Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: jedan obrok previše

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno jedan obrok previše

vito ima sedam mjeseci i do sada je klopao ko bog.
    - oko četiri ujutro cca 150 ml mlijeka (malo cica+malo izdojenog)
    - od 6 do 8 na cici, ispraznimo ih obje
    - oko pola deset ribana jabuka
    - oko jedan povrće (200 ml) + voda
    - oko tri-četiri u dvije ture cca 150 ml izdojenog mlijeka
    - oko pola sedam žitarice s maminim mljekecom (200 ml)
    - oko osam cca 200 ml izdojenog mljekeca

izdojeno mu je nova fora jer je lijen cicati,pretpostavljam gušt ostao još iz rane faze nadohrane formulom i izdajanja.

uglavnom, zadnjih desetak dana smanjuje količinu mlijeka koju popije popodne, a od prije dva-tri dana kužim da mu je jabuka oko pola deset također previše jer se najede mlijeka pred jutro i ujutro.

očito želi izbaciti jedan od obroka. noću mu nikad nisam davala čaj ili sl. što sada da napravim? da li da ovo mlijeko oko četiri ujutro probam zamijeniti čajem, pa da jede samo cicu oko šest, ili da izbacim tu ribanu jabuku oko deset ujutro pa da jede po noći i rano ujutro i tek oko jedan?

uopće - zašto počinje manje jesti?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Lupam napamet - ali možda je do sad jeo previše? Ono ko kad maloj bebi nakon podoja daš formulu, pa jede, jede... iako nije gladna. Možda tek sad počinje kužiti kad je sit (pročitala sam negdje da u početku dohrane djeca ne povezuju to što jedu na žlicu i osjećaj sitosti, da im treba neko vrijeme da to dvoje povežu).

Na tvom mjestu ja ne bih smanjivala mlijeko, nego dohranu - npr. da voće i povrće spojiš u jedan obrok, pa jedan dan voće a drugi povrće? Ili jabuku pomakneš na cca 10.30?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali, čaj nikako.

od njega nema nikakve koristi: samo lažno zavarava želudac, a nikakve energetsku vrijednost nema.

ja bih radije forsirala dojenje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

apri, ako ostavim dojenje i mljekeco po noći, jel mu nije preveliki razmak od osam do jedan da ništa ne jede?

jel da probam onda spojiti voće i povrće?

kaj bi ti napravila?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

martina, to sam si i ja razmišljala - kaj ako je on do sada jeo previše - smanjiti svaki obrok?
    cure, sve ideje su dobrodošle jer mi je tako žao da mi se smanji teško sterčena proizvodnja mljekeca.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja bih kombinirala jedan dan oko ujutro-podne voće, drugi povrće
    a popodnevni ostavila
    možda tako?
    moja mala je sa sedam mj imala samo jedan obrok dohrane, nije bila baš oduševljena

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ili samo da smanjiš količinu jabuke i tog povrća oko 1? I jabuku pomakneš za nekih pola sata?

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A da spojiš za ručak povrće i žitarice iz večere pa nakon ručka samo mlijeko?
    Baš sam se nedavno čudila koliko Vito toga pojede.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa
    apri, ako ostavim dojenje i mljekeco po noći, jel mu nije preveliki razmak od osam do jedan da ništa ne jede?

jel da probam onda spojiti voće i povrće?

kaj bi ti napravila?
    nezahvalno pitanje, ja sam ti poznata ljenjivica
    u to doba, mi smo stalno dojili sa samo jednim "obrokom". Stavljam pod navodnike jer su to doslovce bile 3-4 kavene žličice strugane jabuke ili kruške, ili prokuhane tikvice, korabe, palente...

Nisam brinula oko dostatnosti jer sam znala da će, bude li gladna, češće dojiti.
    Dopusti njemu da sam odredi je li mu dosta i je li mu taj razmak prevelik.
    Teško je nama odavde reći, ne poznajemo apetite tvojega sina.

Meni je super drago što vi još dojite, što ste se tako borbeno vratili.. da ti mogu reći kako je i dalje najbolje da radiš po instinktu, dobro ti ide

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ADV da ne znam da Vito to sve potroši, rekla bih da ti dijete jako puno jede. za početak ću ti navesti primjer kao mi papamo. U 8 ujutro mlijeko, u 11 sati voće, u 14 povrće i dodam mlijeko u to (kad ću dodati meso, izbacit ću dodatak mlijeka zbog željeza), u 17 žitarice s mlijekom, oko 20 sati mlijeko i po noći oko 5 sati opet mlijeko. kao što vidiš L jede uglavnom svaka 3 sata, sad ne znam kakav je vaš ritam spavanja (ako ga imate) pa si zbog toga tako napravila razmake između obroka. Uglavnom ja bih rekla da ti možda on daje signale da to mlijeko oko 4 popodne zamijeniš sa žitaricama jer mi s e čini da je malo pretjerano da jede oko pola 7 i onda opet za spavanje oko 8 mlijeko. Isto tako je po mom mišljenju premali razmak ujutro između podoja od 6 do 8 i jabuke u pola deset.
    Kaj se tiče čaja mislim da nećeš puno postići osim opasnosti da se navuče na njega pa ga počne često tražiti po noći (imala ja takvu fazu sa Lucianom u dobi od 8 mjeseci).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    jer mi s e čini da je malo pretjerano da jede oko pola 7 i onda opet za spavanje oko 8 mlijeko. Isto tako je po mom mišljenju premali razmak ujutro između podoja od 6 do 8 i jabuke u pola deset.
    Amelie, aj mi malo ovo objasni, molim te.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ha, ha znala sam da ćeš me dohvatit. Ja mislim da joj on svakako pokušava nešto poručiti ovim novim odbijanjem klopice. E sad naravno da je svaka beba drukčija i ima drukčije navike papanja koje se mijenjaju i s obzirom na uzrast. Ja gledam malo taj njihov raspored obroka pa mi se čini neujednačen, a ja sam frik rasporeda i rutine. Vidiš gore naš raspored, čisto vojnički, papanje svaka 3 sata i nema odstupanja. Naravno ona je zaista i gladna svak tri sata, ali moje dijete je takvo. Što će ADV učiniti ne znam, ja sam samo dala svoje mišljenje i primjer naše prehrane što ne znači da sam ja isključivo u pravu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam te htjela "dohvatiti", nego mi nije jasno što znači "pretjerano" u onom kontekstu.

Meni se čini da mliječni obroci ne mogu biti ni "pretjerani" ni "suvišni" ni ništa u kontekstu nečega "pre": ljudska vrsta je "napravljena" da je djetetu do godine dana mlijeko sasvim dovoljno, a sve ovo ostalo... ako hoće - hoće.
    Zato me zanimalo što si mislila pod tim...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

S obzirom na dob, ja ne bih nikako smanjivala mlijeko, jer je svo mlijeko ili iz podoja ili izdojeno. Da je riječ o ad. mlijeku, onda bi se možda i složila s Amelie (nemoj se ljutiti, Žuži, ali mamino mlekeco je i dalje najvrjednija hrana, bilo bi Bogu plakati da ga se smanjuje kad ga ima dovoljno ).

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa cure ja isto mislim da maminog mljekeca nikad previše, krivo sam se bila izrazila. Ali vidim da mali s tim popodnevnim mljekecom malo štrajka, pa da ga prevari neka mu ponudi žitarice uz mlijeko, a poslije samo cika rulz koliko hoće do spavanca.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prvi dan smo preskočili voće, sve ostalo jeo ok

drugi dan smo dali voće, ali je preskočio ručak, dalje sve ok osim što je popodne popio više mlijeka i to u vrijeme ručka kada je inače jeo povrće.

možda mu treba više mlijeka sada na prelazu na proljeće.
    probati ću onda par dana ovako: jedan dan dati povrće, a drugi voće, pa da vidim što će biti. jedino mislim da ću morati malo nabildati proizvodnju mlijeka jer ipak nešto više pije kad ne jede jedan obrok.

za sada manje klope po danunije prouzročilo više klope po noći. to mi baš ne bi bilo drago jer je taman uhvatio kakav-takav ritam spavanja.

javim se za par dana kad vidim kako stvari idu dalje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo kako izgleda naš raspored papanja:

02:00 - cca 180-210 ml mlijeka
    05:00 - cca 180-210 ml mlijeka
    10:00 - doručak koji brljavimo - ponudim mliječnu kašicu
    13:00-14:00 - ručak u kojem se ubijemo - povrće+meso+palenta (razne kombinacije) + vodica na žličicu
    poslije spavanja - oko 16-17 sati - voće (nekad cijeli mali **** nekad pola)
    oko 19 sati ponudim večeru na žlicu (palenta ili mliječna kašica) - malo jedemo ali uglavnom brljavimo
    i oko 21 - 180-210 ml milijeka prije spavanja

Kako vam se ovo čini? Što da joj ponudim za doručak i večeru???
    Sad smo 8,5 mjeseci imamo 8 kg i 70 smo dugački (rođena sa 2880).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vito nije htio niti večerati, što sam bila sto posto sigurna da hoće.
    zato je smlavio 300 ml mlijeka u dvije ture, a sve prije spavanja i to na flašicu.

jel možda postoji štrajk klopanja, kao što postoji štrajk sisanja?

ivano, meni je pedica rekla da voće mora ujutro, a ne popodne, zbog probavnih enzima. zapravo, dobro bi ga bilo dati samog i natašte kako se ne bi zadržavalo u želudcu, već preradilo u crijevima. za ostalo će ti cure valjda dati kakav savjet.

usput vito sa 7 mj. ima 8.700 dug je 74, puzi i ne staje ni minute. otuda tajna njegove vitkosti unatoč obilnim obrocima (do sada )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ana, to ti Vitu odmah na UN dijetu, a
    (to s voćem ujutro)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa kad ujutro??? Za doručak (ovaj oko 10?) F je kao što vidite spavalica pa i nemamo baš neki međuobrok između doručka i ručka.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ana, to ti Vitu odmah na UN dijetu, a
    (to s voćem ujutro)
    aha, nema kod mene mrdanja

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

samo da zaključim ovu priču zbog toga što će i neke druge mame biti u nedoumici u kojoj sam bila ja. na kraju se uspostavilo da vito ima crveno grlo i da mu probijaju dva zuba. nakon dan-dva, jede kao i ranije, osim što se navukao na ****-kruška vijamovka, pored nas živih protivnika industrijske hrane. jabuka mu više nije dobra sama.

od pedijatara sam čula da se i bez konkretnog razloga može desiti da dijete nekoliko dana odbija klopu. treba ga pustiti i nadomjestiti hranu mlijekom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i moja F je nekoliko dana odbijala hranu, pustila sam da prođe par dana, nisam ju silila, dojila je i nakon par dana ponovno počela jesti kašice.
    to su faze!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam izbacila jutarnji obrok (voće) na neko vrijeme, jer mi je po noći skoro pa prestao jesti, i čini mi de da premalo doji. Voće je ionako super prihvatio, sad ćemo se navikavati na povrće. Večernji obrok ostaje, mislim da je on "zaslužan" za smanjenje noćnih podoja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

martina, što mu daš papati popodne, a što navečer?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Popodne povrće (to nam je bolna točka, ali napredujemo), a uvečer žitarice+mlijeko (moje izdojeno)+voće, obično je to jabuka. Od povrća jede mrkvu i tikvicu, probala sam mu dati i brokulu i korabicu, ali njih neće ni okusiti. Uskoro ću mu ponuditi krumpir.

Taj večernji obrok sam prvi uvela jer sam se nadala da će bolje spavati, što se u prvo vrijeme nije dogodilo, ali postepeno se stvarno sve rjeđe budi. Zadnjih dana jede samo jednom, oko 3-4 sata ujutro.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a daj mi još pliz reci, uskoro ću uvesti večernji obrok (kad navrši 8.mj.), a teško mi ide izdajanje, mogu li koristiti rižino mlijeko ili možda sojino?!?!?!?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Uh, ne znam... Ja bih rekla da sojino ne daješ dok ne dođe u dob kad jede mahunarke (i soja je mahunarka) - a ne znam kad se mogu davati mahunarke , a kupovno rižino mlijeko ima soli. Stvarno nisam pametna.

Imaš topic o rižinom mlijeku i recept za raditi ga doma, pa da probaš s tim?

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...%9Eino+mlijeko

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

opet si mi pomogla sa savjetima

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od pedijatara sam čula da se i bez konkretnog razloga može desiti da dijete nekoliko dana odbija klopu. treba ga pustiti i nadomjestiti hranu mlijekom.
    ana, kao što postoji nursing strike (to je štrajk dojenih beba - neće cicu, pa neće), tako postoje i štrajkovi kod druge vrste hrane.

Pa i među odraslima (a, ne, nisam među njima) ima onih kojima se baš ne jede...

To su najnormalnije faze odrastanja.
    Kao i skokovi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ana, kao što postoji nursing strike (to je štrajk dojenih beba - neće cicu, pa neće), tako postoje i štrajkovi kod druge vrste hrane.

Pa i među odraslima (a, ne, nisam među njima) ima onih kojima se baš ne jede...

To su najnormalnije faze odrastanja.
    Kao i skokovi.
    što se meni takva jedna faza ne dogodi

i vito jede negdje u to doba prvi puta noću. ali lutak onda nastavi oko šest, pa do osam ne ispušta sisu iz usta. prvo jednu, pa onda drugu. ali to je za neki drugi topic.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure, ja sam valjda presmotana da bih skužila kad uvesti još jedan obrok . Imam puno previše tablica koje su kontradiktorne pa pomagajte... :? a i pedijatrica nije puno popravila situaciju po pitanju zbunjenosti. Ja svom, za 2 dana 7 mj., junioru dajem:
    oko 10 voćka+pahuljice,
    oko 14 cica
    oko 17 cica
    oko 20 povrće+palenta/riža/žitarica neka koju ću uvesti
    po noći svaka 3 h cica do zaključno s 8 ujutro.

E sad, mene zanima kad da uvedem ručak...tj. kako ste vi iskusnije to obavile. Mali jede, nema problema, Bogu hvala .

kiki

Početno

Matteo ima 8,5 mj. sa nadohranom smo počeli sa 6mj. i to sa kašicom prvo voćno pa povrtnom i uglavnom do danas smo ostali sa jednim obrokom dohrane a sve ostalo je cicanje i to na zahtjev,kada ga uzmem sam se namjesti da bi cicao a po noći neznam ni sama jer spava pokraj mene.Drugi obrok mu je uglavnom kada mi ručamo pa mu ponudim ako ima nešto što je za njega a vremena se ne držimo jer smo puno vani a i mi ne jedemo stalno u isto vrijeme.
    Uglavnom,bitno je da ima jedan voćni i povrtni obrok dnevno uz cicanje.
    Ponudi mu nešto od ručka kada i Vi ručate pa ste svi oko stola a bebač u svojoj stolici,tebi dobro a i njemu dobro tj.svima,od malena se uči zajedništvu.
    Ja mu oko 20h nebi davala povrće već nešto na bazi mlijeka,palentu ili rižu i mlijeko ili samo cicanje.
    Btw,naša pedijatrica mi je rekla da je za bebu do njenih godinu dana bitno samo da ima uz cicanje jedan voćni i jedan povrtni obrok.Mi smo tako radili sa Nicole koja je sa godinu dana imala 8700g a Matteo je sa 6mj.imao 78oog samo uz cicanje a jeo bi sve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •