Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: ugradbeni aparati

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno ugradbeni aparati

Radimo novu kuhinju i sad sam u nedoumici koje aparate uzeti, sudjericu sam se odlucila za candy cdi2015, al zs ostalo sam totalno izgubljena u mnostvu ponuda... Moze malo preporuka iz iskustva?
    Kuhalnu plocu bi sve plin, a pecnica sa automatskim gasenjem nakon isteka vremena pecenja...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi imamo perlicu Candy, kuhalnu ploču sve na plin i pećnicu koja se sama pali i gasi i još sudoper Kolpa-ker od one kamen-plastike.
    Sve preporučujem; imali smo prije staklokeramičku ploču sa plinskim plamenicima što ne preporučujem i sudoper od rostfrei-a što također ne preporučujem (sjajni, mora se non stop glancati).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi imamo sve od Gorenja i super smo zadovoljni

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za Gorenje sam čula dosta ne lijepih stvari, i osobno iskusila sa perilicom i hladnjakom ... možda je čak i teško skužiti nekome dok ne proba da može drugačije ...npr vrhnje nam se u Gorenju kvarilo treći dan, sad može stajati do beskonačnosti valjda se ne bi pokvarilo da ga ne bacimo (otvoreno), perilica nije oprala ako nisi prije ručno oprao, ova sad pere jedva da malo poplahnem najkrupnije ostatke, e da mamim frižider Gorenje ne hladi jer je u prehladnoj prostoriji, a isto tako i kod kolegice koji je u toploj prostoriji (očito nema vaeze toplina prostorije), zatim tetina mašina za rublje na otkuhava od kad ju je kupila (kao neka eko fora tako su joj objasnili) uglavnom ne opere veš, moja Samsung pere bijeli i na 60C, i tako ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam šporet gorenje. ali mislim da se takvi više ne rade . star je 16 godina, i još funkcionira, unatoč tome što ja kuham na njemu!!

sad sam u potrazi za nečim pametnim. svidio mi se zanussi s 4 plinske i 2 ploče na struju, ima i spremnik za plin. ali mi koštaaaaa.... mislim da je bio negdje oko 5 soma kunića kad sam ga ja gledala (možda i više). ima neki sličan (jel indesit ili nešto slično) - taj je oko 4 soma (danas ga vidjela).

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja pak imam Zanussi suđericu, a kuma Gorenje i njoj je suđe sto puta bolje oprano. Ja zbilja nisam opterečena sa čistočom, ali sljedeći put Zanussi k meni ne ulazi!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono kaj ti ja mogu preporuciti da si recimo ukombiniras samostojecu sudjericu sa koje skines gornju plocu u normalno stavis pod radnu plocu, pa je uzmes iste boje kao sto je i pecnica

kako i mi trenutno vrtimo mijenjanje kuhinje ja sam si kalkulirala i ispada mi da mi je jeftinije uzeti samostojeci stednjak sirine 90 cm nego kupovati ugradbene plocu i pecnicu, s tim sto se kod nas stalno preko interneta mogu naci mrkle rasprodaje svega toga

uz boju pecnici (ili samostojeceg stednjaka), sudjerice uzmi i frizider iste boje. i inace ti je trend da se opet stavljaju samostojeci frizideri. tu ces zasparat jako puno love jer kao prvo ugradbreni aparati kostaju vise od samostojecih, plus sto ne moras kupovati elemente odnosno vrata za sudjericu

kod izbora aparata imas oznake za potrosnju struje (a je najbolje) i ja sam uzimala tako. pecnice ti takodjer imaju tu oznaku, i stvarno je razlika jer se A pecnice puno brze ugriju

nemoj kupovati pecnicu koaj u sebi ima i mikrovalnu jer ti je povoljnije i prakticnije kupit odvojene aparate

za pecnicu sve one fore o programiranju timer-a i kao sad ti isprogramiras pecnicu da se sama ukopca i sama zagasi ti je fora informacija ali ne znam nikog zivog ko ujutro prije odlaska na posao ubaci hranu u pecnicu pa je isprogramira da se recimo ukopca u 5 da da ih doceka gotov rucak

znas i sama da se hrpa jela treba ubaciti u predhodno ugrijanu pecnicu, prema tome timer ako vec i uzimas tako uzmi najjednostavniji moguci mahanicki. moj digitalni timer (matsova brija) se svako toliko zgasi jer pare iz pecnice uvijek nekako prodru unutra pa onda par dana ne radi pa kad se oporavi opet se ukopca

jel imas link di ti mogu precizno pogledat aparate izmedju kojih se dvoumis, ja ovak ne uspjevam naci

ja doma imam sudjericu i pecnicu bosh a samostojeci frizider je od siemensa i vise se ne sjecam koji su modeli

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo mene s friškim dojmovima o aparatima koje smo kupili: bosch suđerica ne znam model ali prilično skupa, nisam baš luda od sreće, zna ostati hrane na suđu, mrlje na čašama i sl.; blanco sudoper silgranit (svj. sivo) - jako smo zadovoljni, mrak za održavanje; staklokeramička ploča electroluc 2+2: definitivno loša za održavanje, nikako je ne mogu izglancati i stalno ostaju tragovi od krpe nakon čišćenja, što se tiče samih fukncija sve ok; electrolux frižider - isto ne baš jeftin - jako smo razoračarani jer je kao frost free a zadnja stranica nam je u roku od 2 dana imala po sebi frost (mislim da tu ipak nešto ne štima i da ćemo ga morati reklamirati, a MM i ja smo prezaposleni i nikako da to krenemo rješavati); electrolux pećnica - apsolutno najbolja investicija, oduševljeni smo s njom, bila je skupa, ali vrijedi svake kune - to je ona pećnica s receptima - nema što ne ispadne super iz nje, ima odgođeni početak, automatsko isključivanje i 100 drugih stvari koje još nismo niti ispobali - apsolutna preporuka!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sudjerica ti je AAA znaci da je super. prednji kontrolni panel je vidljiv, imas samo za dodati vrata od kuhinje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za pecnicu sve one fore o programiranju timer-a i kao sad ti isprogramiras pecnicu da se sama ukopca i sama zagasi ti je fora informacija ali ne znam nikog zivog ko ujutro prije odlaska na posao ubaci hranu u pecnicu pa je isprogramira da se recimo ukopca u 5 da da ih doceka gotov rucak
    mi ovo koristimo stalno, odnosno MM (ja se ne pačam u to tipkavanje).

Perilica nam je samostojeća, samo smo skinuli gornji poklopac i stavili je ispod elemenata, prave ugradbene nam se nisu svidjele.

Frižider Elektrolux, najveći mogući i to bez zamrzivača, odličan je, koštao je duplo skuplje od Gorenja npr. ali ništa se valjda unutra ne bi pokvarilo da stoji cijelu vječnost. Jednom smo dobili domaće paradajze, koje smo stavili u one kutije dolje, stajali su 2 mjeseca, na kraju su se zadnji posušili, ali ne i strunuli. Točno se čuje kada se zatvori, kako izvlači zrak ide sssssss, potrošnja struje skroz mala, duplo manja od sličnih koje smo gledali.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    pa ne baš ujutro za popodne, ali kad nedjeljom krenemo u kazalište, tako napravimo i dočeka nas gotov ručak.

i slični izlasci na 2-3 sata kada bi buljenje u pećnicu oduzelo previše vremena u kojem se može biti... negdje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel vi znate da najvise pozara po kucanstvima ima zbog kvarova na nenadgledanoj bijeloj tehnici?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znamo.
    i zato sveki, koja je vrata do, ima ključ i... genetski ugrađene senzore.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa evo ovo je sudjerica
    sudjerica
    a za pecnicu i kuhalnu plocu ne znam ni kojeg bi proizvodjaca. Izmedju kuhinjskih elemenata umjesto plocica imam satinirani iliti matirani inox tako da samo aparati sa inoxom dolaze u obzir. Kuhalnu plocu staklokeramika sam imala i nikad vise u moj dom nece.....
    Frizider vec imam samostojeci tako na mi ne treba...
    Napa mi treba samostojeca, 60cm sirine da je onaj gornji dio prekriven sa staklom, zbog odrzavanja....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a sto se tice tajmera za iskljucivanje na pecnici bitan mi je jer ja zaboravljam uzasno pa cesto pecenje bude pepeo, a ak navijem onaj sat redovno mi probudi brunu jer bas tada on spava 8) pa bi mi ovo bilo cisto za svaki slucaj ak ja zaboravim da pravim rucak hihihi...u brodu jos imam dodatan problem sto recimo da tesko mogu vidjeti uzivo neku pecnicu od 4000kn i vise osim gorenja jer nitko nema na skladistu neg bi mi svi narucili, ak cu kupitit

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi imamo Zanussi pećnicu, platili smo oko 4000kn, zadovoljni smo, ima mogućnost donjeg grijača, gornjeg grijača, donje i gornjeg, samo gornjeg sa ventilatorom, donjeg i gornjeg sa ventiralatorom, mogućnost odmrzavanja, gril, gril sa ventilatorom, programiranje početka i kraja pečenja, možda još kaj ima da ne znam
    Okolo je satinirani inox, odnosno model je alu-nešto pa je možda aluminij, imali smo istu takvu ploču za kuhanje sa kombinacijom staklokeramika+plinski grijači ... to ne bih preporučila čišćenje je užasno.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sad bi se morala popeti gore u jos neuseljeni stan da bi ti rekla o apartima, znam samo da smo kupili ugradbenu candy perilicu, no to vec imas! Uzela sam ja jos i plocu na struju (imala sam je i kod svojih i nemam nista protiv).
    Nego, mene zanima odrzvanje tog matiranog inoxa izmedju elemenata ( Tinnaz?!) Doduse, kuhalna ploca mi je na otoku, tako da nece biti spricanja po tom djelu kuhinje.
    Sto se tice nape, pretpostavljam da ti treba otocna, mi smo uzeli od Fabera, pravokutna (90cm) staklena, bila cca 3500kn.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo imali od matiranog inoxa (odnosno mislim da to nije inox nego matirani aluminij) tu ploču za kuhanje, a unutra staklo (katastrofa za održavnje), a pećnica je isto okolo rub od toga aluminija matiranog, a naravno u sredini staklo. Ne znam kaj da kažem. MI smo brda i doline okrenuli da nađemo nešto na čemu ne ostaju packe. I na tome ne ostaju packe. Međutim taj aluminij je nešto osjetljiviji na kemijska sredstva od inoxa. Tako npr. sad imam par svijetlih točkica koje se ne daju izglancati, ne znam uopće od čega su.
    A između elemenata ne možeš čistiti, kad je ugradbeno, samo čistim prednju stranu.
    No meni su i na inox napi ostale packe od prstiju koje nisam uspjela oprati, onda sam malo jače stisnula grubom stranom spužvice, i ostali su tragovi.
    Možda ima i tih inoxa raznih vrsta.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa kad sam bila u toj jednoj radnji koja radi sa inoxom lik mi je pokazao par uzoraka inxa od kojih ovaj satinirani je bio bas matiran i na njemu nikakve packe ne ostaju. sad bi htjela od takvog inoxa kuhalnu plocu (navodno candy ima u liniji plan taj inox). Imala sam prije faberovu napu od onog sjajnog inoxa i ubijala sam se glancajuci cu i uvijek bi oko dugmica ostalo malo muljavo sto me uzasno nerviralo tako da taj sjajni inox kao i staklokeramiku obilazim u sirokom luku....

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    A između elemenata ne možeš čistiti, kad je ugradbeno, samo čistim prednju stranu.
    Ma ja sam mislila ne kuhinjske elemente, one gornje i donje! Mi smo tu, umjesto plocica, stavili inox. Pa me zanima u vezi odrzavanja. Kaze MM da to samo tekuc. za staklo i gotovo!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

OT, mvolpe, malo sam skicnula slike kad sam vidila da su nam sincici blizu, pa vidjeh da imamo i istog ljubimca! Westija !

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mogu ti samo preporučiti da bilo koju pećnicu kupuješ obavezno kupi onu s pirolizom, odnosno koja se sama čisti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa oko pećnice nam nije ništa zamazano, a iznad ploče za kuhanje nam je napa, koja je je stalno zmazana, i pločice, i radna ploča, ali mi kuhamo klincima i doručak, i večeru, ručak naravno, dakle u toj kuhinji se kuha 3-4 obroka na dan, ja između toga počistim, ali kad praktički stalno nešto kuhamo (ne znam kaj bismo da nam je boravak negdje odvojen, ovaj koji kuha stalno bi bio sam), baš je MM komentirao mi korstimo tu kuhinju i boravak 100 na sat, nema šanse da nam je to odvojeno.
    Pločice često moram čistiti onim sredstvom za pečnice, a donji dio nape skidam i otkuhavam u perilici, ali još moram nakon toga i žicom. Uglavnom one pare od masnoća od kuhanja (juha, čušpajzi itd.) se kondenziraju i nikakvo sredstvo za staklo ih ne skida, nego malo više sile

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo sve od aristona, ugradbene aparate i jako sam zadovoljna, perilica je fenomenalna, tiha i ugradbena skroz, ploća je samo na struju, a ugradbena pećnica ima isto tako mogućnost programiranja i milijun opcija koje jos nisam ni koristila budem slikala pa ti stavim slikice...samo nek pronađem aparat i stavim ga punit jer su baterije prazne..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo poslikala pa stavljam , meni su ok. Uz to znam da su kvalitetni i kad sam sve kupovala u njih dobila 25 % popusta Moja kuhinja http://public.fotki.com/MamaAna/kuhinja/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja gorenje vise ne bih uzela ni da mi ga netko poklanja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo napokon sam nasla sve od candy kako sam si bila i zamislila, al naravno morala sam kupiti on-line jer u brodu mi to nitko nije htio naruciti...Koja jad i bijeda od trgovaca, a aparati ukupna vrijednost 14500kn...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    OT, mvolpe, malo sam skicnula slike kad sam vidila da su nam sincici blizu, pa vidjeh da imamo i istog ljubimca! Westija !
    westike su zakon hehehe

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mvolpe, mislim da nisi pogriješila, ja sam na candy aparatima već drugu rundu - perilica mi je ista kao tvoja, jedino mi se zna dogoditi da mi tabletica zapne za poklopac ili neki visoki komad suđa i ne otopi se, pa ju stavljam u košaru za beštek i sve 5 (ako ti se to dogodi, da znaš što je). Ploča isto 4 plina - super. Pećnica mehanička, ima sat, programe i temperaturu, isto sam jako zadovoljna. Frižider inox, sa 3 ladice, super.
    A apropos gorenja - čula sam iz pouzdanih izvora da otkad su Slovenci ušli u EU, da nama lifraju samo robu za istočno tržište (koja je, naravno, puno lošija, kao i sve ostalo što dobivamo) - isto izgleda, al nije to to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •