Pokazuje rezultate 1 do 50 od 410

Tema: Šibensko rodilište

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Red je da i ja opišem svoje iskustvo iz šibenskog rodilišta, pošto sam friško tamo rodila(5.3.).Sudjelovala sam već na ovoj temi , upozoravalo se na neke stvari koje rodiljama(pa i jednoj iz moje obitelji) nisu nikako sjedale, i prije svega ću reći da mi je drago da rodilište u mom gradu, paralelno s vanjskom šminkom, ide na bolje.

(mislim, oni to vjerojatno ne bi priznali uz argument da isti ljudi rade sada i nekada, no nekako ipak kada uspoređujemo priče od prije i sada vidi se da se ljudi trude, što je najvažnije, i što treba pošteno reći)

no, idemo ispočetka-kod mene se radilo o četvrtoj , visokorizičnoj trudnoći, trećem carskom rezu po rupturi maternice.

vodila sam se privatno kod dr Hemerich, za koju imam same riječi hvale.trudnoća mi je protekla savršeno.s obzirom na moju anamnezu iz prošlih trudnoća (jako se teško otvaram, cerviks mi je beton) imala sam samo dva vag. pregleda, uz redovitu kontrolu ultrazvukom i mjerenje ožiljka u 35 tjednu (bio je 11 mm, što je u biti savršeno)

dr H. me upućivala da , pošto je poznato da su mi trudnoće savršene a ishodi kobni, ako mogu carski obavim na Sv Duhu. razmišljala sam o opciji da mi ga tamo uradi dr Mišković(on je radio carski mojoj sestri) no organizacijski problemi utjecali su na moju odluku da rodim u gradu gdje živim.nekako sam imala povjerenja.na kraju i opravdano. Knin nije dolazio u obzir zbog mog stanja, činjenica da je dr H na raspolaganju mogla imati samo dvije doze krvi za mene nije bila obećavajuća za moj slučaj, pa je to rodilište otpalo iz kombinacija. uz strogu uputu da se sa 36 tjedana javim na odjel() tako se čekao porod.

u tom 36 tjednu uhvatila me viroza i visoka temperatura , koja me zatresla, došla i prošla- i izazvala trudove, što je vrlo nepoželjno za maternicu koja je imala potpunu rupturu, tako da sam se tog utorka ujutro našla u rodlištu.

dežurna liječnica bila je dr Tomić-koja se na svaki mogući način -ljudski i profesionalno-brinula o meni na najljepši mogući način. baš je sa srcem skrbila za mene, i u danima koji su uslijedili.

carski mi je napravio dr Anić.i inače je, koliko sam shvatila na glasu baš po tome da izvrsno operira, što je onda bome potvrdio i u mom slučaju.ginekološki je sve prošlo savršeno.operirana sam oko 14 sati, u 22 i 30 sam već polako šetala po sobi.i sljedeće jutro dobila jesti i normalno hodala.zbogom gladovanje tri dana kako mi je bio slučaj u prethodna dva carska!e TO mi se svidjelo!da se vratim na dr Anića. strašno mi se svidio njegov pristup-da se poslije dođe pacijentu i podrobno i detaljno objasni što se točno radilo i kako je sve proteklo, a da ja ne moram izvlačiti informacije na kapaljku.profesionalno, nema se što tu dodati.

(jedan detalj koji mi se svidio je da svi šeću naokolo sa svojim službenim akreditacijama, sa slikom i imenom i prezimenom, tako da ne moram nagađati kako se tko zove)

od sestara u rađaoni me od prvog trena hrabrila sestra Dragana. puno mi je značilo dok su me vozili u salu (a bio je hitni carski, kod mene valjda i nema druge opcije)da mi je onako odsječno i autoritativno rekla:slušajte , biti će sve u redu.idem s vama u salu, uzet ću vašeg sina na ruke i poslije ga vam dati, dogovoreno?održala je obećanje.maleni je rođen na 36 +6, 3200 težak, 50 cm, Apgar 10/10

iskreno, malo sam se bojala kombinacije carskog i rooming-in sistema, kakav vrijedi u šibenskom rodilištu.bezrazložno, jer zbilja pomažu.odmah dolaze na zvono, nude i daju sve protiv bolova, izuzetno su ljubazni i ništa im nije teško, pa bila i sredina noći.sestre sve rade oko beba.nudili su mi da malog uzmu ako se želim odmoriti, nisam htjela.no lijepo da su pitali, jer je moja sestra doslovce pobjegla sa Sv Duha 4 dana poslije carskog, jer nije imala nikakvu pomoć.

za vanjsku šminku novouređenog rodilišta znate, slike ste vidjeli. sve je tako i uživo. nije presudno, ali ti je lijepo ležati na novom krevetu, lijepo je vidjeti čiste i uredne wc-e i tuševe.bebe imaju svoje krevetiće no nismo ih baš koristile,više su bili s nama na krevetu.spavaćica ima dovoljno, jedino se moraju donijeti pelene za bebu(ja došla bez njih, u Zagrebu se nisu trebale nositi)

očevi smiju prisustvovati porodu. kako je s poštivanjem želja rodilje u nekakvom normalnom vaginalnom porodu-ne znam, moje iskustvo je sa carskog.tu će svježe iskustvo napisati netko drugi i upućeniji .

posjete se primaju u sobama dok je rodilja u nemogućnosti šetati naokolo, kasnije se izađe u hodnik?posebnu sobu?ne znam jer dotle nisam stigla.meni su dolazili u sobu, što je mužu bilo super jer je odmah mogao biti s djetetom.

ono što je mene u biti najviše oduševilo tamo je takva prodojeća kampanja kakvu nisam vidjela-pa, nigdje. čini mi se da su zbilja zapeli da vrate titulu prijatelja djece-takvo forsiranje dojenja , pomaganje oko dojenja, pomoć oko dojenja, od motivacijskih govora do konkretne pomoći sestara (tako se u Vinogradskoj ponašala npr sestra Zila, nju smo uvijek isticali u tom smislu, no ovdje ti sve stre jednostavno ne daju da-posustaneš. Jedna je moja cimerica imala problem s uvučenim bradavicama, sestre su doslovce ležale s njom na krevetu i po pola sata joj pomagale.žena prodojila, dijete prestalo plakati.nisu ga dohranjivali.kažem, ne znam kako je s porodima, ali na pomoći oko dojenja im skidam kapu.

tu u biti prestaje moja priča što se rodilišta tiče, jer sam nakon dva dana premještena na intenzivnu koronarnu jer sam na porod došla s prehodanom upalom pluća (nije mi jasno baš kako sam to uspjela zaraditi jer u životu nisam teže bolovala od viroze)i plućnom embolijom-ispostavilo se da sam otprije imala ugrušak u nozi koji je sada odletio u pluća.ipak treba reći da su mi u rodlištu pravovremenom reakcijom i prepoznavanjem i pravilnom dijagnostikom spasili život (dr Zmijanović je bio taj koji je i posumnjao i otkrio emboliju i upalu pluća i anemiju i svašta nešto).i još jedan detalj- iako sam u biti otpuštena tada iz rodlišta i dr Zmijanović i dr Tomić su me gotovo svakodnevno obilazili i posjećivali na drugom odjelu, uz dr Anića koji je dalje brinuo o šavu. jedna lijepa ljudska gesta.

eto. hrpi pehova(moji porodi valjda ne mogu drugačije izgledati)usprkos, nalazim samo pozitivne stvari , ne bih govorila istinu da pišem drugačije.jako mi je drago da se šibensko rodilište moderniziralo i da se mijenja nabolje, a da pritom ne mislim na svemirske krevete i plazme u sobi.ono što je rodiljama najvažnije-podrška, poštovanje (nema više skidajgaće vizita) i lijepa riječ- definitivno se sada može dobiti.ja sam ih dobila, zbilja su prema meni bili krasni.

nadajmo se da će biti sve više pozitivnih iskustava.
    Posljednje uređivanje od ronin : 28.03.2013. at 17:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •