Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Ante je odlučio 10 dana ranije da nas iznenadi!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Ante je odlučio 10 dana ranije da nas iznenadi!

Drage moje konačno malo mogu sjesti pa da vam ispričam i moje iskustvo sa poroda!
    Taj isti aktualni tjedan sam govorila da mi se ne čini da ću roditi još barem mjesec dana....Istina ostalo mi je do termina desetak dana, ali ja zbilja nisam nikakve promjene osjećala....bila sam aktivna jednako kao i do tada, jednako otečenih nogu i jednako velikoga trbuha....
    Taj petak, 26. 01. sam bila naručena na redovni pregled u bolnicu i tamo sam trebala biti oko 9h. Međutim, oko 4h ujutro me je probudila oštra bol u stomaku i naravno ja pomislim da moram u wc. Otišla sam, obavila što sam trebala, vratila se u krevet i pokušala zaspati.....opet oštra bol, opet u wc, obavim i vratim se u krevet.....legla sam i pogledala na sat, bilo je deset minuta nakon one prve boli....počela sam pratiti i shvatila da su bolovi zbilja redovni i to na deset minuta.
    MM je ustao u 6h na posao, a ja mu nisam ništa govorila jer sam mislila zbilja da je prerano i da su to neke pripremne kontrakcije.
    Kad je otišao ja sam ustala, skuhala čaj, skuhala kavu, i gledala na sat. Bolovi su bili sve češći i promijenila sam plan: umjesto da idem pješke do bolnice kako sam planirala nazvala sam brata da dođe po mene jer moram na pregled....jedva sam dočekala 9h, a trudovi su već bili na 5 min!
    S njim je naravno došla i moja draga mama koja je odmah skužila da se nešto događa....
    U bolnici sam čekala u redu za šalter nekih pola sata i kad sam konačno stigla do sestre ona je shvatila isti tren o čemu je riječ. Doktor me primio preko reda, pregledao vaginalno i ctg, dao mi bolničku spavaćicu i rekao da ću ja za dva sata držati bebu u rukama!
    Bilo je oko 11h kad su me spakovali da čekam u sobi dok trudovi ne budu jači, da nisam u rađaoni prerano.
    Tada sam zvala mm na posao, javila mu o čemu se radi i naravno kao svaki pravi mjužićko prije vremena je otišao s posla i došao meni!

Tako je to trajalo i trajalo.....trudovi na 3 minute, svako malo na ctg, ali nisu dovoljno jaki....tek oko 18h me je opet pregledao gin i poslao me u rađaonu, tamo su mi sredili frizuru i onda je SAMO trebalo prodisavati trudove...
    Oko 23h ctg je pokazao sve slabije otkucaje srca moje bebe i gin je riješio da mora ubrzati stvar da ne bi bilo kobnog ishoda!
    U par jakih trudova jedan mi se naslonio na stomak, drugi je dolje čekao dijete, a mm je hrabro trpio moje ruke koje su ga stiskale u svakom trudu, hrabrio me i tješio....
    U jednom trenu sam čula da je gotovo....
    Što je gotovo kad ne čujem bebu da plače...
    Podignem glavu i vidim kako mu odmotavaju pupčanu vrpcu koja se tri puta omotala oko vrata.....
    Oni su ga odmah odnijeli na grijanje i u inkubator jer kad ga je trud potjerao van pupčana ga je gušila....
    Tu noć je proveo u inkubatoru i sa infuzijom dva dana je bio, ali treći dan sam ga počela dojiti i počeo je lijepo napredovati....
    Ante je rođen u 23:30h.......toliko o onih dva sata koje mi je to jutro prognozirao gin....
    Mene su malo i rezali da ga lakše izvade, nije mi dr htio reći koliko šavova, ali moja slobodna procjena koliko vidim odoka je nekih 9-10 vanjskih....ali sam zbog nekog hitnog carskog reza čekala sat i pol da me zašiju....
    Naravno da je vrijeme proletilo uz mm koji mi je zbilja bio velika podrška i cijeli život ću biti sretna da je smogao hrabrosti biti uz mene....

Evo nadam se da nisam pretjerala, malo je opširna priča ali tako je bilo.....sada je sve to iza nas i mirno možemo uživati u našem anđelu!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mellyna super si se držala (barem mi se tako to čini, po priči) i drago mi je da uživate

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

drago mi je da je sve super završilo i malom Anti!

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mellyna, malom anti...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čestitke :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mellyna a nisi napisala kako si se ukenjkala kad si čula krikove od cure u rađaoni do tebe

Pusa tebi i Anti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitke!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="Ana "]Mellyna a nisi napisala kako si se ukenjkala kad si čula krikove od cure u rađaoni do tebe

vjeruj mi da svima pričam.....a tu sam zaboravila, zbilja!
    kad sam čula (do neki dan tako hrabru i odlučnu curu, puno mlađu i puno hrabriju od mene.....) kako teško prolazi kroz veliko finale, skroz sam se zablokirala i odmah pomislila na sve moguće i nemoguće samo da si olakšam.....nisam vjerovala da ću ja moći kroz to...
    svaki čas sam se okretala da vidim jesi li rodila i sva u panici bila kad vidim da su se skupili oko tebe i kad su odlučili da slijedi vakuum!
    bila si zbilja hrabra, ali i tvoj dragi je sve to prisebno podnio s obzirom na komplikacije....glavno da je sada sve oki!

ali ana kad si rodila malenoga davida onaj mir i onu sreću u rađaoni nikad neću zaboraviti dok sam živa.....kako sve to brzo prođe
    to mi je dalo neku novu snagu i u taj pravi tren se mm pojavio u rađaoni i sve je bilo nekako savršeno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ana ne vidim tvoju priču s poroda.....tražim, ali nema?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MELLYNA prvotno napisa
    ali ana kad si rodila malenoga davida onaj mir i onu sreću u rađaoni nikad neću zaboraviti dok sam živa.....kako sve to brzo prođe
    to mi je dalo neku novu snagu i u taj pravi tren se mm pojavio u rađaoni i sve je bilo nekako savršeno
    Sada si me rasplakala

Nisam još napisala priču, niti ne znam da li da se prisjećam toga. To je trebalo biti jedno lijepo iskustvo a skoro je završilo tragično.
    Ali obećajem da hoću...naravno čim uhvatim vremena.

Sjećas se kako smo pričale cijelu noć kada smo rodile i kako nismo mogle spavati.....nikad neću zaboraviti tu noć, tek kada si ti došla u sobu ja sam prestala plakati i kako smo jedna drugu ohrabrivale da će sve biti u redu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jako često se sjetim, baš nam je bilo super skupa, i baš patim što se tako dugo ne vidimo, ali kad moj maleni nije baš za neke velike šetnje, jako puno mi plače pa mi je ful bed ići okolo kad on spava jako kratko, a sve drugo vrijeme ga nosim i umirujem.....

sve čekam da se malo sve stabilizira pa da odemo na kavicu, baš bi te rado vidjela, i davida naravno.....ali nikako da uhvatimo neki ritam

nadam se da se vidimo uskoro....

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Winnie objavila sve priče uz listu, pa nadoknađujem propušteno.
    Stvarno si hrabra mama, i baš je lijepo prijateljstvo tebe i Ane...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •