Dijete mi kreće u vrtić pa razmišljam o cjepljenju. Dali je netko cijepio dijete? molim mišljenje.
Dijete mi kreće u vrtić pa razmišljam o cjepljenju. Dali je netko cijepio dijete? molim mišljenje.
ja jos nisam ali sam se dogovorila s pedicom da to obavim jer smo se slozile da je to korisno. eto moje osobno misljenje....zelim zastititi dijete i to je to
roby,mi se nismo cijepili ali nasi prijatelji jesu svog malca. Mislim da se cjepivo daje na 3 puta a cijepi se u ruku,eto toliko ja znam!
tocno ne ide sve odjednom
Mi smo cjepili Laru i dobila je 2x cjepivo ( u razmaku od mjesec dana) u bedro a ne u rukicu .
Sljedeće je s godinu dana.
Moje misljenje je slicno ko Davorovo![]()
Djeca ne spadaju u rizicnu skupinu. Pa onda cemu cijepljenje?
Udruga americkih lijecnika procjenjuje da je sansa da se razviju problematicne nus pojave tri puta veca nego da se oboli od Hepatitisa B.
Nije dokazana djelotvornost cjepiva. Sest godina nakon uvodjenja cjepiva u Americi, nije dokazan ni pokazan pad u broju oboljelih.
O nus pojavama i detaljima, za one koji razumiju njemacki ima nesto ovdje:
http://www.impfschaden.info/
Ni mi nismo za cjepiva,ali tko voli,nek izvoli!!!Nemam nista protiv.
E vidiš, a mene baš takav stav brine. Na taj način se pomalo otvara put prema svim štetnim praksama, a svi koji se tome opiru trpe pritiske.
Svatko ima pravo na svoje misljenje i ako bi zena cijepila svoje dijete, pa neka ga cijepi. Ja nisam i necu,pa sta sad,i opet dobro. A sto se tice pritiska okoline uvijek ga je bilo i bit ce ga, pogotovo ako odstupas od standarda i ne slazes se sa istim.
Pa moras se sloziti s tim da su pod pritiskom svi kriticari cijepljenja. A tek oni koji ne zele cijepiti djecu....
Da.
Isto tako se možeš složiti da ti je sasvim svejedno zbog npr. genocida u Srebrenici, jer to je bilo skoro 250 km od Osijeka i čak 430 km od Zagreba.
Za zakon o obaveznom cijepljenju Amerikanci kažu da je jedini kojim Država od njih očekuje da za nju (državu) riskiraju goli život. OK, kod nas osim toga postoji još nekoliko takvih zakona, ali time ovaj zakon nije ništa manje životno ugrožavajući.
- možda ti je svejedno što Država od tebe traži odricanje od djetetovog života, ali meni nije
Recimo SSPE. Dolazi kao posljedica preboljenih ospica u vrlo malom udjelu, negdje oko 0,1/100000, a smrtnonosna je 100%. Imunolozi se deru: CIJEPITE SE DA NE DOBIJETE SSPE. Pri tome svjesno preskaču činjenicu da se SSPE jednako može popušiti cijepljen i necijepljen, a ono što NIKAD nećeš doznati je koliko SSPE-a dolazi ZBOG cjepiva. Jesi li ikada čula za GBS? Znaš li koja vrsta neurološkog oštećenja izaziva da djeca (cca. svako trideseto) satima vrište nakon DTP? Znaš li po čemu se razlikuju divlji zaušnjaci od onih izazvanih cijepljenjem? Što, nisu ti rekli? Vidiš, nisu rekli ni meni i to me brine.
- možda ti je svejedno što te obmanjuju, ali bi bilo sasvim OK da ti kažu barem zašto riskiraš djetetovo zdravlje i goli život kada se već radi o zakonom nametnutoj praksi
Jedino pošteno rješenje je informirani izbor. U zemljama s informiranim izborom imunizacije stope procijepljenosti nisu ništa lošije nego kod nas, ali to je već sasvim druga priča, a naslov slikovnice je Marketing. Vidi:
http://news.yahoo.com/s/nm/20070216/...e_uk_drug_fake
Davor, ti si skroz nabrijan ali drago mi je čitati ljude sa stavom koji se za svoj stav bore i stalo im je. Jer, imaš pravo, treba imati stav, poželjno informirani.
Davor, ajde u pleme .
I ženi linkaj na vašu raspravu pa može vidjeti općenito o cjepljenju odn. protiv cijepljenja.
A ovo je o hepatitisu, pa ako imaš kakvu informaciju konkretno o tom cjepivu i ja bi ti bila zahvalna jer sam sad u razmišljanjima cijepiti V ili ne.
Ukratko: štetne posljedice ovog cjepiva oko 3 puta nadmašuju reklamiranu zaštitu, koja onako uzgred nije znanstveno potvrđena. :bljuc:
E sad si mi puno rekaoDavor prvotno napisa
.
Možeš u Sabor.
Koje su te štetne posjedice, kako zaštita nije znanstveno potvrđena?
Daj neke podatke, npr. neku statistiku, koliko je cijepljenih ipak oboljelo od hepatitisa ili tako nešto.
Ja znam jednu stranu priče, ti mi iznesi drugu, ali ne u stilu to ne valja jer ja tako kažem.
Čuj, fakat sada ne stignem prekapati po referencama, ali budem čim stignem. Uostalom, ti si doktorica u ovoj kući i čudi me da se već nisi rastrčala okolo. Evo ti samo kratko:
"In 1996 alone there were 872 serious adverse events in children under 14 years old reported to VAERS. 658 of those injuries were following hepatitis B vaccination in combination with other vaccinations and 214 of these injuries were after hepatitis B vaccination alone. In these children under 14 years old, there were 35 deaths after hepatitis B vaccination in combination and 13 deaths after hepatitis B vaccination alone, for a total of 48 deaths. Compare these statistics with the total number of hepatitis B cases nationwide reported that same year (1996) in children under 14, just 279, and the conclusion is obvious that the risks of hepatitis B vaccination far outweigh its benefits."
Izvor: http://www.whale.to/m/incao.html
Ako ti se ne gadi, pregledaj VAERS-ove statistike i uvjeri se sama.
Evo malo podižem ovu temu, naime godinu dana poslije nisam još curku cjepila. Sad se opet premišljam.Zaniaju me ove nuspojave o kojima Davor priča. Davore ako čitaš ovo, daj malo detaljnije.
I ja sam se zbljuvala.Roby, znas li njemacki?
Toliko da ne bih osatala gladna -nedovoljno za ovo.Zorana prvotno napisa
Ma imam jedan dobar link na njemackom. Zato pitam. :/
Mi smo primili vakcinu protiv Hep B, u dva navrata, bez ikakvih nus pojava.
Taj ko je rekao da djeca ne spadaju u rizicnu grupu, ne zna mnogo o Hep. B...
naravno..svako ima pravo na svoj stav versus cijepljenja opcenito.
mi smo se cijepili i nije bilo nikakvih nuspojava.
A moram komentirati ono da su američkiliječnici došli do zaključka da su nuspojave manje ako se preboli hep. B, jer su anši rođaci preselili u Washington i mlađe dijete nije smjelo krenuti u školu dok ne obavi cijepljenje za hep. B.
mi smo se cijepili i nije bilo nikakvih nuspojava.
A moram komentirati ono da su američkiliječnici došli do zaključka da su nuspojave manje ako se preboli hep. B, jer su anši rođaci preselili u Washington i mlađe dijete nije smjelo krenuti u školu dok ne obavi cijepljenje za hep. B.
Slazem se gitulja.
To americki lijecnici, znaci jedna jako maaala grupica njih.
Njihov sistem je totalno pro-cjepljivacki, cak i vise od naseg... (znam iz prve ruke jer mi je sogor doktor tamo)
I mi smo malog cijepili i nije mi zao.
Osim toga, svako cjepivo moze imati nuspojava.
Tome se moze pobjeci jedino tako da dijete ne cijepis protiv icega.
Ja to ne mogu, a i ne zelim.
I ko sto sam vec jednom iznijela misljenje - cak je i relativno lako donijet odluku o necijepljenju kada si svjestan da je 99% djece cijepljeno.
Inace, da se vratim cjepivu o kome je rijec - cijepi se 3 puta u razmaku od nekih 5 mjeseci ako se dobro sjecam, L. dobio u ruku.
Luka je dobio to cjepivo odmah sa besežeom kad se rodio, to su valjda uveli od 1.1.07.
E, tocno, to je novost kod nas (tako je i u US)
Ja bih se protiv toga pokusala izboriti.
Mislim da u toj dobi moze imati vise posljedica :/
Ostavila bih novorodjence da ojaca u dijete.![]()
Zala se cijepila, cjepivo ide u bedro, bez ikakvih reakcija i nuspojava.
Od 2007 to cjepivo ide automatski u rodilištu.
Mi smo inače pristalice SVIH cjepiva!
Naš moto je bolje spriječiti nego liječiti!![]()
I ko sto sam vec jednom iznijela misljenje - cak je i relativno lako donijet odluku o necijepljenju kada si svjestan da je 99% djece cijepljeno.
menoj mony tako. nisi u pravu.
svašta stvarno. kako to možeš napisati.Barbie prvotno napisa
nisu sve nuspojave vidljive kao npr. osip i temperatura
ili nedajbože dobivanje bolesti protiv koje se cijepiš.
Nije lako donijeti odluku. Kod nas nije toliki postotak procijepljenosti pa opet....u Austriji se dokazalo i pokazalo ukidanjem cjepiva protiv TBC da se nista spektakularno nije dogodilo ni promijenilo. Vecina odraslih nije docjepljivana. Odredjen broj djece (ne zna se koliki) uopce ne razvije antitijela. Uopce se ne moze dokazati koliko ljudi ima stvarnu zastitu od cjepiva. Onaj tko se boji neka se cijepi. Tko se cijepi nema cega da se plasi. A ni da spocitava drugima drugacije odluke. Bile one lake ili teske za donijeti.
Gitulja, daj malo objasni ovo o am. lijecnicima. Ili si se krivo izrazila ili sam ja krivo shvatila.
STo se ovog cjepiva tice, a kad su DJECA u pitanju, statisticki se procjenjuje da je tri puta veca sansa da ces dobiti nuspojavu radi cijepljenja nego da ces kao DIJETE dobiti ovu bolest.
To je procjena americkih lijecnika, tj. doticne udruge. Kao rizicna skupina navode se samo djeca majki koje i same boluju.
Barbie necu komentirati. Moze biti da se nada kako je neznanje moze amnestirati.A tako samouvjerene komentare o neimanju ikakvih reakcija (kad i sam proizvodjac drugacije kaze) moze izvaliti jedino osoba koja zivi u neznaju. (i prilicno je zadovoljna svojim statusom, kako mi se cini)
Da rekapituliramo: nuspojava nije samo crvenilo na mjestu uboda i temperaturica koju rijesimo cepicem.
Da, al ni ne radi se o djeci, vec novorodjencadi, s obzirom da je u US praksa cijepiti protiv hep. B odmah po rodjenju, sto je kod nas tek pocelo.
Citala sam, govori se o bebama do prve godine starosti.
Mislim da na ovom topiku nitko nikome nije spocitavao.
No, ipak je lakse (gledaj objektivno, ko da nisi umijesana u to) donijeti odluku o necijepljenju ako si svjesna da je preko 90 posto djece cijepljeno.
Mozda sam u krivu.
Jer meni ni u tom slucaju nije lakse.
Takvu odluku kao laik (a roditelj) nikada necu moci donijeti.
Jos da se radi o meni, mozda, ali nosila bih odgovornost za svoje dijete.
I kolko god da sam za cijepljenje (uz mogucnost izbora, da se razumijemo - ne zelim da se ljudi tretiraju ko stoka bez prava na svoje misljenje i izbor) u neku ruku se i poskrivecki divim vama koji ste to uspjeli, a ne razmisljate o tome svaku vecer prije spavanja :/ Jer ja bih...
A mozda je samo nedostatak hrabrosti u pitanju.
Zorana, samo sam htjela reći da bez obzira do kakvih je zaključaka došla skupina američkih liječnika , a koje ti navodiš, dijete ne može krenuti u školu ako nije cijepljeno protiv hep.B
Gle, i da ti se djetetu nesto desi radi cijepljenja, isto tako si odgovorna. Odgovorna si u svakom slucaju. Jedino sto ti moze dati lazni osjecaj sigurnosti je to sto sistem stoji iza tebe. Ali, jednako tako sistem pere ruke kad nesto podje po zlu. Sta mislis, tko odgovara za nedavnu smrt one austrijske cure? Cura se cijepila Gardasilom, koji tjedan nakon toga umrla. I pojeo vuk magare. Nema dokaza da je radi cjepiva. Naravno. :/
Sto se tice hepB, pisala sam djeca misleci i na novorodjencad. U Hr je to tek pocelo, u Austriji se provodi vec godinama.
I vjeruj mi, i ja sam mjesecima i mjesecima razmisljala, svake noci prije spavanja, svaki dan nakon budjenja itd. Ne znam sta da ti kazem na to. Ja odluku nisam donosila na temelju odluke drugih roditelja. Da je procijepljenost puno manja, da nekih bolesti tu kod nas ima ili da ih ima vise, onda bi situaciju sagledala u odnosu na okolnosti.
Zorana prvotno napisa
Ko sto rekoh, poskrivecki se i divim
Gitulja, znam kako je tamo s cjepivima. Nazalost ili nasrecu, lova cinjenice ne moze bas uvijek iskrivljavati. Drugim rijecima, zakonska obaveza o cijepljenju i nije neka garancija da nesto ne moze poci po zlu. Statistika je jedno, a zivot pojedinca drugo. Al ako ta ista statistika stane na stranu pojedinca, onda se treba malo zapitati....
Mony, mozda ti zvuci bolje nego sto jeste. Al moji strahovi isplivaju na povrsinu kad prehlade i viroze stupe na scenu. Pa kad dijete zaglavi s temperaturom razmisljam, strepim itd. Al mentalno stojim iza odluke o necijepljenju. Sjecam se da nista manje nisam strepila dok smo odlazili doktorici po dozu cjepiva... :/
Ne, ne zvuci mi nista bolje.
Zato i jesam napisala to sto jesam.![]()
Zorana, samo sam htjela reći da je bez obzira na istraživanja tamo cjepljenje još uvijek obavezno. Mi smo se odlučili cijepiti G kada joj je bilo 10 mjeseci po preporuci pedijatra.
Mi ćemo svoje cijepiti. MM nije bio cijepljen samo protiv jedne bolesti protiv koje se cijepi i dobio ju je.
A ako su takve (ne)sreće da pokupe neku bolest, dobit će ju cijepili se ili ne.
za BCG još nisam ziher, al hepB planiram odbiti u rodilištu. živi bili pa vidjeli. cjepit ću eventualno pred polazak u školu
i ja mislim probati. Mislim da je, eventualno, ona varijanta u šestom razredu bila puno bolja.
ovo bi voljela da mi netko objasni, ja stvarno ne znam koliko je djece u hrvatskoj oboljelo od hepatitisa B a da im roditelji nisu bili bolesni. Meni se čini dovoljno malo da obavezno cijepljenje nije nužno.Taj ko je rekao da djeca ne spadaju u rizicnu grupu, ne zna mnogo o Hep. B...
Mony,
da sam (ja i govorim samo za sebe) i jednom pomislila da postoji rizik da moje dijete bude manje zdravo ili oboljelo od konkretne bolesti zato što ga NISAM cjepila, ja bih ga cjepila bez i jedne pomisli, unatoč svemu.
No, ja ne bih mogla mirno prospavati noć znajući da je u zdravo, čisto tijelo mojeg djeteta ubrizgano nešto strano, nepoznato, neprovjereno, sumnjivo, toksično i za što zaista ne znam kako moje dijete može reagirati danas, sutra, za 10 ili 50 godina.
Ja ne bih mogla mirno spavati da sam svoju djecu cjepila, a bilo bi tisuće puta lakše učiniti to, nego ne. Upravo radi borbe sa okolinom, upravo zato što je daleko jednostavnije donijeti odluke koje teku uz masovnu rijeku, nego one koje joj se opiru. A najgore od svega bi bilo to što bi samu sebe primorala zabiti glavu u pjesak nakon tog čina, a ja ne volim zabijati glavu u pijesak.
Ne smatram da su moja djeca zaštićena "zahvaljujući" cijepljenoj djeci, čak štoviše, cjepljena djeca su "nosioci" kroničnog ublaženog oblika bolesti protiv koje su cjepljena, tako da je upravo obrnuto.
U većini slučajeva netočno. Npr, hepatitis se cijepi sa samo jednim dijelom virusa koji je bez DNA, dakle nije virus već samo njegov prazan komadić, ali dovoljan da izazove imuni odgovor.Anita-AZ prvotno napisa
Ne može se zaraziti od cijepljene osobe.
Potpisujem Zoranu od riječi do riječi
tvoj odgovor će se nonšalantno preskočit, k'o da gledam.Cubana prvotno napisa
Al ja se ne dammama courage prvotno napisa
![]()