Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Rane nikako da prođu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Rane nikako da prođu

Imam uvučene bradavice, ali kako sam prvo dijete uz dosta muke uspjela dojit 2 godine sad sam mislila da će biti lakše...

Vođena tim iskustvom u rodilištu sam odmah dala Adrianu dojke misleći da će uspjeti odmah izuvući bradavice, ali samo mi je napravio rane na vrhovima bradavica i to na obje dojke. Tada sam uzela šeširiće i uspjevamo dojit iako Adriano još i ima spojeni jezik i to skroz do vrha...al ide samo što meni te rane sad nikako da prođu, a evo već dojimo više od mjesec dana, pa mi je svaki podoj toliko bolan da neznam kolko ću to još moć trpit. Probala sam mazat sa Purelanom, sa Bebantenom, svojim mljekom, ali nikako da prođu. Stalno se sve vrti u krug, prvo rana krvari (to mi nije drago jer onda siše tu krv), pa onda nakom određenog vremena se napravi kao mala krastica, al onda kad nju posiše oped se otvori rana koja peče, boli, krvari i tako sve ispočetka....

Kako da mi te rane prođu?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni se isto događalo dok se nisam namjestila u dobar položaj za dojenje..
    ništa nije pomagalo.. kad smo našli pozu prošle su i ranice
    možda kod tebe nije to slučaj ali probaj možda upali

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ocito je u pitanju kombinacija uvucene bradavice / skraceni frenulum.

Da bi pravilno bebu postavila na dojku potrebno je da obuhvati areolu IZA dijela u koji su uvucene bradavice (ne znam jesam li dovoljno jasna). Pitanje koliko je beba to u stanju obzirom na skraceni frenulum?

Jeste li bili u pedijatra, moze li se bebi napraviti zahvat koji ce rijesiti problem?
    Pogledaj tekst
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1500

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema ovom tekstu što si mi navela NatasaM izgleda da mi je to baš zbog njegovog jezička, simtomi su upravo ti...izgleda da mi je onda jedino rješenje da mu to recnu...al nekako mi ga žao i malo me strah. Ma kad bi mi samo te rane zarasle, mislim da me onda nebi boljelo, jer sad dojimo na šeširiće i on fino navuče mljeka, položaj je ispravan, i baš sam uzela one veće šeširiće da što veći dio siše, ali...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da se vec nekoliko puta pisalo o ovome i da su majke govorile kako sam zahvat nije strasan. Raspitaj se u pedijatrice, steta da se navikne na sesirice ako bi lijepo mogli dojiti i bez njih. Sretno!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njih to ne boli, i bolje je napraviti rez dok su skorz mali....kad malo porastu, onda ide s anestezijom, a bolje ju je izbjeci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •