Sanjica ,
svakako, zatvorila sam to poglavlje već odavno (ipak mi dijete ima već skoro dvije godine) i ne smatram nikoga krivim, to nikako nije svrha moje priče.
Isto tako, nikako ne tvrdim, niti mislim, da je rooming presudan za dojenje, po tome niti jedna majka koja je rodila carskim rezom, pa niti u rodilištu koje nema roominga, ne bi uspjela dojiti.
Moja je priča samo išla u tom smjeru da buduće majke možda malo ozbiljnije shvate utjecaj roominga na dojenje, jer moram priznati da ga ja nisam smatrala toliko značajnim dok nisam doživjela.
Uz naravno cijeli taj splet okolnosti koji se nama dogodio, tko će sad utvrđivati što je bilo presudno - da još na to sve skupa dodam i nedovoljnu podršku okoline - počevši od sestara u rodilištu, patronažne koja je bila toliko prodojeća da mi je samo stalno govorila da moram vježbati dojenje, a ni u jednom trenutku si nije dala truda da mi i pomogne nečim konktretnim, pa do ginića kad sam došla na prvi pregled kad mi je rekao da ako mi dojenje ne ide nek se ne mučim....itd.