Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: odvikni ga od sise, bolje za tebe

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno odvikni ga od sise, bolje za tebe

E baš taj savjet sam dobila.
    Prvo sam pomislila da nisam dobro čula.
    Al jesam.
    Morala sam sa Dujom na plivanje, a Luku sam ostavila sa MM i svekrvom da ga čuvaju.
    Kad sam se vratila pronašla sam dijete za stolom sa komadom kruha u rukama. Samo sam uzela malog, uzela mu kruh iz ruke, izvadila ono šta je otkinuo zubima i napomenula da mu se više nikakva hrana ne daje ako se mene prvo ne pita. Kruh nije za tako malo dijete. Sveki je odma uzela obrambeni stav i počela govoriti kako je on sa tim samo češkao zubiće. Jest, kažem, ali on ima zubiće i može otkinuti komad i s njim se udaviti (koji komad sam našla zaljepljen na nepcu). A uostalom kruh nije za dijete od sedam mjeseci. Ima grickalive koje su napravljene baš za tu svrhu.
    Na to ona meni veli: "A čerce moja, odvikavaj od cice šta prije, imat ćeš problema"
    :shock: MOLIM???
    Mislila san da se šali...
    Vidite ona misli da je dijete gladno, da ga nigdje neću moći ostaviti (ona bi ga trebala čuvati kad odem raditi). U biti misli da će ona imat problema. Da će biti previše vezan za mamu (a za koga drugog :? ), neće htjet jest ostalu spizu (počeli smo sa dohranom, al sve usitno za sada i pokazao se zainteresira za žlicu)
    Duju sam dojila 15 mjeseci i bila bi nastavila, a iscrpljujuć posao i ostale obveze dovele su me do stravičnih 45 kg, pa sam ga morala odviknut (teška srca). E i u doktora smo išli samo na kontrole!
    Ali Luku sam odlučila dojit dokle ide. Posao koji sad imam mnogo je lakši od prijašnjeg, tako da mislim da neće biti toliko teško.
    Meni je bolje samo ako je tako i mom djetetu, a odvikavanjem od dojenja uzela bi mu sigurnost na koju je navikao.
    I svima se zločesto smijem u facu... 8)
    Dojim i dalje

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ah, sveki... Meni je rekla: '...ooooo, pa uskoro će nam i Vedran papati krafne!'. Preko mene mrtve, mislim si ja... Samo ti doji i ne živciraj se!

Početno

ne zivciraj se... a sveki ti je ko i svaka druga... najbolje da ga nahranis uprzenim brasnom i vodom, jer eto, nekad su se tako djeca hranila pa im nista nije....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ista spika je bila kada je Patrik spavao na meni. Nemoj to raditi imat ćeš ogromnih problema Evo sada više neće spavati na meni, a tako bi rado htjela da bar 15 minuta osjetim to malo tjelešce kako mirno pajki na meni, grije me i mirno diše
    Da ga odvikavam od sike ne mogu ni zamisliti....bože sačuvaj, bar još godinu dana

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja sveki se malo "ljuti" sto je mali tako vezan za mene (istina, za koga ce?), ali mi ne prica nista o dojenju. druge zene, kad im kazem da jos dojim, mi kazu "joj blago tebi da imas jos mlijeka". a meni dode zao, jer ko zna sta su njima sve napricali da im je u konacnici doslo da nestanka mlijeka.
    sto se tice korice kruha, tu si potpuno u pravu, moj mali se nedavno skoro udavio s komadom koji je otkinuo, ja sam poludila naravno, tako da je kruh zasad "out". odlucila sam-ko ce davati mom sinu nesto sto ja nisam odobrila, nece ga vise gledati. zao mi je, cini mi se da se jednostavno nekad mora tako postaviti. ipak sam ja zenka koja stiti svoje mladunce , pa tako nekada i pokaze zube. cisto da se vidi da su tu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni nitko ne govori da trebam prestati dojiti. Valjda zato jer uvijek na pitanja koliko dugo sam dojila pooonosno odgovaram: "Mi još dojimo!" Nemaju izbora nego reći kak je to super. Kad mi se dijete razboli i kuri temperaturu svi ističu kako je super da ga još dojim jer ništa drugo neće tad da jede.

Doduše, u vezi kruha sa šest-sedam mjeseci (i vina za zube koji niču i ostalih blagodati "starih vremena") sam imala i ja natezanja sa rodbinom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam sreću da me moja svekrva podupire u dojenju. I sama vidi kolike su prednosti toga i jedan mi je dan rekla što joj je sada žao šta nije dojila mog muža.

Mislim da tvoja svekrva nije mislila ništa zlonamjerno već je sigurno mislila kako ti je bilo sa prvim djetetom (sama si rekla da si spala na 45kg) pa ti je mislila olakšati. Objasni joj svoje stavove.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zakaj se ti ljutiš na nju (mislim za komentare, za kruh naravno da nije ok)? Mislim, ona priča svoje, ima mišljenje pa ti ga iznese, a ti joj reci da se ne slažeš i napravi po svom. Ne trebaš se zato živcirati.
    A ako ti se ne da objašnjavati, isprintaj jo birane textove sa Rodinog foruma, pa neka sama čita, ako joj se da.
    Inače, otkad sam čitala Juula, sve mi se više čini da su njegovi principi jednako primjenjivi i na odrasle kao i na djecu....

anica55

Početno

I ja sam dobila slične savjete, tj. još prije 5 mj. su mi govorili, da ne kažem predviđali, da 'mali neće više sisati na proljeće'. Kad smo počeli s dohranom, naravno da su se opet svi petljali... Jasno i glasno sam im dala do znanja da će mali jesti što ja kažem i ,naravno, ispala vještica. Svekrva već dva mjeseca ne prestaje pričati o tom nekakvom zaprženom brašnu, al nek ona samo priča. I zabranila sam svima da mu daju taj kruh za grickanje, al čim se okrenem malome je kruh u ruci.
    Ovo me sram i napisati, al dobila sam i savjet od sveki da stavim malo andola na bradavice, pa ću imati svoj mir. Meni stvarno nije jasno što je tim ljudima???????
    Samo ti doji i tjeraj svoje. I nemoj se nervirati. I ja sam stravično smršavila, al i tu ima pametnih komentara da je to od dojenja, a ne vide da sam zbog njihovih trabunjanja živčana 24 sata dnevno i da nemam apetita.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj anica55 prvotno napisa
    Ovo me sram i napisati, al dobila sam i savjet od sveki da stavim malo andola na bradavice, pa ću imati svoj mir.
    andol bebama :shock: pa dobro što je tim ljudima

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam stravično smršavila, al i tu ima pametnih komentara da je to od dojenja
    A da si se zdebljala, opet bi to bilo od dojenja

bubimirko

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ovo me sram i napisati, al dobila sam i savjet od sveki da stavim malo andola na bradavice, pa ću imati svoj mir.
    andol bebama :shock: pa dobro što je tim ljudima
    koja korist od andola ja sam čul da se to dela s apaurinima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ja sam se stvarno udebljala od dojenja. Tj. od preždravanja "zato što dojim".

bubimirko

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj Honey prvotno napisa
    Ja sam se stvarno udebljala od dojenja. Tj. od preždravanja "zato što dojim".

to su mi najbolje fore...........1000000000001 razlog koji opravdava činjenično stanje, a igra se na najslabiju kariku dijete i ona fora sve za njega

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a joj... moja sveki je kilomerima daleko...
    al zato da se pita moju mamu, N. bi bila dojena do škole

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

..ah,i meni se moja sveki čudom čudi kako ja to još imam mlijeka jer ona naravno nije uopće dojila,već je svoje dijete othranila na brašnu i vodi...
    ..svaki put kad stavim mrvicu da doji njen obavezni komentar je :ah dijete moje,slabo ćeš ti išta izvuć iz te prazne sise!... :shock: ...naravno,kad nakon minut mlijeko nadođe i mala se skoro udavi,onda se samo zbunjeno i slabašno nasmije...a ja pucam od smijeha,šta drugo da radim?
    ...pa ta žena je svoju kći uspiješno odgovorila od dojenja prve kćeri i kasnije su se borili s njenom alergijom na sve i svašta...
    ...drugu kći,zahvaljujući meni,uspiješno doji...
    ..a priča o mojoj borbi s njom u vezi dohrane je pak još sumanutija i nije za ovu temu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •