Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 410

Tema: Šibensko rodilište

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    ne znam sigurno kako se ta preziva (Radović ili Radovčić) , ona ti ionako više ne radi u bolnici nego kod Reljićke u priv. ambulanti ; što se tiče patronažne ona ima radnu obavezu doći, pregledati i izvagati dite, probaj viditi tko je za tvoj kvart, pa se dogovori ili lipo jasno reci da ti ga (je) izvaže a da sve ostalo znaš (iako je moja frendica nedavno rodila treće i rekla sva u čudu kako nije znala da kad dojiš da treba čitava aureola bradavice biti bebi u ustima), tako da uvik ima nešto novo za saznati
    meni što se tiće dojenja, nisam nikad imala nikakvih problema. I ništa novo nisam od patronažne saznala, ona bi došla samo sidit, vidit kako beba napreduje, kako je presvlačim, pogledala pupčanu, ne bi je uopće vagala. I to mi s prvim nije došla, a kad sam drugo rodila onda je tek došla.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Patronazu mozes odbiti bez problema. Samo reci u rodilistu da ne zelis da ti dolazi.
    super to me zanimalo, pošto mi svi govore da je nemogu odbit, mora mi dolazit, inaće bi mogla imat problema s socijalnom službom. Što mi isto čudno, jer kakve veze ima socijalna s patronažnom. Danas opet Zmijanović dežuran, jedva čekam otić da vidim šta će reć, počelo me lagano probadat al ništa strašno, skoro ni ne osjetim. Eno pečem kolače i pravim hrenovke u tjestu...možda onda i ubrza

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj babel prvotno napisa
    mandy šta Radovićka radi u ambulanti Reljić- Ercegović? Pa potirali su je sa odjela, tko bi iša kod nje?
    mare drži se, Hemerich ti je super žena, a drip možeš odbit.
    Ja san u prvoj T. otišla kući sa trudovima iz rodilišta i vratila se sutradan.
    Dok san mogla bila san u kući.
    I patronažnu možeš odbiti. Meni je teta patronažna pa joj nisan dala da dolazi premda nije gnjavila, prodoječa je itd.
    hvala, sad znam za drip, ja mislila da ga oni daju bez obzira tila ti ili ne...ovaj put ću im napomenut prije nego im pane na pamet dat mi. Onaj dan kad sam bila kod nje, baš mi je super. Al to je samo jedan dan. Čini se draga žena.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno Mare!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ako ostaneš danas, sa dr Z ti nema problema, možeš s njim potpuno slobodno razgovarati i dogovoriti se; ispeci ti još koji kolač, skuvaj ručak, napravi nekoliko čučnjeva, 2-3 puta uz skale gori-doli i eto tebe na rodilištu; bez toga ako su te prošla dva puta pustili 2 tjedna preko termina onda će i ovaj ako je plodna voda ok
    (sudeći po našim postovima u Šibeniku niti je tko trudan , niti rađa , a meni se čini da je svaka druga oko mene trudna )
    drž`se Mare i obavezno nam se javi

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo za RR mi je super info.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdrav cure!

mandy, evo ipak nas ima

Imam pitanje,
    pozdrav cure?
    da li neka od vas zna, koju vodi dr.mira hemerik može li se zvati u polikliniku reljić ercegović i tamo dogovoriti pregled kod nje ili se to mora isključivo s njom dogovoriti?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Možeš zvati u kliniku i naručiti se. Tako je možda i jednostavnije.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

lutia možeš zvati ordinaciju, uvik se javi dr. Ercegović i naruči te.
    Ja zoven baš dr. na mob. pa ti možda mogu dati njezin br.
    Uglavnom ljubazne su i jedna i druga

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

imam ja njen broj, fala ti puno.

ja sam kod nje bila na pregledima u bolnici, ali bi volila ić privatno, a nekako nisam bila u prilici da je to pitam, uvijek neko uđe odmah poslije mene u ambulantu, ništa ne stignen reći, a nisam joj htjela stvarat probleme s tim pitanjima, iako sam je zvala na mob jer imam komplikacije, al me naruči u ambulantu.

sutra ću zvati onda, thanks curke

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Sretno Mare!
    hvala al još ništa od trudova, bebica nema namjeru van

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ako ostaneš danas, sa dr Z ti nema problema, možeš s njim potpuno slobodno razgovarati i dogovoriti se; ispeci ti još koji kolač, skuvaj ručak, napravi nekoliko čučnjeva, 2-3 puta uz skale gori-doli i eto tebe na rodilištu; bez toga ako su te prošla dva puta pustili 2 tjedna preko termina onda će i ovaj ako je plodna voda ok
    (sudeći po našim postovima u Šibeniku niti je tko trudan , niti rađa , a meni se čini da je svaka druga oko mene trudna )
    drž`se Mare i obavezno nam se javi
    Bila sam onaj dan na kontroli, ušla unutra napravila ctg, dala sestri nek odnese doktoru, pa mi druga sestre rekla da uđem unutra za pregled i skinem se. Ja to napravila kad trči ona prva sestra i pita di sam ja, kaže ova poslala sam je unutra, a ona viće ne ne, kaže može ić doma. I tako me poslali kući bez da mi išta kažu, osim da je ctg u redu i da nemoram više dolazit. Doktora nisam niti vidila. Ja onda brže bolje kod Junakovićke pitat šta dalje, jer mi niko ništa nije reka, i onda mi ona dala uputnicu za hospitalizaciju i rekla ako ne krene za 2 dana da odem tamo ležat na ginekologiju. Tako da ću danas otić vidit oće me primit ili ne, iako mi se baš i ne ide, al šta ćeš. Možda tako i bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je sve to malo smišno i čudno : realno kad priđeš termin triba svaki dan kontrolirati plodnu vodu, a oni su tebi gledali u početku , a sad 2 dana ne triba :shock: , da ne govorin kad te pošalju doma bez riči, pa se moraš snalaziti i moljakati za savjet (al` dobro, sve je to kod nas standardna procedura ,posebno ako ne kontroliraš T kod nekoga sa odjela)
    e Mare, Mare , a bar si se skinila i malo razladila , a valjda oni to prakticiraju da nam ubiju strah od golotinje

aj drž` se ti i ne daj se nagovorit na drip bez prijeke potrebe

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    A ako je mekonijska plodna voda, ctg u redu, trudovi lagano idu, nisu jaki ali su redovni po 5 min, da li je to indikacija za prokidanje vodenjaka i uvođenje dripa ili se može nastaviti normalno sa neinterventnim porodom?

Sorry za offtopic
    SpOOklice ti već držiš nekoga u svom krilu
    Ma je, je mandy, samo još uvijek nisam načisto sa svojim (iako netraumatičnim) porodom, i voljela bih da je drugačije prošao. Drugi put ću biti pametnija.
    Meni voda jeste bila zelena, ali s bebom baš nikakvih problema nije bilo. Preventivno je primao antibiotike, nalazi su pokazivali visok crp, da bi nakon nekih sedam osam mjeseci ustanovili da im s aparatom nešto nije u redu (to sam čula od mame koja je rodila pola godine nakon mene, isto sve bebe sa visokim crp-om, pa su konačno posumnjali da nešto ne valja)

Ontopic, govorite da su i Radović-Radovčić i Hemerich u poliklinici Reljić-Ercegović, a njih dvije se nikako ne podnose. Znači i tamo će biti čupanja za kose i kokošinjca.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    Meni voda jeste bila zelena, ali s bebom baš nikakvih problema nije bilo.
    Ontopic, govorite da su i Radović-Radovčić i Hemerich u poliklinici Reljić-Ercegović, a njih dvije se nikako ne podnose. Znači i tamo će biti čupanja za kose i kokošinjca.
    što se tiče zelene plodne vode, tu možeš biti sigurna da je ona svima indikacija za porod, a što se tiče ove dvije, osobno ih ne poznajem, nego samo što sam čitala u Šib. listu, ali zar nije tamo Živković nekoga (Radović) počupa i izbacija
    ništa ti SpOOklice ne brini, tamo di je novaca, lako se složiti

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisu one bile u novinama, to je moje osobno iskustvo, kada mi je mama bila na gin, RR je bila prilično ljubazna, ponudila se da će organizirati dalje liječničku njegu, a sutradan ujutro je izlazila iz dežurstva, iako mi je rekla da dođem ujutro i provjerim šta je organizirano. Ujutro je bila tamo Hemerich i riječima "ajme meni pa ovdje svak po svome, nitk onikoga ništa ne pita, šta ona misli tko je ona, šef odjela?!?" otpremila me da dođem za sat vrimena. Ja došla pa mi ona objašnjava da ova ne može takve stvari preuzimati na sebe da to rade šefovi odjela, da je Živković sada sredio stvar. I onda drvljem i kamenjem po njoj. Biće da je Hem. u Žikinoj struji :? I onda da je eto na sreću se našao jedan krevet za moju mamu, kao inače je teško dobiti mjesto, ali njoj je muž tamo pa su nekako to riješili.
    Dan kasnije razgovaram sa prijateljicom koja je medicinska sestra tada bila na neurologiji i kaže mi da potpuno iste stvari, premještanja sa njihovog odjela na ovaj konkretni gdje je moja mama išla kod njih na odjelu rade ili odjelna sestra ili one, medicinske sestre u dogovoru sa odjelnom sestrom i obitelji. I onda odem odniti stvari mami na taj odjel, kad tamo pola odjela prazno (toliko o tome da je teško dobiti mjesto).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisi uopće skužila spiku : teško je dobiti misto = stavi malo u džep

(te struje među njima bi tribale ostati nevidljive za pacijente, a oni se doslovno svađaju u vizitama :shock: )

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

meni je sve to malo smišno i čudno : realno kad priđeš termin triba svaki dan kontrolirati plodnu vodu, a oni su tebi gledali u početku , a sad 2 dana ne triba :shock: , da ne govorin kad te pošalju doma bez riči, pa se moraš snalaziti i moljakati za savjet (al` dobro, sve je to kod nas standardna procedura ,posebno ako ne kontroliraš T kod nekoga sa odjela)
    e Mare, Mare , a bar si se skinila i malo razladila , a valjda oni to prakticiraju da nam ubiju strah od golotinje

aj drž` se ti i ne daj se nagovorit na drip bez prijeke potrebe
    Bila sam u petak na kontroli, bila dr. Hemerich dežurna. Pogledala me, rekla kako je plodna voda još uvik u redu, i kako po bebi ima još nečega da se kao po tom vidi da mi termin još nije, iako je navodno proša. Sad nisam uspila skužit šta je to. Napisala mi kontrola za 2 dana, znači danas opet. Mislim da danas neću bit te sriće da će me pregledat i poslat doma, nego će me ostavit ležat. Vidit ćemo....ma drip neću nikako. Samo nek mi neko spomene odma ću se izjasnit pa nek prigovaraju ako im se prigovara

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mare
    evo da te utjesim, ja sam rodila 41+3 cekali su da samo krene, a lezala sam na ginekologiji.....pa ko zna, mozda nece odma navaliti s dripom!

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mare evo malo da beba sama krene ~~~~~~~ a ti lipo reci da bi sačekala bez dripa pogotovo ako ti navodno još nije termin

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hej cure....jel netko imao iskustva sa dr. baicom, kakav je on na porodu???
    meni je uskoro termin i sve više razmišljam o tome tko će me dopasti?
    a bome zanima me i kakva je dr. tomić?
    za dr. hemerich i zmiju sam čula da su skroz ok

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Baica ti je isto dobar, meni je bija na oba poroda, važi za najboljeg operatera na odjelu, inače voli indukciju (probijanje vodenjaka, nalijeganje), super šije, slaba mu je strana komunikacija , moraš sve izvlačit iz njega

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisujem mandy, meni je baica bio na prvom porodu, nalijeganje i epi, za njega kazu da je stvarno dobar strucnjak (pogotovo za carski) ali mu eto komunikacija nije jaca strana.....a, svi oni imaju svoje za i protiv.....kako se potrefi.....ma nemoj uopce razmisljati o doktorima, misli samo na sebe i na skori susret s bebicom (doktori bi trebali biti u sasvim sporednoj ulozi)

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e, a kakva je tomićka :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a kako ti se zalomi, znam nekoliko cura-zena koje idu privatno kod nje i super su zadovoljne njenom strucnoscu, pristupom, hvale je na sva usta, a isto tako u familiji imamo jako ruzno iskustvo s njom, gotovo pogubno :shock:
    osobno me je jednom gledala na uzv, cini mi se da ona isto voli "ubrzavati" stvari :/ mene se nije dojmila

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj laura_001 prvotno napisa
    ona ti je isto pobornik indukcije i narudžbe , a znam žene koje su cilu trudnoću kod nje išle privatno, a kad su došle u rodilište i zvale je , nije se javljala na tel. ; zna li netko da li im je dozvoljeno da dolaze na porode ako nisu u smjeni ili ne smiju ?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ona sve pokusava dobiti na indukciju.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ona ti je isto pobornik indukcije i narudžbe , a znam žene koje su cilu trudnoću kod nje išle privatno, a kad su došle u rodilište i zvale je , nije se javljala na tel. ; zna li netko da li im je dozvoljeno da dolaze na porode ako nisu u smjeni ili ne smiju ?
    hm, pa ja mislim da oni mogu doći...meni je dr.mira H. rekla da će doći, pa se nadam da će biti tu

a vidiš nisam to znala za tomićku

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mandy Meni se osobno ne sviđa pošto me je pri pregledu u bolnici sa prvin diteton raskrvarila ali sve cure koje idu kod nje su zadovoljne pa tko voli nek izvoli.
    Šta se tiče dripa, svi ga oni vole...Jedino ne znam kakv je dr. A.

frida editirala dio koji nije u skladu s pravilima foruma

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene to baš muči ko će me dopast, samo molim boga da mi bude neko normalan...ne mogu nikako prestati misliti na to

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja idem kod dr. A i čovjek mi je super
    baš je čovik, puno objašnjava, razuman , svjestan rizika upletanja u porod, dosta sam sa njim pričala o prirodnom porodu , podržao me kad sam odlučila otići u Vž na stolčić

radi i u Poliklinici Vita, 250kn je pregled

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    baš je čovik, puno objašnjava, razuman , svjestan rizika upletanja u porod, dosta sam sa njim pričala o prirodnom porodu , podržao me kad sam odlučila otići u Vž na stolčić

a meni ti je baš prije neki dan netko rekao da je pregled kod dr.A u poliklinici Vita 500 kn :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja prijateljica kod njega vodi trudnocu (dr A.) ide privatno u Vitu i pregled +uzv plaća 400kn. Kaze da je odlican...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

a meni ti je baš prije neki dan netko rekao da je pregled kod dr.A u poliklinici Vita 500 kn :?
    250kn je pregled
    350 UZV

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

uzv je kod dr A u Viti 250. ja bila prije dva tjedna.
    ne znam koliko je ukupna obrada. ali prema onome koliko pregled košta kod drugih privatnika u Šbk, vaginalni pregled, papa, brisevi i uzv bi trebali koštati oko 650 kuna.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa ja sam kod dr. H i pregled+uzv košta 300 kn

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure, imam pitanje, nije baš vezano za samo rodilište jer ne mislim roditi u Šibeniku, ali vidim da spominjete i ginekologe iz bolnice koji rade privatno.

pošto idem idući tjedan dolje malo na odmor a i bit ću u kolovozu dolje na GO zanima me koga mi možete preporučiti za neku situaciju/pregled koji bi mi nedaj bože mogao zatrebati dok smo na moru? i nekakve kontakte. ući ću onda u 7.mjesec trudnoće a voljela bih znati kod koga je najbolje otići ako ću imati potrebe.

hvala

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa ja bi ti preporučila dr.Anića i dr. Hemerich

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa ja bi ti preporučila dr.Anića i dr. Hemerich
    takodjer, dr Anić radi u privatnoj poliklinici Vita, a dr Hemerich u poliklinici Reljić-Ercegović. Imas ih na netu, adrese i kontakt. Ako zelis br od dr H javi na pp.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super cure, puno vam hvala.

sad mi je lakše.

idem ovo odmah negdje zapisati da ne tražim po netu kad sam dolje.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je cijelu trudnocu vodila dr. K privatno, rodila sam prije 13 dana i moram piznati da sam stvarno ugodno iznenadena osobljem u Sibenskom rodilistu, na porodu mije bila babica Danira, za nju posebno svaka pohvala, ali i ostale babice i sestre su bile odlicne. Dr Anic i dr Zmijanovic, odlicni, stvarno stvarno sam svima ugodno iznenadena. Dvoumila sam se prije poroda hocu li ici u Osijek ili roditi ovdje u Sibeniku, ali sada mi je dragosto sam ostala ipak ovdje. Rodiliste je stvarno u losem stanju ali svom osoblju s kojim sam se ja susrela tjekom ta 3 dana provedena u bolnici svaka cast i samo pohvale.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo sam friska iz rodilista....moje drugo iskustvo odlicno ali iz potpuno subjektivnih razloga. jos uvijek je u rodilistu kako ti se potrefi. imala sam srecu sto mi je babica bila super pa me umivala, vlazila mi usta (hvala dragana), iz njenih usta su izlazile prave rijeci. dezurna je bila dr H koja mi je vodila trudnocu, bilo mi je super da je tamo netko tko me poznaje. veliku ulogu je odigrala i cinjenica da mi je ovo bio drugi put pa sam znala sto me ocekuje i nije bilo onog razocaranja kad shvatis kako to sve zapravo funkcionira.
    sto se tice samog poroda....trudove poceli u 19h, odmah na 5 min. u dogovoru sa dr u rodiliste dolazim oko 23h. tada je dezurn dr Z. pregledao me, otvorena 2 cm (koje razocaranje). trudovi i dalje na 5 min traju 50ak sekundi. odlucim prenociti na ginekologiji (tamo sam vec upisana jer sam presla 41tj) trudovi traju cijelu noc i u 7 u jutro opet ja odem do rodilista. sada je dezurna moja dr H. pregleda me i kaze skroz ste otvoreni. predlozi da mi probusi vodenjak. pristanem jer sam bila totalno iscrpljena od trudova koji su me doslovno rasturili. u 7.30 buse vodenjak. predlozi mi nesto protiv bolova. to sam odbila. u 8.40 rodim svog drugog sinka od 4250g i 53 cm i to bez rezanja, pucanja i nalijeganja (sve to u paketu dobila na 1 porodu). koji gust odmah nakon poroda otici u sobu.
    u razgovoru sa dr H koja je sada voditeljica rodilista cini mi se da dolaze bolji dani. nadaju se uvesti stolcic i loptu, razmislja se i o dopustanju posjeta, a otac na porodu kada se kompletno preuredi rodiliste jer sada za to nemaju uvjete.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jeste vidile rodilište u Splitu? Izgleda ko svemirski brod naspram našeg.

Ma baš ima zavidim, ali više me smeta,gledajući jučer njihovo rodilište, ovi neki osjećaj da smo ( kao grad i zajednica) uspili, sa ovoga dna, otići još stepenicu niže.
    Možda pretjerujem, ali osjećala sam se kao djevojčica sa šibicama.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kikki čestitam i drago mi je što je sve dobro prošlo

Jeste vidile rodilište u Splitu? Izgleda ko svemirski brod naspram našeg.
    je ali naše zato ima onaj lipi rustikalni štih , di ćeš lipše nego kad ti pada inkarat sa plafona u onom sobičku za posjete ili kad lipo dere promaja po hodniku ili kad ležiš na ginekologiji zbog održavanja trudnoće a moraš 1x tjedno prići 1/2 km do poliklinike i uzv-a, onako u pidžami da se cili svit divi
    šalu na stranu , doći će i rodilište na red, nakon pedijatrije , psihijatrije, orl-a i kirurgije mislim da nemaju više šta renovirati

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa mandy nisam sigurna, naci ce oni nesto sto ima 'prioritet'

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na cestitkama! ajme, ovo prosetavanje u pidjami i papucama.....been there.....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije deset godina su imali uvjeta za blisku osobu na porodu, sad nemaju. Bas zanimljivo...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i meni je to cudno....jer znam da su jedno vrijeme dozvoljavali da netko bude na porodu, i onda vise nema kao uvjeta a sve je isto....u medjuvremenu im stol pukao pa su spali na samo 1 ali svejedno, nema tamo uvjeta za stosta.....ma zna se kome se to ne svidja.....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad im je pukao stol mogli su nabaviti stolčić i strunjaću.To ih stvarno ne bi puno koštalo...ili možda bi?Možda takav položaj zahtjeva posebnu i skupu vrstu edukacije.Zapravo ,naskuplju-mjenjanje uobičajenih navika i stavova.
    Isti slučaj kao i sa pratnjom na porodu...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •