Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: krevet na kat za trogodisnjaka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno krevet na kat za trogodisnjaka

ima li neko podatke o tome od koje dobi klinci smiju spavati na povisenom

gledamo one krevete sa toboganom, znaci nije standardni na kat nego je povisen, ispod je brlog za igranje zaklonjem zavjesama i negdje mi je u glavi informacija da klinci tek od 6 godina smiju na poviseni krevet

http://www.team7.at/index.php?id=198&L=&E2=&mh= pa odete na slikice 1 i 7

http://www.marlip.com/disney2.asp?page_id=182 slike 7 i 9

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam ima li nekakva točno određena dobna granica,ovisi i o modelu krevetića i njegovoj zaštićenosti.
    Moji dečki već spavaju na krevetu na kat,bez ikakvih problema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: krevet na kat za trogodisnjaka

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ...i negdje mi je u glavi informacija da klinci tek od 6 godina smiju na poviseni krevet
    iz kojeg razloga :? ?

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nedavno kupili dječju sobu sa krevetima na kat, s time da je gornji krevet negdje na 170 cm visine. Gabrek je bio oduševljen i odmah htio gore spavati i prvu večer zveknuo sa stepenica kad je u polu snu krenuo na wc - sva sreća bez posljedica.

Od tada spava na donjem krevetu i tak će ostati dok mu brat ne bude dovoljno velik da spava sam u "običnom" krevetu.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

jel ikad itko vidio za kupiti manje krevete na kat? npr. dimenzija 140*70 na kat? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: krevet na kat za trogodisnjaka

Citiraj miha prvotno napisa
    Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ...i negdje mi je u glavi informacija da klinci tek od 6 godina smiju na poviseni krevet
    iz kojeg razloga :? ?
    pa sigurnost, ako tu kupim krevet na kat, a velim u ducanu da je za klinca od tri godine, ak tresne dolje mogu ih tusiti jer nije sigurno za klince ispod 6 godina (nasla sam na nekim NL stranicama podatak)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja spava na gornjem od nepunih 5

3 mi se čini malo prerano

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    moja spava na gornjem od nepunih 5

3 mi se čini malo prerano
    Isto.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo kupili krevet na kat jos kad je toncek imao 3 godine, jer smo uskoro planirali drugo dijete.
    Uskoro smo shvatili da on jos dugo, a mozda i nikad, nece biti spreman za spavanje na visokom. On je dijete koje izrazito nemirno spava, tako da i sad, na niskom krevetu, mora imati onu zastitnu ogradicu.

e da, jos jedan savjet. Kad kupujete krevet na kat, nemojte sparati, i pogledajte dobro konstrukciju. Mi smo kupili neki jeftin (jer nam je bio i lijep, pa smo mislili da smo dobro prosli), pa je jednom prilikom (kad sam i ja pridruzila tonceku) podnica propala. KAd pomislim sto je moglo biti da se to dogodilo na gornjem krevetu dok je i na donjem netko spavao, protrnem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

team 7 za koj smo se odlucili je najsavrseniji namjestaj koj sam do sad vidila, i ne brini, necemo sparati. kod team 7 je jos fora da je namjestaj total ekoloski, nema premaza i lakova pa je siguran za alergicare i astmaticare (mats i njegova sestra alergicni na skoro svo voce a njegova stara ima astmu, tako da sebastian teoretski ima genetske predispozicije). kod team 7 su otisli tako daleko da su panti na vratima ormara radjeni od drva da se maksimalno izbjegne upotreba metalnih dijelova

kod team 7 postoji fora (to ima i life time namjestaj) da se moze na krevet postaviti dodatna zastitna ograda a ja ne bi stavljala krevet visoko nego otprilike na 110 da dodje gornji rub krveta, da ima ovu rupu za zavlacenje ispod kreveta jer u salonima trci ko lud u te brloge ispod kreveta

sto se kvalitete tice, za team7 je fleaxa zivo nestabilno smece

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Premještam na 4 kuta...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stray, ovo za sparanje nisam mislila na tebe, nego opcenito.
    vidim da su ovi o kojima razmisljate mrak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo petri bili kupili podisani krevet - cak nije bio ni na kat - nego ispod kao nekakva kucica sa zavjesom i imao je ogromne rubove, tako da nije bilo sanse da petra ispadne dok spava (visina kreveta bila je cca 1m) - ali mene je bilo toliko strah tog kreveta da sam prisilila MM da ispila noge krevetu (sto je povuklo za sobom na petrino veliko razocarenje - da nema vise ni kucice sa zavjesom) i sad imamo krevet s ooooogromnom ogradom na razini poda, ali ja sam barem mirna (vidjela si ga na slici nasa soba) - s tim da petra u njemu niti ne spava, ali meni je od same ideje da se nagne preko te ograde na krevetu visokom vise od 1m padao mrak na oci....
    tako da nikako ne preporucam te visoke krevete, al valjda sve ovisi o djeci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a meni sebastian opce ne spava u svojoj sobi, taj bi krevet sad bio u funkciji igraonice. sve kaj gledam ima opciju da se skinu te noge i krevet ostaje bez piljenja u normalnoj upotrebu

sad smo jos nasli neki namjestaj koj ima krevet dolje a neku kupolu gorem vise nemam pojma

stigla mi je ponuda od team 7, krevet, trokrilni ormar, 130 cm polica za knjige i igracke, stol i stolica skoro 8000 tisuca eura, meni je to prevec pa sad opet vazemo kaj raditi. da li kupit samo krevet (koj sa zavjesama i onom osiguravajucom ogradom kosta 2000) pa dokupljivat namjestaj ili da kupim neznatno losiji ali 70% jeftiniji namjestaj

sad jos gledam www.small-world.dk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno tobogan

Tako su i meni rekli da se ne mogu staviti ljestve od srednjeg kreveta na visoki (a ja sam te imala od prijateljice). Ja sam ih stavila ipak a ispod njih komodicu s dvije ladice koja je široka 72 cm, visoka 30 i nešto i onda mali s ljestvi ide na nju i to je to. Tako možete i tobogan usmjeriti na komodicu a na nju se može staviti i neki jastuk.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo Leoni kupili Flexin poluvisoki krevet za četvrti rođendan. Trebalo joj je brat-bratu, pola godine da uvježba silaženje niz ljestve pospana i u polumraku, ali sad se zna sama noću spustiti, otić piškiti, vratiti i zaspati ponovo iste sekunde kad takne jastuk 8)
    Ona za tak nekaj nije bila sposobna sa tri godine, ali djeca su različita, možda neka i jesu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Luka je spavao na krevetu na kat od 4 godine. Jednom je zveknuo dolje po noći. Nije se ni probudio, nastavio je spavati na podu :shock: . To je bio jedan jedini incident.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo upravo kupili dječju sobu s dva kreveta od kojih je jedan naravno na kat, ali još uvijek neće biti u upotrebi - patrik će bit na donjem, a beba u kindaču...........tak da računam za jedno dvije godine - možda

ona ogradica na gornjem krevetu mi je ipak malo presumnjiva da bih se usudila trogodišnjaka ostavit u drugoj sobi na gornjem krevetu - možda je ova ograda duž čitavog kreveta ipak sigurnija :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

obozavam krevete na kat, meni ga, jedinici, roditelji nikad nisu htjeli kupit, a izgleda da ni ja svojoj djeci necu priustit to zadovoljstvo.
    naime, moj 11-ogodisnjak se jos uvijek zna ujutro probudit na podu. da ne pomislite da je jadnicku usko, spava na niskom 140x200 cm krevetu. nikakva prepreka na krevetu na kat njemu ne bi bila nepremostiva.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi isto imamo krevete na kat i za sada Janko spava dole, a Iva s nama u krevetu. Kada Iva pređe u krevet sa neke 2 godine, tada će Janko ići na kat. Znači imat će oko 5 godina i to mi se čini ok.
    Ne bih ga prije stavila gore. Mada se on zna i popeti i spustiti ali to po danu i dok nije snen, ne znam kako bi bilo da se desi da po noći u polusnu krene niz "lojtrice". Mada su situacije kada ide po noću na wc jednom u 2 mjeseca, ako i toliko.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dizem temu.U nedoumici sam kupit svojoj trogodisnjakinji krevet na kat ili normalni? Ja bi na kat , a mm-a je strah.
    stray_cat Sto ste napravili i kako se snalazite?
    Ima li vas jos s krevetom na kat?
    S koliko godina su vam klinci poceli spavati na katu?
    Iskustva, pozitivna i negativna , molim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj sa šet i pol.Krevet na kat je bio motiv da se iseli iz mog kreveta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja sam svog stavila sa 5. Bilo me u pocetku jako strah ali ako razmisljas o ovom sa toboganom stvarno te ne treba biti. Mi imamo taj od flexa-e i ima dovoljno visoke stranice da stvarno nemre opast osim bas da skace po krevetu al to ne radi dok spava. Drugi mali mi ima dvije i stalno je gore. Jako vole taj krevetic

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Btw..da se nadovezem na onaj svoj topic od prije godinu dana... mi smo pozvali stolara na kraju da nam te krevete prepili i da svaki ima svoj krevet na jednoj strani sobe....i od tada...preporod....svaki spava u svom krevetu, idu na spavanje kad im se kaze, zajedno i to je jedno neponovljivo iskustvo :D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i ja malo dižem topic da vidim ima li novih iskustava s krevetima na kat.

Naime, mm ima ideju (koja je sama po sebi super) da dječici uzmemo krevete na kat. Ispod jednog bi bio ormar, a ispod drugog igraonica (kao kod Flexa i sličnih kreveta).

E sad... Fiona je jako zagrijana za tu ideju, iako, kad je prošli put imala priliku spavati na krevetu na kat, nije se usudila. Ok, to je bilo prije otprilike dvije godine, ali ipak. A Flora mi se definitivno čini premalom (tek navršene tri godine), tim više što jako nemirno spava. Osim toga, voli zaspati uz mene ili mm-a, a baš se nekako ne vidim kako se penjem i spuštam po dječjem krevetu, i još k tome bešumno.

Ostaje također pitanje noćnih odlazaka na wc ili u naš (bračni) krevet, koji su sad gotovo redoviti.

Da ne duljim, zanimaju me vaša iskustva.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sva su djeca drugacija. M. je skoro sest god. i nebi ju smjela staviti na kat. Ustaje, prica, cak mislim i da hoda u snu...ne izadje nikad sa kreveta ali ustaje na noge, prica, mlatara...

A. je mirniji spavac...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su sad vec 8 i 9, ali ne bih ih stavljala u krevete na kat... To puno ovisi i o nacinu spavanja, ne samo o dobi, a moji su daleko od toga da budu mirni. Nekako me bilo strah, iako odabir kreveta u razini poda ima i manu - u sobu ne stane klavir ...

No, imam i drugacija iskustva - ove sobe s krevetima u razlicitim razinama i brojnim kucicama su sjajne! Bila sam svojevremeno teta-cuvalica jednoj obitelji koja je imala takve krevete, klinci su od najmanjih nogu spavali u tome i nije bilo problema.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uff, onaj smajlic koji se kesi je slucajno uletio (ili to moja podsvijest progovara ?). Kako god bilo, jednom ce ta soba djeci postati pretijesna, ali to je vec za drugu temu...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Naime, mm ima ideju (koja je sama po sebi super) da dječici uzmemo krevete na kat. Ispod jednog bi bio ormar, a ispod drugog igraonica (kao kod Flexa i sličnih kreveta).

(...) Osim toga, voli zaspati uz mene ili mm-a, a baš se nekako ne vidim kako se penjem i spuštam po dječjem krevetu, i još k tome bešumno.

Ostaje također pitanje noćnih odlazaka na wc ili u naš (bračni) krevet, koji su sad gotovo redoviti.
    Lovre spava "na igraonici". Krevet ima ograde sa svih strana (kao Flexini). Počeo je s četiri godine.

A navike spavanja...

Još uvijek zaspiva u našem krevetu - mi ga prebacimo kada idemo spavati. Za ovo se ne trebaš penjati, samo ju "ubaciš" preko ograde.

Spava jaaako nemirno. Priča u snu, sjedi... (često spava s otvorenim ustima pa na modroj posteljini jednostavno možemo pratiti kuda se sve kretao tijekom noći) Ovo rješava ograda.

Gotovo svaku noć dolazi k nama. Sam se spusti, čak se i sam vrati. I to u vreći (tek smo ju neki dan skinuli). Prvih dana sam na pod stavljala deke ali sam skužila da mu zaista ne treba. Noću je stan osvijetljen samo toliko koliko ulična rasvjeta prolazi kroz rolete (prvih dana sam ostavljala svjetlo u kuhinji, za svaki slučaj).

To bi bila naša iskustva.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam svima na iskustvima. Meni su ti kreveti jako lijepi (i vrlo praktični), no bojim se za Floru, ona je ipak još malena. S druge strane, nema šanse da jedan bude visok, a drugi nizak, jer riskiram seljačku bunu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

niki spava u flexa krevetu na kat od treće godine.

krevet ima ogradicu.

ona ga obožava, nikad problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •