-
trudnički pojas preko HZZO-a?
Jednom davno sam pročitala da trudnice sa slabom trbušnom stijenkom (ili tako nekako?) imaju pravo na trudnički pojas preko HZZO-a? Jel ima netko link? Trebao bi mi taj pojas, a htjela bih se osigurati za slučaj da moj ginić nema pojma o tome.
I, jel zna netko koliko cijela procedura traje? Meni je prilično hitno.
-
Pojas u vrijednosti 250 kn je na popisu pomagala koje odobrava HZZO pod rednim brojem 348:
http://www.hzzo-net.hr/pomagala/Popi...h_pomagala.xls
Piše tko, kako, i zašto odobrava, ali ne znam za trajanje procedure.
Sretno i javi jesi li što uspjela.
-
Liječnik napiše doznaku, doznaku odneseš u HZZO, čekaš cca 3 tjedna na odobrenje i dobiješ ili odobrenu doznaku ili odbijenicu (u tom slučaju se možeš žaliti). Ako ti se ne jave u roku od mjesec dana, zovi HZZO i pitaj gdje je zapelo jer oni to znaju "zaboraviti". Iz mog iskustva s doznakama koje trebaju odobrenje komisije, bolje je da preporuku napiše specijalist, a dr opće prake napiše doznaku na osnovu preporuke specijalista, veća šansa je da dobiješ odobrenje.
Mislim da ginekolog ne može napisati doznaku, nego samo preporuku s kojom ideš dr-u opće prakse.
-
Ninaxy što se događa?
Da li ti to uzimaš sama preventivno ili ti je dr preporučio?
-
hvala cure
Doduše, nisam sigurna da li mogu dobiti dijagnozu "izrazito slabe trbušne stijenke". Meni treba zato što me užasno bole pubične kosti, a čula sam da nošenje pojasa pomaže u tom slučaju. Nije mi baš toliko hitno da umiram, ali ako se to otegne na mjesec-dva, mogla bi ja i roditi prije nego ga dobijem. U ponedjeljak sam naručena kod ginekologa, pa ćemo vidjeti što se može napraviti.
-
Ninaxy,ja sm isto imala te bolove u kupila sam pojas u la vie(bio je prije u robnoj k.na relji sad se zatvorio).koštao je 250 kn.
Spaaasio me....
-
-
ja sam u zg u aniti bila prisutna kad je zena naknadno donijela doznaku, pojas je uzela prije, pa su joj vratili lovu. to je bilo davno, ne znam moze li jos i moze li uopce kod tebe, ali samo znaj i to...