Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 400

Tema: svaka riječ hvale Vinogradskoj

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Citiraj silvy prvotno napisa
    Mene zanima da li prave probleme ako se prema adresi stanovanja ne pripada toj bolnici???

Ja bih inace trebala roditi u Petrovoj (prema adresi), ali mi se tamo ne ide...

I da li je netko od vas cura donirao maticne stanice za Zakladu Ana Rukavinau toj bolnici?
    Znam da je offtopic...ali ja sam mislila da D.Selo pripada pod Merkur :/ Samnom su u rodilištu ležale žene iz D. Sela. A ja sam iz Sesveta i spadam pod Merkur, pa mi je nekako logično da i D.Selo spada pod Merkur. :/
    Dugo Selo spada pod Petrovu..Da, malo je cudno, ali eto! A u Petrovu mi se ne ide iz mnogo razloga...Prvu put sam je uspjela izbjeci pa bih i ovaj put pokusala

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Mene zanima da li prave probleme ako se prema adresi stanovanja ne pripada toj bolnici???

Ja bih inace trebala roditi u Petrovoj (prema adresi), ali mi se tamo ne ide...

I da li je netko od vas cura donirao maticne stanice za Zakladu Ana Rukavinau toj bolnici?
    Znam da je offtopic...ali ja sam mislila da D.Selo pripada pod Merkur :/ Samnom su u rodilištu ležale žene iz D. Sela. A ja sam iz Sesveta i spadam pod Merkur, pa mi je nekako logično da i D.Selo spada pod Merkur. :/
    Dugo Selo spada pod Petrovu..Da, malo je cudno, ali eto! A u Petrovu mi se ne ide iz mnogo razloga...Prvu put sam je uspjela izbjeci pa bih i ovaj put pokusala

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A kad ti je termin? Možeš i u Merkur ako ti je termin nakon ovih radova. Ali sudeći po iskustvima, i Vinogradska će te primiti bez problema.

Znači, kad se preselimo u Rugvicu i prijavimo se tamo, i mi ćemo spadati pod Petrovu? :/ Ništa, onda definitivno rađam kod kuće

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Neroslava prvotno napisa
    Prije godinu dana me nitko nije pitao odakle sam i kud spadam, mislim da je i dalje tako.
    Bilo je promjena....
    Po novom gledaju gdje spadaš, ali mislim da hitni slučaj ne bi smjeli odbiti (recimo kad dođeš s trudovima).
    I za preglede u TA se treba naručivati (barem je tako pisalo na vratima rodilišta, od 1.6.2009.), a prije si samo došao i predao knjižicu.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja rodila u trecem mjesecu u vinogradskoj ,a po mjestu stan.spadam u petrovu i nitko me nis nije pitao :/

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Normalno me ne smiju vratiti ako dodjem s trudovima, da to naprave ja mislim da bi ih MM stavio u sve medije
    Nego ja zelim donirati maticne stanice i za to moram otici na nekoliko pregleda u bolnicu u kojoj se zelim poroditi (barem sam tako cula, jos moram provjeriti) pa me to muci da kad se htjednem naruciti na pregled ne bi rekli:" E ne moze ne spadas kod nas!" To me malo muci...Morati cu ih onda nazvati i vidjeti sto ce mi reci....Mislila sam da netko ovdje ima takvih iskustava...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Normalno me ne smiju vratiti ako dodjem s trudovima, da to naprave ja mislim da bi ih MM stavio u sve medije
    Nego ja zelim donirati maticne stanice i za to moram otici na nekoliko pregleda u bolnicu u kojoj se zelim poroditi (barem sam tako cula, jos moram provjeriti) pa me to muci da kad se htjednem naruciti na pregled ne bi rekli:" E ne moze ne spadas kod nas!" To me malo muci...Morati cu ih onda nazvati i vidjeti sto ce mi reci....Mislila sam da netko ovdje ima takvih iskustava...
    Ne znam za donaciju, mi smo uzimali matične stanice za vlastite potrebe.
    Nisam išla na preglede u bolnicu (osim kad sam došla u hitnu pa sam bila hospitalizirana).
    MM je uplatio prije poroda oko 1000 kn za troškove uzimanja MS, a ako doniraš onda to ne plaćaš.
    Ne znam jel trebaš ići tamo na pregled ako doniraš, mi smo na dan poroda samo došli s onim koferom i oni su dalje o svemu brinuli.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja jesam išla na pregled u trudničku ambulantu kod njih ali me tad nisu ništa pitali o matičnima. Tek kad sam došla roditi sam im dala papire. Mislim da pregledi nemaju veze s tim gdje ideš na preglede.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Ja jesam išla na pregled u trudničku ambulantu kod njih ali me tad nisu ništa pitali o matičnima. Tek kad sam došla roditi sam im dala papire. Mislim da pregledi nemaju veze s tim gdje ideš na preglede.

E onda je to super...Ali danas cujem od kolegice da su njezine dvije prijateljice vratili iz Vinogradske s trudovima :shock: Sad sam bas izbezumljena....Jednostavno ne zelim u Petrovu, ne zelim im dati 400kn (ili koloko vec) za tecaj da bi MM mogao prisustvovati porodu, osim toga puno djece se zarazi tamo bakterijama, to ne zelim.....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Neki dan sam se naručivala za prvi pregled u trudničkoj ambulanti (sad sam 36. tjedan i planiram tamo roditi), i vrlo detaljno su me ispitali i provjerili u kojem kvartu živim ... izgleda da su jako počeli paziti na to.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa do prije par mjeseci ss nije trebalo narucivati u trudnicku,to je izgleda isto neka novina...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jest da je to bilo davno ali neke metode pale uvijek. Kad je bila trudna, mama mi je došla u Vinogradsku jer nije željela u Petrovu u koju pripada (neke stvari su izgleda vječne). Kad su joj rekli da je neće primiti i nek ide u Petrovu, ona je sjela na štenge. Iznervirana sestra ju je pitala koji jarac izvodi a mama je rekla da ona hoće roditi u ovoj bolnici, pa makar i u haustoru. Samo treba imat petlje.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jest da je to bilo davno ali neke metode pale uvijek. Kad je bila trudna, mama mi je došla u Vinogradsku jer nije željela u Petrovu u koju pripada (neke stvari su izgleda vječne). Kad su joj rekli da je neće primiti i nek ide u Petrovu, ona je sjela na štenge. Iznervirana sestra ju je pitala koji jarac izvodi a mama je rekla da ona hoće roditi u ovoj bolnici, pa makar i u haustoru. Samo treba imat petlje.
    Pa mislim da oni NE SMIJU vratiti nikoga s trudovima jer se radi o hitnom slucaju...Bilo gdje na svijetu u bilo koju bolnicu da dodjete s trudovima ne smije vas nitko pitati odkuda ste, ali oni to pokusavaju...I mislim da ako imas petlju da im se suprostavis onda te moraju primiti...Bas cu otvoriti novi topic da vidim da li je itko vracen s trudovima iz neke nase bolnice...
    Svakako vodim MM sa sobom, on ima petlju za sve

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da, al onda ona koja ima petlje dalje može strahovat kako će se prema njoj ophodit i tome sl...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ne nužno. Pa nisi bila ni bezobrazna ni gruba. Isplati se i napomenuti kako želišp roditi tu jer si čula najbolje stvari i imaš najviše povjerenja u osoblje A uostalom, sestra koja je meni otvorila vrata i upisivala podatke se kasnije nije pojavljivala. SUmnjam da će ti na karton nakeljit "problematična, molim maltretirat"

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma ne nužno. Pa nisi bila ni bezobrazna ni gruba. Isplati se i napomenuti kako želišp roditi tu jer si čula najbolje stvari i imaš najviše povjerenja u osoblje A uostalom, sestra koja je meni otvorila vrata i upisivala podatke se kasnije nije pojavljivala. SUmnjam da će ti na karton nakeljit "problematična, molim maltretirat"
    da, vjerujem, nije loše probati, ak ide,ide...
    imam tam jednu babicu, kaj mislite jel bi išta mogla pomoći bar da me tam prime iako ona recimo nije tad u smjeni...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    da, vjerujem, nije loše probati, ak ide,ide...
    imam tam jednu babicu, kaj mislite jel bi išta mogla pomoći bar da me tam prime iako ona recimo nije tad u smjeni...
    vjerujem da bi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

problem kaj vracaju je zato sto nas je eto prosli tjedan bilo 34 vise.. tocnije 83 zene su bile zaprimljene i uvjeti su neljudski.. Pola od tih zena ne zeli ici niti u Petrovu niti u Merkur, a neke nisu iz Zagreba, pa si zele roditi u Vinogradskoj. To je doktore nazalost natjeralo da salju zene tamo gdje pripadaju. Kada je ok stanje onda ne vracaju. Ja rodila bila u srijedu, a u cetvrtak je 13 zena stajalo u hodniku s trudovima, a 5 boxeva....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

prije 2 i po mjeseca sam rodila u Vinogradskoj na carski rez zbog stava bebe na zadak. Imam samo riječi pohvale na osoblje,a higijenski uvjeti su za neku drugu priču.Inače i spada po mjestu stanovanja u tu bolnicu.čitam vaš posti mogu samo nadodati da su dolazile žene sa trudovima koje su pripadale u dr. bolnice i nisu ih primili nego su ih poslali da rode tamo gdje i pripadaju. :/ što po meni i nije humano

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj noklica prvotno napisa
    problem kaj vracaju je zato sto nas je eto prosli tjedan bilo 34 vise.. tocnije 83 zene su bile zaprimljene i uvjeti su neljudski.. Pola od tih zena ne zeli ici niti u Petrovu niti u Merkur, a neke nisu iz Zagreba, pa si zele roditi u Vinogradskoj. To je doktore nazalost natjeralo da salju zene tamo gdje pripadaju. Kada je ok stanje onda ne vracaju. Ja rodila bila u srijedu, a u cetvrtak je 13 zena stajalo u hodniku s trudovima, a 5 boxeva....
    Ovo mi nije baš lijepo zazvučalo. A znaš ti da postoje i neke žene iz Zagreba, koje "si žele" roditi u Rijeci, a i u Varaždinu? :shock:

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače gdje ima taj "popis" tko gdje spada?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zvucalo lijepo ili ne, nekada nemamo pravo birati jer jednostavno moramo ici tamo kamo spadamo. Popis??? Pa znas valjda kojoj opcini/gradu pripadas. Imas u novinama sto se tice Zagreba gdje spadas ako si iz Zagreba. Jasno je da ako se zateknes u drugom gradu te moraju primiti ako dode do komplikacija ili ne znam sto se desi ili se dode do najblize bolnice ako je hitno, ali ako nije mislim da je ok od doktora ako ima 83 zene na odjelu, odnosno preko 30 vise od smjestajnog kapaciteta da vracaju zene tamo gdje spadaju prema mjestu prebivalista, konkretno kada je o Zagrebu rijec. Svi znamo da svi hitaju u Vinogradsku jer su doktori i osoblje super, ali onda bi trebali pokrenuti nesto da se prosiri njihov kapacitet, a ne da zene leze i radaju doslovno u hodniku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zvucalo lijepo ili ne, nekada nemamo pravo birati jer jednostavno moramo ici tamo kamo spadamo. Popis??? Pa znas valjda kojoj opcini/gradu pripadas. Imas u novinama sto se tice Zagreba gdje spadas ako si iz Zagreba. Jasno je da ako se zateknes u drugom gradu te moraju primiti ako dode do komplikacija ili ne znam sto se desi ili se dode do najblize bolnice ako je hitno, ali ako nije mislim da je ok od doktora ako ima 83 zene na odjelu, odnosno preko 30 vise od smjestajnog kapaciteta da vracaju zene tamo gdje spadaju prema mjestu prebivalista, konkretno kada je o Zagrebu rijec. Svi znamo da svi hitaju u Vinogradsku jer su doktori i osoblje super, ali onda bi trebali pokrenuti nesto da se prosiri njihov kapacitet, a ne da zene leze i radaju doslovno u hodniku.
    Misliš da sam ja Vinogradsku birala iz komocije i hira?
    Imala sam komplikacije u trudnoći koje su zahtijevala tretman u bolnici koji naša lokalna bolnica nema. I da, dr. me je poslao baš u Vinogradsku, baš kod određene dr. jer je ona bila jedan od najboljih stručnjaka na tom području. Inače bih radije bolnicu koja ima rooming, ali nisam mogla riskirati.
    I misliš da je u redu i pošteno što ću kod drugog poroda vjerojatno biti odbijena u Vinogradskoj i biti prisiljena otiči u lokalnu bolnicu, koja nije dovoljno opremljena, stručna,... što več???
    I opet ponavljam, ne hitaju svi u Vinogradsku ili neku drugu bolnicu zato jer bi baš htjeli da im piše mjesto rođenja Zagreb, nego iz stvarne potrebe. Tako da smanjiš malo doživljaje.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja rodila bila u srijedu, a u cetvrtak je 13 zena stajalo u hodniku s trudovima, a 5 boxeva....
    Ista je situacija bila i kad sam ja rađala, s tim da sam ja mogućnost da šećem po hodniku za vrijeme trudova shvatila kao pozitivnu stvar.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Misliš da sam ja Vinogradsku birala iz komocije i hira?
    Imala sam komplikacije u trudnoći koje su zahtijevala tretman u bolnici koji naša lokalna bolnica nema. I da, dr. me je poslao baš u Vinogradsku, baš kod određene dr. jer je ona bila jedan od najboljih stručnjaka na tom području. Inače bih radije bolnicu koja ima rooming, ali nisam mogla riskirati.
    I misliš da je u redu i pošteno što ću kod drugog poroda vjerojatno biti odbijena u Vinogradskoj i biti prisiljena otiči u lokalnu bolnicu, koja nije dovoljno opremljena, stručna,... što več???
    I opet ponavljam, ne hitaju svi u Vinogradsku ili neku drugu bolnicu zato jer bi baš htjeli da im piše mjesto rođenja Zagreb, nego iz stvarne potrebe. Tako da smanjiš malo doživljaje.
    pa to i je razlog da te se primi u Vinogradskoj, hvala bogu da je, sama si dala odgovor, a ja stvarno nemam zasto smanjivat dozivljaje jer sam vidjela kakva je bila situacija i doktori i sestre su nam komentirali da su prisiljeni odbijati pacijentice zbog nedostatka kapaciteta.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovo mi je iskreno prvi glas, da po novom svakako moraš roditi u bolnici u koju spadaš....
    hm....nema mi puno smisla.
    Osim toga, moje novce za tečaj će sigurno uzet, npr. u Vž, zar ne?
    Pa kako me onda mogu vratiti?

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

vinogradska ok, samo im fale stolčeki...lopte...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Na račun odbijanja u Vin i ostalim bolnicama,odnosno slanju po mjestu stanovanja,razgovarala sam sa svojom gin.Ugl to je vrijedilo sada po ljeti za vrijeme godišnjih i smanjenog kapaciteta zbog manjka osoblja.Kao,kaže ona, sad sve radi po starom i možeš rodit gdje želiš.(makar i inače imaš to pravo) Ako još uz to imaš i uputnicu mogu ti stavit soli na rep,moraju te primiti.Utješno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    Na račun odbijanja u Vin i ostalim bolnicama,odnosno slanju po mjestu stanovanja,razgovarala sam sa svojom gin.Ugl to je vrijedilo sada po ljeti za vrijeme godišnjih i smanjenog kapaciteta zbog manjka osoblja.Kao,kaže ona, sad sve radi po starom i možeš rodit gdje želiš.(makar i inače imaš to pravo) Ako još uz to imaš i uputnicu mogu ti stavit soli na rep,moraju te primiti.Utješno.
    mislim da nisi upravu jer koliko znam moja sestra ide na preglede u TA u Vinogradskoj i procedura je i dalje ista,moraš se naručivati i moraš pripadati toj bolnici po mjestu stanovanja. nije to zbog godišnjih odmora nego zbog pretrpanosti u rodilišu jer jako puno žena žele baš tamo rodii,a oni nemaju taj kapacitet

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja samo kažem šta mi je moja ginekologica rekla prije 3 dana.ja ću se svejedno naručiti na pregled tamu,zlu ne trebalo.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pitanje za sve curke koje su rodile u vinogradkoj
    jel daju da se unosi velika troba u rodiliste?
    mislim, torba mi nije sad ogromna, ali je dosta velika (mislim samo vir ulosci i mantil mi puno zauzimaju).
    uglavnom, procitala sam negdje na netu popis sto sve treba nositi za rađaonu pa mi se to čini malo stvari.
    tako da sam spakirala 2 torbe, tj ruksak koji ce ici sa mnom na porod i jednu torbu veliku, koja ce biti u autu pa kad rodim ce mi ju muz dofurati.

sta kazete?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    mislim, torba mi nije sad ogromna, ali je dosta velika (mislim samo vir ulosci i mantil mi puno zauzimaju).
    uglavnom, procitala sam negdje na netu popis sto sve treba nositi za rađaonu pa mi se to čini malo stvari.
    tako da sam spakirala 2 torbe, tj ruksak koji ce ici sa mnom na porod i jednu torbu veliku, koja ce biti u autu pa kad rodim ce mi ju muz dofurati.

sta kazete?
    Mislim da je moj kofer bio največi u bolnici i nije bilo nikakvih problema, nema ograničenja za veličinu torbe, samo u rađaonu u principu ne možeš nešto specijalno unjeti. :/
    Ja sam na vrh kofera stavila vrečicu sa britvicom, WC papirom, 2 uloška ručnikom, to su stvari koje su mi trebale kod pripreme za porod, a u rađaonu je MM donio u svojoj torbici: fotić, malu Janu, papirnate maramice, melem.
    Od toga: voda mi nije trebala, jer smo imali pipu u boxu, fotić smo zaboravili koristiti, melem mi nije trebao, a maramice smo koristili za hladne obloge na glavi. Drugi put bi svakako ponjela tetra pelenu ili maleni ručnikić za obloge, ako bi mi opet trebalo, jer mi je bilo užasno vruče "u glavi".
    E da, kofer je sestra cijelo vrijeme vukla za mnom: prijem, priprema, box, soba, ali nije kofer u boxu kraj tebe, nego u njihovom "odlagalištu za stvari" na ulasku u rađaonu.
    E da, i mobitel si stavi na vrh torbe, da ti ga kasnije sestra može dodati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče kućne haljine /šlafruga/mantila, kako ga več tko zove, ja sam imala krasan od frotira. Naravno zauzeo je pola torbe, a nije mi uopće trebao. U sobama je jako vruče radi bebica, a za posjeti ti preporučam čim tanji i ja bih po mogućnosti uzela s kratkim rukavima.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sta kazete?
    Meni nitko nije ništa komentirao za torbu. Tj. radilo se o koferu, srednje veličine, jer mi u mali nije naravno sve stalo.

U rađaonu nisam ništa unosila. Kofer me uredno čekao u sobi kraj kreveta.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja torba (oveća) je smještena u ormariće na hodniku. Uz nju je bio i mali ruksak koji sam htjela imati u rađaonici (mp3 player, Avenova voda u spreju, maramice, fruktoza......). Kad sam konačno došla u rađaonicu i pitala sestru za taj mali ruksak, ona je rekla da mi ništa od toga neće trebati. Pošto je to rekla sa smiješkom i utješno a ja sam bila mrtva umorna, nije mi se dalo inzistirati, samo mi je donijela mobitel da mogu pozvati mm-a. I zbilja, ništa mi nije falilo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pošto sam obje trudnoće čuvala u vinogradskoj nagledala sam se kofera i kofera (da ne govorim o laptopima, televizorima,..)
    u svakom slučaju bolje vam je rasporediti u dvije manje torbe da bar jedna stane u onaj ormarić koji (ako imate sreće) dobijete uz krevet.
    ja u rađaonu nisam nosila ništa i ne znam kako bi i mogla nešto hendlati da sam nosila. MM je imao fotić, maramice i sl.
    što se uložaka koji vam zauzimaju gro prostora tiče,bolje vam je uzeti jedan, dva paketića, a ostale ostaviti mužu da vam donosi svaki dan. isto i sa wc papirom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    pošto sam obje trudnoće čuvala u vinogradskoj nagledala sam se kofera i kofera (da ne govorim o laptopima, televizorima,..)
    u svakom slučaju bolje vam je rasporediti u dvije manje torbe da bar jedna stane u onaj ormarić koji (ako imate sreće) dobijete uz krevet.
    ja u rađaonu nisam nosila ništa i ne znam kako bi i mogla nešto hendlati da sam nosila. MM je imao fotić, maramice i sl.
    što se uložaka koji vam zauzimaju gro prostora tiče,bolje vam je uzeti jedan, dva paketića, a ostale ostaviti mužu da vam donosi svaki dan. isto i sa wc papirom
    Ja sam bila na pomočnom krevetu i nakon poroda i kad sam bila za vrijeme trudnoće u bolnici. Baš imam sreće.
    Dakle, ormarić nisam imala, a kofer sam parkirala sastrane.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    Ja sam bila na pomočnom krevetu i nakon poroda i kad sam bila za vrijeme trudnoće u bolnici. Baš imam sreće.
    Dakle, ormarić nisam imala, a kofer sam parkirala sastrane.
    da bude to često :/ jedino onda se treba izboriti za stolicu umjesto ormarića jer imaš pravo na nju za razliku od onih koji imaju ormariće (e, jesmo jadna država )

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eh... i ja sam bila na pomoćnom krevetu cijelo vrijeme, od poroda do odlaska kući.
    Kofer sam držala ispod kreveta da nikome ne smeta. A na stolici sam držala samo najnužnije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

na moj kofer su sestre pitale ko se tu doselio ali s obzirom da mi je bilo drugo iskustvo, mogu reci da sam pametno spakirala sve od doma da mi nis nisu morali donositi.. sto se tice slafruka (mantila), meni nije trebao i odmah sam ga vratila doma prvi puta, a drugi puta ga nisam niti imala... tamo je prevruce za tak nesto... ja preporucam cak spavacicu s kratkim rukavima jer je u sobama prevruce kad zakure... a kure tako da je u sobama definitivno +40....

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala curke
    morat ću prepakirati malo...
    šlafrok mi dakle neće definitivno trebati, jer je meni inače vruće više nego drugima, a nemam neki tanji, nego onaj debeli frotirni.
    ako zatreba, donijet će muž.
    pa da, tako ću si osloboditi većinu torbe pa da sve imam na jednom mjestu
    valjda neće bit problema.

noklica kako si mi? evo ja jos mjesec dana...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Što se tiče kućne haljine /šlafruga/mantila, kako ga več tko zove, ja sam imala krasan od frotira. Naravno zauzeo je pola torbe, a nije mi uopće trebao. U sobama je jako vruče radi bebica, a za posjeti ti preporučam čim tanji i ja bih po mogućnosti uzela s kratkim rukavima.

Ja ovaj put planiram ponijeti samo gornji dio trenirke.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala curke
    morat ću prepakirati malo...
    šlafrok mi dakle neće definitivno trebati, jer je meni inače vruće više nego drugima, a nemam neki tanji, nego onaj debeli frotirni.
    ako zatreba, donijet će muž.
    pa da, tako ću si osloboditi većinu torbe pa da sve imam na jednom mjestu
    valjda neće bit problema.

noklica kako si mi? evo ja jos mjesec dana...
    vidim da ti je jos malo ostalo cim ti kofere pakiras ... kaj ce ti slafrok, ionak si za 3 dana vani Ja samo savjetujem za Vinogradsku (neznam kak je u drugim rodilistima) barem 2 paketa domestos vlaznih maramica jer su higijenski uvjeti u wc-u koma... nema veze kaj ne sjedamo na skoljku itd... ali uvijek treba sve prebrisati.... ja sam se zgrazavala... vikendom je posebna koma jer nema sefova, pa su i cistacice slobodnije..... a wc-i i tusevi koma.

Htjela bi jos samo navesti jednu groznu stvar, a to je da su povadili kljuceve iz svih wc-a i tus kabina, pa zene koje nemaju osnova kulture samo upadaju niti ne pokucaju da vide jel netko unutra.... meni koja sam rodila na carski je to bilo uzas jer sam se morala obavezno drzati za onu stangu, tak da nisam mogla utjecati kad mi netko upadne da se drzim za kvaku... prestrasno.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

.... a wc-i i tusevi koma.
    To riješiš tako da se tuširaš odmah ujutro čim te probude. Tada je sve bilo čisto.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja recimo kad sam bila u Vinogradskoj nikad nisam imala primjedbe na higijenske uvjete, a inače sam posebno osjetljiva na to. :/
    Nosila sam Domestos maramice, ali ih nisam upotrebljavala, djelomično jer nije bilo potrebe, a djelomično jer nisam željela smrditi po kemikalijama radi bebe, a bome i nisu mi uopće bile na pameti. Jednostavno se nisam imala snage još i time zamarati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa
    .... a wc-i i tusevi koma.
    To riješiš tako da se tuširaš odmah ujutro čim te probude. Tada je sve bilo čisto.
    o tome i pricam... ni ujutro nije bilo cisto jer nisu cistile... ocistile su tek negdje oko podneva prije rucka AKO! i onda popodne oko 17-18 tak da je do jutra zgledalo opet koma...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpis na anemonu i htjela bih samo nešto dodati. čistaćice čiste bar 4 puta na dan - sve.i to najmanje 4. znam jer su me non stop budile ulazeći u sobu i kucajući mi na vrata wc-a. cure ne znam kakva su bila vaša iskustva al ja sam tamo ležala mjesecima.

jednostavno je protok žena ogroman. mi smo se dizali ujutro u 5 za tuširanje jer su onda tuševi bili čisti. dovoljno je da vam dvije krvareće rodilje budu u tušu prije vas da se osjeti da nije čisto. problem je u postotku žena koje ne čiste za sobom, nego su ulošci na sve strane.

u wc pored ambulante gotovo svakih pola sata dolazi na
    kupanje žene koja je netom rodila, potpuno jadna, jedva sebe drži a kamoli još da i pazi kako ostavlja za sobom

samo stajem u obranu čistaćica koje sam eto silom prilika upoznala i koje stvarno daju sve od sebe u poslu

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ok, dakle higijena - takva je kakva je. nekima paše nekima ne.
    meni je trenutno nekako najbitniji ovaj prvi dio cijele priče, a to je sam porod.

opat imam pitanja
    jel mogu dok imam trudove malo hodati okolo, ili se barem kretati oko kreveta?
    ili baš striktno ide ležanje?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok, dakle higijena - takva je kakva je. nekima paše nekima ne.
    meni je trenutno nekako najbitniji ovaj prvi dio cijele priče, a to je sam porod.

opat imam pitanja
    jel mogu dok imam trudove malo hodati okolo, ili se barem kretati oko kreveta?
    ili baš striktno ide ležanje?
    ja sam na prvom porodu dugo hodala...mislim hodala , trčala okolo, prala kosu, slagala stvari, telefonirala... kad su bili na 7 minuta, vodili me u box

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam došla 4 cm otvorena. Poslali me odmah na "obradu", i nakon toga u rađaonu. Ležala sam cijelo vrijeme s prikopčanim CTG-om.

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •