Pokazuje rezultate 1 do 50 od 337

Tema: Kontaktne lece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prebacujem se s djecje na ovu temu i trebam savjete iskusnjaca
    potutvrde lece, nakon par dana odbijanja nosenja, evo jutros se ipak natjerala, a bojim se da sam pola uputa iz ordinacije zaboravila

1) ujutro isperem lece tekucinom za ciscenje pa fizioloskom i - prije nego ih stavim na oko jel dodajem tekucinu za cuvanje?
    ili ujutro ne ispirem uopce, ako ih vadim ciste iz kutije?
    2) kutiju isperem u vrucoj vodi i stavim susiti na zraku
    3) navecer skidam lece, natopim ih tekucinom za ciscenje, trljam, isperem fizioloskom pa spremim u suhu kutiju?
    vec sam se unervozila, kako cu to raditi sad kad sam na privikanju, ne stigne mi se kutija osusiti, taman ih izvadim pa vratim

kako produziti privikavanje, danas dva sata, sutra? rekli su mi da bi ih za mjesec dana mogla nositi cijeli dan

problem imam i sa jednom lecom, stalno kao da vidim jedan njen rub, pola mi je slike zamuceno

ocu li se ikad priviknuti?
    Posljednje uređivanje od ivarica : 06.12.2011. at 11:05

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    problem imam i sa jednom lecom, stalno kao da vidim jedan njen rub, pola mi je slike zamuceno

Ja sam prije dosta godina bacila u vjetar cca 500kn jer se nisam mogla naviknuti. Pogotovo po noći kad mi se zjenica raširi. Vozila bih i vidjela dupla svjetla, semafore...
    Nisam izdržala više od mjesec dana. Lijepo sam se vratila mekima.
    Rečeno mi je da imam preširoku zjenicu?! Ne znam postoji li to kao dijagnoza, ali meni je fakat smetalo.
    Nije to isto kao rub naočala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Hoćeš , meni je trebalo preko 6 mj, ali isplatilo se. Nakon prvih mjesec dana sam došla do jedva 3 sata nošenja dnevno, ne ide to baš tako brzo.

Ja ih ujutro uopće ne ispirem, kapnem malo tekućine za čuvanje (trenutno koristim doduše Boston simplus - "all in one" otopinu za polutvrde leće) i stavim u oči. Tekućinu u kutijici mijenjam svakih nekoliko dana, ne svaki dan.

Nije za službenu preporuku, ali ja ne koristim fiziološku, ispirem leće pod tekućom vodom (pazeći da zatvorim umivaonik - prva leća mi je pobjegla u kanalizaciju nakon niti 10 dana ).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovaj dio mi je promaknuo:

Otprilike 99% je vjerojatno da se radi o mjehuriću zraka pod lećom. Taj problem se javlja kod tvrdih (ih kad je to bilo) i silikonskih polutvrdih leća, a izbjegava se tako da na leću staviš kap tekućine prije stavljanja. Ako nema dovoljno tekućine, zbog zakrivljenosti ostane mjehurić. Izvadiš, ispereš, staviš kap i vratiš nazad.

Kod mekih to nije slučaj jer se zalijepe poput zidnih tapeta. Slično se i skidaju

Ako ti je koža jako masna, onda je u igri onih 1% i to samo znači da ćeš u tom slučaju imati problema sa svim lećama bez razlike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •