Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Cjepivo protiv hepatitisa B

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    ...čak štoviše, cjepljena djeca su "nosioci" kroničnog ublaženog oblika bolesti protiv koje su cjepljena, tako da je upravo obrnuto.
    U većini slučajeva netočno. Npr, hepatitis se cijepi sa samo jednim dijelom virusa koji je bez DNA, dakle nije virus već samo njegov prazan komadić, ali dovoljan da izazove imuni odgovor.
    Ne može se zaraziti od cijepljene osobe.
    Ok, super, to mi je drago čuti. Više ne ulazim duboko u tematiku, nemam potrebe, samo znam da se vani prilikom cjepljenja bebe, cijepi opet cijela obitelj radi mogućnosti zaraze (iako su davno cjepljeni cjepivima koja.. khm... stvaraju imunitet...). No, to nije slučaj kod svih bolesti, da.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita, gdje vani? Ja prvi put cujem to da se uz bebe cijepi ostatak obitelji.
    Nego, zanimljiv podatak je taj da se prije koju godinu iz prodaje povuklo cjepivo 6u1, Hexavac. Radi lose, tj. slabe komponente hepB. Mislite da se ovdje itko zabrinjava sto tolika djeca koja su hexavac primala nemaju zastitu? Mislite da je itko obolio radi toga? Dajte, nemojte se zavaravati i dati zaplasiti svakom gluposcu. I ja se spremam za pola sata izaci van. Nadam se da mi nece cigla pasti na glavu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zorana....u Americi.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja nikad cula tu informaciju, a necakinja zivjela tamo 2 godine od rodjenja i poprimala sva cjepiva koja idu po programu, roditelji nista.

I mislim da dijete moze biti (iako rijetko) zarazno nakon primanja cjepiva samo taj ili mozda sljedeci dan.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Amerika je velika. A ja sad ne budem išla kopati po papirima da vidim u kojim državama se provodi kakav program cjepljenja.
    No, nije obavezno cjepljenje roditelja, već je preporuka.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •