Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: čokolada

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno čokolada

Moja M. voli Kinder čokoladu, maloprije sam joj "maznula" jednu i ostala šokirana količinom slatkoće i šećera kojeg ima u njoj. Doslovno su mi utrnuli zubi!
    Jedu li vaši klinci čokoladu, i ako je jedu, koju? Ja bih zapravo, da mi uopće ne jede slatko, ali srećom ionako ne konzumira previše, mada bih i ovo malo što jede imala pod kontrolom.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ta kinder isto jako preslatka.
    Moj jede povremeno, često onu za kuhanje, ali - njemu je svaka dobra, glavno da je čokolada.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi u principu ne kupujemo cokoladu, pa ju jede rijetko (uglavnom kad dobije od nekog), a i onda pojede komadicak i vec joj je dosta.
    najvise voli tamne cokolade, pogotovo tamne s mentolom, uglavnom lindt je zakon (sofisticiran ukus, nema sto )

kinder jede jedino kad joj kupi moja mama, a i onda jedan stapic pojede sama, a ostale podijeli nama, pa opet nije tako puno.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi baš ne kupujemo čokoladu, eventualno životinjsko i to joj dam jedva trećinu. Lijepo si svi podijelimo

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ponudi joj cokoladu za kuhanje ili neku s vise postotka kakaoa (kakaa ), ona je puno zdravija

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi povremeno (2-3 puta tjedno) klopamo par komada Kinder štapića, Medenog srca ili Domaćice. Nesquick kakao pijemo svako jutro, jedna žličica u 2,5 dcl mlijeka, a kad uvečer klopamo griz na mlijeku, dodamo 2 žlice Nesquicka u pola litre mlijeka. Ne brinem se previše o količini čokolade jer jedu svježe kuhane obroke, piju puno vode, nikad nismo probali Smoki i nikad nismo imali problema sa probavom pa mi je nekako žao uskraćivati im čokoladni užitak. A i ja im se pridružim.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    Mi povremeno (2-3 puta tjedno) klopamo par komada Kinder štapića, Medenog srca ili Domaćice. Nesquick kakao pijemo svako jutro, jedna žličica u 2,5 dcl mlijeka, a kad uvečer klopamo griz na mlijeku, dodamo 2 žlice Nesquicka u pola litre mlijeka. Ne brinem se previše o količini čokolade jer jedu svježe kuhane obroke, piju puno vode, nikad nismo probali Smoki i nikad nismo imali problema sa probavom pa mi je nekako žao uskraćivati im čokoladni užitak. A i ja im se pridružim.
    ovako i Marta. S tim da ne pije kakao. Pojede oko 5 voćki dnevno i 3 pijata juhe, brdo povrća, sireve jogurt, tako da mi nije muka dati joj nekad slatko.
    Od čokolade voli jesti jedino tu kindericu, jednom sam probala dorininu "moju prvu čokoladu", koja je ista ko kinder, ali je manje slatka, samo je ne mogu naći u nijednom dućanu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea voli čokoladu a jede ju povremeno, i to Životinjsko carstvo ili Kinder jaje.
    Jednom je pojela i Kinder pingui.
    Njoj je to sve fino, ali generalno ne voli jesti pa se tako niti čokolade ne sjeti osim tu i tamo. Kinder jaje npr. nekad smaže cijelo a nekad ga niti ne pogleda nego hoće samo igračku.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Maureno baš i nije ljubitelj slatkog...nekad pojede malo čoksetipa komadić kinder čokolade,milkice,tamne...kinder jaje mu se uopće ne sviđa.najviše voli čokoladne napolitanke i leibniz kekse

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nia obožava sve klopati pa tako i ladu, dajemo joj rijetko i to uglavnom kinder jaje ili životinjsko mada ako ima kolača smaže i to

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam da li bi nam ovo trebala biti utjeha ili šta drugo, ali u jednom časopisu (tematike trudnice, mame, bebe, djeca) pročitala sam slijedeće:
    "Budite umjereni, ali se nikako nemojte odreći čokolade, jer je nepresušan izvor fosfora, magnezija, B1 i B2 vitamina, željeza i E vitamina."
    By the way, ja sam skoro pa ovisna o čokoladi! Možda mi je zaista od nje željezo uvijek na gornjoj granici :? (ni u obje trudnoće nisam imala problema). Jer što se tiče ostale hrane bogate željezom, pa baš se i ne družim s njom!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zaboravila sam dodati da moj stariji sin uopće ne voli slatko, a maleni čim vidi da ja nešto šuškam, evo ga i viče "am-mam", ipak ne pretjerujem, dam mu tek toliko da proba, jer je očito da je pravi mamin sin pa ima vremena kad će tamaniti čokoladu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budite umjereni, ali se nikako nemojte odreći čokolade, jer je nepresušan izvor fosfora, magnezija, B1 i B2 vitamina, željeza i E vitamina."
    takodjer i povoljno utjece na krvni tlak i na kolesterol.
    ali, sve to se odnosi na prave cokolade, one tamne sa 65% i vise kakaa - jer on je taj koji ima pozitivne ucinke.

milke, nestlice i slicne gluposti s hrpom secera, mlijeka, aditiva, i s mininalnim udjelom kakaa, definitivno nisu nepresusan izvor nicega osim loseg secera

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ali, sve to se odnosi na prave cokolade, one tamne sa 65% i vise kakaa - jer on je taj koji ima pozitivne ucinke.
    E, da bar ona hoće jesti te čokolade... ne bih ja otvarala ovakav topic... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam, to je bio komentar na ovo samo-tješenje od star

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

milke, nestlice i slicne gluposti s hrpom secera, mlijeka, aditiva, i s mininalnim udjelom kakaa, definitivno nisu nepresusan izvor nicega osim loseg secera
    i nepresušnog božanstvenog užitka

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja dnevno pojedem u prosjeku 1 Milku, nekad i vise. H je prije htjela cokoladu, obicno 1 Kinder dnevno, sada uopce vise nece. Onda ima dana kada pojede 3,4 kockice Milke i onda nece danima.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Buba jos nije probala cokoladu,nikakvu. Jedino obozava mirisati papire od cokolade,cokoladu nije ni pokusala stavit u usta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ja dnevno pojedem u prosjeku 1 Milku, nekad i vise.
    1 Milka je relativan pojam, može biti od 100 ili 300 gr ?

Ja dnevno ne pojedem ništa, al zato noćno što uhvatim, isto po 1 čokoladu i ta plati glavom cijela bez obzira koliko ima grama.
    Mogu samo misliti na što mi kosti sliče, toliki šećer i 4 godine dojenja.

V obožava sve čokolade, a najviše bajadere i merci, sve od kindera, posebno one kinder čokoladne bombone, nutellu jede žlicom, kao mama.
    Ali ni Dorina joj nije mrska, Milku nekako manje jedemo jer je čak i meni preslatka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    vidiš, meni nisu, meni je to slatko i bljakavo
    ja uistinu uživam u ovim crnim čokoladama s visokim postotkom kakaa, pa kad ubace jos neke zacine, pa ovo i ono.... lindt crna kolekcija

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Upravo je stradala Dorina sa keksom! Neki dan smo MM i ja pricali o zdravoj ishrani i ja kazem kako detetu svakako sto duze necemo davati cokoladu, keks, secer uopste. A MM kaze: Ona se sad vec kod tebe najela cokolade za ceo zivot

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    O, da.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, jeste li probale čokoladu od rogača? Ima je za kupiti u bio&bio i fenomenalna je, a i puuuuuno zdravija! Svakako preporučam!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj, ja iskreno sumnjam da ce obozavatelji milke htjeti cokoladu od rogaca

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cuj, ja iskreno sumnjam da ce obozavatelji milke htjeti cokoladu od rogaca
    Paaaa, možda se iznenade! Meni je zdrava čoksa bolja od milke! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke, kad ste djeci prvi put dali cokoladu? Moja kikica ima 18 mjeseci i jos je nije probala na opce zgrazanje okoline.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne sjecam se, negdje oko 2. godine

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prvi put je pojeo kockicu sa 14mj...i to je bila ona mala dorina kaj se dobije uz kavu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nažalost Tea dobije čokoladu skoro svaki dan. Prabaka ju svaki dan dodje pogledat i donese joj onu najmanju čokoladicu Dorininu, one koje su zapakirane posebno svaka kockica. I tak svaki dan kockicu. Zato joj ja ne dajm ništ drugo slatko. Prabaka ima 86 godina pa si možete misllit da joj je teško nekaj objasnit.... a inače je dobra žena pa mi je žao vikat na nju. A ak joj lijepo velim, onda se ona samo sjeti kak ona nije imala čokolade dok je bila mala....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

joj da su barem moje bake žive pa da Maurenu tak nose

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

˝Rakjje, rakije amo jer utjehe nema u vodi......˝ Znate šta, sutra će nas strefiti neki komet, rat ili neka druga katastrofa! Neka dijete uživa u čokoladi, jeli smo je svi pa smo živi i zdravi. Naravno sve u svojim granicama-ta ni u čemu ne treba pretjerivati... Prije će nam naškoditi klimatske promjene nego loša čokolada! Mljac.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja osobno volim Lindt- ali ruku na srce oženili su je s cijenom!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Ja osobno volim Lindt- ali ruku na srce oženili su je s cijenom!
    ta je čokolada pravljena za fine švicarske guze

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

HEj Osječanko moja!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    HEj Osječanko moja!

ohoj vid stvarno :D
    mi ćemo lupati po Dadi i Gogi

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

8) da, morat ćemo pobjeći odavde. Glavom bez obzira.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Curke, kad ste djeci prvi put dali cokoladu? Moja kikica ima 18 mjeseci i jos je nije probala na opce zgrazanje okoline.
    Meni se isto cude zasto joj nedam cokoladu,na to im kazem da kad ce trazit ce dobit. A moja baka (kad smo u Cro) nosi joj one kindre pingvije i doslovce me preklinje da joj dam malo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja ne znam jesa li ja to jedina osoba na ovom forumu koja ne voli Lindt!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Crna Lindt sa narancom, suze mi idu...............Ja si je dozvolim za praznike (sreca da ima puno praznika 8) ).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja najviše volim bombonjere Lindt koje sam jela na kile(vidi se iz priloženog) jel mi je bio bivši švicarac pa mi je svaki put nosio vreće pune čoksa... sad je dobra i dorina

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    I tak svaki dan kockicu.
    jedna od najljepsih uspomena iz mog ranog djetinjstva je na djeda koji mi je svaki dan (a umro je kad sam imala 3 godine) donosio po jednu tobleronu. Pa sam ja jela, roditelji koliko su mogli, ali navodno su se i kvarile, koliko ih je bilo.
    A meni su toblerone i danas (pogotovo crne!) najdraza cokolada.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    jedna od najljepsih uspomena iz mog ranog djetinjstva je na djeda koji mi je svaki dan (a umro je kad sam imala 3 godine) donosio po jednu tobleronu. Pa sam ja jela, roditelji koliko su mogli, ali navodno su se i kvarile, koliko ih je bilo.
    A meni su toblerone i danas (pogotovo crne!) najdraza cokolada.
    ovo me podsjetilo na onu reklamu za werters original bombone s djedom i unukom (mislim da se tako zovu)
    8)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a ne, tinkie winkie, daleko smo mi od te reklame...
    moj djed je bio stari cuger, zapusteni autodestruktivni udovac (a ne ko onaj fini djedica s werthersom), ali me je obozavao, a i ja njega.
    I ne sjecam se da je imao stolac za ljuljanje 8)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: čokolada

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Moja M. voli Kinder čokoladu, maloprije sam joj "maznula" jednu i ostala šokirana količinom slatkoće i šećera kojeg ima u njoj. Doslovno su mi utrnuli zubi!
    Jedu li vaši klinci čokoladu, i ako je jedu, koju? Ja bih zapravo, da mi uopće ne jede slatko, ali srećom ionako ne konzumira previše, mada bih i ovo malo što jede imala pod kontrolom.
    svako tolko se u austriji pojavljuju u casopisu Konzument (nezavisan i visoko cijenjen) ocjene o pojedinim proizvodima.

proizvodi tipa kinderlada , pingvin, fruchtzwerge i ostala "roba" tog tipa su uvijek ocjenjene jako, jako lose. osim sto svi navodi tipa extrakalcij, mlijeko..bla,bla.. ne odgovoraju stvarnosti, to su proizvodi lose kvalitete sa puno i previse secera, i raznih nepotrebnih dodataka i puno premalo onoga sto cini kvalitetu cokolade, a ujedno je i najskuplji sastojak u njoj - kakao masa. medutim sareno pakovanje, agresivna reklama cine svoje.

u smislu ocuvanja zubiju i zdravlja opcenito, te takode zdrave pameti i kritickog razmisljanja, kao i razvoja razumjevanja kvalitete hrane, preporucljivo je i djeci i odraslima, ako vec konzumiraju cokoladu da uzmu onu najbolju. a to sigurno nije kinderlada.

ako citate sastojke na pakovanju, a nadam se da citate, onda ce te vrlo brzo uociti razliku:
    npr. 55, 60..100% kakaoa u cokoladi;
    sastojci: kakaomasa, kakao maslac (sto ga je vise to je jaca aroma), eventualno mlijeko ako je mljecna cokolada, secer - sto manje to bolje, eventualno lecitin, eventualno bademi, narancina kora, ljesnjaci, zacini tipa, kardamon, klincic, zimt..... event. alkohol.. i tako dalje, granica nema

nasuprot:

secer (indikativno ako je na prvom mjestu) kakaomasa (ne naveden postotak, jer je mikroskopski), mljecni prah, hidrogenizirana masnoca (sumnjivog porijekla pocesto, dakle to se te opasne transmasnoce, jer je naravno kakomaslac preskup), dodaci boja, pojacivaca okusa, emulgatora i ostalog, nerazumljivog imena i sadrzaja. (savjet br. 2: ako na opisu sastojaka nekog prehrambenog polovicu sastojaka ne razumjete, slobodno ga zaobidite u kupovini)
    ali sve naravno prepuno kalcija, mlijeka i vitamina i super zdravo za nasu djecicu.

ma nemoj!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    samo nek se dalje zgrazaju.
    ina probala sa 2, 5 godina. nije bila ludo odusevljena. zapravo ju je pocela jesti sa 3 i pol, 4 godine. (vrtic, druga djeca), ali ima dobar ukus, voli tamnu cokoladu i uvijek se zadovolji sa kockicom, dvije. i zapravo ni ne trazi previse, ali kad u ducanu vidi, ili vidi tatu kako papa coksu, onda hoce i ona.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seni

sad sam se sjetila reklame koja me trenutno strasno zivcira:
    claudia schiffer koja svom djetetu daje kinder cokoladu.
    a na kraju reklame, onako fini, skoro podsvjesni imprinting da je kinderlada jako zdrava i prirodna: zadnja scena - vidi se kinder cokolada, iza nje vrc mlijeka (ajde, to je kao mlijecna cokolada, jos i prolazi), a pored nje SVJEZA ZELENA JABUKA.
    jeste to primijetili??

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, vidiš kako je to smišljeno: Kinderlada je zdrava kao jabuka? U biti, vidimo tu jabuku i podsvjesno nam šalje tu poruku...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nista u reklamama nje slucajno ili bar nebi trebalo biti ako je reklama dobra za njih (proizvodada), a pere mozak nama (potrosacima).

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I, Osječanke, kad je taj Goga i Dado party? Ja dolazim bez malecke da joj ne bi bila loš primjer
    Ja sam inače za onu: kad bude tražila - dobit će (nekad )
    Malo OT, ali nije jako. Dodje meni neki dan seka sa maleckom u goste i otvori fino smoki, istrese u zdjelicu, a meni skocio tlak odmah - ona krene praviti facu kao "nece je ubiti ako malo jede". I stojim ja i gledam sto ce moje zlato, a ona lijepo uzme komad pa da sestricni, pa jedan teti I onda joj ja lijepo kazem: ajde daj teti jos malo .
    Na kraju je probala, ali nije je se dojmilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Nista u reklamama nje slucajno ili bar nebi trebalo biti ako je reklama dobra za njih (proizvodada), a pere mozak nama (potrosacima).
    pa jasno mi je da nije slucajno 8)
    samo sam komentirala koliko je perfidno, onako na rubu percepcije to olicenje zdravlja i svjezine

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •