Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Idemo na operaciju!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Idemo na operaciju!

Preksutra idemo vaditi mandule i treći krajnik. Molim vas nekoliko savjeta što da pripremim za dijete što se tiče prehrane. Dobrodošli su i svi ostali savjeti.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sva tekuća hrana, dakle, sve šta ga neće zagrebat po grlu.

koliko godina ima?
    moj kad se operirao sporazumjevali smo se tako da bi on pisao na papir šta mu treba. štadili smo grlo. al super ti oni to prebrode. u sobi bude puno djece i to im je neka vrsta avanture. kad dođu doma onda su malo down, al im se svidi tetošenje.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

p.s. čemu taj tužni smajlić?
    mi smo se preporodili otkad smo ih izvadili - viš nikad nije bio bolestan niti imao temperaturu :D
    tri godine agonije, ugnjojenih krajnika, eksplozivne firbe je iza nas! nije bilo mjeseca a da bar dva puta nije bio bolestan....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Za dvadesetak dana će imati 4 godine. Ma, tužan smiješkić sam ti ja!! Ne znam, tako se osjećam zbog operacije, malo zabrinuto.
    Hvala ti na odgovorima, i nadam se da ćemo se i mi preporoditi jer posljednje dvije godine muku mučimo sa gnjojnim upalama mandula, grla, antibioticima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj stariji je operirao mandule i treči krajnik, imao je 3 ipo godine, U bolnicu mu nisam smjela donit nista, al sam prokrijumcarila ledeni čaj i jos neke sitnice, i naravno i gračke su isle s njim. Nakon godinu ipo mu se treči krajnik vratio i morao ga je ponovno ici vadit(vratio se zbog nestručnog ostranjivanja) i taj put je bio veci imao je 5 god i tad je nosio igrice nitendo i stim se zabavljao..

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nikazd - ma i ja sam plakala ko kišna godina. al super je to podnio. evo prošle 4 godine, a nekidan mi kaže kako im je dan prije operacije večera bila prva liga (inače je gurman).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E da, nitko nam nije posebno naglasio da li trebamo doći natašte ujutro na dan operacije?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mog i još hrpu djece su primili večer prije.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi trebamo na dan operacije prvo anesteziologu u 8 sati, pa na operaciju. Ostaje se samo jedan dan (sutradan ujutro idemo kući). Zato me malo buni, a referentni ljudi nisu baš susretljivi za davanje odgovora.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Neznam kako je u Zadru , mi smo ujutro natašte došli na pregled anesteziologa, koji ga je pregledao i namazao mu rukicu s nekom kremom ( gdje će poslije staviti braunilu) , onda su nas stavili na odjel dali mu nekakav sirup za smirenje ( zovu ga sirup za hrabrost) i čekali smo da dođe na red za operaciju...
    Ja sam cjelo vrijeme bila s njim , kad se vratio iz sale ja sam ga dočekala i bila s njim do 18 h kada su nas pustili doma....
    Isto smo vadili sve tri....

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u ST skupe djecu večer prije... a onda ujutro jedan po jedan na operaciju. pokupimo ga dan poslije. (bar mislim da je dan poslije - traume potisnem u sebi i zaboravim )

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja vam samo zelim da sve prodje u najboljem redu!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete treba biti natašte od ponoći
    kući se ne pušta isti dan nego sutradan ako ne bude krvarenja
    roditeljima nije dopušteno cijelo vrijeme bit sa djetetom

eto , to je iz Zd bolnice , maloprije sam pitala doca koji vadi krajnike....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bila sam uvjerena da se može biti cijeli dan u bolnici! Ja sam planirala čak i noć! Ali, tko zna, tako su mi govorili i za pedijatriju pa smo ja i muž naizmjenično bili dan-noć šest dana u bolnici. Nije bilo šanse da nas itko izbaci!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam svojevremeno vadila krajnike baš u dobi od 4 god. i to baš u ZD

svega se super sjećam: i brda igračaka i slikovnica koje sam ponijela sa sobom, i druge djece iz sobe s kojom sam jurcala po hodniku, i nekih bakica koje su operirale noseve :? i maske s anestezijom prije nego što sam zaspala u sali... ma svega. i boli nakon što sam se probudila. ali nije dugo trajala, ne boj se!

moja mama zna pričati: kad sam te došla vidjeti nakon operacije, prostrijelila si me pogledom i zaustavila suzu u oku jer si bila ljuta na mene. rekla sam da neće boljeti, da će te dr. samo malo poškakljati po grlu...

eto, nemoj reći djetetu da neće boljeti, nego da će boljeti samo malo

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Krenuli s I. s pripremama i pretragama za istu operaciju, a ono ... 38.5 ... upaljeno grlo i oba uha Koliko "friški" trebaju biti nalazi krvi i kardiologa, te znate li kada uopće može na pretrage krvi radi operacije nakon antibiotika (Zinnat)?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nikazd - kako je prošlo? :D

mirje - mislim 5 dana maximalno.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mirje, nalazi od kardiologa vrijede 6 mjeseci, od krvi mislim 2-3 tjedna. Krv se može vaditi minimalno tri dana nakon prestanka uzimanja antibiotika.
    Držim fige nikazd i mirje!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    mirje, nalazi od kardiologa vrijede 6 mjeseci, od krvi mislim 2-3 tjedna. Krv se može vaditi minimalno tri dana nakon prestanka uzimanja antibiotika.
    Držim fige nikazd i mirje!
    Istina, provjereno kod pedijatra. Hvala-javim!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Uf!!!

Evo da se javim. Operacija je dobro prošla, oporavak ide veoma dobro. Imali smo malu fibricu prvih nekoliko dana, ali je sada sve u redu. Stojimo doma, pazimo što jedemo...............i razvijamo kreativne igrice!

Ali.....i nije sve baš tako sjajno! Najgore od svega je što je dijete gotovo sve prošlo i proživjelo samo ! U bolnicu smo stigli ranim jutrom, obukli da u piđamicu, malo se pomazili i tada su nam rekli da moramo otići i da se vratimo kada sve bude gotovo :shock: . Ja sam se šokirala, ali su ustrajali u svom zahtjevu. Morali smo otići. A moja beba je ostala sama, i hrabro nam je mahnuo okica punih suza. Da se srce slomi.

Ono što se u međuvremenu događalo nekako smo uspijeli povezati između redaka. Kada smo se vratili u sobu, on je već bio probuđen iz anestezije i kada nas je vidio isplakao je svu muku svoju od tog jutra.

Noć i ostanak uz njega, naravno nije dolazio u obzir.

Hvala Bogu, trajalo je samo jedan dan!!!!!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jooooj konačno da si se javila!

moj je plakao kad smo došli po njega, al sam ga umirivala i govorila da se smiri jer em nije mogao govorit, em ga je dodatno bolilo naprezanje u plakanju.

ma ništa mu nije... za par dana kad i rane zarastu pričat će ti i o lijepim stvarima u toj "avanturi". kažem ti, moj je i nekidan spomenuo kako je ukusna večera bila 8)

jel se dopisujete u komunikaciji? :D

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ovo zvuči grozno
    lukas je imao nepunih pet u 9. mjesecu 2006. kad je vadio sva tri krajnika
    došli smo ujutro, bila sam s njim do sale, čekala ga na izlazu s operacije
    ostala s njim cijeli dan i cijelu noć, dok nas drugo jutro nisu pustili kući
    kad se sjetim koliko se budio po noći i plakao od bolova, i da sam ga nosila praktički cijelu noć i pjevala mu, nemam pojma kako to izguraju klinci bez roditelja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Grozno, vjeruj mi!

Vide se posljedice na još uvijek sjetnom licu .

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ivana vadi samo treći ali kad ovo čitam već mi se plače. I dalje čekamo da ozdravi od zadnje upale a onda u izolaciju do operacije jer je dovoljno da je neko drugo dijete iz vrtića samo i pogleda a ona već kuri 39
    Pridružujem se željama za brzi oporavak: psihički i fizički (mami i djetetu!).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj Karlo je 14 mjeseci star i jučer je otpušten sa zarazne po 3.put u proteklih mjesec dana. Prvo je od MOPARU-a obolio od meningitisa, dobio konvulzije i pneumokok. To se tiješilo, vraćamo se nakon tri dana opet rota virus pa ga ostave na infuziji. Tjedan dana iza toga kažu adenoviroza i eto opet on u bolnici. Vodimo ga na šalatu i kažu da treba podhitno vadit treću mandulu tako da drugi tjedan idemo na dogovor. Nisam ga htjela odma dati zato da malo dođe k sebi par dana pa onda krećemo i to riješit jer ona navodno izaziva poteškoće i navlaći bakterije i viruse. Već mi je dosta a njemu sigurno još više. Tješi me jedino što to ne traje dugo pa će nam brzo biti doma. Srce mi plače...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nina29.... !

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

NINA29, i sineku i daj se javi na pp

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Podižem. Idemo, nakon višekratne odgode, sutra u 7h. Trenutno stanje je zadovoljavajuće, samo da ne zakuri do jutra. U petak, na pregledu, doktor je sumnjičavo gledao u krajnike, iako je predviđena samo operacija trećeg, napisao je upitnik (njegovo je mišljenje: sve van, ali neka primar. odluči). Neću biti s njom

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mirja ~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj draga... potpuno te razumijem... Ja tek sada polako dolazim k sebi od cjelokupne situacije sa Janovom operacijom, odgađanjem itd.
    Sve moje vibre biti ću noćas usmjerene vama

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Doma smo. Sva tri su vani. Izgleda mi bolje nego što sam očekivala iako većinom tužno šuti. Tražila je sama hranu i piće, pogledala crtić i zaspala u tatinom naručju. Nadam se da je sve iza nas. Izgleda da joj je ipak najveći šok bio što je morala skinuti "lakić" s noktiju radi operacije. Hrabrica moja!
    Sanja30 i Janoccka, hvala na vibricama, meni su više trebale nego njoj!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma da... hrabrice su one male.
    mami i maloj šminkerici. Nadam se da je lak već na noktima i da su svi problemi riješeni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •