Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: ritam spavanja 14 mjesečnjaka

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno ritam spavanja 14 mjesečnjaka

Kako i kada vam spavaju klinci od cca 14 mjeseci? Kako vam izgleda raspored obroka?
    Moj zadnjih nekoliko dana spava samo 1x dnevno cca 1,5h. Drugo spavanje nam ne uspijeva, ali zato se sruši od umora već oko 19h. Ne stignemo večereti, nakon 18h samo sisa. Kad zaspe budi se svako malo i smiruje na sisi, dok na poslijetku ne legnem i ja (pa nastavi gnjaviti kroz cijelu noć). Ujutro se budimo rano (oko 6h), ja slomljena, on ko nov. Ne znam što da radim, dan nam je kaotičan. Nema fiksnog ritma hranjenja (ne želi jesti na žlicu, mrzi stolicu pa pretežno jede prstima usput). Radim - pa je puno toga van moje kontrole. Čini mi se da je bio smireniji i da je bolje jeo dok je 2x dnevno spavao . Ili mi se samo čini... Ne znam, možda mu opet rastu zubi? Trenutno je sav u speedu - otkrio je vanjski svijet, biciklicu, trčanje.... ne stigne jesti niti spavati dok se jadničak sav ne slomi.....pa visi po cijelu veče i noć na sisi.
    Help!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ema se budi ujutro nekad u 8 nekad u 9. po danu spava 2,5 sata, negdje oko 2-4, ovisi kad se ujutro probudi. legne spavati iza devet, nekada i i iza 10 navečer. i 'budi' se svakih 2-3 sata. onako za sisanje. prije tri dana joj je izbio zubić - kutnjak pa je i malo mrckala po noći. ujutro spava najtvrđe, negdje od 4-5 ujutro pa do buđenja. tu se najlijepše naspavam.
    tako je sa spvanjem negdje od 12 mjeseci, inače je spavala cirka pola sata svako malo.
    jede sasvim ok. jedino ima faze kad odbija npr. banane. ne jedemo ih po mjesec dana, onda jednu hoće, pa opet dugo ništa. sad je par dana između obroka grickala jabuku u marelice, to joj narežem na kockice pa si vilicom pika, ali jučer nije htijela ni pomirisati.
    najviše voli juhu, to može svagda. i u nju ja stvim sve povrće, meso, rezance... tak da izgleda više ko varivo...
    da ga nekako umoriš? nama friški zrak pomaže bolje i duže zaspati.
    volim ono, možda je faza.... 8)

istina, ništa ne traje predugo.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tako i moj Grga.Ako ne spava popodne onda je to tako kako opisuješ.
    Kad ja radim popodne i na čuvanju je kod bake njoj zaspe bez problema oko 6 i odvali sat do sat i pol.Ja ga popodne mogu uspavat samo ako tata ode iz kuće i isto tako onda spava i odmah je bolje volje i bolje spava i navečer.
    Ali meni baš neće da zaspe svako popodne.Evo danas nije i do 8 je jedva izdržao,nije htio večerat i do sada se probudio 3 puta.
    Ja primjetim da treba spavat popodne ali ne znam kako da ga svaki puta uspavam popodne jer mu svaki vanjski poticaj smeta de ne zaspi (tipa muha u letu i sl.)
    Nisam baš pomogla.Ali eto da znaš ima nas još!

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajmeee toliko sliče !! Ne mislim samo na spavanje - kad vidim Grgu kako sisa - isti Rudi!! Te okice, poza, ma sve. Da mi je lakše - je. Već sam na zimicama primjetila da je Grga najbliži po ponašanju i da nisam jedina luđakinja koja dozvoljava da me nacicava beskonačno . Jučer je odvalio spavati od cca 17,30 do1 9,30 + jutarnje spavanje. Poslije spavanja, jeo je, kupao se i zaspao. Jedino nije htio zaspati sam u krevetu (ne mogu imati baš sve!). Vjerojatno nije to bilo bez veze - noćas je zakurio, samo 37,5 ali ipak... nešto se kuha. A ja na poslu

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, a kad otprilike djeca pređu na jedno spavanje dnevno? H. ima 11 mj. i ponekad nam se desi, ako nismo doma, da propusti popodnevno spavanje. Ali nije za to spremna, definitivno. Zanima me kad je to za očekivati?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Drndalica,Rudi je baš slatkiš mali.Samo neka oni nama cickaju.
    Grga je još i nešto malo stariji ali i dalje cici sve u šesnaest!Kad dođem doma legnem na leđa a on na mene i cici koliko hoće(kao mama medvjedica,vidjela sam tako u nekoj emisiji o životinjama )

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo baš sam prijavila i na našem pdfu da smo prešli i službeno na jedno spavanje: oko 12 sati.Samo što ponekad odspava samo sat vremena, pa mu to nije dosta za do navečer, pa im odvali rundicu i oko 7...

Bobaibeba - i mi gledali polarnu medvjedicu i velimo Gabu:"vidi kao medvjedići cicaju mamu" - iz istih stopa je navalio na mene!

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Rudi je trenutno negdje uzmeđu. Koji put odvali dugo spavanje cca 11-13 pa preskoči popodne ali zato ne pojede navečer nego sav slomljen zaspi na sisi. Ponekad odspava 2x po cca 1,5 h (idealno) - zadovoljan, jede i večeru. Najgore je to što je očito u prelaznoj fazi - jedno spavanje je premalo 2 spavanja su ponekad bezveze (odvali dugo večernje spavanje pa mu se ne ide na noćno). Ide mi na živce što smo 'neuredni' u svakom pogledu - redoslijed spavanja-obroka-dojenja... Čini mi se da sam malo previše liberalna - sve mu je dozvoljeno.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo tek napunili 12 mjeseci ali tih dana oko rockasa je s 3 dnevna spavanja skocio na jedno a budjenje s pomaklo s 9 na 8 pa u roku tjedan dana i na 7 ujutro ..

Naravno, sada je jako umoran vec oko 19 i jedini nacin da se i ja odmorim a i da na poslu budem normalna je da idem ranije spavati.

Cica jednako i dalje (puno) ali puno vise i jede (recimo 3 ili 4 puta kroz dan, kad trazi) a trazi tako da prica Njam njam

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kao da si otprilike opisala moj svaki dan. Ja sam slomljena otkako sam počela raditi. Dok sam bila na porodiljnom još bi se i uspjela odmoriti sat dva kad je popodne spavao ali noći su iscrpljujuće. Ako se probudi 3 puta ja sam presretna i mogu reći da sam se naspavala a to su rijetki petki. Stalno mislim da ja nešto krivo radim. I razmišljam da prestanem s dojenjem jer mi je to po noći iscrpljujuće. On se samo tješi a ja izgledam i osjećam se ko zombi. Motori mu rade 100 na sat i postao je izbirljiv i s hranom. Suosjećam se s tobom i konačno da netko ima sličnih problema kao i ja. Od svih frendica samo slušam kako im klinci spavaju cijelu noć i 2 puta po danu pa sam već bila u brizi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kao da si otprilike opisala moj svaki dan. Ja sam slomljena otkako sam počela raditi. Dok sam bila na porodiljnom još bi se i uspjela odmoriti sat dva kad je popodne spavao ali noći su iscrpljujuće. Ako se probudi 3 puta ja sam presretna i mogu reći da sam se naspavala a to su rijetki petki. Stalno mislim da ja nešto krivo radim. I razmišljam da prestanem s dojenjem jer mi je to po noći iscrpljujuće. On se samo tješi a ja izgledam i osjećam se ko zombi. Motori mu rade 100 na sat i postao je izbirljiv i s hranom. Suosjećam se s tobom i konačno da netko ima sličnih problema kao i ja. Od svih frendica samo slušam kako im klinci spavaju cijelu noć i 2 puta po danu pa sam već bila u brizi.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj M je prestao spavati 2x na dan oko 11mj. Sada već polako preskače i 1X po 2h. Dakle 3x tjedno spava, pa 2x tjedno ne spava i sl. Nikada nije bio spavalica i uvijek mu je trebalo manje sna od vršnjaka. Po noći se budi min 3x, a max svakih sat vremena. Otprilike spava sveukupno max 12 h. Što ja više razmišljam o prestanku dojenja to on više traži pa sam odustala od pokušavnja da mu je "tzitzi be", kada on zna da nije.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Cure, a kad otprilike djeca pređu na jedno spavanje dnevno? H. ima 11 mj. i ponekad nam se desi, ako nismo doma, da propusti popodnevno spavanje. Ali nije za to spremna, definitivno. Zanima me kad je to za očekivati?
    Š. će za tri dana 15 mj i još uvijek spava dva puta po sat, sat i pola, plus još od oko 20:30 do 6:30. Bez buđenja, u komadu. Ne znam kako bi bilo da nije tako, jer je jako aktivan, stvarno je sto na sat, pogotovo otkako je došlo ovakvo lijepo vrijeme. Sa tatom teško zaspi, mislim da će se sve promijeniti kada ću krenuti raditi, a on će ga čuvati. No uhvatit ćemo ritam
    Što se tiče klope, jako se promijenio, trenutno tamani jogurte, sir, žitarice, voće i povrće, meso u malim količinama, a za složence/ variva neće ni čuti. Krenuo je sam jesti, papa sve u šesnaest, naravno prstićima i vilicom, žlica je problem, zato mislim da neće tekuću hranu.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi se vratili na 2x dnevno spavanje - dan je duži i jadničak se sav slomi, jednostavno ne izdrži.

Mali princ

Početno

Mi smo negdje sa godinu prešli na jedno spavanje. Isto smo imali fazu kad bi odspavao prijepodne i onda bi on išao spavati oko 5-6 popodne, to mu nismo dali...pa je bilo malo nervoze. Sada se budi oko 8-9, doručkujemo, napravimo nešto po doma (pripremimo ručak) i gibamo u parkić, oko 13-13:30 ručamo i iza toga spavanac do nekih 16:30-17 i onda opet van, večera je oko pola 9, pa kupanje i zaspe čim legne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •