Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: sto mislite o ovakvim metodama odbijanja djeteta od dojenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sto mislite o ovakvim metodama odbijanja djeteta od dojenja

Mi smo se morali odviknuti, ne zbog vrtića, nego zbog toga što sam ja morala raditi, a maleni je ostao još mjesec dna sa mojima na moru. Eto, ...
    A kako smo to napravili ?!?!
    Htjela sam napisati našu priču, ali nikako da stignem.

Čula sam od jedne susjede, i išla probati; rekla mi je da bradavicu namažem sa Nivea kremom i pospem biberom. Tako sam i napravila, mali je popi*dio, brisao jezik, plakao, bilo mi ga je tako žao, onda sam vidjela da bi on još bez obzira što je ljuto, a ništa reko idem ja još, i ja ponovim postupak, probao je ponovo - ista stvar, i onda je odustao.
    I bio je mir.
    Onda drugi dan - popodnevno spavanje, sjela sam ga na krevet i krenula stavljati to sve na sebe, i kad je on vidio to + sjetio se scene od jučer, zbrojio 2 i 2 i jednostavno odustao. I nakon toga nije više nikad tražio, tako da je to prošlo poprilično bezbolno, istina, htjela bi da još dojim, ali ionako me je pod kraj već počeo gristi.

Eto to vam je naša priča.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja bi vrlo rado prekinula dojenje, stvarno sam vec na kraju snaga i zivaca. mi smo probali sa soli, malo je probao rekao je bljak, ali ga to nije pokolebalo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kajjaznam, ja sam cula varijantu sa senfom.
    sigurno da necu probat npr. s nuttelom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inace na selu znaju namazati bradavicu s mljevenom crvenom paprikom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj cure, sad ispada ko da sam mu sipala kilu soli u usta.
    mislim, meni je dost, ipak ce sad navrsiti 2 godine. a to da djetetu treba objasniti isto stoji, ma na objasnjavali smo se mi, ali malisa je pravi cico ovisnik, kod nekog te metode pale, kod nekog ne.
    a nemrem ga ni baki poslat na duze, jerbo izdajalicu sam posudila, a rucno izdajanje mi je koma. tak da nis od toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: :shock: :shock: , cega ba, sto bi rekli stari??? Sta je ovo???

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ha-ha!
    Svi smo mi stray cat!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sam prekopirala postove sa drugog foruma, nisu metode koje ja koristim. jednostavno me zanima kaj mislite o tome

ivarica

Početno

A kad naraste vezati mu ruke za krevet da ne bi masturbirao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    A kad naraste vezati mu ruke za krevet da ne bi masturbirao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paprika, nivea i biber, sol, senf....ovisnik o sisama.....Stray di si ovo prokopala???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se prepala da je stray nakon svih peripetija i truda oko dojenja naprasno prolupala i sve ovo uradila, al' onda skontah da ne moze biti...
    Huh...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene ove stvari toliko ukomiraju da nemam rijeci. Nesto s cime je beba odrasla, nesto sto bebi toliko znaci, majka, hrana, blizina, njeznost, sigurnost........mazat sisu senfom ili niveom i biberom kako bi se bebi ogadilo sve to sto joj je toliko bitno?? A Boze dragi, pa nije ta sisa samo komadina mesa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray, i opet si dokazala kakva si
    sram te bilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da napomenem da je stray ovo izvukla iz pravog konteksta.
    Temu sam otvorila ja jer me je zanimalo kako su se djeca odvikla sisanja. Moj Luka se odvikao sam, bez ikakvih metoda zastrašivanja, biberenja i slično. Nadam se da će se i Joco sam odvići i bez ikakvih problema. Nisam pobornik nasilnih prekidanja sisanja.

No, krajnje je neukusno iz konteksta izvlačiti nečije navode i prenositi ih na drugi forum.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da će usput cure pročitati kakva si ti osoba i kako se izražavaš
    ako nisi obrisala onu gadariju

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray sram te bilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray-cat tebi definitivno fali koja daska u glavi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je baka pricala kako je pokusavala odviknuti moju tetku od cice. ova je imala oko 2 i pol godine i stalno je hodala za bakom sa stolicicom i trazila siku.
    e prvo je baka namazala bradavicu s pekmezom od sljiva jer to kao gadno izgleda (a tetka je od malena uzasno gadljiva) i pokazala tetki koja se okrenula na peti i donijela kuhinjsku krpu, obrisala cicu i krenula dudlati.
    onda je baka pokusala to s paprikom, a ova je uvijek donosila krpu i brisala.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji si ti freak!!

ivarica

Početno

zasto se uvijek stolice pojavljuju u pricama o dugom dojenju?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray.. ja vec misla da ti se pomotalo kad sam pocela citat topic.. onda naletim da mali ima 2 godine.. pa sam vec bila ozbiljno zabrinuta za tebe...
    i onda objasnjenje da si kopirala

pa kaj
    nek si
    i to je zivot

ja nisam ni znala da je to na mama-mami jer ne citam dojenje
    e jesam se nasmijala

kaj se cure palite i pljujete po stray?
    ne kuzim
    da nije ona bila bi ja skopirala sam da sam vidla, al ja bi odma napisal od kud sam skinula

i za kraj - jadna ta djeca djeca na biberu , senfu i ostalim uzasima

i jos nekaj za vas koje ste strasnoljute ----> ono sto pisete na netu i po forumima to moze S V A K O na ovom svijetu procitat... prije ili kasnije, al to i onak znate pa cemu onda ljuti smjalici

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko boli briga di je to ova pročitala i kam je to prebacila??? stvar je u međuljudskim odnosima...zaboravila vam je ovo citirati..sebe naime...
    ovako naša draga stray misli da se priča s ljudima

nemrem vjerovat to sto ste napisale

a da klince date nekom, onak za trajno da vas ne %&?$%# i ne dosadjuju vam, da dojenje, mislim.... kaj bi djete sisalo, i trazilo maminu blizinu

mozda im se mozete i probat posrat u usta?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Glupo je sto se uopce uplicem- ali mislim da je vasa reakcija pretjerana- mene su stvarno zgrozile ove primitivne metode prestanka dojenja- a ako je netko u ovoj prici primitivan onda su to one koje se takvim metodama sluze.
    I strayinu reakciju uopce ne dozivljavam kao uvredljivu i ekstremnu- jer znam da niti jedna mama tako daleko nece ici- vise je to figurativno receno- ali to sa paprom i senfom- to je zbilja okrutno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za stray nemam komentara
    ovo ti stvarno nije trebalo

Početno

Jadno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zasto se uvijek stolice pojavljuju u pricama o dugom dojenju?
    Imam teoriju. Naime, sve te dugodojilice su bile vrlo zaposlene zene. I onda su djeca kuzila da ih mogu namamit na stolicicu da sjednu i odmore se. A pri tom djecica naravno mogu dojit stojecki jer je rijec o onim malim djecjim stolicicama pa im sisa bude ravno u visini usta.

Al definitivno se slazem da je stolica lajtmotiv hrpe prica o dugom dojenju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam malo razmišljala o tim odvikavanjima senfom i slično.
    Da je moj Luka nekom srećom duže cicao, pa da je to potrajalo, loše bi se provela da sam cicu namazala senfom. Taj bi cicao do vojske i još tražio da mu je namažem senfom
    Obožava senf, a voli i ljutu hranu (dakle biber), samo što mu to dajem rijetko.

ivarica

Početno

marta, dobra ti je teorija , moj primjer je apsolutno potvrduje: ivar u 4 godine nije nijednom trebao stolicu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je sigurno zato sto vam je uvijek kauc bio u blizini

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Palo mi je napamet da je i meni Zorka jednom dvaput odbijala dojenje. Kad smo bili u Splitu i vracali se s plaze. Nisam znala sta je u pitanju dok nisam skontala da je u kupacem tj. po bradavicama bilo ostalo nesto malo pijeska. Pa eto, ako netko hoce i to pokusati...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ih, Lovro nece sisu ni blizu nakon sto se ja okupam u moru.
    Prvi put nisam ni skuzila sta ne valja. Mislila sam da urla jer ju zarko zeli, a on se otimao i rukama i nogama

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ej vi žene koje čačkate po sto foruma i svakodnevno ostavljate stotine postova pitanje: jel vi uopće radite šta korisno u životu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vis, a jakov voli i s pijeskom, i slano....

jede keksic pa hoce zaliti... pa sam ja sva od komadica keksa... a svasta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inače me nema na forumu, ali došlo mi je do uha o ovom topici, pročitala sam i vidjela sam da je i moj post citiran
    pa onda ljepo pitam dragu stray kaj bi ona napravila (i sve ostale) da su bile u toj situaciji kad ste tako velike dojilje??????
    jako sam ljuta jer se o tome što sam napravila piše meni iza leđa, ali to je moj problem, kako mukica kaže ovo je ipak internet, pa može svatko svašta pročitati i napisati

moram reći da nisam znala ništa o dojenju, prije nego sam ostala trudna, onda sam čula za rode uključila sam se,... i uglavnom sve što znam sam naučila ovdje, i drago mi je da jesam, ponosim se sobom kako je sve to skupa prošlo, od poroda do danas, osjećam se kao da sam mama oduvijek
    inače nisam onaj tip mame koji sve radi po knjizi (ne osuđujem takve mame, da me se nebi krivo razumjelo - I CITIRALO ) ali jednostavno sam onaj drugi tip mame, ali puno sam čitala, raspitivala se, pričala sa curama - i to sve vezano za rodu i cure sa roda, - dojili smo svuda, u javnosti, cure su me oslobodile tog tabua - dojenja u javnosti, vidjela sam da je to nešto normalno, borila sam se sa svojima doma, jer sam naučila da bebi ne treba dohrana, čajevi i sl., bacila sam se na AP, jer sam naučila, osjetila, vidjela da je to nešto prekrasno,... i bla bla bla, da sada ne nabrajam, i sada na kraju sam grozna jer dijete još uvijek ne dojim, jer sam ga odviknula od dojenja sa biberom i niveom,...
    e pa drage moje, nisam znala kako drugačije
    bila sam sama, bez kompjutera, da pitam nekoga na forumu KAKO, morali smo se rastati mali i ja na mjesec dana po prvi put, što je i samo po sebi bilo traumatično, šta sam mogla drugo napraviti, šta sam ga trebala uzeti sa sobom, pa ga voditi na posao sa sobom i da doji do danas - vjerojatno po vama

mislim da mu je bilo bolje sa bakom i dedom da je na moru nego da se paca u zgb, a drugačije nisam znala, kako prestati dojiti

pošto osoba koja je ovo citirala nije napisala stvarni problem, ja ću vam reći, nije toliko problem u samom dojenju, jer ja bi ga nastavila dojitikad bise vratio, ali situacija je bila sljedeće: bebi se bio navikao zaspati sa cicom, onda sam ja polako počela uvoditi to da dobije mlijeko u flašici i da to popije i zaspi (valjda već može piti nešto osim mog mlijeka, ipak ima 13 mj), i to je super išlo, djete se naučilo da dobije flašicu mlijeka, popije i zaspi, e onda je počeo povračati, bez ikakvog povoda i popratnih simptoma,.., nisam znala šta bi i vratili smo se na dojenje i SAMO DOJENJE, jer sve drugo bi povratio, i onda je nastao problem, kad mu je bilo bolje više nismo imali vremena ponovo početi uvođenje mlijeka prije spavanja, jer sam ja za dva dana morala ići u zgb raditi, a mladi gospodin se naučio zaspati sa cicom i sve ostalo je izazivalo histeriju, i tako smo došli do čarobnog bibera i nivee

tako, ako kome nešto nije jasno samo pitajte

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga petrunjela, ja jednostavno ne mogu vjerovati u ovo sto citam.

Početno

Pa kad se već baca blato na sve strane, šta kažete na ovu izjavu?

Citiraj stray-cat prvotno napisa
    ja jednostavno ne stizem odrzavati stan (zivimo zameteni, trudimo se cistiti zbog zivotinja ali ostalo je teretni nered), napuniti sudjericu, prosetati pse, hraniti zivotinje, napuniti ves masinu, napuniti susilicu (koristimo pamucne pelene), baviti se sebastianom, obaviti speceraj i kuhati.....

i jednostavno ne stizem kuhati sebastianu svaki dan i lovi me panika pri samoj pomisli da uskoro stize i drugu obrok a ja cesto ne stignem skuhati ni ovaj jedan obrok
    Svaka čast nekom tko zbog kućnih ljubimaca ne stigne svojem djetetu skuhat nešto za jest i počistit svinjac u kojem žive, ali je u stanju bacat drvlje i kamenje na sve oko sebe koji se ne slažu s njenim stavovima...JAKO pohvalno.

Ja svog sina vjerojatno neću tako odvikavat od cicanja, čisto zbog toga što se on sam polako odvikava, i povremeno ni ja ne skuham pravu klopu za njega nego mu uvalim kašicu, ali NIKAD mi ne bi palo na pamet cure s ovog ili bilo kojeg drugog foruma prozivat i blatit jer ne rade nešto kako bi se meni svidjelo, i NIKAD ne bi tražila bezvezne izgovore zakaj ja ne radim nešto što bi ogovaralo drugima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petrunjela, zao mi je zbog svega sto dozivljavas - nije fer!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

usrdno molim moderatora da zaključa ovaj topic

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fakat traba ovo zakljucat, izbrisati i zaboraviti.
    Sjesti i razmisliti hladne glave.....
    Stvarno je ruzno ovako nesto i citati

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SOS telefon za dojenje 0800 22 77 22

Ovo samo za slucaj da netko hitno treba savjet, a ne moze do foruma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica, meni je ovo sa stolcem zapravo sumnjivo, kao da je to netko jednom ispričao i sad svi ponavljaju. Grgi treba stolac za gledanje kroz prozor... ili zašto klinac ne bi mami dao stolac, pa dojio stoječki... u 2, 5 godine Grgi nije palo na pamet da nosi stolac do mene..

A ovo mazanje cica senfom i sl,, ajme, i tako djetetu zgadiš nekaj u čemu je uživao, pa tak se cucki treniraju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, ja ne vidim smisao u daljnjem prepucavanju. Mozda da ove probleme pokusate rijesiti na forumu na kojem su i zapoceli...Stray je kopirala neke postove vezane uz odvikavanje od dojenja. Vjerovatno je htjela da se malo prodiskutira o tome.
    Stray se ocito nimalo ne slaze sa ovakvim metodama prestanka dojenja, kao ni vecina nas. U biti steta da je ovako sve ispalo jer mogla se razviti normalna diskusija. Niti Petrunjela niti itko drugi ne mora dolaziti na forum i pravdati se. U biti mi nije jasno cemu tolika ljutnja i povrijedjenost jer cure koje su ovako odvikavale djecu od dojenja sigurno smatraju to i normalnim. Sto vas onda toliko vrijedja ako mislite da niste u krivu?
    Vidim kopiraju se odmah nekakvi postovi kako bi se stray prikazala ovakvom ili onakvom. Dakle, sto zakljuciti nego da se iza ovoga svega kriju nekakve osobne nesuglasice pa cu topik morati zakljucati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •