Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: žali se da je bole zglobovi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno žali se da je bole zglobovi

Bila se već par puta požalila da je bole zglobovi i to skočni zglobovi na nožicama. Najprije nisam to baš doživljavala, jer od kada je naučila riječ "bubi" (boli me), znala je više puta iz zezancije govoriti da je nešto boli i davala da ju ljubim na bolno mjesto i onda bi umirala od smijeha.

Međutim, sada se to već ponavlja i najčešće ujutro kad se probudi, zna reći "bubi" i pokazuje na zglob. Kad je pitam dal je još negdje boli, pokazuje i drugi zglob..Sad me već malo frka..

Ja sam to bila spomenula pedici, ali kako je tad imala temperaturu (nakon docjepljivanja s 5 u 1) rekla je da je to najvjerojatnije od temperature boli..A sad više nema temperaturu, a i dalje se žali...

Da li bi je trebala na neke posebne pretrage furati? Inače, još moramo napraviti briseve nosa i grla, krv je bila u redu i sutra će biti nalazi urina...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne brini, vjerojatno raste. Ali napravi pretrage da budeš ziher. Od rasta može boljeti i trbuh.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nadam se ds imaš pravo...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad je moja curica imala sedam godina isto se žalila na bol u skočnim zglobovima. Pretpostavila sam da je od rasta dok nije počela šepat. Bili smo kod dr. Tiefenbacha u Petrinjskoj, obavio je UZV i ispostavilo se da ima upalu obje ahilove tetive.
    Ne znam kolika ti je curica i da li je to i kod nje moguće, ali spomeni pedijatru za svaki slučaj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima 20 mjeseci...
    kako ste to onda lječili?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ponekad to može biti od neke bakterije u tijelu, streptokoka, pa "baci" na zglobove. Ne bi bilo loše napraviti pretrage.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobila je nekakve dječje brufene (kapsule).Pila je deset dana po dvije i kupili smo one vrećice punjene nekakvim gelom što se stave u hladnjak (nemam pojma kako se zovu) pa smo hladili zglobove kad god je imala priliku. I nije smjela dosta dugo skakati.
    Moja D je to zaradila vjerojatno na treningu, tvoja je dosta mala, ali svejedno spomeni pedijatru.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj nikazd prvotno napisa
    ponekad to može biti od neke bakterije u tijelu, streptokoka, pa "baci" na zglobove. Ne bi bilo loše napraviti pretrage.

Uf...ovo sam već čula...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad si stalno nešto razmišljam, čini mi se da je Tiefenbach rekao da zglobovi ne mogu boljeti od rasta.
    Ako hoćeš dam ti njegov broj. Ja sam najprije razgovarala s njim telefonski i odmah mi je rekao da pretpostavlja da je to upala ah. tetiva. Tek smo se onda naručili da napravi UZV i pregled. Odličan je i jako ljubazan.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajde please! pošalji mi broj na pp. Thanks!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nazvala dr.Tiefenbacha i rekao je da bi on pričekao još 3-4 tjedna i ako se nastavi, tek onda kontrola kod njega..Stvarno je ljubazan

Mi ćemo svakako na briseve da vidimo da li je streptokok u pitanju..

Inače, od kolegice djeca i jedan i drugi imaju streptokoka u brisu...AL oni dobili neki osip po koži...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Biće sve u redu!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da i ja pohvalim dr. Tiefenbacha, naime moja Ena je već 2. put dobila "synovitis transitoria" - upala zgloba koja se javlja nakon upale gornjih dišnih puteva i nakon temperature. Naime, dan-dva nakon što prođe upala i nakon temperature,ujutro se probudi i počne šepati. Sada već znamo što treba raditi - vaditi krv, sedimentaciju i CRP, pa nazvati dr. Tiefenbacha i naručiti se na UZV. To je bolest koja ne ostavlja posljedice, ali je svakako treba pratiti kako ne bi bilo nešto puno opasnije. Evo, jučer smo bili i sada je sve ok, može hodati.Inače, terapija je strogo mirovanje i to traje 7-14 dana.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, jel bi kod tiefenbacha mogla otici na pregled i ja(imam problema sa boli u koljenima) ili je on samo za klince??

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bucka možeš i ti. Ja sam svaki put navela i neki svoj problem kad smo Evu vodili zbog kukova. Čak se nisam posebno naručivala.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bucka možeš, on je specijalist ortoped za sve, ne samo za kikiće. I mm će uskoro kod njega.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, narucila sam se za utorak!
    bas me zanima!!
    jedino on radi od 9-15h, pa cu morat ranije izaci sa posla!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

držim fige da je sve ok

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ma ovako..-mogu se ja ovdje sekundu priključiti...?..MMova rođakinja ima jedan problem sa zglobovima-imala je VELIKU upalu zglobova ali joj nisu uspijeli ustanoviti odkud je to i zašto?..bila je skroz nepomična i uglavnom....-da joj je sedimentacija OGROMNA ..sad joj je relativno ok,opet je pokretna ali se nikad nezna kad će joj to opet doći...savjeti? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma, prije cca 4 godine su tako meni natekli zglobovi i to na stopalima - ne znam kako se taj zglob zove-onaj izbočeni ispod palca (nadam se da sam dobro objasnila )

Uglavnom šetala sam od doktora do doktora, od fizijatra do kirurga i na kraju do imunologa. Od toga da su mislili da je giht do toga da su mi rekli da je reumatoidni artritis.

Uglanom ja nisam mogla ni hodati. Bolovi su bili nepodnošljivi. Pila sam kortikosteriode i indometacin protiv bolova, nosila samo i isključivo tenisice i to dva broja veće i šepala.

Ništa mi nije pomoglo. Na kraju sam poslala sve u pm, dala otkaz na poslu, otputovala (solo) u Ameriku, bila tamo 3 mjeseca i vratila se ko nova! Nestalo otekline i boli i sve 5!
    Ja sam zaključila da je to sve bio akumulirani stress iako je vjerojatnije da je autoimuna bolest, koja je kod žena vrlo česta i češto udara na zglobove...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bila kod dr. tiefenbacha u vezi bolova u koljenima i nakon skoro 30 godina konacno imam dijagnozu! INSTABILLITAS PALTELLAE BIL iliti nepravilno razvijenu casicu u koljenu!
    lijeka nema! samo vježbe!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajde barem sada znaš što ti je činiti!
    Trebaš kod fizioterapeuta ili ti je on pokazao kako da vježbaš?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..ma ovako..-mogu se ja ovdje sekundu priključiti...?..MMova rođakinja ima jedan problem sa zglobovima-imala je VELIKU upalu zglobova ali joj nisu uspijeli ustanoviti odkud je to i zašto?..bila je skroz nepomična i uglavnom....-da joj je sedimentacija OGROMNA ..sad joj je relativno ok,opet je pokretna ali se nikad nezna kad će joj to opet doći...savjeti? :?
    Provjeriti manadule. Ja sam ih izvadila prije 2 godine jer mi je kronična upala mandula krenula na zglobove.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    ajde barem sada znaš što ti je činiti!
    Trebaš kod fizioterapeuta ili ti je on pokazao kako da vježbaš?
    morala bi ici u neki centar u vocarskoj di bi mi pokazivali vjezbe i mjerili jakost mišića!
    a to ce me vjerojatko kostatiiiiiiiii!! :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pedica je rekla da može biti da je bole od rasta..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

čitavo djetinjstvo su mi govorili da me zglobovi bole zbog rasta te sudeći po tome ja još uvijek rastem

naime,bolovi se još uvijek povremeno javljaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •