Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Što Kod kaže o bebama i kravljem mlijeku?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Što Kod kaže o bebama i kravljem mlijeku?

Zanima me kako je u Kodu definirano reklamiranje običnog kravljeg mlijeka uz pomoć beba.

Naime, jučer mi je slučajno došao u ruke časopis "Turist plus" u kojem se nalazi nekakav članak o dobrobitima kravljeg mlijeka, kojeg bi trebalo piti punih osam čaša dnevno ( ), tako barem stoji u podnaslovu teksta (nisam imala ni vremena ni živaca čitati cijeli članak), a sve je ilustrirano fotografijom mame s dvoje djece, curice od tri-četiri godine u pozadini i skroz male bebe (recimo šest mjeseci) u prvom planu. Poruka je sasvim jasna - da bi djeca bila zdrava, treba ih zalijevati kravljim mlijekom.

Ma, joj. :/

Početno

sanja, ako ih zalijevamo mlijekom mozda ce i narasti, a ako ih NAlijevamo mozda ce ih zaboljeti stomak...

oprosti, malo se salim...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo što kaže kod:

"Complementary foods" more properly refers to cow's milk, fruit juices, cereals, vegetables, or any other fluid, solid or semi-solid given in addition to breastmilk (or artificial milk). These are also commonly called weaning foods. Complementary foods come within the scope of the Code if they replace that part of a babies diet best fulfilled by breastmilk. In 1996 the World Health Assembly adopted resolution WHA49.15 saying that all complementary foods should not be marketed in a way that undermines exclusive and sustained breastfeeding.

i dalje:

For products within its scope the International Code bans:
    - Advertising
    - Free samples (unless for the purpose of professional evaluation or research)
    - Contact between company representatives and pregnant women or mothers of infants and young children
    - Promotion through health care facilities (e.g. no posters, no brand names on pens or writing pads, no leaflets for mothers)
    - Gifts to health workers or mothers
    - Labels which have pictures of babies or pictures or text which idealise the use of infant formula

dakle, reklama za mlijeko sa 6-mjesečnom bebom krši kod. ali, koliko sam skužila, nije u pitanju reklama za nekog proizvođača nego članak o mlijeku općenito? mislim da onda nije kršenje nego samo glupost.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ali, koliko sam skužila, nije u pitanju reklama za nekog proizvođača nego članak o mlijeku općenito? mislim da onda nije kršenje nego samo glupost.
    Da, mislim da je članak o mlijeku općenito. Možda se negdje skrivalo i ime nekog proizvođača, ali u brzini ga nisam uspjela vidjeti.

I da, apsolutno je riječ o gluposti.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes ga skenirati (clanak) i poslati mi ga na mail?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Mozes ga skenirati (clanak) i poslati mi ga na mail?
    Listala sam ga u trgovini, nemam ga kod kuće. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •