Citiraj @@novamama@@ prvotno napisa
Bok novopečenim mamicama,

Ja pripadam isto vinogradskoj i stalno se na sve strane raspitujem kako je tamo. Vidim vi ste nedavno od tamo , pa ako mi možete reći dali je koja od vas tražila prirodni porod(ja ga želim i to mi je jako važno-posebno NE EPIZIOTOMIJA), i koliko su bili po tom pitanju susretljivi, ako jesu koji doktori i babice?
nema veze u koju bolnicu spadaš (i ja spadam u merkur pa nisam išla tamo roditi), možeš roditi u kojem rodilištu hoćeš, ali na zadnjih par pregleda pred porod moraš ići tamo na pregled (bar sam ja išla), a možda čak niti to. Pretpostavljam da kad rodilja dođe u trudovima, nisu toliko jadni da je šalju u drugo rodilište jer ne spada k njima. Mene osobno, bez obzira što sam imala papire sa zadnjih pregleda iz vinogradske, nitko za njih izričito nije pitao, nego ih zanimaju papiri cijele trudnoće (ja sam je vodila privatno i čak nisam imala niti trudničku knjižicu, nego nalaze sa svakog pregleda).
Za epiziotomiju znam sigurno da je u vinogradskoj u većini slučajeva ne rade drugo i višerotkinjama. Ja sam dobila i drip (plodova voda je bila zelena) i epi.