Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: prijava za drzavne vrtice

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno prijava za drzavne vrtice

buduci da se blizi vrijeme prijava u drzavne vrtice imam nekoliko pitanjca:
    - sto je sve potrebno za prijavu?
    - sto se tice mjesta stanovanja, treba li samo dijete biti prijavljeno ili i oba roditelja (nedavno smo doselili u kvart pa mi se ne daju mijenjati svi dokumenti)?
    - postoje li otvoreni dani vrtica i kada su?
    pozdrav i hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roditelj ili skrbnik djeteta dostavlja dječjem vrtiću prema mjestu stanovanja:

1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (dostupan u dječjem vrtiću ili u Attachmentu),

2. izvadak iz matice rođenih ili rodni list ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta,

3. potvrdu o mjestu prebivališta djeteta i presliku osobne iskaznice roditelja,

4. potvrdu o radnom statusu roditelja i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa.

http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&09

svaki vrtić ima svoje otvorene dane, to moras nazvati i pitati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam (glupo?) pitanje:

Da li svake godine treba dijete ponovo prijavljivati u vrtić/jaslice, ili ak se jednom prijavi i upiše se dijete to je to do daljnjega?

NAime mi smo prošle godine upisali Vitu u jaslice i plaćamo mjesto iako ona ne ide (po preporuci liječnika). Da li je sad moram ponovo prijaviti za slijedeću jesen ili? :?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

loona, na tvoje pitanje ti ne znam odgovorit, al me zanima kolko se mjesecno placa "cuvanje mjesta" ako dijete ne ide u vrtic/jaslice?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi plaćamo mislim 80 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da se placa 40% od pune cijene

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dokle god se ne ispišete i redovno podmirujete uplatnice, sve ok.,
    ne treba se nanovo upisivati ( osim ak se želi promijeniti grupa, ali to se samo onda ode u upravu i napravi zamolba ).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Thanx AnkiLili

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da se prikrpam na temu!
    Planiramo najesen dati malu u vrtić i sad skupljamo papirlogiju.
    Traže od nas i prosjek zadnje tri plaće. Kako sam na porodiljnom da li taj podatak moram tražiti od HZZOa ili sa svog radnog mjesta, pa će mi oni dati prosjek zadnja 3 mjeseca koja sam radila prije nego sam otišla na bolovanje zbog komplikacija?
    I malo off topic, kakva je točno razlika između poludnevnog i cjelodnevnog boravka u vrtiću?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a jel vec izasao natjecaj za ovu godinu? i gdje se to moze pronaci?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Roditelj ili skrbnik djeteta dostavlja dječjem vrtiću prema mjestu stanovanja:

1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (dostupan u dječjem vrtiću ili u Attachmentu),

2. izvadak iz matice rođenih ili rodni list ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta,

3. potvrdu o mjestu prebivališta djeteta i presliku osobne iskaznice roditelja,

4. potvrdu o radnom statusu roditelja i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa.

http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&09

svaki vrtić ima svoje otvorene dane, to moras nazvati i pitati
    na lutonjicinom linku

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je natječaj za prošlu godinu. Valjda isto vrijedi i za ovu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li je netko i da li je uopce moguce upisati prijaviti nerodeno dijete za mjesto u jaslicama?

Naime meni je termin 30.05. i da rodim ranije vjerovatno necu stici upasti u ovu prijavu, a bojim se da obzirom na guzve u vrticima nece biti mjesta, pa si mislim ako ga sad prijavim i upadnem na listu cekanja taman ce se iduce godine na jesen upisati.

Naime ja sam u Preckom, a preko puta u Spanskom su izrasle one gomile POSovih stanova, pa u Horvacanskoj ona gomila sarenih zgrada, velika kolicina novih ljudi, a time i obitelji sa djecom, a vrtica bas i nema novih.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imam i ja pitanje:
    I MM i ja smo prijavljeni u Gajnicama,al planiramo upisati Ellu u jaslice
    na Savici gdje žive moji roditelji kako bi možda kojiput uskočili otići
    u vrtić po Ellu ako oboje ne stignemo zbog posla(nažalost je to tako)
    Čula sam da se gleda mjesto prebivališta i da djeca "iz kvarta" gdje su jaslice imaju prednost.Planiram se samo ja i Ella prijaviti kod mojih na adresu,dal je to dovoljno ili mora i MM?
    pomozite molim iskustvom i savjetima

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mislim da dijete mora biti prijavljeno na adresi na kojoj su i roditelji tako ili valjda jedan od roditelja.
    ne znam da li je vec netko napisao ali prijave su do 18.05, a ne do 30.05

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Netko mi je rekao da dijete za jaslice mora već stajati, ako ne hodati, onda barem biti stabilno uz namještaj. Jel to točno? Ne vjerujem da će Jana do toga doći.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    :? zar prijave ne traju cijeli svibanj?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li je netko i da li je uopce moguce upisati prijaviti nerodeno dijete za mjesto u jaslicama?
    ne mozes prijaviti nerodjeno dijete, jedan od dokumenata koji prilazes je i rodni list i prijava prebivalista

Netko mi je rekao da dijete za jaslice mora već stajati, ako ne hodati, onda barem biti stabilno uz namještaj. Jel to točno? Ne vjerujem da će Jana do toga doći.
    jos jedna od urbanih legendi, u rangu one o tetama koje namjerno luftaju da se djeca razbole

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

emily hvala!

srecica, moja susjeda mi baš neki dan veli kak je malu upisala sad u ožujku, kad je navršila godinu dana. Jest da je jedva našla jaslice koje su to htjele/mogle, ali uspjela je. I vjerujem da nije jedina. Kao i ona, budeš potražila jaslice blizu tvog posla, bit će lakše.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Citiraj šnapi prvotno napisa
    :? zar prijave ne traju cijeli svibanj?
    po zadnjem sta sam cula ovako je kako sam napisala, ali vjerujem da ce biti neka obavjest na internetu. frendica zvala jaslice pa su joj tako rekli.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam danas zvala jedne jaslice i rečeno mi je da su upisi cijeli 5. mjesec

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto zvala vrtic, rekla mi tajnica da je grad stavio rok do 18. ali da se to u praksi nece provesti jer su svi roditelji navikli da je rok 31.
    ja cu svejedno pokusati dati zahtjev do 18-og. zlu ne trebalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je li već izašao natječaj?

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni isto u DV Maksimir rekli od 2.05.-30.05.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Odnosno 31.05.2007.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

al stvarno mislim da je najpametnije predati ipak prije 18. to bi im bio dobar razlog za neprimanje

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

upravo sam zvala vrtić - kažu da primaju do 18.5 prijave

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A odmah imam i pitanje:
    na onom zahtjevu za upis u vrtić između ostalog se traži i radno vrijeme roditelja. Znam da pitanje zvuči blesavo, ali jeste li upisivali ondje formalno ili stvarno radno vrijeme i čemu to služi?
    Pitam zbog MM-a, jer njemu je formalno radno vrijeme do 16.30, ali nikad ne ide kući prije 18, i ne znam što tu u stvari treba napisati.
    (za sebe ću lako, jer nemam formalno radno vrijeme)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

napišeš vrijeme kad ćeš moći dolaziti po dijete (ako tm radi do 18, jasno da neće moći dolaziti pa tako i napiši). vrtićima to treba radi organiziranja dežurstava.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

molim pomoć.
    u objavljenom natječaju stoji da je za dijecu rođenu do 31.08.2006. odnosno moraju biti punih godinu dana do 01.09. kada jaslice počinju s radom. što to znači za moje dijete koje je rođeno 20.09. da se ne mogu prijeaviti? da odmah nećemo biti primljeni? kako onda djeca rođena u studenom? :? malo san zbunjena.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, to i mene zanima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, to sam previdjela, ja sam uredno htjela prijaviti margitu. pitat ću danas ili sutra u vrtiću, pa javim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, to sam previdjela, ja sam uredno htjela prijaviti margitu. pitat ću danas ili sutra u vrtiću, pa javim

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa
    molim pomoć.
    u objavljenom natječaju stoji da je za dijecu rođenu do 31.08.2006. odnosno moraju biti punih godinu dana do 01.09. kada jaslice počinju s radom. što to znači za moje dijete koje je rođeno 20.09. da se ne mogu prijeaviti? da odmah nećemo biti primljeni? kako onda djeca rođena u studenom? :? malo san zbunjena.
    ma ne, tu se govori o prvom danu pohađanja jaslica!
    Ovo gore znači da djeca rođena do 31.8. kreću (ako su dobila mjesto i upisala se) u jaslice najranije (1. radni dan) 1.9.
    Tvoje dijete, rođeno 20.9., ako dobije mjesto i ti ga upišeš, može doći prvi dan u jaslice tek 20.9. (ne 1.9. kao i ostali), tj. tek kad dijete napuni godinu dana.
    Oni rođeni u studenom, ako dobiju mjesto i ako se upišu u jaslice, počinju pohađati jaslice tek u studenom - opet, kad napune godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenks foška

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

question - ako predajem prijavu kao 'single mom' upisujem li očeve podatke ili ne?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Interesira me da li se već kod prijava treba naglasiti da će dijete čuvati mjesto do određenog mjeseca tijekom godine ili se to kaže tek na jesen kad vrtić krene s programom. Naime, mi imamo organizirano čuvanje sina do njegovog trećeg rođendana i planirali smo da krene tek tada a to je tek u veljači. Do tada bi plaćali mjesto. Da li je to uobičajena praksa i da li se to već sad treba spomenuti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prijavi za naš vrtić je i pitanje od kojeg datuma će dijete ići u vrtić, ne znam kako je drugdje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na jutros preuzetoj prijavi za vrtić gdje mi namjeravamo krenuti, nema ničeg sličnog takvog pa zato i pitam. Je li to trebam usmeno naglasiti ili uopće ne govoriti?

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, provjerite u vašim vrtićima ali ja sam u našem (DV Tratinčica Dugave) dva puta dobila identičnu informaciju: prvenstvo upisa u jaslice imaju djeca rođena do 31.08.2006. godine. Djeca rođena iza tog datuma dolaze u obzir tek ako je ostalo mjesta.
    Još mi je pedagoginja rekla kako je eto naša velika prednost u tome što je mališa rođen do tog famoznog 31.08.
    A znam pouzdano da je ista stvar i u DV na Jarunu.
    Meni to nema ama baš nikakve logike :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je F. rođen u 11 mjesecu i to je bio razlog da ga u dvoje jaslice koje su nama najbliže kući (jedne samo 50 m udaljene) nisu primili.

Neki znaju da ga vozimo u vrtić na drugi kraj grada.

I da - prvenstvo upisa imaju djeca koja imaju napunjenih godinu dana do 1.9.

Onda, jaslice primaju djecu s navršenih godinu dana hodaju oni ili ne. Meni je s K. bila frka da ću morati početi raditi koji dan prije njenog prvog rođendana i onda su mi rekli da ju mogu primiti ranije, ali samo ako hoda. Na kraju ipak nije morala ranije u vrtić, a bome nije niti hodala.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

buba klara- nemoj ništa govoriti da neće ići do veljače jer su velike gužve pa da ne bi navukla bjes na sebe nekog roditelja čije dijete neće sad upasti a trebalo bi ići u odmah najesen. Ako te baš izričito pitaju, onda iskreno reci. ( vlastito iskustvo!)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a što je s varijantom 'čuvanja mjesta'? netko je već pitao, ali odgovora nema...

i jel zna netko odgovor na moje pitanje? jel upisujem očeve podatke ako sam single?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Što se tiče čuvanja mjesta, mi nismo ništa naglašavali (a kretali smo u studenom) tako da mislim da se o tome govori tek na jesen kada dogovorite razgovor s psihologom!
    Čak nismo ništa niti plaćali do studenog, onih 80 kuna jer kao podrazumijeva se da je dijete upisano i zašto plaćati kada tek kreće za dva mjeseca u vrtić.
    Miha-zvrcni vrtići pitaj za samohrane majke!
    Brijem da ne moraš upisivati očeve podatke jer si single (a tada imaš i prednost pri upisu u vrtić!)...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čuvanje mjesta kao takvo ne postoji. Upišeš dijete i ako uredno plačaš, pa makar i ne dovodiš dijete ( 40 % ), dijete ti ne mogu ispisati i možeš u koje god vrijeme ga počet dovodit. MOžda nije pošteno prema onoj djeci kojoj je vrtić potrebniji, ali je po zakonu.
    Što se tiče samohranih majka, mislim da one imaju prednost pri upisu, a ne znam zašto su očevi podaci problem. Ako otac kao takav ne postoji, to je to ,podataka nema i gotovo. Pa to je normalno u jednoroditeljskim obiteljima.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Čuvanje mjesta kao takvo ne postoji. Upišeš dijete i ako uredno plačaš, pa makar i ne dovodiš dijete ( 40 % ), dijete ti ne mogu ispisati i možeš u koje god vrijeme ga počet dovodit. MOžda nije pošteno prema onoj djeci kojoj je vrtić potrebniji, ali je po zakonu.
    Što se tiče samohranih majka, mislim da one imaju prednost pri upisu, a ne znam zašto su očevi podaci problem. Ako otac kao takav ne postoji, to je to ,podataka nema i gotovo. Pa to je normalno u jednoroditeljskim obiteljima.
    jednoroditeljska obitelj ne znači nužno da otac ne postoji-ako se nalazi na rodnom listu-postoji! u tom slučaju bi navela očeve informacije!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa
    Cure, provjerite u vašim vrtićima ali ja sam u našem (DV Tratinčica Dugave) dva puta dobila identičnu informaciju: prvenstvo upisa u jaslice imaju djeca rođena do 31.08.2006. godine. Djeca rođena iza tog datuma dolaze u obzir tek ako je ostalo mjesta.
    Još mi je pedagoginja rekla kako je eto naša velika prednost u tome što je mališa rođen do tog famoznog 31.08.
    A znam pouzdano da je ista stvar i u DV na Jarunu.
    Meni to nema ama baš nikakve logike :/
    Istu informaciju sam i ja dobila u DV vladimir nazor (Sigečica). Za djecu rođenu iza 31.08.06. primaju papire ali ih ne upisuju. Sva sreća pa je F rođena prije tog datuma.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ajme, imate vi pravo, tu nešto ne štima, tu je nešto čudno s tim natječajem za upis ove godine :shock:

imam na hardu prošlogodišnji oglas o upisu i gledam ovogodišnji i... ne mogu vjerovat!?

prošle godine:
    1. REDOVITI PROGRAMI U PETODNEVNOM RADNOM TJEDNU - PONEDJELJAK – PETAK
    (10-satni, poludnevni prijepodnevni, poludnevni poslijepodnevni, smjenski)
    za djecu u dobi od 6 mjeseci do polaska u osnovnu školu
    ...
    Programi za djecu u dobi od 6 mjeseci do godine dana života organizirat će se ovisno o broju prijava zaposlenih roditelja (koji iz objektivnih razloga ne koriste rodiljni dopust) i postojanju uvjeta u dječjim vrtićima na određenom području.

-----

Pa su tako prošle godine djeca kretala u vrtić kako sam i gore navela, rođena u studenom - krenula u studenom.

ove godine:
    1. REDOVITI PROGRAMI U PETODNEVNOM RADNOM TJEDNU - PONEDJELJAK – PETAK
    (10-satni, poludnevni, smjenski)
    za djecu koja do 31. kolovoza 2007. navrše jednu godinu života, do polaska u osnovnu školu
    ---
    za djecu koja do 31. kolovoza 2007. navrše od 6 mjeseci do 11 mjeseci života
    - samo u DV Medveščak, DV Duga i DV Sopot i to za djecu zaposlenih roditelja koji ne koriste rodiljni dopust do godine dana života djeteta.

To je sad neka nova fora povećavanja broja mjesta u vrtićima?
    Da ostane manje neupisane djece (na 'čekanju'), dok manja djeca, koja će tek nakon 1.9.2007. imati 1 godinu (i mame bi se tada htjele/ trebale vratiti na posao) trebaju doma čekati 11 mjeseci do sljedeće ped. godine?
    Ili su DV Medveščak, DV Duga i DV Sopot megavrtići pa će tamo filat sve ZG klince po redu, kako pune godinu dana života? Svašta...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

na netu sam nabasala na rezultate upisa jednog zagrebačkog vrtica od prosle godine.

''primljena su sva djeca rođena do 30.12.''

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •