Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Sjedalica za dijete od 16 kg, 2 god.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Sjedalica za dijete od 16 kg, 2 god.

Za malenu prijateljicu nam je.
    Dijete ima 16 kg, nepunih 90 cm, navršava 2 god. Sada nema autosjedalicu jer nemaju auto već dulje u funkciji.
    Čini mi se premala 18-36 kg, ali ni ova 9-18 kg nije rješenje jer će do ljeta vjerojatno imati tih 18 kg.
    Kombinirana?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Booster sa vlastitim pojasevima. 9-36kg.
    Do 18kg se preporučava vezati pojasem AS. Nakon toga se pojasevi miču i AS se koristi kao booster.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nikako ne bih preporucila booster prije treceg rodendana (iako bi bilo dobro izdrzati do sto blize cetvrtom) osim ako je dijete presisalo 18 kg.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Sjedalica za dijete od 16 kg, 2 god.

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Dijete ima 16 kg, nepunih 90 cm, navršava 2 god. Sada nema autosjedalicu jer nemaju auto već dulje u funkciji.
    Čini mi se premala 18-36 kg, ali ni ova 9-18 kg nije rješenje jer će do ljeta vjerojatno imati tih 18 kg.
    Kombinirana?
    Zar nije skupina 2/3 za 15-36 kg?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Najbolja bi bil,a 9-36kg. Imaš super Brevi Tourning (ja bi je trebala dobiti krajem tjedna) jer sam imala isti taj problem:nedovoljno kila i godina.
    Sliku ove AS sam vidjela na mama-mami forumu, a nešto sam našla na netu. KOšta oko 900kn, Imaš i jeftinijih: Neonato, Cam,Pierre Cardin, čak i u Neckermannu (ta je 549kn)...
    Ako te još što interesira, pitaj jer sam dosta istražila o tin kombiniranim AS.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Kombinirana?
    Da.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Kombinirana?
    Je. Ali je 15 kg minimum i istovremeno je kategorija za djecu 3+g. Nije stvar samo u kilazi. Pojas s pet tocaka uporista (odnosno pojas sjedalice) rasterecuje sile po sirini cijelog trupa, dok pojas na tri tocke (pojas vozila, u boosteru) ih koncentrira na te dvije crte. Dijete od dvije godine nema dovoljno razvijenu kosturnu strukturu da dobro podnese taj pritisak, taman i da je doguralo do 15 kg. Da ne velim da je prilicno tesko objasniti dvogodisnjem djetetu da se ne smije izvlaciti van pojasa (a sto je vrlo jednostavno kada se radi o pojasu vozila).

Osim toga, neznam cime se dijete hrani ali da ce nabiti 2 kg u tako kratkom roku, cisto sumnjam. Sjedalica s pojasom (grupa I) ce biti komotno dobra jos barem godinu dana. Ako se moze naci kombinirana za grupe I-II s integralnim pojasom (sjedalica s integralnim pojasom koji se kasnije moze ukloniti i sjedalica se tada koristiti kao booster), onda je to isto dobra opcija, barem sto se ekonomije tice. Ali dijete od dvije godine stavljati u booster i vezati je direktno pojasom vozila nikako nije.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

jer će do ljeta vjerojatno imati tih 18 kg.
    a i ovo nije sigurno. moja L. se u posljednjih 9 mjeseci nadebljala pola kila, prirast tezine je sad puno manji nego u prve dvije godine zivota.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Kombinirana?
    Je. Ali je 15 kg minimum i istovremeno je kategorija za djecu 3+g. Nije stvar samo u kilazi.

Osim toga, neznam cime se dijete hrani ali da ce nabiti 2 kg u tako kratkom roku, cisto sumnjam. Sjedalica s pojasom (grupa I) ce biti komotno dobra jos barem godinu dana. Ako se moze naci kombinirana za grupe I-II s integralnim pojasom (sjedalica s integralnim pojasom koji se kasnije moze ukloniti i sjedalica se tada koristiti kao booster), onda je to isto dobra opcija, barem sto se ekonomije tice. Ali dijete od dvije godine stavljati u booster i vezati je direktno pojasom vozila nikako nije.

Da sumiram da li sam dobro shvatila:

Sjedalica npr. Romer Kid 2/3 15-36kg je tek iznad 3g.

Booster je naravno tek iznad 3 g. To je onaj "jastuk" sta se stavlja ispod guze i povisuje je. To nije sjedalica 2/3 npr. Romer Kid, zar ne?

Pitanje-konkretno: da li bolje da moja H ostane u Maxi Cosi Priori xp (vec je stvarno tijesan) bez Isofixa (14,5 kg, 25 mj) ili da ide u Romer Kid sa Isofixom? Koliko sam shvatila, bolje ostati u Maxi Cosi Priori xp ???

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Da sumiram da li sam dobro shvatila:

Sjedalica npr. Romer Kid 2/3 15-36kg je tek iznad 3g.
    Da.

Booster je naravno tek iznad 3 g. To je onaj "jastuk" sta se stavlja ispod guze i povisuje je. To nije sjedalica 2/3 npr. Romer Kid, zar ne?
    Ne. Booster u nasem zargonu (sluzbeno su "sjedalice za ovu ili onu grupu") je sjedalica, s naslonom ili bez, koja nema svoj pojas vec se i ona i dijete vezu direktno pojasom vozila. Znaci, Romer Kid je isto booster.

Pitanje-konkretno: da li bolje da moja H ostane u Maxi Cosi Priori xp (vec je stvarno tijesan) bez Isofixa (14,5 kg, 25 mj) ili da ide u Romer Kid sa Isofixom? Koliko sam shvatila, bolje ostati u Maxi Cosi Priori xp ???
    Malo mi je tesko zamisliti da je djetetu od 14,5 kg pretijesno u Prioriu. Jel je vezete u jakni ili bez?

U svakom slucaju ona nije spremna za booster, u ovom slucaju Romer Kid (KidFix s isofixom).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala na objsnjenju. Ja sam za booster mislila da je samo onaj jastuk-podizac.

Vezemo je naravno bez jakne. Tijesno - meni tako izgleda. Ona se ne zali. Mislim, jos to ni ne zna. Ostati ce u staroj sjedalici dok stvarno ne bude u nju stala

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I ja bi se prošvercala u pitanje, ako je moguće.

MOj Tin sad ima 4 godine i 2 mjeseca. Visok je valjda oko 110 cm (zadnji put smo mjerili na jesen i bio je 108). Kila ispod 17.

Još uvijek komotno sjedi u Maxi Cosi Priori XP, pojasevi su mu malecko iznad ramena, tek je vrh glave provirio iznad vrha sjedalice. S obzirom da je mršavko, mislim da bi mu ova sjedalica bila dobra do škole.

Već sam odlučila kupiti booster, i sada nakon što sam vidjela one filmiće više nisam tako oduševljena tom idejom.

Da li da još pričekam (vidim tu na forumu da svi prelaze na boostere prije 4 rođendana), i da ljudi govore da je Priori XP tijesan i puno manjoj djeci?? Da li su pojasevi sigurni baš do gornje granice od 18 kila, kao što piše u uputama?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tintilinic2002 prvotno napisa
    I ja bi se prošvercala u pitanje, ako je moguće.

MOj Tin sad ima 4 godine i 2 mjeseca. Visok je valjda oko 110 cm (zadnji put smo mjerili na jesen i bio je 108). Kila ispod 17.

Još uvijek komotno sjedi u Maxi Cosi Priori XP, pojasevi su mu malecko iznad ramena, tek je vrh glave provirio iznad vrha sjedalice. S obzirom da je mršavko, mislim da bi mu ova sjedalica bila dobra do škole.
    Kad mu ramena prerastu zadnji utor, prerastao je sjedalicu. Al posto nije, i posto nema jos 18 kg - ova sjedalica mu pruza najbolju mogucu sigurnost 8)
    Da li da još pričekam (vidim tu na forumu da svi prelaze na boostere prije 4 rođendana), i da ljudi govore da je Priori XP tijesan i puno manjoj djeci?? Da li su pojasevi sigurni baš do gornje granice od 18 kila, kao što piše u uputama?
    Pricekaj. Mi smo presli u boostere debelo iznad cetiri godine (Petra s preko pet jer je sjedalica bila za do 22 kg s pojasom, americka, Robi s negdje 4 i 3/4, kad je dosao do 18 kg).
    Da, sjedalica je sigurna do 18 kg. Na tu tezinu djeteta se testira.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala puno na odogvoru, pripazit ću onda na utor pojaseva, čini mi se da će tu najbrže doći do promjena. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Deadi, mi ti isto imamo Maxi Cosi Priori xp .
    Oko 16 kg smo, nekad manje, nekad vise 8) i nije nam tijesno. samo ti nju ostavi još u toj sjedalici, ima vremena za novu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Bembolina prvotno napisa
    Najbolja bi bil,a 9-36kg. Imaš super Brevi Tourning (ja bi je trebala dobiti krajem tjedna) jer sam imala isti taj problem:nedovoljno kila i godina.
    Sliku ove AS sam vidjela na mama-mami forumu, a nešto sam našla na netu. KOšta oko 900kn, Imaš i jeftinijih: Neonato, Cam,Pierre Cardin, čak i u Neckermannu (ta je 549kn)...
    Ako te još što interesira, pitaj jer sam dosta istražila o tin kombiniranim AS.
    kaj da radim, trebam kupiti nešto u Turbo limaču dobili smo poklon bonove, odlučili smo sjedalicu do 1000kn, sad zovem ženu za ovu Brevi Tourning i kaže mi da to nije od 09-36kn nego od 09-18kg.
    Mi sad imamo sjedalicu do 18kg i glavica prelazi onaj gornji rub dosta, sinčić ima manje od 2god. i nosi robicu br 92 (mogu ga točno izmjeriti koliko je visok).
    U Varaždinu u Turbo limaču nismo ništa našli, telefonirala sam po T.L. Zagreb i nisam pametna na kraju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

One ti u TL nemaju žive veze! Ja sam ih pitala za AS 9-36 kg i jedna mi je čak rekla da se takve ne prave ! Ma pusti ih!
    One na Žitnjaku u Zg-u su mi rekle da oni drže samo Bebe Comfort AS 9-36kg i da košta 1300kn.
    A ova moja Brevi Tourning je 100% 9-36kg, jer na njoj to i piše!
    s Pelješca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a gdje si je kupila i kada ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bemobolina, možeš li mi pomoći da nađem tu AS, bitno mi je da je preko Turbo limača, jer tamo imam poklon bonove.
    Druga varijanta nam je Romer Kid, pa da se u ovoj do 18kg još vozi neko vrijeme iako mu je dobrano glavica preko ruba.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kupila sam je u trgovini "Petar Pan" u Metkoviću, prije par dana.
    Šaljem ti upravo mail sa slikama!
    Na 56% je!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja se nadala da je u TL

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

E-mail ti je poslan!
    A napisala sam ti malo ranije da u TL-u imaju samoBebe Comfort 9-36kg i super izgleda (vidila je u njihovom katalogu), ali košta 1300kn.Što se meni čini puno.
    Magma ,tj. Tl inače nabavlja Brevi, ali su rekli da ovu 9-36kg nisu uvozili i da neće. Ma sve sam ja probala i kad sam mislila da ću se morati odlučiti za Cam ili Neonato (jer mi je Bebe Comfort prepreskupa) uspio mi je nabaviti ovaj čovjek.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •