Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: što da radim?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno što da radim?

Dora mi je opet završila na antibiotiku i zadnju žličicu bi morala popiti u nedjelju.
    Dr. je rekla neka dođemo u ponedjeljak na cijepljenje sa MoPaRu cjepivom... :shock:

kako sad to, upitala sam iznenađeno jer mi se Dora ne čini dovoljno zdravom.
    ona je rekla da bi po tome ona već mogla primit cjepivo - tko je tu lud?
    zar ne treba biti potpuno zdrava, a pogotovo to cjepivo ....

šta da radim? ne mogu dozvoliti tu ludost...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ponedjeljak nazovi, reci da jos kaslje/ smrca/ sto god ti padne na pamet i dogovori drugi termin

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uostalom, na telefon će ti se javit sestra pa će nećeš sukobljavat s doktoricom!

meni je sestra kod doktorice rekla da mora proći 10 dana nakon uzimanja antibiotika... za cijepljenje...
    i još odugovlačimo to je bilo prije mjesec dana, malo sam ja bolesna, pa šmrca... pa kašljuca... nedam je... al ću svakako to učiniti prije nego se vratim na posao, jer ako će imati nuspojave bolje da je s mamom... a imala ih je i prije

ako će ti stvarno doktorica inzistirat, reci joj da nećeš sad i gotovo!
    još MoPaRu

SRETNO! I hrabro!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a meni proslavljeni dr.J. reko da za MoPaRu nema veze jel bolestan ili zdrav ...

naravno da sam mjesecima čekala priorix i još tempirala da je skroz zdrav.

a sad već kasnimo mjesec dana na novu dozu 5u1, ali briga me - zadnji put je imao gadnu reakciju i čekat ćemo još...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spooky, mislim da mozes skroz jasno i glasno reci doktorici svoje zahtjeve. da kao majka osjecas da nije ok cijepiti dijete koje je jucer popilo zadnju dozu antibiotika i da ces pricekati bez obzira na rokove koji se spominju.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    a meni proslavljeni dr.J. reko da za MoPaRu nema veze jel bolestan ili zdrav ......
    ili reci da hoćeš Priorix, možda za njega treba biti zdrav

Citiraj miha prvotno napisa
    naravno da sam mjesecima čekala priorix i još tempirala da je skroz zdrav.

a sad već kasnimo mjesec dana na novu dozu 5u1, ali briga me - zadnji put je imao gadnu reakciju i čekat ćemo još...
    Znači, imali ste reakciju na 5u1, a kako je bilo s Priorixom i ako slobodno pitam s koliko ste ga mjeseci cijepili?
    mi smo u sličnoj situaciji pa bi mi super došlo iskustvo
    Thanx

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemoj doći na cijepljenje i gotovo. Dođi kad djete ozdravi, tj.kad prođe najmanje 10-14 dana a da dijete ne pokazuje čak ni male znakove bolesti.
    Moje laićko razmišljanje je da se cjepivom unose umrtvljene stanice neke bolesti, a koje dodatno opterećuju djetetovo tijelo, a za koje nikako nije dobro da uz sve ima i oslabljeni imunitet od bilo kakve bolesti, a pogotovo one za koju je bio potreban antibiotik da se dovede pod kontrolu.
    Ja je nebi ni zvala, već nazvala za dva tjedna i dogovorila novi termin cjepljenja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naša dok.ne cijepi čak ni u situacijama kada u obitelji netko šmrca, jer postoji više od 50% šanse da dijete kroz dan-dva pokupi infekciju koja je u njegovom okruženju, a tada bi došli u dilemu kod eventualnih komplikacija nakon cijepljenja jer nebi bili sigurni o čemu se radi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moram kod doktorice jer sam na bolovanju, a moja dr. opće prakse treba njezinu potvrdu da mi zaključi bolovanje.
    :/
    Razmišljam o tome da ostanem još ovaj tjedan doma s Dorom pa tek onda da obavimo to cijepljnje. Tako bih ja bila sigurna da je skroz ozdravila ( ide u jaslice )...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako ćeš biti i prilično sigurna da nije pokupila neku novu beštiju.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spooky, ti imaš pravo odgoditi cijepljenje. i ja sam imala takve razgovore s doktoricom, dok ona nije prihvatila moje razloge.

njeni argumenti su bili da je ona doktorica, i da ona bolje zna.
    moji su bili - da sam ja mama, da je dijete moje, i da će se cijepiti kad ja to budem dozvolila (u okviru kalendara cijepljenja).

nisam nikad dala cijepiti bolesno dijete, pa makar to bio samo "cureći nosić"...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A zasto bi je vec cijepila? Dr. Sabol je nama rekao da preporuca sa navrsenih 15 mj (Priorix).

Inace, sta se tice razdoblja oporavka i cijepljenja nakon bolesti, nasa soc. pedijatrica preporuca 2tj.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I nama još predstoji to cjepivo, ali nikako... Naša dr kaže da mora proći 10-ak dana od zadnje doze antibiotika. I pričekat ćemo još i da sredimo željezo. Budući da je nešto niže od normale, i to je razlog za odgodu.

Ja bih rekla doktorici upravo tako - da bih još odgodila zbog tek preboljene bolesti. Nema prisile. Mora uvažiti i tvoje mišljenje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odra, ni mi se jos nismo cijepili a i ne znam kad cemo. Ovdje je puno djece zarazene ospicama u naseljima gdje se ne provodi cijepljenje i nije mi svejedno.

Ici cemo kuci u travnju i tada ce dobit zadnji 5 u 1. Koliko treba proci izmedju 5 u 1 i Priorixa ako se odlucim cijepiti je?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ici cemo kuci u travnju i tada ce dobit zadnji 5 u 1. Koliko treba proci izmedju 5 u 1 i Priorixa ako se odlucim cijepiti je?

Baš i ja trebam pitanje na ovaj odgovor.
    Bili smo danas za cijepljenje 5 u 1 a oni nam uvalili Priorix. Kaže ovo je hitnije a 5 u 1 možete za dva tjedna.Zar je dovoljan tako mali razmak?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa

Baš i ja trebam pitanje na ovaj odgovor.
    Bili smo danas za cijepljenje 5 u 1 a oni nam uvalili Priorix. Kaže ovo je hitnije a 5 u 1 možete za dva tjedna.Zar je dovoljan tako mali razmak?
    Dovoljan je, sigurno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Odra, ni mi se jos nismo cijepili a i ne znam kad cemo. Ovdje je puno djece zarazene ospicama u naseljima gdje se ne provodi cijepljenje i nije mi svejedno.

Uvijek ima iznimaka, ali načelno je pravilo ovakvo:
    Između dva različita cjepiva koja sazdrže žive, oslabljene uzročnike, npr. cjepiva protiv vodenih kozica i priorixa, treba proći u pravilu četiri tjedna ako se ne daju istovremeno.
    A Između dva "neživa" cjepiva nije potrebno poštivati neke posebne razmake. Isto tako između "neživog" (5u1) i živog (priorix) ne treba paziti na razmak.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala na odgovoru,tako ćemo jedino i stići cijepiti u terminu jer već debelo kasnimo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Malo kasnim na ovoj temi al cure, ni slučajno nedajte dijete cjepit sa MoPaRu cjepivom...nedajte...Moj sinčić se cjepio tim cjepivom prije 2 mjeseca i obolio od meningitisa,a ja nisam gotovo ništa znala o tom cjepivu. Zahtjevajte Priorix jer po zakonu imate to potpuno pravo. U hzzo-u možete dobit detaljne informacije o tome. Sretno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •