Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: potvrda o ne primanju porodiljne naknade u RH

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno potvrda o ne primanju porodiljne naknade u RH

kako smo na privremenom boravku u austriji, tamo planiram i roditi.
    da bi ostvarila porodiljnu naknadu u austriji, moram imati potvrdu da ne primam istu u hrvatskoj.
    zvala sam HZZO i tamo su mi rekli da oni ne izdaju takve potvrde i da ne znaju tko ih izdaje.
    zna li netko?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da telefonom neces nista postici. Ja sam dosla tamo osobno i odma me napali zakaj mi to treba, oni to nikad nisu izdavali...Rekla sam da naprave presedan i kad je to cula jedna mladja djelatnice rekla da se maknem od tih baba i dodjem u njihov ured To je mislim pravna sluzba vrata odma nasuprot onih di se prijavljujes kod trudnickog bolovanja. Trebalo im je pola sata da isprintaju glupi papir s podacima koji sam mjesec koliko novca dobila za vrijeme porodiljnog. U Austriji sam sve telefonski obavljala i muz bi odnio papire koje traze.Ti imas pravo i na porodiljnu naknadu i za prvo dijete jer koliko vidim nije jos napunilo 2,5 godine. Za to ti treba hrvatska trudnicka knjizica na uvid, mi nismo imali prijevod, i zdravstveni karton od djeteta na uvid. Tako mozes primati porodiljnu dok ne rodis i onda jos 2,5 godine. I naravno 150eura za ovo prvo dijete kad ga prijavis u gradu u kojem si. Blazena Austrija sto se ovakvih stvari tice.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala ti sarah,
    za prvo dijete vec primam porodiljnu u austriji.
    mi smo doselili u bec nesto prije no sto je on navrsio godinu dana, pa sam kao potvrdu o ne primanju porodiljnog u hr. za njega, prilozila onaj dopis o priznanju na porodiljnu naknadu do godine dana zivota djeteta koji se dobije postom.
    kako za drugo dijete necu imati nikakav papir iz hr. sto se porodiljne tice, zvala sam HZZO i eto, neugodno se iznenadila.
    kazes da odem osobno tamo u pravnu sluzbu....joj vec mi je muka jer si zamisljam kako ce me otkantati. razmisljala sam da im mozda (mislim HZZO-u), nakon poroda posaljem pismeni zahtjev za porodiljnu naknadu, a kako u hrv. nemam pravo na istu, mozda mi pismeno i odgovore, pa eto meni potvrde. :? ali bojim se da bi me umjesto pismeno, mogli o tome obavijestiti telefonski. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda ti to nije losa ideja svakako se onda ne isplati ici osobno. Nego nije mi jasno ako primas sad porodiljnu samo trebas nastaviti za novo dijete i priloziti di je rodjeno. Pa ako sad imas pravo na istu zasto ne bi imala i za drugo jos tu rodjeno. Popricaj s austrijancima mislim da su oni dosta fleksibilni i ne cjepidlace za svaki papir. Jedan od uvjeta da primas porodiljnu je i da si u HR nezaposlena kako ti taj uvijet imas sto ce im jos jedan papir za istu stvar. Ma uglavnom uzivaj u trudnoci vjerujem da kad rodis neces imati problema s dobivanjem porodiljne.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

thnx sarah
    ma vjerujem i ja da necu imati problema, ali ipak me bas zanima da li se u hrv moze od nekud dobiti ta potvrda.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Pozdrav,
    da li mi može netko odgovoriti što se tiče porodiljne naknade u Austriji? Naime, na porodiljnom sam u Hr (primam naknadu), u radnom odnosu sam. Trenutno sam s muzem u Beču i dobila sam sve papire i rodiću ovdje. Koristila bih porodiljnu u Hrvatskoj do 6 mj bebe. Onda bih se prijavila u Austriju za nastavak primanja. Da li je to moguće?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •