Results 1 to 10 of 10

Thread: ručak danas za sutra

  1. #1
    slava's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    890

    Default ručak danas za sutra

    Svi vi forumaši koji radite i radi toga morate kuhati ručak danas za sutra, što kuhate. Ja imam neka jela koja vrtim, zanima me kako vi to radite, da pokupim ideje . Najviše volim kad ne moram ništa zgotovljavati, samo podgrijem i jedem.
    Svi recepti i savjeti su dobro došli .

  2. #2

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Svi cušpajzi, meso na saft, pečeno meso, juhe, ćufte, bolonjez...

    90 posto svih ručkova radnim danom skuham unaprijed, pa nakon posla samo skuham prilog i/li zgotovim jelo koje sam skuhala sinoć.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,710

    Default

    I naravno, ako radiš jelo u koje se dodaje krumpir, to nikako ne jedete drugi dan. Dodatna solucija je skuhati krumpir posebno, pa ga dodati kuhanog u već gotovo jelo, npr.grah, krumpir gulaš....

  4. #4
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    grašak varivo sa mrkvicom
    pileci paprikas
    saft od mljevenog mesa sa tijestom
    saft sa telecim sniclima sa rizom
    gusta pileca juha
    ...

  5. #5

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    90 posto svih ručkova radnim danom skuham unaprijed, pa nakon posla samo skuham prilog i/li zgotovim jelo koje sam skuhala sinoć.
    i ja isto

    juhe
    variva
    saftovi
    lazanje
    meso

  6. #6
    slava's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    890

    Default

    mi jako volimo lazanje i imam super recept za njih. Da li bi ih mogla složiti dan ranije, a sutra dan ispeći?

  7. #7

    Default

    Ja to radim.
    I znam složiti i staviti tepsiju u zamrzivač.

  8. #8
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Ja to radim.
    I znam složiti i staviti tepsiju u zamrzivač.
    i ja.
    slaganje lazanja mi je dugotrajan proces, nema smisla da ga cesto ponavljam
    pa uvijek slozim za bar tri obroka i smrznem.

  9. #9
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    ja cak i pohano ili fasirance kad radim, radim za dva dana.
    drugi dan podgrijem u mikrovalnoj.
    i riza i tjestenina podgrijana u mikrovalnoj mi je ok.

    i jos jedna korisna praksa (bar u mojoj obitelji): podinstati puno teletine (u kockicama) na luku, skoro do kraja, ohladiti i smrznuti u paketicima. Onda od toga u hipu nastane - teleci saft, ili rizoto, ili grah cuspajz, ili teletina s mahunama i krumpirom...

  10. #10

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    NL - UK - NL
    Posts
    722

    Default

    Ja pravim ogromne kolicine starasa - onda to izmiksam u finu smjesu i zamrznem.

    To sa onim mesom iz predhodnog posta sa kakvim prilogom odlican obrok

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •