Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 145

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2004. (59.dio)

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tipkovnica mi je u banani.
    Ovo je još može proći, ali kad mi se to desi dok pišem dopise, recimo MUP-ovcima, možete misliti kako to izgleda. P i Đ su kritični uglavnom od njih ispadne Š.

Idem tražiti novu ili izvaditi sva slova - vidim da ima hrane unutra.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja danas više ne pišem, nije moj dan.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u stvari cijeli dan malo u nekom polu-snu...

Poginio mi je od sestrične muž..ona grozna nesreća jučer u Slavoniji,...i ostale se tri male curice bez svoje obožavanog tate...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koma.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ajme strašno!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajoj, mamma san, to je strašno.

A ja jutros na poslu idem po kavu i čujem kako je kolegica saznala da joj mala (4,5 godine) ima tumor na mozgu - !

Proljeće je tu, sunce prekrasno...zašto se tako ružne stvari moraju događati ?! Ikad?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nema nikoga... svi su zdravi i nitko nema ništa za prijaviti?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad vidim kako sam uletjela :/

što reći na bolesnu 4,5 godišnju curicu? nedavno je umro dečkić obiteljskih prijatelja, slične dobi, koji se gotovo cijeli svoj kratki život borio s istom bolesti. to te jednostavno ostavi bez riječi.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koje grozne vijesti.

Pozdrav i podrška svima kojima je potrebna!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet samo tužne vijesti
    mamma

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam zapravo htjela čuti jeste li ti i fran bolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JESMOOOOO :D :D :D

Fran je vec jucer cijeli dan bio bez temperature.
    Ja sam ju jučer prije podne još imala, ali navečer nisam zakurila, kao ni jutros. Jako sam sretna. Imala sam potrebu danas jurnuti na posao, ali sam se ipak skulirala. Znam da će mi još ovih nekoliko dana mira, zlata značiti u oporavku.Tako da šutim i odmaram se.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tweety, ti ćeš znati.

andreju curi nos otkad je krenuo u vrtić. :/ prije dva tjedna je imao temperaturu i lagano upaljeno grlo, ali ništa posebno. nos je nastavio curiti, noću kašlje. uglavnom curi prozirno, ali zna biti žućkasto i zelenkasto... nema nikakvih drugih simptoma.

blesavo mi je voditi ga doktorici... a ipak se pitam bi li trebalo napraviti bris nosa, zbog ovog curenja u bojama.

inhalator, nadam se, stiže sutra. ne znam što drugo napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ivy, inhalator će sigurno pomoći.
    Bar kod nas to curenje nosa i ono davljenje po noći prestane u roku dva dana.
    Bilo bi dobro da ti dr kaže koja kombinacija kapi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajvić, sjećam se svojih razmišljanja kad je Fran krenuo u vrtić i kad su počela curenja nosića.
    Ovako.Ja ga ne bi vodila.
    Ne radi drugima, ono što ne želiš da tebi čine.
    Da li bi ti htjela da ti netko zbog malo bojica iz nosa gura štapić u isti. A pri tome ti je opće stanje u redu. Ja ne bi.
    Mislim, kad bi bila u brizi da će mu grozna bakterija pojesti mali slatki mozak, odvela bi ga. Ali ja to ne mislim.
    Ni kad meni curi nos tjednima ne idem kod doktora, i tijelo to samo poredi, da ga nitko nije dodatno maltretirao.

Sjećam se da sam jedno vrijeme bila jako zabrinuta zbog duuugog curenja, ali baš kad sam odlučila otići do dr. curenje je prestalo. Mislim da je to bilo i zadnje curenje. Osim onih koji su vezani uz neku boleščuru.

Generalno mislim, onako laički, da je on sad došao u novi prostor među nove ljude. prikuplja si njihove bakterije i oni njegove, i ne treba prekidati taj prirodni proces imunizacije/borbe/prilagodbe nikakvim inetvencijama sa strane dok god je opće stanje ok.

Ja sam naše odlaske doktoru skroooooz reducirala.
    Npr. da mi nije trebalo bolovanje, tijekom ove gripe uopće ne bi išla kod dr. Mislim da sad već poprilično doboro možemo razlučiti kad je potreban stručnjak, a kad malo vode/panadola/čaja/maženja/paženja/ljubackanja

p.s.ne bi ga ni inhalirala samo zbog curećeg nosića.vjerujmo malim nosićima da mogu to sami dovesti u red

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tweety, ja se slažem s tobom. sve dok mu se ne zakomplicira s grlom (još me drži frka od onih angina, iako je ta faza izgleda gotova).

i znam da je to sad adaptacija na vrtićke viruse.

mi u principu idemo doktorici samo pokazati grlo kad zakuri, zbog gore spomenutog. najčešće nepotrebno, srećom.

inhaliranje bih ipak probala jer mu se noću cijedi u grlo pa već tjednima kašlje i budi se, žao mi ga je. nije to samo cureći nosić, ono kad curi vodica, nego bude i začepljen, a čini mi se bolje inhalirati nego svaku večer kapati.

ali znam da si spominjala neke bakterije u franovom nosiću, a i iskusna si s vrtićkim boleštinama, pa te konzultiram...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, moram vam ipak reći da se ne slažem s vama. tri naše prijateljice imaju dijagnosticiranu sekundarnu nagluhost zbog dugotrajnog curenja nosa i začepljenih ušiju. ako ne prođe, idu na operaciju.
    ivy, ako primijetiš da slabije čuje ili nove riječi nepravilno ponavlja bez napredovanja ili dugo govori nazalno na vašem mjestu tražila bih uputnicu za otorinca i otišla na timpanometriju. možda je još rano, ti procijeni. u svakom slučaju nije nešto što se može zanemariti i čekati da prođe samo od sebe.

ne sjećam se kad sam išla docu zbog hunjavice ili čak i nekih virozno-gripoznih simptoma, ali malci drugačije reagiraju.

jesi razmišljala o homeopatiji?

tweety, nek' ste se vi nama oporavili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ali znam da si spominjala neke bakterije u franovom nosiću, a i iskusna si s vrtićkim boleštinama, pa te konzultiram...
    kažem ti, sjećam se kako sam bila zabrinuta. na kraju je ispalo baš dobro da ga nisam maltretirala. svima im na početku nisevi cure kao špine. svima su i prestali curiti, osim jednoj djevojčici koja je balava od kad ja znam za nju. e za nju fakat ne znam zašto netko nešto ne poduzme.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pinokijice, prepala si me :shock:

no, nismo mi u toj fazi. nisam primijetila da ima začepljene uši, drugačije govori ili išta slično. ono što ne ide na nos, ide u grlo.

a o homeopatiji sam razmišljala, da. zapravo, razmišljam od prošlog ljeta. i još nismo otišli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    curenja nosa i začepljenih ušiju
    ali ovo je sasvim druga priča. sa ušima ne bi čekala niti sekunde.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    otišla na timpanometriju
    :shock:
    što je to

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto rijetko idem doktoru a rijetko i vodim djecu.

Ali, moji oboje su imali, u različito vrijeme, streptokok bez povišene temperature. Kod F. smo otkrili jer smo bris napravili zbok streptokoka u njegovoj grupi, s time da mu je curio nos i imao je zadah iz usta, a K. smo napravili bris jednom kada sam ja bila bolesna.

Isto tako, jednom kada je tko zna tko imao isto i svi se testirali, jedino je MM bio pozitivan, s time da on stvarno ama baš nikakav simpom nije imao.

F. obično vodim doktoru čim me počne biti frka za njegova pluća.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aaa prestanite :shock:

andrej je pak imao nekoliko angina i NIJEDNOM mu nisu našli streptokok u brisu. pa si misli...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    pinokijice, prepala si me
    žao mi je, nisam htjela . htjela sam te samo upozoriti jer ni te mame nisu primijetile nikakve druge simptome već su čekale neko vrijeme da šmrkavica prođe.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, kada je mama u F. grupi rekla da njeno dijete ima streptokok, pokazalo se da on nema, ali smo mi , ko štreberi otišli na bris, pa je ispalo da F. ima.

ma ne brini, ja zbog curenja nosa nikada ne idem doktoru, ako je baš ono užasno i traje i nakon nekoliko dana inhaliranja fiziološkom i bisoleksom, tada zovem doktoricu i ona mi veli ak trebam nešto jače staviti u inhalator. (ove zime to smo radili samo jednom)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad nisam niš pametnija :/

vidjeti ću u idućih nekoliko dana ide li na bolje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti radim ovako: ak tak ide gusto iz nosa i kašlju po noći: navečer ih inhaliram 10 min sa fiziološkom i 12 kapi bisoleksa, a kraj kreveta stavim razrezani crveni luk (mojima to jako olakša iako nerado svajetujem jer kolegici s posla nije pomoglo, uspjelo pojma nemam) i onda tako tri, četiri dana. Ako je baš jako i ako mi se da, inhaliram i ujutro.

I sada, ako i dalje ne prestaje i počnu jako kašljati i po danu (ono ponoći nije tolika frka) i ne prolazi danima , tek onda idem doktorici.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma njemu ne pomaže ni luk, ni sljez, ni moje mlijeko. noćas sam probala sprejati fiziološku, i niš. samo kapi pomognu.

no, i inhalator će, nadam se...

a nisam dosad jako brinula baš zato što po danu ne kašlje.

fala, cure.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo malo ~~~~ za sve šmrkavce!

Ja sam u panici oko vrtića...tek sad sam shvatila da bih trebala prijaviti malenu na više mjesta...nekako sam do sada mislila - nema problema, idemo u vrtić najbliži budućem stanu. Neki dan sam ih nazvala da se malo informiram i (uskoro) posjetim, ali su me otpilili po kratkom postupku: apsolutno ne prakticiraju posjete (zapravo ih je sablaznila ta ideja), gotovo da i nema nade da tamo upadnemo jer im svake godine "izvisi hrpa djece", ali naravno da nam nitko ne brani prijaviti se ako to baš želimo :?
    Ako mi vrtić neće biti na "pješkomet" (MM prerano ide na posao da bi je vozio, a ja sam pješak) onda mi je stvarno svejedno putujem li nekim prijevoznim sredstvom 2 ili 5 stanica.
    Opcija "blizu posla" ne igra mi bitnu ulogu kad radim zapravo samo dva jutrarnja turnusa u tjednu.
    Ako bismo baš išli negdje u centar pasala bi mi blizina glavnog ili zapadnog kolodvora ... Tko ono ima dijete u Izvoru (Deželićeva) i Petru Panu (Črnomerec i Slovenska)?
    Idem proroštati pdf o vrtićima...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

javljam da je forumsko kukanje upalilo, kao i uvijek: nos je znatno bolje! 8)

(šmučka, je l' čitaš?)

čoksa, ja bih dooobro razmislila o tom vrtiću. kako to misle, ne prakticiraju posjete??

o izvoru sam čula samo dobre stvari, ali i da je gužva.

ako ti možemo pomoći iskustvima, viči.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivy, ni ja ga ne bih vodila kod doktora. Prošle godine sam Niku stalno vodila, pa bi se često desilo da se u čekaonici zarazila nečim gorim.

Kao što sam već pisala - prošli tjedan je Nika imala neku malu temp. a ovaj tjedan curi nos. Isto zna biti žuto, ali kod Nike to nije čudno.
    Inače nas je pedijatrica kljukala antibioticama, a onda sam tražila uputnicu za krvne pretrage ili navečer otišla na hitnu. nalazi su pokazali da nema bakretiju, tako da smo već više od pola godine bez antibiotika (sad ću nas zacoprati).
    Čoksa, nama su u našem sadašnjem vrtiću isto rekli da nema mjesta, ali ipak je primljena. Ne odustaj, blizina ipak puno znači, pogotovo kada ti radno vrijeme nije fiksno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sjećam se, vi ste se baš napatili.

čoksa, savjetić:

nakon što skupiš iskustva s foruma, svakako odi u vrtić da vidiš kakav ti dojam ostavlja.

ja sam u razgovoru s ravnateljicom našeg "rezervnog" vrtića imala feeling da je sve to "sve je podređeno djeci" samo priča za roditelje, a da se oni zapravo organiziraju kako je njima lakše. za "prvi" vrtić sam s više strana čula da nije tako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ja sam u panici oko vrtića...tek sad sam shvatila da bih trebala prijaviti malenu na više mjesta...nekako sam do sada mislila - nema problema, idemo u vrtić najbliži budućem stanu. Neki dan sam ih nazvala da se malo informiram i (uskoro) posjetim, ali su me otpilili po kratkom postupku: apsolutno ne prakticiraju posjete (zapravo ih je sablaznila ta ideja), gotovo da i nema nade da tamo upadnemo jer im svake godine "izvisi hrpa djece", ali naravno da nam nitko ne brani prijaviti se ako to baš želimo :?
    Ako mi vrtić neće biti na "pješkomet" (MM prerano ide na posao da bi je vozio, a ja sam pješak) onda mi je stvarno svejedno putujem li nekim prijevoznim sredstvom 2 ili 5 stanica.
    Opcija "blizu posla" ne igra mi bitnu ulogu kad radim zapravo samo dva jutrarnja turnusa u tjednu.
    Ako bismo baš išli negdje u centar pasala bi mi blizina glavnog ili zapadnog kolodvora ... Tko ono ima dijete u Izvoru (Deželićeva) i Petru Panu (Črnomerec i Slovenska)?
    Idem proroštati pdf o vrtićima...
    Samo da te pozdravim i kažem da nas ima još u sličnoj panici... mi smo izabrali "glavni i željeni" vrtić, ali treba naći i rezervnu varijantu, a čitajući (i slušajući) iskustva s foruma, dosadašnje rezervne varijante otpadaju jedna po jedna
    I mi smo razmišljali o "Izvoru", ali ako je i tamo gužva, onda mi nema nikakve razlike prema ovom vrtiću kojeg imamo pred kućom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A fakat grde teme su zaredale, žao mi je.

Nama je malo zasjalo sunce - F je kurio ukupno 10 dana, tek jučer je krenuo u vrtić.

Ajvi, i on je kakač u gaće.
    I to samo i jedino - NA SPAVANJU U VRTIĆU!

Traje to već nekoliko tjedana, tete ga uredno stave na tutu, al u snu se sav pokaka. Tete više ne dižu frku oko toga, vele da će proći, a i kažu 'kako da se ljutimo, kad svaki put kad se pokaka veli Oprosti i teti da pusu'?!?
    Doma nikad ništa!

Jučer je bilo mrak - majstor se probudio i rekao teti 'Teta, nisam kakao'.
    I nije, mašala!

Tweety

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sunčeko, drago mi je da ste bolje.

kad ste počeli ostavljati fabija na spavanju? meni to zasad ne pada na pamet, andreja drži spoznaja da ćemo doći po njega nakon ručka (sad deda i baka dolaze) a i popodne kod bake mu je poznata rutina. mislim da je baš zato cijela priča prošla relativno bezbolno.

što se kakanja tiče... on voli u zadnji čas reći da mu se piški/kaka kad se zaigra. u vrtiću tete često ne stignu na vrijeme reagirati. ali mislim da je ovo mrtvo-hladno kakanje u gaće ipak i reakcija na vrtić. presvlačimo i čekamo...

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sunčeko, drago mi je da je Fabijan bolje.

Nadam se da ćemo ga uskoro i upoznati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to se nadamo već tri godine, ali sunce se ne da.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se Fabijana sjećam sa jedne rasprodaje kada sam upoznača Sunce, Cvrčka, Tweety, Mammu san, Anek , Mamitu....ne znam jesam li koga izostavila. Mislim da su onda svi klinci bili stari oko 9 mj.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam upoznala sunce, ali ne i Fabija.

Nego, sjećate li se Luciane? Već dugo se ne javlja. Anek, ti si je upoznala - jesi li još uvijek u kontaktu s njom?
    Njezina Patricija bi ovih dana trebala imati rođendan.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

lucija je totalno nestala s foruma, baš sam se i ja neki dan sjetila da je nema..a niti white musk.. :/
    pusa svim bubancima, kakačima i nekakačima

mamasan, žao mi je

mene uhvatio neki stres od posla, l-u-d-a sam totalno i doslovno, jedva čekam vikend da se pokrijem dekom preko glave i ne talasam :/

cure, kakve su vam menstruacije nakon poroda?
    meni iste kao i prije - bolne prva 2 dana, sa dosta izraženim PMS-om, koji se ovaj mjesec "protegao", pa se može reći da me uništava PMS i MS, ufffff

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kraće, slabije i gotovo bezbolne :D

čak je i pms slabiji, ali danas me ipak pere žestoka nervoza

ako nekog zanima, pingvin kupljen u techno-maxu u kingcrossu za 450kn.

pčelice, sjećaš se kako se andrej oduševio mikserom na nikinom rođendanu? tražila sam, tražila i tražila... nigdje miksera... i jučer sam u crtiću našla mikser, toster i kuhalo za vodu za 130 kn. oduševljenju nema kraja!

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anek

ja nikada nisam imala bolne menge, jedino mi je PMS puno izraženiji. A kako i ne bi bio kada sam prije trudnoće imala menge par puta godišnje, a sada su redovne.

ivy, mikser je zakon. Nika stalno nešto miksa.
    kuhinja je isto super stvar. U zadnje vrijeme se često zaigra, a da ja ne moram sudjelovati, što je prije bila prava rijetkost.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma on je i prije imao mikser, ali s nekim opasnim metlicama pa smo ga maknuli i pretvorili mikser u bušilicu.

sad ima sve. a kuhinja mu je oduvijek jedna od najdražih igara - trenutačno je samo alat popularniji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nadam da ćete fabića i sunce upoznati 1.4.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znala sam da ćeš ti smisliti plan 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •