Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Nesiguran okoliš za najmlađe

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno Nesiguran okoliš za najmlađe

Meni se stvarno sviđaju ove str. i ovaj forum i brižne mame koje žele promjeniti situaciju u ovoj našoj državi,ali mi se čini (to je moje osobno mišljenje) da imate mali br. tema koje obrađujete ,a da se nekih (ružnijih) niti ne dotaknete.
    Možda nisam dovoljno detaljno čitala,ali nisam naišla na neke probleme koji mi se čine važni, kao pedofilija i štetan okoliš.Mislim da bi bilo dobro da udruga ima neke tiskane materijale o pedofilima,kako ih prepoznati ,koji su znakovi da je dijete bilo zlostavljano i sl.Ni jedan roditelj ne može niti približno zamisliti sve moguće potencijalno opasne situacije...
    Druga tema je zagađenost okoliša:
    http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20...temedana01.asp
    Primjer u Celju kad su digli u zrak staru tvornicu prekrivenu azbestnim pločama i taj se prah raširio po cijelom gradu...Nikad ne znate gdje vreba kakva opasnost,i po tome mi živimo na Balkanu jer nismo educirani i državu nije briga o šteti koju nam nanosi.Ne smijemo se zavaravati da ako država dopušta neke stvari da su zato sigurne.Kao udruga neke bi se stvari ipak mogle mijenjati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam neki dan preporučila super knjigu o tome kako prepoznati i zaštititi
    djecu od seksualnog zlostavljanja

super štivo za učitelje i roditelje
    evo još jednom Christiane Sanderson ZAVOĐENJE DJETETA

Gay u obitelji

Početno

Crna kronika
    Nastranog učitelja spasit će zastara?
    Piše: Ljiljana Pavlina
    Foto: Krunoslav Pavlina

Sud zatražio mišljenje drugih glazbenih škola je li normalan fizički kontakt između učitelja gitare i učenica kakav je upražnjavao optuženik

ZLATAR - Ivan Jeršek (64), učitelj gitare iz Svetog Križa Zračetja, protiv kojega je 2003. podignuta optužnica zbog bludničenja nad učenicima glazbene škole u Krapini, umjesto u zatvor na dvije i pol godine, na koliko je prije godinu i pol osuđen na Općinskom sudu u Zlataru, ponovno će na optuženičku klupu.

Županijski je sud, naime, zbog “proceduralnih propusta”, ukinuo prvostupanjsku osuđujuću presudu i slučaj vratio provostupanjskoj instanci.

Uz to, Općinskom sudu naređeno je da treba izvršiti dodatna vještačenja “radi utvrđivanja vjerodostojnosti iskaza oštećenica, a zatraženo je i pribavljanje mišljenja mjerodavnih institucija koje se bave davanjem poduke iz sviranja koje traže kontakt između učitelja i onoga tko uči”!

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, osim jednog ročišta, na kojem je potresno svjedočila sada odrasla žena o prirodi “kontakta” između učitelja i nje: vremešni učitelj ju je dirao po grudima te po najintimnijim dijelovima, uz uzdahe, znojenje, stenjanje i tepanje.

Slična su iskustva, doznajemo, prepričale i ostale djevojke, koje su najprije šutjele, potom radi kakve-takve zaštite počele ići na satove skupa, da bi se klupko odmotalo nakon ispovijesti jedne od njih majci.

Tada je 11-godišnja djevojčica majci ispričala što joj je učitelj radi, a ona je zgrožena otišla ravnatelju glazbene škole u Pregradi gdje je Jeršek bio zaposlen.

Bilo je to još 2000. Do podizanja optužnice trebale su proći još tri godine, a suđenje je trajalo više od dvije godine, zbog Jeršekova narušenog zdravlja te psihičkih tegoba.

Kako se sve sporo odvijalo, prvi slučaj za kazneno djelo na štetu jedne od djevojaka, počinjeno 1998., dakle, otišlo je u zastaru, a kako se sada čini, postoji mogućnost da sve ode u zastaru i za tri preostala djela, počinjena školske godine 1999./2000
    Ne razumijem zasto svi manje vise ignoriraju pedofiliju, kao sto ne razumijem kako mokome ne smtetaju ovako niske kazne.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tko to ignorira?
    užas... užas... užas... užas.. užas... užas... užas...
    najgore je da se to može desiti bilo gdje, bilo gdje... na putu do dućana, kod susjede, kod... bilo koga! ako se ne varam po statistikama je svaka 5 žena zlostavljana, a koliko od toga je pedofilija? koliko ih o tome ne priča?
    i mrzim te male kazne, i ta odugovlačenja... koliko djece strada između a da se o tome ne zna?
    isto tako, mislim da mediji danas uvelike pridonose pedofiliji...

šta se danas smatra pod ideal žene? mršava, depilirana (totalno bez dlaka)... uglavnom profil nalazimo kod djevojčica... isto tako reklame za odjeću na kojima se djevojčice prikazuju kao odrasle žene, šire noge i ne znam šta... u disko ako odeš 15godišnjakinje u najkraćim mogućim minicama pokušavaju izgledati kao da im je dvadeset... hm... i istovremeno najnaivnije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •