Drage moje,
Rodila sam u Vinogradskoj prije nešto više od godinu dana. Još uvijek, kao i tada, hvalim osoblje gdje god stignem. Da im je infrastruktura malo bolja, dobili bi od mene i moje Leonice čistu peticu. Ovako, neka se zadovolje sa 4+. Ali kod sljedećeg poroda definitivno im dajem priliku za popravak na 5-icu. Vjerujem da tehničko-higijenski uvjeti neće biti ne znam kako bolji, ali uzevši u obzir stanje u našem zdravstvu, ne možemo puno niti očekivati.
Meni su se sve sestre činile stručne, i što je jednako važno, vrlo, vrlo susretljive (dobro, osim jedne, ali u svakom žitu ima kukolja). Budući da sam se rano počela otvarati, pa sam i Božić i Novu godinu, a i zadnjih mjesec dana trudnoće provela u Vinogradskoj, mogu reći da sam imala priliku svakog od njih detaljno procijeniti. Navest ću samo neke primjere: dok su mi skidali šavove od serklaže, uhvatila me panika da ću odmah roditi (6 tjedana prerano), no sestre su me držale za ruku i tješile, doktor mi je naručio ručak (jer mi je bilo slabo) iako je termin za ručak davno prošao... Kod poroda koji je, na sreću, uslijedio "samo" 2 i pol tjedna prije termina, mene i MM bodrila 2 doktora i 2 primalje (ne baš svi odjednom), normalni i razumni ljudi.
Sve pohvale dr. Kuni i dr. Grbavcu (ovaj potonji je još specijalizant, ali kako taj čovjek voli svoj posao! Da bar ja tako volim svoj! ) te primalji Željki, žao mi je što im ne znam svima imena, ali sigurno ću se za sljedeći porod opet odlučiti za Vinogradsku iako tamo ne pripadam. Ili ću ova dva doktora tražiti po drugim rodilištima, budu li slučajno promijenili mjesto rada.
E sad, da ne ispadne da ih samo hvalim, i ja sam se rasplakala kad sam se još trudna morala dizati iz kreveta (a morala bih strogo mirovati) jer su majstori došli popraviti prozor u sobi. Da li se to moglo izvesti drugačije, da se nas trudnice ili rodilje pusti na miru, ne znam, ali prozor se kad-tad morao popraviti. A i prevruće im je u sobama (pogotovo kad nas je 4 unutra), stoga tko može, neka se drži podalje od kreveta uz radijator. No, sve to + oskudni obroci + ne baš uvijek uredne sanitarije + strog raspored posjeta itd. nije tako presudno - samo neka im osoblje ostane na ovoj razini koju sam ja iskusila!