-
probava
imamo jedan mali problem sa probavom, 6 mjesečna beba ima stolicu svaki drugi dan a sad evo prošla već 2 dana i ništa, uvela sam dohranu voćne kašice i povrće znači ništa šta bi ga zatvorilo
-
tako male bebe reagiraju razlicito kad se uvede dohrana, uglavnom ih sve malo zatvori, jer je nova hrana a svaka hrana im je teze probavljiva nego sto je majicno mlijeko
ako je s djetezom ok sve, osim sto nema stolicu, to moze biti sasvim normalna pojava pri uvodjenju dohrane
-
u početku dohrane sve je bilo ok, nažalost nije dojeno dijete nego na adaptiranom zbog nemogučnosti dojenja, postao je jako cendrav i nemože ga se ni minutu ostavit samog a na dohrani je od 4 mjeseca.
-
A kako mu izgleda stolica kad je ima? Boja (jako tamna, zelenkasta, smeđa...)? Tvrdoća i oblik (tvrde 'kuglice', srednje mekana, paštetasta, tekuće s grudicama)? Imaš li dojam da se dijete muči dok ima stolicu?
Ako misliš da ga hrana zatvara, izbaci mu bananu.
-
hvala puno na odgovoru, stolica je tamno zelena, srednje mekana, nemam dojam da ga je bolilo napinjao se da je bio crven ko rak al nije plakao, bananu sam mu već davno izbacila.
-
Tamno zelena nije baš uobičajena boja stolice, osim ako tu boju ne možeš povezati s unosom nekog lisnatog povrća, npr. špinata. Možda da se ipak obratiš pedijatru pa, ako on smatra da treba, da vam da uputnicu za gastroenterologa. Inače sam protiv da se za svaku sitnicu trči kod specijaliste i maltretira djecu kojekakvim pretragama, ali ako je problem u hrani, lakše je odrediti što mu smeta dok još u dohranu niste uveli puno namirnica.
-
tu i tamo papamo špinat al i prije mu je uglavnom bila zelenkaste boje, pitala sam danas u pedijatrice i rekla je da nije bitno toliko kolko često ima stolicu nego dal je tvrda il meka, tako da je valjda uredu, nadam se.
-
A jeli bebac pije zeljezo?Stolica i od toga moze bit zelena i jaaaaaako tvrda!Moja mala radi toga jedan put nije kakala 5 dana a kad sam joj dala klistr to su bili kuglicasti brabonjci velicine one velike spekule!Sok ili kompot od sljive redovito,vise tekucine i kasice od spinata ili blitve bi trebale pomoc.
-
hvala na odgovoru, ne pije željezo, njemu je uobičajeno da svako dva dana ima stolicu a tu i tamo čak 3-4 dana nema, a zelena je gotovo uvijek, tekučine pije i više nego puno čak nam je pedijatrica dala grožđani šećer da stavimo u čaj, a špinat i blitvu jede, budem mu kupila šljive pa napravit kompot, nadam se da bude pomoglo, iako davala sam mu kašice od šljive pa nije pomoglo, inače dajem mu isključivo hranu koja otvara tako da nevidim razloga zašto mu tako preskače stolica.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma