? Sludili su me hormoni
ništa više ne znam.
-
a šta piše na Menopuru? samo i.m. i nikako s.c.? ja ga nisam uzimala, ali ako piše samo i.m. odi u ambulantu kod dežurne sestre da te pikne ako se ne usudiš sama piknuti to malo dublje.
Inače igle za s.c. i za i.m. nisu iste, za i.m. su malo duže i zato je bolje da te pika netko tko zna da ne povrijediš slučajno neki živac.
-
na uputi za menopur koja je na njemačkom naslućujem da je intramuskular ...
ali evo rečenice pa se možda nađe neko tko zna..
In allgemeinen wird die Behandlung mil 75 bis 150 I.E. Menopur intramuskular (i.m.) oder subcutan (s.c.) pro Tag begonnen ....
Da li je moguće da može i na jedan i na drugi način?
-
Bez brige 8) . Moze oboje
.
Puno srece!
-
Po MB, Munopur isto ide subkutalno.
Znači obje pikice u trbuh (decapeptyl i Menopur), možeš jednu s jedne strane, a drugu s druge.
Samo se javi ako imaš pitanja,
-
Da, i ja sam isto, bila je kombinacija decapeptyl i gonal prvih 5 dana, poslije je bio merional - sve ti to može ići i u trbuh, i u rame, ovisi na što ćeš se odlučiti - nakon ramena, ja s obje injekcije prešla u trbuh mjesto ti je malo ispod pupka, lijevo za jednu injekciju, desno za drugu, puno manje boli nego rame i ne ostaju modrice.
-
hvala vam
Non stop pregledavam neke papire, pa onda net ... i bez veze se bacam u dileme i sumnje radim li ovo ili ono dobro ili pogrešno. U ponedjeljak kad sam bila u MB nisam sestru ustvari ni pitala kako ću s menopurima, jer mi je pokazala gonal, a taj četvrtak kad bih trebala početi s menopurima činio mi se daleko i bila je grozna gužva vani, pa sam imala neku potrebu da požurim ...
-
Bez brige, menopur i gonal se isto daju. Znači - trbuh i rame su ti OK. Bolje trbuh jer manje boli i nema modrica.
-
Bože sad vidim da radim napamet. Ja sam i menopur odmah pikala u trbuh. Nisam se niti zapitala da ide drugačije. Pa mislim da bi žena u apoteci naglasila da ide i.m. jer sam tražila najmanje i najtanje igle
. Ovo pikanje u trbuh je koma nikako da se naviknem da zapiknem tu iglu brzo. Jednostavno mi mozak ne da pa ne da. Ja to polako a pripreme traju, pa na jen, pa na dva pa na tri i tako ja to otežem i otežem. Užas.
-
Ambulanta u kojoj daju injekciju
Molila bih informaciju da li vam je poznato u kojemu domu zdravlja se može zamoliti da vam daju injekcije (npr. Gonala ili Decapeptyla), a da se ne mora ići u Petrovu bolnicu. Ili je to uz osobno davanje injekcije jedino rješenje.
Ako netko zna - preferirala bih područje zapadnog dijela grada (od Savske prema Prečkom).
Hvala,
-
Ambulanta u kojoj daju injekciju
Molila bih informaciju da li vam je poznato u kojemu domu zdravlja se može zamoliti da vam daju injekcije (npr. Gonala ili Decapeptyla), a da se ne mora ići u Petrovu bolnicu. Ili je to uz osobno davanje injekcije jedino rješenje.
Ako netko zna - preferirala bih područje zapadnog dijela grada (od Savske prema Prečkom).
Hvala,
-
Nazovi službe tipa Zorica (za njegu bolesnika itd.) - pa imaš privatno uz plaćanje riješeno davanje injekcija. Za ostalo - molit po domu zdravlja ili kod svoje ginićke, uz kavicu itd. (ovisno kakvi su ti tvoji), šta će ti reć ovisi o njihovoj dobroj volji ili će te vratit tamo di radiš MPO uz komentar a nek' vam oni daju, osim ako ne nađeš nekog dobrog anđela. Naravno - od svega preporučam samoinjektiranje ili da ti injekcije daje tvoj muž. Mi se nakon toga preporodili.
-
Samo da mi je doći do pikanja onda bi znala da je napokon krenulo. Nadam se da ću još ove godine.
Ja nema šanse da se sama pikne. Nikolina - ako dobiješ odgovor molim te javi gdje si to radila (Od Savske prema Prečkom).
-
Nikolina, Dodirko... ako sam ja mogli mislim da može svaka od vas. Meni je bilo loše od samog ulaska u dom zdravlja, a da ne pričam kad bi sestra u čekaonici pitala "ko je za injekciju?". Sama pomisao na igle činila je da se osjećam skoz ukomirano od straha i nelagode.
No, drage moje, ova naša borba, fakat otrcana sintagma, ali tako je čini nas stvarno jačima i izvlači iz nas ono što nemamo pojam da imamo u sebi. Između ostalog hrabrost!!! Stvarno nije teško, već su cure pisale, ima na forumu precizno kako to izvesti i ne može se pogrješiti.
Kako sam ja ispitala sve moguće opcije prije nego sam se usudila to uraditi sama ove privatne kombinacije su oko stotinjak kuna po injekciji, pa vi sad vidite ako ste u dugom protokolu koliko je to love. Bolje neke dobre cipele
ili vikend u Veneciji za taj iznos.
Ako nekom treba pp kako da to stvarno uradi, jer mene su baš cure s forma spasile, samo pitajte.
-
Nikolina, Dodirko... ako sam ja mogla mislim da može svaka od vas. Meni je bilo loše od samog ulaska u dom zdravlja, a da ne pričam kad bi sestra u čekaonici pitala "ko je za injekciju?". Sama pomisao na igle činila je da se osjećam skoz ukomirano od straha i nelagode.
No, drage moje, ova naša borba, fakat otrcana sintagma, ali tako je čini nas stvarno jačima i izvlači iz nas ono što nemamo pojam da imamo u sebi. Između ostalog hrabrost!!! Stvarno nije teško, već su cure pisale, ima na forumu precizno kako to izvesti i ne može se pogrješiti.
Kako sam ja ispitala sve moguće opcije prije nego sam se usudila to uraditi sama ove privatne kombinacije su oko stotinjak kuna po injekciji, pa vi sad vidite ako ste u dugom protokolu koliko je to love. Bolje neke dobre cipele
ili vikend u Veneciji za taj iznos.
Ako nekom treba pp kako da to stvarno uradi, jer mene su baš cure s forma spasile, samo pitajte.
-
Cure ako vam može pomoći,ja bih zvala kućnu njegu i za 30 kn bi mi došle kući vikendom i praznikom,samo napomenete što uzimate i da je bitno da su točne.Sretno!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma