Pozdrav!
Evo najnovijih vijesti u vezi moje potrage za "čarobnim" kolicima 2+1 koja mogu sve kao i kolica za jedno dijete.
U dopisivanju s navedenim proizvođačima i raznim sajtovima koji prodaju ta kolica napokon sam dobila odgovor zašto se na nijedna dupla kolica ne mogu montirati 2 autosjedalice istovremeno. Žena iz tvrtke "EasyWalker" piše:
"Because most of the duo strollers have the children sitting side-to-side instead of one in front of the other there's a limit to the width of the stroller. You have to get through doors! When two adapters are placed next to each other the car doesn't fit through doors anymore!"
U prijevodu dvije autosjedalice jedna do druge ne prolaze kroz vrata i zato proizvođači ne nude tu mogućnost. Po mom mišljenju je to donekle prihvatljivo, a opet donekle i nije – autosjedalice su obično priručno sredstvo za kratki transport (dućan, kratka šetnja) i to što ne prolaze kroz vrata i nije neki kriterij u tom slučaju. Svejedno, takvih kolica očito nema i morat ću se s tim pomiriti.
U Sloveniji se mogu vidjeti "Urban Jungle Buggy" (www.busi.si) i Firstwheels (portal.baby-center.si). Poslala sam MM u izviđanje i vratio se sa sljedećim spoznajama:
Na temelju toga je Firstwheels naš trenutni izbor i upravo tražim gdje ih je u EU najjednostavnije i najjeftinije nabaviti.
- Urban Jungle Buggy - skuplja varijanta, teška su i ogromna kada se sklope (mogu se proučiti i jednostruka i dvostruka kolica)
Firstwheels – jeftinija varijanta, lakša su i manja kada se sklope (imaju samo jednostruka kolica)
@Bruni: hvala na odgovoru. Proučavala sam i kolica Hartan i ona su u istoj su cjenovnoj kategoriji kao Firstwheels (barem prema njemačkim sajtovima). Moram priznati da su mi Firstwheels ipak više fancy :D , nalik na dizajnerska kolica Quinny i Bogaboo.
Ja sam na početku 19. tjedna i na bolovanju kod kuće već neko vrijeme. Smanjila sam aktivnosti na minimum, kako su mi savjetovali i za sada je sve u redu. Nadam se da ću izdržati do 28. tjedna kad ide obavezna hospitalizacija. To me baš ne veseli, ali kad čitam na forumu da ima cura koje odleže cijelu trudnoću u bolnici, moram bit sretna što sam još na nogama.