Citiraj Felix prvotno napisa
znanje jest moc, ali u ovoj nasoj situaciji smatram da rjesenje nije (samo) znanje. nije na rodilji da zna sve o porodu, nego je na medicinskom osoblju da radi svoj posao prema svom kodeksu - da postuje pacijenta i njegove potrebe i zelje i ponasa se profesionalno, uljudno i humano. nije fer i nije rjesenje da se medicinsko osoblje lijepo ponasa samo prema rodiljama koje pokazu zube ili koje znaju nesto o porodu - jedino ispravno je da se ponasaju profesionalno, uljudno i humano prema svim rodiljama jednako. i omoguce im njihova pacijentska prava neovisno o svom subjektivnom misljenju, sto su prema zakonu i duzni uciniti.
Nije fer, ali to je nasa svakidasnjica u ovoj lijepoj nasoj.
Svatko radi sta hoce, a bolnicko osoblje nije izuzetak.
A covjek je prilagodljivo stvorenje, pa je ta situacija nase svakidasnjice skoro pa svima normalna.
Zalosno ali istinito- kad sam prosli utorak zvala kliniku u Engleskoj za savjet skroz sam se ugodno iznenadila kako je sestra bila ljubazna i strpljiva i humana i smirena. A svega sam 1,5 god u ovoj nasoj Hrv. svakidasnjici i vec me iznenadjuje kad se netko ponasa normalno! Kako je onda vecini koja nikada nije iskusila normalno ponasanje? Jednostavno ne znaju za bolje.
A nama koji znamo za bolje ne preostaje da se oboruzamo znanjem i borimo za svoja (i tudja buduca) prava.