Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Žali se na grlobolju...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Žali se na grlobolju...

... već drugi dan, ali "sjeti" se samo navečer. Nema temperaturu, nos vrlo malo curi, tu i tamo se zakašlje. I mene malo gnjavi grlo, pa vjerojatno imamo istu sortu virusa.
    Kako mu pomoći kod grlobolje? Za tako blage simptome ne bih ga vukla pedijatru? Čaj neće piti, septolete i slično ne dolazi u obzir (ne bi ih znao cuclati), ima li nešto treće? Neki sirup ili nešto slično prikladno za tako malu djecu?

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni se vrlo efikasnim pokazao propolis u sprayu (Propoli EPID no alcool - talijanski proizvođač SPECCHIASOL- kupili u apoteci u Superkonzumu na črnomercu)
    Čak smo i jednu anginu riješili s tim (3x dnevno špricanje + inhalacije)
    I ja znam to koristiti kad me malo zagrebe grlo i stvarno je ok.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ah tanja_b evo i mene... Moj Sven danas tupi sa navodnim bolovima ispod uha, daklem ne baš grlo nego sa strane. Jučer navečer je imao 38.8 i nakon čepića se smirio i prespavao je dobro svu noć. Ujutro i sada u toku dana ima lagano toplo čelo ali je cendrav i stalno viče "bam" i povremeno se primi za vrat (ali naprijed a ne tamo sa strane gdje napravi bolnu facu kad ga pritisnem). Jeo je solidno (iako nešto manje nego inače), pije dobro (bez bolnog izraza na licu) pa pretpostavljam da nije upala grla. Što je to ispod uha? Limfni čvorovi? Kaj mu je? Da probam sa tim propolisom, keska, ne bih odmah trčala pedici?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S temperaturom i grloboljom ja bih išla doktoru (iako mnogi ne bi, ali ja tu nisam dovoljno sigurna).

Samo da usput kažem da je "naša" grlobolja prošla za 2 dana sama od sebe :D a prestao je i kašalj.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, ali temperatura je bila povišena samo jučer navečer, a grlobolja je zapravo, prema riječima naše patronažne, rast zadnjih kutnjaka. Moram priznati da sam smetnula s uma da je zadnjih dana gurao prstiće duboko sa strane u obraz, da je jeo po par zalogaja i onda odbijao dalje jesti i da sam nakon temeljite inspekcije stvarno uočila natečene desni. I još nam je patronažna rekla da ga pratim večeras i sutra ujutro. Ako bude imao temperaturu i pogorša mu se opće stanje, onda da odemo doktoru. Čak i da je upaljeno grlo, jedan dan čekanja neće naškoditi a izbjeći ćemo eventualno nepotrebno guranje među stvarno bolesnu djecu.

Iskreno, nadam se da je riječ samo o zubićima!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj keska prvotno napisa
    (Propoli EPID no alcool - talijanski proizvođač SPECCHIASOL
    i ja moram potpisati blagotvorno djelovnje ovog sirupa na moje i franovo grlo

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja znam koristiti EchinAid na bazi echinacee

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo da javim da se kod nas radi o laganoj virozi, bez upale grla ili uha (otišli smo jučer u Runjaninovu jer je Sven zakurio 39). Terapija: antipiretici + rehidiracija, jer frajer nije dovoljno jeo, a doc smatra da nije ni pio dovoljno zadnjih par dana iako popije litru tekućine dnevno (voda, sok, mlijeko, hrana). Koliko bi ukupno trebao popiti tekućine obzirom na dob (2 godine) i težinu (12,5 kg)?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne razumijem se baš u homeopatiju, ali me zanima postoji li neki preparat za grlobolju?
    Sven je danas cendraviji i stalno mi pokazuje s prstom u usta kad hoće nešto progutat.uglavnom,shvatila sam da je u pitanju nekakva upala grla.temperaturu nema,i htjela bih ovo sasjeći odmah u početku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj keska prvotno napisa
    Meni se vrlo efikasnim pokazao propolis u sprayu (Propoli EPID no alcool - talijanski proizvođač SPECCHIASOL- kupili u apoteci u Superkonzumu na črnomercu)
    Čak smo i jednu anginu riješili s tim (3x dnevno špricanje + inhalacije)
    I ja znam to koristiti kad me malo zagrebe grlo i stvarno je ok.
    I mi koristimo propolis u spreju.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Ja znam koristiti EchinAid na bazi echinacee
    da li mogu koristiti djeca? i da li djeluje vise preventivno ili bas kod grlobolje?
    Ima li neki narodni lijek, osim toplog caja i meda?

Moj 9-godisnjak se zali i place da ga grlo jako boli dok guta, nema temperaturu, nos ne curi, sve ok, samo ponekad zakaslje i to bas onako bolno, "cujem" kako ga zaboli grlo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sjećam se recepta za bolno grlo prženi šećer s mlijekom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jučer poslijepodne se D.počeo žaliti da ga boli grlo, ono baš je na trenutke doslovce plakao, druge simptome nema, našpricali smo sa Tantum Verde, uzeli pastilu, malo meda, čaj i dala sam mu Panadol sirup ( iako nema temperaturu) jer se kad je zaspao budio svakih par minuta.Danas kaže da ga boli malo manje , ali da boli. Opet špricamo i cucla pastile. Ne znam da li da ga vodim kod pedice ili da pričekam do sutra( negdje na netu sam pročitala da kad djecu tako jako boli grlo da se vjerojatno radi o bakterijskoj upali, a ne znam da li nju mora pratiti temperatura ili nije obavezno).Što vi kažete ?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Odvedi, da ne čekaš da dobije temperaturu, pa da se baš, baš razboli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •