Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: specijalizirani programi u vrticima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno specijalizirani programi u vrticima

m. ce na jesen u vrtic i dvoumim se izmedju glazbene ili montessori grupe u dv jarun. ima i engleski i njemacki ali sam od roditelja uglavnom cula da se to ne isplati jer da i tak nis ne nauce (a i mi s m. od pocetka puno radimo engleski pa sumnjam da bi nesto profitirala od engleske grupe u vrticu).
    sto mislite o montessori programu?
    ima li tko iskustva sa glazbenom grupom (po mogucnosti u dv jarun)?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali sam od roditelja uglavnom cula da se to ne isplati jer da i tak nis ne nauce
    ovisi valjda o djetetu:
    zara je u 6 mjeseci u vrticu naucila sve pozdrave, neke dijelove tijela, neke boje, neke zivotinje, nekoliko emocija - to je ono sto su ih ucili.
    s tim da se zbog tog rada u vrticu uzasno zainteresirala za engleski, pa me doma stalno ispituje kako se sto kaze i ima puno veci fond rijeci nego sto su im pruzili u vrticu. ali da nisu ucili u vrticu, ne bi je ni zanimalo, pa mislim da ima velike koristi od ucenja jezika u vrticu (pa makar ju ja doma ucila engleski)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma nisam mislila nista lose, i sigurno da se situacija razlikuje od vrtica do vrtica, nego za nas konkretno ne bi bilo neke prevelike koristi jer m. engleski uci od rodjenja.
    u svakom slucaju nebitno.
    zanimaju me ova glazbena ili montesori grupa ako netko ima iskustva.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svako dijete ima drugačije prioritetne interese, ono u čemu vaše najviše uživa... u tom smjeru je i vodite!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

slazem se, upravo zato sam se odlucila za glazbu, a montessori jer mi se cinilo da bi njoj bas odgovarao takav pristup.
    jos bih samo voljela cuti konkretna iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tridesettri, ja ti mogu dati konkretna iskustva, ali za sportsku grupu 8)
    Cini mi se da glazbena vise ne postoji.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

smrc...to sam pronasla na njihovim web stranicama koje doduse nisu apdejtane godinama...znas li mozda gdje bih na jednom mjestu mogla saznati sve o tom vrticu?
    a vi idete u sportsku u dv jarun?
    da, vrlo rado bih cula tvoja iskustva (moze i na pp).
    puno ti hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nazalost stranica im nije ažurna. O vrtiću i programima možeš saznati ako odeš kod ravnateljice.
    Uglavnom postoje specijalizirani programi za djecu od 4g (engleska, njemacka, sportska grupa, glazbena ?) , te Montessori od 3g.
    Ne znam koliko je tvoje dijete staro.
    Mi smo prije dvije godine razmisljali o Montessori grupi, ali nas je odbilo to sto preko ljeta, moraju ici na dezurstva u drugi objekt. Tada je jos bila u fazi kad joj su promjene teta bile frustrirajuce, pa nisam htjela dodavati tome jos i lokaciju.

E sad malo o sportskoj grupi. Mi smo od ove godine u njoj. To je mješovita grupa od 4-7 godina. 4xtjedno u dopodnevnim satima imaju vjezbanje u dvorani. Dolaze im dva trenera s DIFa, nekad i tri, ako povedu nekog od asistenata, i s njima vjezbaju. Naravno i njihove tete su s njima u dvorani. Uglavnom svaki tjedan prođu elemente nekog od sportova.
    L je zadovoljna, a i mi. Imali smo i ogledni sat i bilo ih je prekrasno gledati. Bili su svi tako veseli, i treneri i djeca, a opet sve je teklo prema planu i organizirano i imalo je svoj cilj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala ti na odgovoru.
    moja m. ce biti nesto preko 3 godine na jesen kad ce krenuti u vrtic.
    ma nije moguce da su sve promijenili? to bi znacilo da jedino u montesori moze sa 3 god, a sve ostale grupe tek od 4?
    a nista, svakako moram prosetat do vrtica pa vidjet...
    inace ti se dopao njihov montesori? ja evo idem tamo za koji dan na razgovor.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene jako zanima ta njemacka grupa u dv jarun. razmisljam da ju na jesen tamo prebacim. svidja mi se sto to nisu tecajevi, nego bas cijelo vrijeme pricaju njemacki /i hrvatsk/.

ako itko ista zna, nestrpljivo cekam... hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo od 4 godine ti je okvirno. Moja je u ljeto rođena, pa je krenula s 4, ali u grupi ima i onih koji su sad navrsili 4. Mislim da su to najmlađi.

Montessori sam išla pogledati, i ostavio mi je nekako tužan dojam. Možda zato što je više od pola grupe bilo na skijanju, a ja došla ujutro. Ovo par djece što je bilo tamo ili je upravo došlo, nekako su mi bili povučeni i nezainteresirani.
    Vjerojatno i zato što sam ja imala predodžbu o atmosferi kao u Larinoj grupi. Tamo bi ju odmah docekalo par frendova i vesela atmosfera.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ja sam isto razmisljala o toj njemackoj grupi. cula sam i da u njoj uvijek ima mjesta jer svi zele ici u englesku grupu. ali sam isto tako cula od jednih roditelja da su bili razocarani (doduse to je jedino sto sam cula i informacija stara nekoliko godina pa nikako ne namjeravam na osnovu toga stvarati misljenje). a, ovo sto ti kazes mi super zvuci!
    svidja mi se sto to nisu tecajevi, nego bas cijelo vrijeme pricaju njemacki /i hrvatsk/.
    mozda se nesto u medjuvremenu i promijenilo? ja sam inace bila u toj grupi, to je ona zuta kuca pokraj placa, tete su navodno super, jednu sam cak i upoznala.
    ja inace ovih dana planiram u ophodnju svih zgrada dv jarun, pa javim kad nesto saznam.
    inace, ne mogu reci da me ne privlaci i onaj novi vrtic pokraj samog jezera, premda mi je taj najdalji, a i ne znam koje su tamo grupe smjestene.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Montessori sam išla pogledati, i ostavio mi je nekako tužan dojam.
    a mozda zbog "potleusica" stila, ja to isto ne volim. ali mozda bas to pridonosi toj obiteljskoj atmosferi tj. okruzenju na kakvom montessori inzistira?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trenutno su u novom sportske grupe

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tridesetri

rado bih isla s tobom do tog vrtica, vidjeti kako to izgleda, kakve su tete... svjesna sam da izvlacim malu iz jednog njoj dragog vrtica, pa zelim biti sigurna da ce se promjena uistinu isplatit. od jedne mame sam cula da je zadovoljna s tom njemackom grupom, da nauce fine stvari... mislim, ne ocekujem ja chuda... al mi je najbitnije da kroz igru joj se taj njemacki provlaci kroz ushi. zavisno kako se uopce stvari razvijali mozda ju jednog dana upisem u njemacku skolu (tamo gore iznad mirogoja... bogu iza nogu)

al ne ovaj slijedeci tjedan, vec tek onaj tjedan nakon toga sam ponovo u zg. il mozda u ova dva dana jos bih imala vremena

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mama courage,
    mali mi je trenutacno u vodenom kozicama tako da ne micem iz kuce ali ja inace stanujem preko puta tog vrtica pa mi svakako javi kad odlucis ici, rado bih ti se pridruzila ako do tada ozdravimo.
    a evo i kopirala sam sto su mi rekli iz vrtica:

Da, u na

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •