Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Visoka temperatura i dojenje

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Visoka temperatura i dojenje

Imam temperaturu od 37.2 pa varira do 37.8. Mali je tek navrsio 15 dana, dojim ga, dobiva na tezini, al ne znam kako se ponasati kad imam temperaturu. Hocu li ga zaraziti mlijekom? Nasla sam na netu podatke da je sasvim sigurno dojiti u tom slucaju, no ipak bih htjela cuti vasa iskustva.
    Inace, i muz i ja po stanu hodamo s kirurskim maskama kako ne bi puhali u njega. On nema temperaturu, al je dosta nervozan danas, sto inace nije, pa se bojim da to nije od mozda mog mlijeka :? Mozda glupo zvuci, al svasta mi je padalo na pamet
    Pliz, savjeti!

E, da, i jos jedno pitanjce:

Hocu li se smjet cijepiti protiv gripe uz dojenje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne sekiraj se, to je najvaznije

temperatura koju navodis ni nije tako strasno visoka. uz dojenje smijes popiti paracetamol kako bi ju snizila.

nisam sasvim sigurna za cjepivo protiv gripe, mislim da mozes, svakako provjeri kod onoga tko te treba cijepiti.

nema sanse da zarazis bebu dojenjem, prije ces ju spasiti ako ju dojis dok ste ti i tm bolesni, u mlijeku ces stvoriti antitijela i prenijeti bebi, moguce je da se ona niti ne razboli...

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

budi bez brige. osim sto mozes temperaturu skidati paracetamolom, mozes i tusiranjem. visoka temperatura nije razlog za prestanak dojenja, samo moras piti dovoljno tekucine da ne bi dehidrirala.
    pozdrav i brzo ozdravljenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...i meni se prvih dana upalila prsa i imala sam temperaturu skoro 39'...isto sam se bojala za Gabriela, al patronažna mi rekla da to nema veze s njim, da ja samo dojim, a temperaturu skidam s Lupocetom, a na prsa stavim kupus...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo još malo iskustva:
    od kad se zara rodila bila sam 2x užasno bolesna (upala grla, kašljanje, nos i ostalo...), dojila sam normalno kao i prije, ona se jest razboljela, ali u puno puno puno blažem obliku nego ja (svaki put joj je samo malo curio nos) - budući da je i preko mog mlijeka dobivala antitijela. a razboljela bi se vjerojatno i da ju nisam dojila, ipak je stalno u mojoj blizini, ali tada bi imala i jače simptome jer ne bi pila mamino mljekeco
    i nisam nosila nikakve maske, i tako je stalno na meni, sumnjam da bi to pomoglo i ljubila sam je stalno
    a to što je maleni nervozan - pa normalno da je, osjeća da je mama bolesna i da ju nešto muči

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj cure, hvala!
    Vec mi je danas bolje i barem sada tijekom dana nemam temperaturu. Popila sam paracetamol jucer navecer i preznojila se po noci nekoliko puta i valjda je spala pa se nadam da do navecer nece opet gore.
    Sigurno je stvar u tome sto mi je imunitet u komi, a jos nisam stigla doc k sebi, sto od nespavanja, sto od umora.
    Al sve polako dolazi u normalu, Leon i ja lovimo ritam, a tata ce od danas nazalost biti tu samo poslije posla da ga malo proseta po stanu
    Stvarno mi ovaj forum puno pomaze!
    svima!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja bih ti naglasila: samo pazi na unos dovoljno tekućine ( znači pij uvijek kad si žedna, ne trebaš se nalivati ) i doji kad god dijete traži.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •