ovo je zadnji vapaj razočarane i očajne, novopečene mame...
Prije 13 dana rodila sam predivnu curicu tešku 3490 g i dugačku 50 cm.
U bolnici, dok su se sve žene izdajale u potocima, ja prva 3 dana nisam imala čak ni kolostruma. Očajnički sam i ja htjela potaknuti to mlijeko, pa bih svaki put bebu stavljala na cice i pri tom se grčila i plakala od bola ionako osjetljivih bradavica. O krvrenju i ranama sad neću ni pričati jer je to iza mene...
Moja cura je vukla ko velika, ali jadnica nije baš puno profitirala, pa su je morali nadohranjivati.
4. dan sam ipak dobila mlijeko, osim bradavica sad i cice bole za poluditi, gruda koliko hoćeš, ali o odustajanju nema ni govora.
5. dan temperatura, ne daju mi bebu. Izdajam se.
6. dan, napokon nam krenulo
7. dan, evo nas kući! Ali problemi tek izlaze na vidjelo...
Beba izlazi sa 3240g, što je ok. Međutim, 10. dan vaganje kod pedijatra pokazuje 3180g!!! Beba u ta tri dana doma i dalje gubi ns kilaži i pedijatar savjetuje da probamo još par dana s isključivim dojenjem pa ako ne ide, uvodimo, naravno uz dojenje i taj prokleti AD.![]()
Pričala sam sa svima, slušala savjete, čitala raznorazne priče o tome kako svaka majka može prehraniti svoje dijete isključivo svojim prsima... Kako?! Jesam li ja onda takav promašaj od majke?! A stvarno sam se trudila, naučila sve o dojenju, pravilnom postavljanju djeteta na bradavicu, kompresijama, praćenju gutanja... Ali naši podoji i dalje traju po 3h, uvijek joj nudim obje dojke koje ona itekako prihvaća... I nakon svega, ona na kraju podoja i dalje neutješno plače, živčano vrti glavicu i otvara usta, a ja plačem nad njom i molim je da mi oprosti što joj nisam uj stanju pružiti najbolje...
Shvativši da mi dijete kaka u zelenim tragovima, 1 ili 2 pelene (doduše, piški po 4-5 pelena, koliko ja to mogu skužiti na ovim brzoupijajućim) a meni iz cica iziđe jedva 1-2 kapi mlijeka nakon podoja (ni prije podoja moje grudi ne štrcaju mlijeko), napravila sam ono što si nikako ne mogu oprostiti i dala joj nakon 5,5h dojenja AD.
Pojela je 40ml. I tako svaki sljedeći put ( do sad 4 x).
Je li ovo kraj mom dojenju? Barem mom isključivom dojenju?
E da, napomena, patronažna mi je pregledala grudi i zaključila da imam jako malo mlijeka, nedovoljno za 1 obrok iz obje dojke...![]()