Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tri mjeseca bolovanja-prosječna plaća???

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Tri mjeseca bolovanja-prosječna plaća???

Zanima me ovo: na trudničkim komplikacijama sam( bolovanju) od 04. 09. 2006. Dobila sam prosječnu plaću( oko 3 tisuće kn) na koje sam imala pravo. Još uvijek sam na bolovanju do 26. 03., a kasnije na porodiljni do 09. 05.kada trebam i roditi. Zanima me imam li pravo i ovu godinu dobiti prosječnu plaću, ako mi bolovanje istjeće 26. , a ne o4. 03.( tad bi mi bila 3 mjeseca bolovanja u ovoj godini), a kasnije sam na porodiljnom? Ako istjeće, MORAM li ići na porodiljni 26. ili taj datum mogu pomaknut kako bih dobila prosječnu plaću?Utječe li porodiljni na prekid bolovanja i ukidanje te prosječne plaće???

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da pojednostavnim:svaka trudnica koja je na bolovanju 3 mjeseca bez prekida u jednoj godini, ima pravo ( pored ove plaće koju inaće dobiva ako je zaposlena) na jednu prosječnu plaću.Ja sam dobila jednu u prošloj godini jer sam od 04.09. 2006. na bolovanju. A ovu godinu bolovanje prekidam porodiljnim. Utjeće li prekidanje bolovanja porodiljnim ili je to isto? Zanima me hoću li izgubiti pravo na tu prosjećnu plaću, ako bolovanje nastavim porodiljnim? Ako to utjeće na tu prosjećnu plaću, mogu li porodiljni otvoriti par dana nakon što steknem pravo o prosjećnoj plaći? Ma ne znam kako ću ovo jednostavno objasniti???

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Upiši u pretražnik JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ NAKON 90 DANA BOLOVANJA. Tu se spominje nešto o tome ima li se pravo 2 puta na tu naknadu ili ne[/url]

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno jednokratna pomoć

Molim te di si ti to vidila da "svaka trudnica" ima pravo na pomoć. U mom kolektivnom ugovoru stoji da ako sam na bolovanju duže od tri mjeseca imama pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Obratila sam im se sa zahtjevo ali oni kažu da komplikacije u rudnoći ne smatraju "teškom bolešću" i da u tu svrhu nema naknade.
    Molim te napiši mi di si to vidila jer meni izgleda da je to prepušteno pojedinačnoj odluci poslodavca.
    Hvala.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Visina jednokratne naknade je definirana ugovorom o radu a ne zakonom, dakle ona ovisi o firmi a ne o HZZO ili državi.

Ja sam u prošloj trudnoći dobila tu naknadu nakon 3 mjeseca i to samo jednom ( na komisiji bila 2 puta, dakle bila2x3 mjeseca na čuvanju trudnoće) u visini od 3.000,00 kn što je daleko ispod mog prosjeka tadašnje plaće.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da. To ja pokušavam iz tuđeg iskustva nešto saznat.
    Oprosti ako sam te zbunila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •