Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 116

Tema: Zimska djeca 2005/2006 (2. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Što se tiče posla-ja neću iz principa nositi doma, ali zato ostajem i do poslie 7 koma! žao mi je to jer u pol 5 (do kad mi je službeno radno vrijeme) jer još dan, pa bi mogli u šetnjicu... eh
    Odlučila sam ne koristiti Ketino "budno" vrijeme na posao, kad god je to moguće. Nije ona kriva što je mama blesava pa šljaka kad god joj netko kaže.
    U pola 5 trčim doma k njoj, pa se igramo, idemo u park, provodimo kvalitetno vrijeme.. a kad zaspi (i pusti me ) odem dalje raditi. Ali i to mislim svesti na minimum, odnosno čisto ukinuti.
    Ma ja na žalost nemam takav posao koji može pričekati jer sam vezana za rokove i za program koji mi je na poslu /nemrem raditi od doma/, ali zato sam danas gotova na vrijeme i hitam doma iz ovih stopa! :D
    Za mirenu kažu da je najbolja od svih drugih varijanti, ali našla sam na forumu dosta oprečna mišljenja (kao i o svemu drugome uostalom pa se neću previše zamarati).
    Koko- ja bih trebala uzimati hormone iz zdravstvenih razloga (zbog endometrioze) prvenstveno, a ne toliko zbog zaštite. Meni naime šteti kad imam krvarenja (mengu) tako da bih to trebala nekako spriječiti, a ne vidim drugi način (mislim da ga i nema).

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Srećom pa ja nemam posao koji se može nositi doma.Ja kaj odradim odradim a kad dođem doma do sljedeće smjene ne moram ni mislit o poslu.
    A još kad bi vam rekla od koliko do koliko radim pojele bi me pa vam neću vadit mast 8)
    Mislim,ja sam završila faks davno (sve u roku) ali nisam mogla dobiti posao u struci pa sam nalazila svakakve poslove i onda sam dobila ovaj posao za stalno u jednoj super firmi (HL).Ovdje mi priznaju samo srednju stručnu spremu na mom radnom mjestu ali ako bi htjela napredovat morala bi raditi u Zagrebu.A uz ovakvo radno vrijeme i plaću ne da mi se ganjat karijeru dok ne "riješim" još kojeg bebaća.
    Možda se tamo sa 40 i kojom odlučim potražiti posao u struci ili krenuti naprijed u svojoj firmi ali za sada imam druge prioritete.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I opet nikoga.Moram se sama sa sobom razgovarat,je li?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    I opet nikoga.Moram se sama sa sobom razgovarat,je li?
    ma evo nas.. uz jutarnju kavicu.
    doduše, danas je zaboravih pokupiti u kantini.. pa sad odoh.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da, evo jutarnje šljakerske šihte - dobro jutro
    jučer nam se tata, alias mm, vratio s puta od tjedan dana i mili je bila malčice zbunjena koju milisekundu a onda je krenulo veselje, i vrištanje od sreće i jurcanje i plesanje s fifi pa u šetnju tati na ramenima visoko di je najvažnija na svijetu 8) eto. i rekla je "mama" nekoliko puta jučer. ah, laknulo mi je. neobično je to, kao da je percipirala baku kao šeficu ovih dana a sad kad je došao tata sad smo opet tata, mama i mila. hm...
    inače, isprobala sam recept ivček sa zobenim pahuljicama i recept svizac s grisom i suhim marelicama - moje dijete na sve to veli "bljak"...neće kašice. hoće nekaj žvakati. a ja se onda davim u finim kašicama - njami.
    Mala, naravno, ako moraš hormone zbog zdravlja, moraš. zbog ovih čudnih opadajućih obrva sam ovaj tjedan izvadila sve živo, uključujući i hormone, pa sad čekam nalaze. samo se bojim da mi ne neđu nekaj pa da moram piti neki lijek i da ne mogu dojiti... ali nekako mislim da neće naći ništa.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro, šljakerice!
    Koko - ma sve će biti ok. Sad ih br ne moraš čupati

Moje sunce reklo MEDO :D

Sad govori: mama, baba, dido (djed), av (lav), vauva (pas), brm-brm (za automobile i kamione u raznim intonacijama), ba (baciti i lopta), ga (ugasiti/upaliti svjetlo, patka i glava), go (gol npr. golo koljeno, ali i gol u nogometu). Tata, cica i medo je tek po par puta rekao.

Bobaibeba - ma kaj se sekiraš: dođeš doma odmorna, možeš se baviti Grgom, a sigurno ni plaća nije baš neka crkavica. Znam puno ljudi koji rade u struci, VSS, a plaća koma mala... Ja se, iako radim u familiji, bormeš dobro naradim, a MM radi još i više, a ima manju plaću od mene...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jutro!!!
    konačno sam si složila kavu, pa malo pijuckam...
    a kad se već hvalimo - moje dijete skroz samostalno stoji, i hoda uz pridržavanje za jedan prstić...

a pričanje - sad smo na slovu D - dadadadadada
    do sad smo apsolvirali B - bababababbaa; K - kakakukukekekoko...
    i još puno toga odraslima nerazumljivog...

sve razumije, sve zna pokazati, voli raditi male dešpetiće (kad ja kažem Ne dirati CDe, onda to baš hoće... )

i da, jučer smo se šetali u traper jaknici i gilletu - ma pravi frajer

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hi curice

Kad smo kod kave, i meni je dobro legla

A bebac frflja sve u sesnaest, najslađi mi je kada ga stavim u stolicu za papati pa mu ponudim nesto sto mu bas i nije leglo taj dan, on ispruži rukicu, ozbiljno me pogleda i doda DA OGT, sto znaci u prijevodu DAJ MI JOGURT, pa onda skica tatu u sljedecoj prostoriji i kaze onako slatko musav ( i to sapatom, fora mu je) TATA DODI, sto znaci dođi, onda nam salje pusice,mazi se,nasmijava nas.....

Inace jos izgovara OPA (lopta) , baba, dida, mama, tata, uvo (ujo), Dada ( David,bratic), babi (balon), vau,vau, maaaaa (maca), pa-pa (patkica), ticica (pticica), bok-bok, zivio.... ma frflja sve vise i vise. A kako redivito idemo na misu, onda zna reci i Amen!

Sve u svemu gustam sa svojim bebacem, obozavam ga, i taaaaaako mi je zao sto ce danas plakati ali moramo obaviti cjepljenje

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo da se i mi javimo. Zadnji put smo bili tu kad se topic zvao zimske bebe... a eto sad su to već djeca. Makar je moj Nikola još moja bebica. Vjerujem da će uvijek tako i ostati, i da će njegova žena to oduševljeno pozdravljati jednog dana
    Nikola je ogroman. Sa 12 mjeseci je imao 12 kg i 82 cm. Ima i 14 zubića. Samo verbalno baš i nismo jaki. Kaže mama, tata, ne, neću i govori nekim svojim jezikom, ali takav ozbiljan izraz lica napravi da mora da je nešto važno rekao, samo sam ja preglupa pa to ne razumijem...
    Probat ćemo se malo češće javljati, pusa svima, kad ulovim vremena pročitat ću šta ima s vama...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koje sunce vani!!! za ispalit... zvrcam doma da vidim kak su - kad ono, kupila baka svu opremicu z apijesak (kantica, sita, modlice, lopatica) pa je opći trans i pričanje i oduševljenje. i ja biiiii!!!! pa nije uopće fora - na porodiljnom smo kad su onako mali i ne možeš se ovako ludirati ko sada. sad kad se igraju i tolko su interaktivni i smiješni, sad ju vidim pol satsa nakon kaj se probudi i koja tri sata kasno popodne. pa to je za ubit se! moram do treće bebe brzo pa da dobim one tri godine plaćog porodiljnog. ili blizance sad odmah!
    ja bi vaaaaaaaaan

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    moram do treće bebe brzo pa da dobim one tri godine plaćog porodiljnog. ili blizance sad odmah!
    ja bi vaaaaaaaaan
    i meni Keti grozno fali.
    ALI.. ujutro smo skupa pola sata do sat i pol (ovisno kad se probudi) do 8h, a onda od 17h nadalje. Ako ništa drugo, čim dođem doma izađemo u dvorište, i pričekamo MMa (ako idemo skupa van), ili odemo same u parkić, šetnju.. Do njenog spavanja ima barem 4h, i to vrijeme pokušavamo provesti što kvalitetnije.
    Ne želim plakat za vremenom koje nisam s njom (kad već ne možemo drugačije), nego provest svaki budni trenutak zabavljajući se.

(p.s. 1600kn plaće za blizance te ne bi spasilo one dvije godine )

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma, i to je istina kaj veliš za tih 1600 kuna. i ja ti se zabavljam max s mili svo to vrijeme koje imamo skupa li ipak ostaje činjenica da je njen najaktivniji i veći dio dana bez mene. sad se mama/baka i ja divimo socijalizmu i kak je ona radila od pol 7 do pol 2. čovječe...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Je, tak je i moja mama, ali je isto tako morala natrag na posao nakon 105 dana porodiljskog...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo prohodali!!! :D prvo od kauča do mene 3 koraka, a onda od mm-a do mene i natrag i tako cijelu večer n puta, po 10ak koraka... cereći se pritom...

eto, samo toliko... dana s me posao turbo iscrpio, pa idem spavati...

puse svima od malog hodača

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bravo za malog hodača!!!
    Ma,ja se za posao uopće ne sekiram.Bitno da mogu što više biti s Grgom.
    Kad sam jutarnja smjena onda sam od 8 do 14 a popodne od 14 do 20.Pa budite malo ljubomorne
    Grga već svašta priča i spaja po dvije riječi i nekad onako brblja bez veze...bla,bla,bla...kad nema kaj pametnije za reći ali mene i dalje zove nana.Onako sav se rastopi kad mi kaže nana i to onako razvuče nanaaaa.Dakle,još uvijek ništa od mama!?
    Jel vašim klincima zarasla fontanela?Grgi još nije,ne znam jel to normalno?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pozdrav velikim bebaba! Pošto sam napisala pametan post na 0-1, dok nisam skužila da ste mi pobjegle, sad ću vas samojoš jednom pozdravit. Konačno smo doma i uspjela sam preletit po događajima dok me nije bilo.
    Pa vi ste svi velike pričalice, Ela tek po koji slog i mama, kao i prije dva mjeseca. Mislim da je to zato što se bavila motorikom, super hoda već mjesec dana, čak pomalo i trči, ali od riječi ništa novo. Pošto samo i MM i ja prilično brbljivi, bit će da je ipak na doktora!

Moj posao je tamo gdje sam ja, kod kuće, i još uvijek ne znam kako da odvojim dio dana kao da me nema i kad sam tu jer Ela kuži da sam doma, hoće k meni i sve radim duplo duže. Uveli smo da MM ode s njom van al ja tada nešto prćkam po kući i td... Mislim da imam manje vremena nego da sam na poslu izvan kuće. Jedino je super što mogu sve vidjeti i uživati u maženju i cikanju kao i kad je bila mala beba. Za par dana MM počinje raditi pa će nam biti ludo!
    Vidite vi u koje doba ja pišem, ali to mi je jedino slobodno. MM će me se odreć!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dobro jutro
    Fran - :D :D :D kako su slatki s tim koracima patkastim od tocke A do tocke B i natrag. mada mili je sad vec na puno vise tocaka od A i B...i vristanje od srece kad se jurca. ma prekrasno!
    jucer smo isli nakupovati cvijeca za saditi na balkon - mili je ko prava curica luda za cvijecem i branjem tretincica, s fifi u jednoj ruci. pravo cvjetno društvo i to je tak skupo...spiskali smo 300 kuna a nije sad da je bas neka mega kolicina cvijeca. ovaj vikend sadimo! kupili smo sve u bauhausu i NE preporucam. niti ima baš neki izbor i ne vide se cijene ničega nego se ušokiraš na blagajni...ako neko zna za bolje, javite!
    petak jeeeee :D
    zvrk, zavidim ti kaj radiš od doma...ali i razumijem da se ne možeš skoncentrirati. ne bi ni ja mogla s tim hodajućim kečkicama oko mene!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hehehe sad vidim da mi je cijeli post skakuće :D
    samo još da prijavim da mili slog "pa" znači od jučer još nešto: do sad je "pa" bilo patkica, papati, pa-pa a od jučer i spava! pa-pa-pametnica

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Fran: :D
    Koko - kaj nisi pitala! Postoji MBM centar u Stupniku - možda nisu jeftiniji ali su im sadnice jako kavlitetne. Ja sam prošlo proljeće kupovala začinsko bilje za moj balkon i sve je još živo! A izbor je .... mrak!
    Zvrk - ja ne bih doma ništ napravila uz mog znatiželjka: ako otvorim kompjuter - hop on je već u krilu i dira tipkovnicu i miša... A niš de fakto više ni ne mogu raditi bez kompa.

Magriz - ja se sinoć bukvalno stropoštala u krevet: MM mi je donio u krevet Gaba za spavanje :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MBM centar u Stupniku? kak se ide do tamo?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zvrk - :D konačno ti k nama!
    I mi smo često na Boćarskom.. u koje vrijeme vi idete?

Jutros sam obavila dio predoperativnih pretraga - krv, urin, RTG. Ajd, barem nešto.. Još EKG i anesteziolog.

Nadam se da ćemo prek vikenda zapaliti na more. Još nismo ništa isplanirali. Curke.. neki prijedlog?

Keti se skroz razbrbljala. Svaki dan po koja nova riječ.. ponavlja djelove pjesmica koje joj uglavnom čuvalica pjeva... i onda mi moramo nastaviti.
    Ona kaže "en ten tini" i onda mi dalje..
    Iz svake pjesmice zna po jedan stih.. par riječi.. i ak mi ne počnemo pjevati kaj želi, ona sama pjeva djelove različitih pjesmica.. za krepat od smijeha..

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da na stranici imaju kako do nas... Uf, sad bih i ja vrtlarila...

E, mi idemo za vikend u Zoo! Baš mi se čini da bi mu moglo biti zabavno (npr. pola sata stajati ispred lava...).

Sanja -

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bok curke i dječico!

moji dečki opet u staroj postavi... doma osim što im se danas i Laura prikrpala jer joj se nije dalo ići u vrtić

Jakov je na klavocinu i nakon prve jučerašnje žličice sve super. više mu nije rasla fibra, ne hropi dok diše, nos puno manje slinav i tako...

ja sam u srijedu bila s njim doma, pred kompom, on u krilu i mobitel na uhu... posao nesmiljeno ide dalje, a meni muka djeteta koje visi na meni i pokušava se domoći mobitela dok ja pregovaram sa špediterom... toliko o radu kod kuće

noćas sam malo pukla. malac drži sisu i vrti se po krevetu, razvukao me na sve strane, pa se otkrivao, pa mijenjao strane, a ja na usluzi sa živcima na 500000, klaustrofobična od nepokretnosti, s nekom podmuklom glavoboljom koja me drži već par dana... nakon što sam se dobrano ispuhala ko som, rekoh "mužu, ne mogu više"... i onda ga je odštekao od mene, prebacio preko ramena i šetao s njim, ni sama ne znam koliko dugo, jer sam se istog trena razlila po krevetu i zaćorila do jutra... ni on ne zna koliko je to nosanje potrajalo, ali recimo oko pola sata... jutros me glava ne boli, a klinac je odspavao normalno do 7.30, pocicao si pošteno za dobro jutro, nakon toga smazao prosene s marelicama i nastavio s akcijom... ne znam što da radim, ali ove noćne smjene me ubijaju u pojam :/

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo, mi odlučili.. (kakti).. idemo u Crikvu preko vikenda - Hotel Kaštel. "Samo" da MM rezervira..

more! more! more! (jedva čekam)
    odoh dovršiti posao za danas, pa gibam.. možda opet odemo na Jarun. bili jučer, skužili novi parkić blizu Aquariusa.. pa da ga po danu isprobamo. Keti je pokušavala po mraku, al MM se nije dao nagovoriti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sanja, kolko dugo se vozite do crikve? i jesi otkrila još dobrih morskih lokacija?
    a taj parkić na jarunu kod aquariusa smo isprobali - čini mi se da je zabavniji za malo veće klince-ze. nama je (osim našeg lokalnog ) bundek onaj dio za male nekak najbolji.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prijavak! Ja sam u Pragu i konferencija je super. Jako puno korisnih informacija i super za motiviranje i ponovno ukljucivanje entuzijazma za posao i za klince. Ema je super prihvatila moj odlazak. Navecer ne zeli flasicu sa mojim mlijekom, spava cijelu noc a onda ujutro popije 400 mL mlijeka iliti dvije flasice.

Meni je naravno malo krivo sto nije ocitije da joj nedostajem. Ali MM kaze da kada me vidi da ce sigurno ponovo postati mamin mali priljepak. Ja izdojim po 1 do 1.5 litre mlijeka u 24 sata. Moram jer mi inace cice budu toliko bolne i tvrde. Ljudi se smiju jer na dorucak dodem sa brojem 4 a nakon 3 sata odlazim u sobu sa broj 6.

Super mi je biti sa kolegama iz cijelog svijeta i djeljenje iskustava i naravno korisne radionice. Upravo sam na jednoj o tehnologiji u razredu i nevjerojatno je sve sto se moze s klincima raditi. Super mi je kaj trenutno radimo na Mac-ovima koji su toliko genijalniji od PC-ova.

Pokusat cu se javiti sutra. Pusa svima.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Evo, mi odlučili.. (kakti).. idemo u Crikvu preko vikenda - Hotel Kaštel.
    zaboravili su napomenuti da hotel ne radi. dobro što se na generalturistovim stranicama može rezervirati smještaj u njemu!

tražimo dalje..

Citiraj Koko prvotno napisa
    sanja, kolko dugo se vozite do crikve? i jesi otkrila još dobrih morskih lokacija?
    treba nam cca 2h. ali mi ne jurcamo..
    upravo tražim još nešto "u blizini".

svizac,

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Svizac, uživaj i uči! i gledaj s vedrije strane kako je sjajno da Emica po svemu sudeći ne pati što te nema. a kad ti se baci u zagrljaj kad dođeš tek!!!
    sanja, lijepo se provedite gdje god završili, pozdravi nam more!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i svima koliko nas ima želim prekrasan vikend :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme Svizac, ja ti se divim koliko izdojiš!?! 1-1,5L mlijeka?!
    Ja još nisam dobila mengu... :/ stah me ići po test, nisam mislila tako brzo uključiti se u klub TTB (trudnica to be) hehe

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sanja i keti - baš vam zavidim, MORE eć par dana sanjam o tome...

:D za hodača malog geparda! Fran, ako se ne varam?

Koko.... i ja bi blizance po mogućnosti dvojajčane, cura i dečko...
    al mi ćemo još malo pričekat, iako se ne štitimo pa manje više izazivamo sudbinu...

Mala... držim ti fige za malu curku! rekla si jednom da si spremna za curku, ne?

moram ispričat jednu anegdotu:

Gizel je uzela wc papir (po skrivečki) i otišla se sakriti ispod kuhinjskog stola, čučnula se i kakala (u pelenu) i istovremeno si papirom prek haljinice i štrampica sa wc papirom brisala guzu ja dođem, ona se prepala kao da to nesmije raditi sve bacila iz ruku i produžila...
    ona bi si brisala guzu
    i to skrivečki

ona isto govori po dvije riječi: idemo van, beba spava, daj mi, neću to... i sl. (naravno, ne tako razgovjetno)
    danas je rekla mojoj kumi da je debela... (inače, cijelu većer su pričali o njezinoj debljini) a ona prema njoj i debeja

a ove stvari radi na zahtjev: pleše, traži bebu, daje dudu bebi, otvara slikovnice, radi frizure, sebi il drugima, kaže gdje je pametna glavica, gdje baka ima naočale, kaže gdje je nos, kaže gdje su cipele, a gdje papuče, daje puse, maše, diže ruke da pokaže kako je velika...
    dok pitam ako hoće spavati: klima glavom NE, a ako hoće pokupi se u krevet i legne i čeka me... to mi je najbolje... tak da uvijek idemo spavati dok se njoj da... i izbjegnemo nervoze...

a o čišćenju da ne pričamo... omiljeni sport, traži krpe po kući i briše pod, to joj je sad in...

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I Max obožava čišćenje, malom metlicom, usisavačem , krpom.
    Fran, bravo za korake!!!!!!!!!
    Sanja, super plan. Mi smo isplanirali da ćemo ići tjedan-dva nakon početka posla pa ništa još od toga.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sutra se vracam doma. :D

Evo me opet. Sve je super. Ema je odlicno podnjela odvajanje a ja i dalje placem svako malo. Pogotovo kada cujem njen glas na telefon ili kada mi MM posalje slikicu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije baš neka fora radit od kuće. Evo kako to izgleda, kad svi zaspu, ja šljakam... sva sreća da sam noćni tip. Inače, izgleda onak kako je Oli rekla - nemoguća misija!

Sanja, na FA smo skoro svaki dan ili MM ili ja. Reci kad ideš pa ćemo i mi doć!

Ela mora sve dotaknuti, tko god se usudi proć kraj nje - evo danas je u City-ju pipnula sve ljude a klince je lovila za ruku pa smo svaki čas stajalče s nekom mamom ili tatom i naravno da ništa nismo obavile.

Prošli tjedan u Bizovačkim toplicama, u hotelu gdje smo mi bili, bio neki seminar liječnika iz Tuzle i ona ravno ljudima u sobu. Tako da su je šetali svi liječnici i soblje hotela. Malo me frka kako će to izgledat ljeti u gužvi. Morat ću je imat na nekoj ''uzici''.

Priznat ću vam nešto - sramim se, jaaaako! Opet sam počela pušit, naravno na balkonu i ulovila sam se one UNICEF-ove špotancije za Maju - nakon cigarete ne dojit 1,5 sat. Al mi je svejedno koma. Inače, cijelo mi je vrijeme cigareta mirišila i u trudnoći i nakon (iako nisam pušila iz moralnih razloga). Eto, priznala sam, sad me zaštancajte!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zvrk :shock: preračunaj kutiju cigareta u igračke i dobij dodatni motiv za nepušenje

Dan je bio predivan, iskoristili samo ga roštilj kod bake i druženje u krugu obitelji. Glavna zvijezda dana je bio Domi; pokazao je kako zna trčati otvorenih i zatvorenih očiju, pa malo unatraške, kako se klečečki hoda (bez ruku), pa sa rukicama i stopalima na zemlji a guzom visoko u zraku, bilo je čak i 2-3 pokušaja skoka ali to će još malo morati trenirati.
    Eto, zadovoljni sam motoričkim razvojem, ...još samo da usvoji prehrambene navike i da shvati da je noć za spavanje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E, meni novac nikad nije igrao neku važnu ulogu u životu jer bih do sada već bila dobrano situirana... Nama su ti gušti bili uvijek vrijedniji, jer kako objasnit n.pr. kavu kad doma možeš popit 10 dkg za cijenu jedne u kafiću. Bitan je doživljaj. Ela će ionako dobiti bez obzira na novce ono što mislimo da joj je pametno. Samo me nervira vlastita glupost.

Ma, vjerojatno ću ponovo prestati. Samo sam se izjadala...
    MM već sat vremena pokušava uspavat Elu (navikla je samo na ciku zadnjih par mjeseci) a ja se sakrila u radnu sobu ... upravo joj objašnjava da mame nema, ''evo nek pogleda''...
    Pokušavam šljakati, ali zapravo škicam Rodu i tu i tamo pošaljem neki mail... Sutra će kiša, grrr

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro jutro,

koji doživljaj, javljam se s posla. Jutros sam prvi put otišla od doma a da me Max ne vidi. Bolje da što dulje odspava pa ga nisam htjela buditi. Ovaj tjedan sam odlučila da ostane doma da se potpuno oporavi od bolesti. MM radi popodne, a dva sata dok nam se preklapaju smjene će doći moji starci.
    U subotu sam bila na nekom seminaru do 6 pa smo popodne samo malo prošetali i došli nam neki frendovi, a nedjelju smo skoro cijeli dan bili na Jarunu i uživali.
    Max je postao velika maza. Kad je ovih dana nakon 2-3 tjedna vidio kumove zaletio im se u zagrljaj i mazio 5 minuta, isto radi i tetama i bakama i dedama. To mi je tak slatko kak se stisne uz njih a na faci blaženi osmijeh.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    ...još samo da usvoji prehrambene navike i da shvati da je noć za spavanje
    nama želim isto!
    Inače, prek vikenda smo napravili test, i prema njemu NISAM trudna, ali isto tako nisam još dobila mengu i nemam nikakvih naznaka da bih ju dobila :? ne znam, nije mi se to još desilo (zato sam i išla raditi test), ali eto, valjda se još nije sve ireguliralo... napominjem da mi to nije 1. menga, već negdje 4. ili5.? Zato mi je čudno.
    No, kad smo vidjeli da ništa od toga, MM je bilo žao, a ja sam malo odahnula jer bih ipak pričekala još koji mj. Znam da mi ne možemo niš planirati, ali ipak je kod tako male djece mjesec jako puno pa bi Ivor bio ozbiljniji i veći. Ma filozofiram puno, zapravo radimo na tome i ne znam kaj se sad opravdavam 8)

Zvrk ne znam kak ti to može "mirisati" meni to tak smrdi! Iš iš cigarete

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nama želim isto!
    Inače, prek vikenda smo napravili test, i prema njemu NISAM trudna, ali isto tako nisam još dobila mengu i nemam nikakvih naznaka da bih ju dobila :? ne znam, nije mi se to još desilo (zato sam i išla raditi test), ali eto, valjda se još nije sve ireguliralo... napominjem da mi to nije 1. menga, već negdje 4. ili5.? Zato mi je čudno.
    No, kad smo vidjeli da ništa od toga, MM je bilo žao, a ja sam malo odahnula jer bih ipak pričekala još koji mj. Znam da mi ne možemo niš planirati, ali ipak je kod tako male djece mjesec jako puno pa bi Ivor bio ozbiljniji i veći. Ma filozofiram puno, zapravo radimo na tome i ne znam kaj se sad opravdavam 8)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zvrk :shock: preračunaj kutiju cigareta u igračke i dobij dodatni motiv za nepušenje

Dan je bio predivan, iskoristili samo ga roštilj kod bake i druženje u krugu obitelji. Glavna zvijezda dana je bio Domi; pokazao je kako zna trčati otvorenih i zatvorenih očiju, pa malo unatraške, kako se klečečki hoda (bez ruku), pa sa rukicama i stopalima na zemlji a guzom visoko u zraku, bilo je čak i 2-3 pokušaja skoka ali to će još malo morati trenirati.
    Eto, zadovoljni sam motoričkim razvojem, ...još samo da usvoji prehrambene navike i da shvati da je noć za spavanje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nama želim isto!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Sanja, na FA smo skoro svaki dan ili MM ili ja. Reci kad ideš pa ćemo i mi doć!
    Ajd, samo da obavim operaciju. Ovaj tjedan mi je "krcat".. Pa ćemo na igranje..

Ak vam uspije, javi kako.

Citiraj Ivček prvotno napisa
    Jutros sam prvi put otišla od doma a da me Max ne vidi.
    Danas samo citiram. I ja se iskrala jutros, teta čuvalica došla sat vremena ranije, a ja na Sv Duh obaviti neke preglede..

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro!
    Bili u ZOOu u subotu, divili se lavu, tuljanu, patkicama... svemu redom. Baš je bilo lijepo. Jučer malo kvartovski: tobogan, vrtuljak, pijesak. Bljak kakvo nam se vrijeme sprema ovaj vikend...

Mala - a baš se pitam što ti toliko filozofiraš!

Zvrk - da te malo utješim: i mene vuče s vremena na vrijeme, ali nekako se uspijem obuzdati. Ja i nisam bila neki pušač (zadnje 3-4 godine, max 7-8 dnevno) pa se nadam da se tome i neću vratiti. Ali kako mi smrde kafići, ili kad MM dođe doma iz nekog zadimljenog prostora! Totalno sam se od toga odvikla...

Sabaleta - moonwalking 8)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Jutro!
    Bili u ZOOu u subotu, divili se lavu, tuljanu, patkicama... svemu redom. Baš je bilo lijepo. Jučer malo kvartovski: tobogan, vrtuljak, pijesak. Bljak kakvo nam se vrijeme sprema ovaj vikend...
    i mi smo bili u ZOOu, ali jučer... oduševile ga deve i veeeliiike krave (bivoli i bizoni), i morski lavovi... lav se zavukao u kut pa ga nije ni kužio, ali je tigar prošetavao pred staklom... F je samo raširio oči i gledao ga....

a vrijeme danas... tu kod mene na poslu, skoro pa će snijeg... sve se zacrnilo, puše, zahladilo je...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Mala - a baš se pitam što ti toliko filozofiraš!
    očito sam tip koji voli raditi planove, a dobro znam da se to teško može baš isplanirati ali evo, sad sam se skulirala, a menge još nema

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koja kišurina... Mala, ne da se ni mengi dolaziti po ovom vremenu...ali držim fige za novo malo čudo i to da se dogodi baš u tom mjesecu kad ćeš ti imati istančani osjećaj da je baš tad najbolje za Ivora i sve ostale

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam pušila oko kutiju dnevno, ali sam prije svakog postupka MPO prestala i nisam ni jednu zapalila cijelu trudnoću, do nedavno - bilo mi je previše moralnih razloga, i sad kad je sve pet - ja, glupača, opustila se. Meni isto smrdi u kafićima, i inače kad sam negdje gdje se puši, zapalim na balkonu - ''tad mi miriši''. Pepeljaru opet odmah ispraznim i operem da je ne gledam na balkonu. Mi, smo doma, kad smo bili ''pravi'' pušači, prije Ele, uvijek imali otvoren prozor i pušili samo u DB. Ma da barem nisam pročitala onaj članak...

Ela i MM spavaju, ja opet kao radim i kuham gulaš. Moram naručit bebe kuharicu onu iz Beba.

Sanja, laparo sam prošla, to mi je bilo sitnica prema punkciji. Sretno. I ne nositi nakon laparo mjesec dana najmanje niš teže od kile, ali zbilja. E, sad kako ćeš s Keti, nek ju nosi MM.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Sanja, laparo sam prošla, to mi je bilo sitnica prema punkciji. Sretno. I ne nositi nakon laparo mjesec dana najmanje niš teže od kile, ali zbilja. E, sad kako ćeš s Keti, nek ju nosi MM.
    Misliš da je to ostvarivo?
    Čemu to nenošenje?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zbog maternice i ev. bruha, ipak je to rez iako izgleda kao točkica. To mi je rekao moj gin. Taj mjesec sam tri puta dnevno išla u dućan - prvo kupila kruh i mlijeko, pa onda sok, pa ostalo... Ista fora kao i nakon carskog - ništa teže od bebe ( a zapravo bi bilo ''od kile'') Imaš septum neki?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U Samoboru 15 cm snijega. :D Morali smo čistiti dvorište i auto. Sve je bijelo. Ja sam se vratila u nedjelju navećer oko 23 sata nakon 16 sati :shock: putovanja. Sada se mogu smijati ali u jednom trenutku sam plakala od jada. Tako smo nas sedmero krenuli u školskom minivan-u natrag oko 7 i 30 ujutro. Sve je bilo super. Do Češko Austrijske granice no problem. Nije bilo prometa i super smo došli. Onda smo na grani čuli da auto radi neki čudni zvuk. Stali smo i naša 3 profesora su pogledalal pod haubu. Totalni tutleki niš nisu kužili. Nakon 45 minuta diskusije odlučili smo nastaviti dalje ali voziti polaganije. 12 km ispred Beća auto je riknuo. Sva sreća da smo bili na nizbrdici pa smo se odkotrljali do benzinske. I tako mi u nekom malom austrijskom gradiću u nedjelju totalno izbezubljeni. Nazvali smo autoklub i rekli su da će doći za sat vremena. Otišli smo pitati gdje ima kafić ili restaurant. Frajer na benzinskoj nam je rekao da nema nigdje ničega pa smo kupili benzinsku hranu i čekali. Kada je došla šlep služba rekli su da ništa ne mogu do ponedjeljka. Nakon dugog razgovora i urnebesnog telefoniranja odlučeno je da pokušamo doči do Zagreba. Šlep kamion nas je u dvije ture odfurao do lokalne željezničke stanice. Tamo smo vlakom išli do Beća. U Beću smo jedva stigli na vlak u 16 sati (sljedeći je bio tek u 19 sati sa dolaskom u Zgb u 5 ujutro u ponedjeljak) i putovali do 23 sati do Zagreba. Eto to je ukratko.

Ema se oduševila kada se po noči oko 2 probudila i skužila da je mama u krevetu. Samo me pipala ručicama po licu kao da ne vjeruje da sam to uistinu ja. Odmah mi je počela dizati majcu tako da ciku definitivno nije zaboravila. Iako mi je bilo strašno teško biti odvojena od Ema ima jedna pozitivna stvar. Ema spava cijelu noč. Zaspi oko 20:30 i prvo buđenje je oko 5 ujutro. Dok me nije bilo jako je puno papala i pila vodice. I sada iako ciki i to joj je još uvijek super ali barem se više ne nacicava bez veze. Ono negativno je da svaki put kada izađem iz prostorije u kojoj jesmo ona misli da ja odlazim pa počne jako plakati.

Zvrk – čitam tvoje postove i ne pada mi na pamet da te špotam. Mi doma isto vjerujemo u guštanje. U jednom trenutku češ se odlučiti da li nastaviti sa pušenjem ili ne i to je tvoj izbor. Nitko ti nema pravo držati prodike jer svi mi imamo barem jednu ne-zdravu naviku. Ja sam odustala od toga da MM uspavljuje Emu jer je meni to vrijeme s njom u mraku i tišini kada čujem samo cug, cug, cug dok ona doji predragocjeno a brzo će proći.

Mala – meni ti je menga prvi 4 mjeseci ili preskočila jedan mjesec ili su mi ciklusi bili oko 40 dana. Ovaj mjesec mi je prvi put bila 28 dana (što je za mene bilo normalno prije trudnoče).

Sanja – uz tebe smo. Vibrammoo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •