Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: koliko jogurta dnevno?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno koliko jogurta dnevno?

D. je počeo jesti jogurt prije nekih mjesec i pol i obožava ga od prvog dana, što mi je super jer ja ga ne mogu smislit a znam da je zdrav. E sad, kolike su optimalne količine i može li mu šta biti od previše jogurta? Nije debeljuco a pojede i do 3 dcl dnevno (najobičnijeg jogurta) - ne doduše svaki dan toliko ali jede ga svaki dan. Jel to previše?
    kakva su vaša iskustva?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje curke ga jedu svaki dan i sve pet. Zajedno pojedu jedan jogurt sa žitaricama i voćem. To mi je idealna kombinacija za međuobrok i one je obožavaju! Nikakvih problema nemamo....

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

M. papa 1 do 2 jogurta dnevno (za doručak i večeru), inače nije tip od jela, i to je jedino što voli uz voće, tako da sam ja sretna što bar to pojede. I ja se nadam se da to nije previše...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm, ni ja ga nisam neki ljubitelj...osim u trudnoći

Nego, čula sam da on snižava tlak :? Sad jel to izmišljotina, nemam pojma, al ja imam ultra niski tlak, pa ne znam...rijetko da mi dođe jest ga...inače sam gurman 8)

Mališa ga je volija prvih par mjeseci dohrane i jednog dana prestao volit :?

I onda je prije skoro mjesec dana imao jaku crijevnu virozu i nakon toga mu probali davati, odabrao je Bioaktiv i tamani ga ko lud, nekad 1 za doručak, 1 za večeru. Ja nekako mislim da imam razloga za :D a ne za zabrinutost

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

noa u cugu popije 330ml bioaktiva. prvo sam kupovala one male bočice, pa čašicu od 150ml i sad se doza povećava
    nisam razmišljala baš previše o granicama...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam mislila postaviti ovakvo pitanje. Rio obožava jogurt, zove ga "gogi", i kad poželi jesti gogi nema šanse da zaboravi. Dođe do frižidera, vuče vrata i viče gogi, gogi! I tako 3-4-5 puta dnevno :shock: .
    Mogu se samo nadati da nema štete od viška jogurta.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi popijemo onaj mali bioaktiv ali kako kad neće baš svaki dan....

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan isto voli jogurt..
    Rijetko ga pije samog ali ga miješamo u neke žitarice svaki dan..i voćni zna pojesti i obožava ga!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nema šanse da bude štete od "viška" jogurta. Pa to je zdravo.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I Andrej ga obožava, ali ostali smo na dozi od jedne male bočice bioaktiva. Pije ga i samog, jede s kruhom, sa žitaricama... kako god (i na slatko i na "bljutavo").Nisam razmišljala da postoji gornja granica.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, a jel bi se mogao jogurt grijati? Mislim na tekući u obliku onog probiotika od Vindije ili sl. Malo mi ga je bed davati drito iz frižidera naročito kad je prehlađen.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

noa isto obožava "ondon" i pije ga poprilično
    u dućanu nastane pravi cirkus kad stavimo jogurt u kolica, a on to primjeti
    bar se tješim da ne primjećuje slatkiše na policama jer ne zna što je to
    još

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa
    Cure, a jel bi se mogao jogurt grijati? Mislim na tekući u obliku onog probiotika od Vindije ili sl. Malo mi ga je bed davati drito iz frižidera naročito kad je prehlađen.
    Iva, ja ga ostavim da se "sobnotemperira" prije nego ga papamo.
    J. dnevno pojede barem 2 jogurta, a udućano smo isti kao aries.
    tu u našem lokalnom redovito ode do frižidera i uzme koliko može nositi, pa teti na blagajnu da mu naplati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa
    I ja sam ga izvadila pol sata da odstoji vani na sobnoj temperaturi al onda se počelo događati da bi dečko još jeo pa bi dala direkt iz friža, zasad mu niš nije bilo. Inače nisam pobornik onoga "hladno ne valja za grlo" i ne pazim baš na to previše. Ok ne dajem mu baš vodu s ledom

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi papamo jugurt u neogranicenim kolicinama, hladan, iz frizidera.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I marko je jogurtoljubac,
    ja ga malo promućkam pod pipom tople vode ... valjda je to ok :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I Luka obožava jorurt u svim kombinacijama i sam. Izvadim ga sat-dva prije iz frižidera,ne daj mu jako hladan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam nikad razmisljala da postoji neka gornja granica koliko jogurta. pretpostavljam da ih nemogu toliko pojesti bas da im bude nesto.

moja isto u zadnje vrijeme tamani jogure, po dva za veceru obicno.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moje dijete je kooonacno pocelo pokazivati zanimanje za hranu koja nije cica ili voce (ananas, jabuka, kruska, breskva).

Jucer sam mu dala malo jogurta na vrhu zlicice (nekoliko puta, jer je htio) da vidim ako ce biti kakve reakcije - za sada nista. Probao je i malo posnog sira (ja vecerala a on divljao tati u rukama da hoce probat pa smo mu malo dali) ali to mu se ne svidja - sav se strese.

Vidim da klinci papaju bioaktiv. Ima li neko pravilo, koji je jogurt bolji, tj kaj klincu davati a kaj mozda izbjegavati? I mogu li kombinirati jogurt s jos necim, npr vocem? Ako neko radi - nek me pliiiiz prosvijetli, mi smo vam novi u tome

Jos uvijek je cica na br 1 ali dobro da hoce pomalo i drugu hranu jer ja radim.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno da možeš utrpati voće u jogurt i dodaš još malo žitarica i eto ti finog i zdravog obroka! I u sir staviš voće, idealna je kombinacija s bananom.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja Petra, koja ima godinu dana, papa bioaktiv jer joj je izgleda najblaži. Sin od 6 i pol godina obožava konzumov zeleni tekući jogurt, ali njoj je izgleda malo prekisel.
    Inače ja joj miješam voće s kravljim sirom najčešće, nisam još miješala s jogurtom. Ali bilo koje voće + npr. malo zobenih pahuljica + jogurt je prefina stvar.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja stavim naribane jabuke ili bananu a nekad i samo od (kršitelj koda) 7 žitarica i to mu je super. Jedemo najobičniji jogurt 3,2% masnoće. nekad skuham na vodi zobene, pšenične ili ječmene pahuljice, smiksam pa i to umiješam.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo obožavatelji jogurta. Jedemo obavezno jedan na dan. Ili bioaktiv, ili acidofilno mlijeko. Nismo razmišljali o prekomjernoj dozi.
    I dukatino sireve voli, ugavnom mora biti homogena masa. voćne ne želi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Vidim da klinci papaju bioaktiv. Ima li neko pravilo, koji je jogurt bolji, tj kaj klincu davati a kaj mozda izbjegavati?
    Jedino pravilo je da se klincima daje punomasne proizvode. U principu nije neki problem dati obrano, ali je upitna korist. Treba isto paziti na dodatke, koji se većinom trpaju u jogurte (upravo) od obranog mlijeka. Tu prednjače umjetne boje, arome i zgušnjivači, čak i želatina :bljuc:

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Jedino pravilo je da se klincima daje punomasne proizvode.
    je, to sam i ja saznala. radi razvoja.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ljudi!

Probali smo, svidja mu se. No, valjda je doslo vrijeme za klopu, jer odjedom hoce i mrkvu, krumpir..

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jesm japrerano dala jogurt s 8,5 mjeseci??? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moj misic obozava jogurt, minimum jedan dnevno popapa u cugu. Banana i jabuka s (kršitelj koda)ovim keksicima ili zitaricama + sir i vrnje su nam bingo kombinacija, hranjivo, zasitno i zdravo prije svega.

Koliko god zeli i kada zeli ja mu ponudim, ne moze mu naskoditi.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zvala sam savjetovalište za prehranu dojenčadi. uglavnom, fermentirani mliječni proizvodi nisu podloga, niti izazivaju alergije i rekla je žena da mogu slobodno dati. naime, nemaju bjelančevina koje izazivaju alergije.

isto tako, rekla je da s mlijekom, ali i glutenskim namirnicama čekam do iza godine dana. griz je "opasniji" od jogurta.
    da znate, ako kog zanima.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

onda thalia - hoćemo probati jogurt?
    koji?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivano prvotno napisa
    onda thalia - hoćemo probati jogurt?
    koji?
    mi smo probali meggleov tekući. navalio je k'o lud

iako, taj je 2,8; možda bi bilo bolje neki s 3,5% mliječne masti.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Probali Dukat obični jogurt -reakcija je bile (čitam sa njenog lica) fuuuuj kiselo - mama, kaj mi to daješ???
    Kaj sad?? Sa čim da kombiniram? Jel smije one voćne jogurte?? Ako da - koje??? Heeeelp....

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam umiješala u jogurt (kršitelj koda)ovu breskvu. i bananu, običnu.

ali njemu je odličan jogurt samo takav, tako da je sve umlatio pa ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •