Citiraj magriz prvotno napisa
nokti su mi friško pokraćeni - 2-3mm duži od vrha prsta sa stražnje strana, kritično je kad su ~6-7mm. i tad ide, ali malo teže :D
nauči se s vremenom
Joj, kako je ovo tocno! :D

Prosli sam tjedan bila na "edukaciji" - moram staviti nazivnike; edukaciju drzi sestra koja zapravo samo zijeva i cudom se iscudjava zasto ne mozes lecu skinuti isprve - uopce ne kuzi koji je to osjecaj (za svakoga, ali mislim za ljude s problemima s vidom poseban) stavljati prste u oko.
Da ne govorimo da mi je gotovo ispremijesala lece, iako sam joj napomenula da imam razlicitu dioptriju i da nije svejedno koja ide u koje oko.
U prvo oko je islo malo teze staviti ju - oko ju je "odbijalo" i ostajala je nekoliko puta na prstu, a onda je usla.
U drugo oko je - lakse je i cinjenicom da vec imas lecu u jednom oku pa zapravo vidis sto radis - usla isprva.
E, onda je pocelo skidanje. To je (zbog gore opisanog problema) islo malo teze, ali nakon nekoliko pokusaja, uspjela sam.

Nakon edukacije, nisam ih stavljala nekoliko dana, i onda sam ih stavila u nedjelju i imala ih nekih 8 sati u oku. Wow - kao da nemas nista! :D
Prekrasan osjecaj slobode.

Jedino, u suton sam primijetila da mi se, kao, malo muti vid... To sam primijetila i jucer, kada je vani bilo tmurno... ima li to veze s navikavanjem na razinu svjetla? :?

Jucer sam ih i stavila i skinula tik-tak, uhvatila sam "grip" skidanja, a nokti su mi tjedan dana duzi (osisala sam ih bas na "djecje"), pa zapravo mislim da mi je skidanje s ovom duzinom najbolje, a nemam strah da cu ogrebati oko.
Zato sam gore kvotala Magriz - bas je tako kao sto kazes!

Je li jos netko primijetio da mu se vid muti kod manje svjetla (suton, oblacno vrijeme i sl.)?

Definitivno cu ih naruciti (ove su probne), jedino se jos dvoumim da li preko Gethaldusa ili online (Magriz, i svi ostali, hvala vam! Sad mi se nekako sve cini puno jednostavnije )

Otopinu sam dopila B&L ReNu MultiPlus.
Pitanje: ako lece ne koristim svaki dan, moram li svaki dan mijenjati otopinu u posudici za cuvanje leca?