Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: kapi protiv grčeva

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kapi protiv grčeva

molila bih par iskustava sa kapima protiv grčeva

naime moja cura ima problema više sa vjetrovima i podrigivanjem nego sa klasičnim grčevima koji se javljaju u određeno vrijeme
    kupila sam kapi kojima u objašnjenju u kutiji stoji da se dojenčadi daje 15 kapi
    usput PUNO HVALA MGRUBI (KAPI - DOJENČE - 5 MAX)
    međutim ja ne vidim puno poboljšanja u njenom grčenju i natezanju u snu prije nego ispusti vjetar koji zna biti tako glasan da se i odrasli može posramiti ili podrigne kao odrastao čovijek

kakva su vaša iskustva sa time
    da li da nastavim sa kapima ili ne (nisam joj davala baš svaki podoj)
    koliko su štetne kapi?

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mladenka, gotovo polovica svih beba ima problema s grčevima zahvaljujući nezrelom probavnom sistemu. Mi tu ne možemo baš puno učiniti, ali vrijeme i nježne roditeljske ruke mogu puno više
    Iskreno, ne vjerujem u neku učinkovitost kapi protiv grčeva, jer kako nije do kraja razjašnjen uzrok zašto gotovo 50 % svih beba ima grčeve, tako do danas nije pronađen ni učinkovit lijek koji bi anulirao grčeve.

No, postoje situacije koje mogu doprinjeti prduckanju i eksplozivnim stolicama, pa hajdmo otkrit što bi moglo biti kod vas

Koliko često dojiš?
    Koliko traje podoj?
    Da li ti završavaš podoj na jednoj strani ili beba?
    Daješ li jednu ili obje strane po podoju?

Da li beba puno plače prije nego je stavljaš na dojku?
    Da li hlapljivo papa?
    Da li se čuj kakav zvuk za vrijeme dojenja (npr beba cokće, mljacka,...)?
    Da li ti šprica mlijeko iz dojke?

Koliko mokrih pelena ima beba?
    Koliko pokakanih?

Ajd, pliz odgovori nam na ova pitanja pa ćemo pokušati odgonetnuti zašto beba ima vjetrove i što je to napuhuje i toliko opterećuje.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zaboravih, evo i jednog teksta o grčevima pa svakako pročitaj :

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1899

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako kapi djeluju:
    http://www.net.hr/bebe/page/2004/02/13/0441006.html

Zrak koji je u crijevima može se "usitniti" kako bi lakše izašao van. To se postiže simethiconom (kod nas SAB Simplex kapi) koji se daje uz svaki obrok. Riječ je o preparatu koji se ne resorbira, dakle ne prelazi iz crijeva u organizam, a sprečava nastajanje velikih mjehura zraka koje onda crijevo nastoji istisnuti (tada se javljaju bolovi). nego poput deterdženta napravi puno sitnih mjehurića koji lakše prolaze kroz crijevo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo prvo Morwen
    dojim kad ona hoće nekad svako 2 nekad svako 3 sata
    nekad kratko nekad malo duže inače po noći spava s tim da joj ja tutnem siku tako da posisa 10 min i blaženo nastavi spavati do jedno 5-5,30
    i onda počme okretanje,grčenje,jecanje... kad ispusti vjetar malo mira i onda iz početka
    ja joj izvučem lagano bradavicu jer skužim kad samo "gricka" inače ona bi spavala sa njom (mojom bradavicom)
    dajem joj samo jednu dojku svaka 3 sata inače ako je zahtjevna dam onu istu
    plač nije uvijek tu ako prespava pa ogladni nastojim joj malo dati sike pa onda promjena pelene i nastavak sike (to je vrlo rijetko u ovih mjesec i pol možda 3 puta)
    hlapljiva je,kako kad cmokće (znam za to pa joj nastojim dobro "uvalit bradavicu)
    MGrubi to me i zainteresiralo to ublažavanje i usitnjavanje zraka samo joj zato i dajem samo mi se čini da se ona i dalje onako grči i stenje
    čak je sad počela to radit poslje podoja i prije nego što zaspi uspije se umiriti samo sa cucom (nemogu joj stalno nuditi moju ciku jer se razbudi kad je prebacim u krevetić,a ovako bar odspava)
    dakle "kruljenje" u želucu je i dalje, podrigne glasno i jako kao i odrastao čovijek i isto tako glasno i ispusti vjetar čak i više njih
    pomoć

mokra je svaka pelena a mjenjam je svaki put prije podoja i to ohho
    pokakanih bude dnevno jedna (samo što to bude zelenkasto-žuta kakica
    vodena i poneki trag sluzi sad je sve bolje što se tiče boje morali smo se boriti protiv adaptiranog kojeg je prihvatila odmah u rodilištu dok sam ja bila u šok sobi)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sorry mali raspad teksta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •