Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Štefek na Štefanje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Štefek na Štefanje

Štefek na Štefanje

Nakon što smo se ja i MM ohrabrili za drugo dijete, nije prošlo ni mjesec dana a mi smo već imali plusić na testu. Nakon 16. tjedana saznali smo da čekamo još jednog dječaka, i gotovo se iste sekunde dogovorili da će biti Stjepan. Naravno uz odobrenje starijeg brata Janka, koji ga je odmah prekrstio u Štefeka. Cijelo trajanje trudnoće je prešlo za 5+, uz istovremeno uređivanje novog stana i selidbe, s time da sam radila puno radno vrijeme (istina Bog za kompjuterom, ali ipak). Osjećala sam se super i svima govorila da «trudnoća nije bolest» i da «ako osjećam da mogu onda mogu». I nakon tjedan dana mog porodiljnog, šetala sam Janka u kolicima skoro 2 sata, počela osjećati jake kontrakcije, mirno odšetala natrag do doma, kojih 45 minuta. Nikome ništa nisam rekla, mislila sam da će proći, ali sve je jače boljelo, na svakih 10 minuta, te me MM odveo doktoru. Trudna 33+4, otvorena 2 prsta, hipersenzbilirana maternica, trudovi. Hitna hospitalizacija.

BOLNICA
    Opet me pregledali pri prijemu. Isti nalaz. Prikopčali me na CTG, koji je ludovao, ja sam prepoznala trudove kakvih sam se sjećala s 1. poroda. Nisam reagirala na dvije vrste injekcija, tek nakon tablete trudovi prestali. Opet pregled. Nakon toga, svi mogući nalazi savršeni, čista ko suza. Ali uvijek mora postojati ALI. Nađen mi je povišeni šećer, te su mi propisali strogu dijetu. Divota od bolničke hrane, pa uz to i reducirana. Zamislite za doručak jedno jaje i kriška kruha. Trudnici od 90 kila. Uz strogu zabranu unošenja ikakve hrane izvana. Tako sam u bolnici provela 10 dana nadzora pod tabletama, dijetom i CTG-om… Savjet pri otpuštanju: strogo mirovanje… Doma sam izdržala tjedan dana, no nisam se mogla prisiliti da strogo mirujem, oprala sam tu i tamo suđe, poigrala s Jankom, skuhala nabrzinu,… Stalno osjećam kontrakcije, koje se više puta na dan pojačaju i ustale, na svakih 7-10 minuta, i taman kad pomislim da je to - to, smire se na onu dosadnu konstantu. Nakon 7 dana doma, prepao me obilni vodeni iscjedak te se vraćam u bolnicu misleći da je pukao vodenjak. Sada već na 36+5. Lažna uzbuna, no nalaze povišeni CRP, indikator upale, ponavljaju nalaze, opet sve čisto i sterilno, no preventivno primam 7-dnevnu terapiju antibioticima… Naravno, nastavljam s dijetom, makar su mi ponovljeni nalazi šećera odlični. U toj fazi, sve te dane u bolnici ja sam više-manje konstantno osjećala trudove, nekad bolnije, nekad slabije. Dvaput dnevno sam bila na CTG-u po sat vremena, i vječito je pokazivao trudove koje sam ja i dobrano osjećala. Moram naglasiti da to nisu bile BH kontrakcije, jer su bili prekrasni, pravilni, širili se iz leđa u maternicu, s time da sam najjače osjećala u zdjelici. Dobivala sam injekcije i tablete za sprečavanje trudova, no to je samo trunčicu smanjilo intenzitet, ali nije imalo puni efekt. Znali su biti toliko žestoki, da sam bar jednom na dan svih tih 7 dana mislila da je to – to. Nisam mogla ni normalno spavati, stalno sam ih osjećala. No, nikako nisam željela induciranje, a i doktor je na svakoj viziti govorio da će to svaki čas i da nema smisla forsirati, neka probamo dočekati 38 tjedana. No, na 10. dan mojih trudova već se pošteno zabrinuo, pošto se ja nisam ni milimetra dalje otvarala nakon 10 dana trudova i rekao da su predugo neproduktivni, te da mora urgirati. Trudnoća je trajala 38+1. Bilo je Štefanje… Nisam mogla vjerovati… Da će moj Stjepan doći na Štefanje…

POROD

Spuštaju me u rađaonu, naravno nakon «brazilske depilacije» i užitka klistiranja, te pražnjenja u WC-u kraj kojeg su tri žene pušile –(wc na odjelu Patologija trudnoće). U 20:00 dobivam drip i buše mi vodenjak. Naravno, moji trudovi su potpuno nestali. Toliko o mojem prirodnom porodu, ali sam vjerovala doktoru, te sam pristala. Kažem ja njemu, evo doktore, bit će Stjepan na Štefanje. Kaže on meni «Ne nadaj se, biti će više Janko. Sutra je Jankovo»
    «Ali doktore, prvi sin mi se zove Janko».
    «Pa nek bude Ivan, sutra ti je i Ivanje».
    «Ma imam i Ivana doma, tak mi se zove muž. Bit će danas, i bit će Stjepan». Znala sam.
    U box do mene stigla je mlada Romkinja, 16 godina, drugo dijete. Od 8 do 9 vikala je neprestano : "Mama, umrijet ću! Mama, pomozi mi! Mama, mamice, ne mogu ja to!" I za samo sat vremena rodila. Sve sam mislila kako je lako rodila, i ne sluteći da će moj biti još lakši, možda ne kraći, ali sigurno bezbolniji. I tako sam ja iščekivala bolne trudove, možda ne tako jake da me natjeraju da zazivam mamu, ali barem takve da znam da se nešto događa.
    Tek oko pola 10 zamjećujem prvu bol. Laganini. Više neka nelagodica. Minijaturna. Oko 10 me malo zašarafilo, i to nisko u kičmi. Inače na ctg-u ravna crta. Kao, nema ni t od trudova. Kažem primalji: «Nešto je malo počelo». I mislim: «Evo sad još barem 3, 4 sata. Neće biti na Štefanje…» Pregledava primalja: »U potpunosti ste otvoreni.»
    «Ne može biti, tek su počeli trudovi. Ništa me ne boli.»
    «Zar ne osjećate pritisak na nuždu?»
    «Možda mrvicu, ali nije to to.»
    Dolazi doktor. «Opa, to je to. Na slijedeći trud ćete tiskati.»
    «Ali ja ne osjećam trudove. To nisu trudovi. Tek je počelo.»
    Inzistirala sam da me ne režu, i htjela na stolčić. No, podigli su mi stol u gotovo potpuno sjedeći položaj, koji mi je i prekrasno odgovarao, i počela stvarno osjećati jak pritisak na međicu. Babica mi je davala detaljne upute kako i kada da tiskam da ne popucam i nakon jedno dobrog «AAAARRRRRGGGGGGGHHHHH!!!!!» osjetila sam kako je Stjepan izašao… Zatim, veličanstvena tišina kad su mi ga stavili na prsa. Gledao me tako ozbiljno i začuđeno, nije pustio ni glasa. Tek kad su prekinuli vrpcu uvrijeđeno je viknuo, i odmah stao, samo me dalje gledao. Gledam na sat 22:40. Stjepan na Štefanje. Već u 23:00 MM dolazi ravno k nama u rađaonu. Smije mi se, kaže da izgledam kao da uopće nisam rodila, svježa i vesela. Doktor me pohvalio da prekrasno rađam, a ja si sve mislim da bih mogla odmah sad roditi još koje. Kad sam već tu. Svi troje zajedno provodimo ona 2 sata promatranja, jednostavno gledajući jedni druge. Stjepan nije ni zaspao, već je gledao onim istim ozbiljnim, začuđenim pogledom.

Gotovo da sam čula zvuk kockica koje su konačno sjele na svoje mjesto. Jer ni jedna druga kraljica nije mi ravna, ja imam tri kralja! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jako lijep porod

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lijepa priča! Čestitam od !

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još jedan na Štefanje!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jako lijepa priča.
    čestitam ti na tvoja tri kralja

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ajde, barem lijepi porod nakon svih tortura prije njega....
    Koji doc ti je bio na porodu? Nekako mi se čini da dr. D.?
    Uglavnom, puno sreće svima!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ah da...rodila si onaj dan kad sam ja otpuštena iz bolnice...nije važno, ali teko toliko

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi li i prvo dijete tako bezbolno rodila?

ja u brizi jer me cijelu noc i jutro onako laaaaagano bolucka kao menstr. bolovi, ali ni blizu onim pocetnim trudovima u prvoj trudnoci....

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D prekrasna priča..predivan porod..

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krasno!
    Jel to znači da si se priključila natrag na internet?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam ti na porodu i tvoja tri kralja!!!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

definitivno dirljiva i najduhovitija priča

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Baš si prava kraljica! Drago mi je da si imala tako lijepo iskustvo poroda nakon toliko problema pred kraj trudnoće.
    Ovakve priče mi uvijek daju nadu da ću možda jednom i ja biti sretnica koja će tako "lako" roditi i sijećati se poroda samo u lijepom svjetlu, makar i nije sve išlo baš po planu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Krasna priča sa presretnim završetkom! A razmišljaš li o tome da svojim kraljevima pridružiš i jednu princezicu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Krasan porod, super priča

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cestitke na laganom porodu,moj je vise zvucao kao od male romkinje !!

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kraljevski porod

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

s prvim nije išlo tako lako, makar mi je isto u lijepom sjećanju. također je bio pod dripom, ali mislim da je ovaj put tako lako išlo jer sam ipak 10 dana osjećala trudove. inače me cijelo vrijeme na odjelu "pazio" doktor Kirchbaum za kojeg imam samo riječi pohvale. također je bio prisutan na porodu.

razmišljamo i o princezi, ali tamo negdje kad Janko krene u školu. iskreno, čak i ne bilo bilo loše imat još dvije princeze,... idealno bi mi bilo imati četvero, dva dečka (acomplished) i dvije cure. jer je razlika između Janija i Štefeka dvije godine, pa planiramo pauzu od bar pet godina, pa ćemo onda po još dvoje... obično kad javno izrazim ovu našu želju, ljudi kažu da sam luda. ali eto, znamo da će biti tako. gdje ima mjesta za dvoje ima i za četvero. MM tvrdi da će biti cure u paru, kao sad ova dvojica, ali ja sve imam osjećaj da će sve biti dječaci... MM je i za Štefeka tvrdio da ja "radio" curicu i da ne treba nama UZV. ne znam otkud mi taj filing, možda se jednostavno ne nmogu zamisliti kako mama djevojčica...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kraljevska prica

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sjajna priča, baš mi je drago da si nam došla nazad.

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prekrasno :D ,imala si stvarno lijep porod,želim ti takva i ova druga dva koja planiraš

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prekrasna priča, čestitam

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    ne znam otkud mi taj filing, možda se jednostavno ne nmogu zamisliti kako mama djevojčica...
    i ja uvijek kažem da nema šanse da bih rodila žensko. mislim da bi opet bio muškić.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Krasno!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

Stvarno prekrasno

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čestitam, i neka ti svaki bude tako lagan.
    Jesi kad računala da li su ti dobro izračunali termin ?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma termin je bilo nemoguće izračunati pošto sam ostala trudna odmah prvi ciklus nakon pilula . termin je bio računat prema veličini bebe na prvom UZV. kasnije je bio i po tjedna do 10 dana veći...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    termin je bio računat prema veličini bebe na prvom UZV. kasnije je bio i po tjedna do 10 dana veći...
    ako je bio veći, možda je bio i stariji tjedan,dva od njihovog računa, a onda mu je možda bilo i vrijeme da ide van kad je krenuo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a kretao je 10 dana...
    pisala sam na baš na drugom topicu, gdje se raspravljalo o vrijednostima ctg-a da je u tih 10 dana jačina trudova znala ići i do 140, zgodno spomenuti da ctg piše onu crtu do maximalno 120, znači trudovi su stvarno bili jaki. moja šogi je rodila na 130. jaukala sam i svijala se na krevetu, a nisam se dalje otvarala. inače, prosječno kroz dan su se kretali do 80. dok na porodu nisu premašivali 20 a otvorila sam se do kraja bezbolno... e sad, ko je pametan da to objasni... čak je i doktor bio :? .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to bi i mene zanimalo, iako mi se čini da su mm govorili da nije važna krivulja koja ide u visinu, već njena dužina, dakle koliko dugo traje trud i u kojim razmacima dolazi. jer isto smo se čudili jer krivulja uopće nije bila visoko u odnosu na prvi porod kad je skakala do "neba".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tek sad vidim priču, totalno si cool. 8)

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Winnie objavila sve priče uz listu, pa nadoknađujem propušteno.
    Kad sam čitala da se tvoj Stjepan rodio na Štefanje, isto sam pomislila kako je to fora, baš sudbina.
    A trudove ti neću komentirati... Tako ću i ja sljedeći put.
    Bravo, prava si kraljica...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •