Pokazuje rezultate 1 do 50 od 601

Tema: Dojenje blizanaca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imam i ja jedan "problemcic".
    Dakle cure imaju 17 dana, dojim na zahtjev i za sada dojenje super ide uz par propitivanja same sebe u ranim jutarnjim satima. Prvi dan sam doduse morala manijakalno izdajati, masirati i drzati kupus na sisama jer su bile tvrde kao kamen i hranili smo se na cep ili zlicu ali isplatilo se jer je dojenje krenilo. Problem je u tome sto ih muce grcevi pa to izgleda ovako:
    Beba se probudi, promjenim pelenu, dojim 20-40 min (halapljivo jedu prvih 10 min i gutaju puno zraka), muz je uzme da podrigne i kad i ako to odrade stavi je lec. Za 3 min ona se budi u grcu vristeci. Onda krece uspavljivanje, masiranje stomcica, drzanje toplog obloga, nosenje, treskanje, voznja u kolicima po stanu bilo sto samo da se prestanu grciti jer to stvarno grozno izgleda.
    Onda ja mijenjam / dojim drugu pa opet isti scenarij. Znaci hranjenje 20-40 min, podrigivanje min 10 min, uspavljivanje pola sata, nekad sat nekad i vise. Na kraju zaspe svaka na jednome od nas i onda ih samo spustimo izmedju sebe u krevet. Greska znam. Odspavaju jos jedan sat i ponavljamo ciklus. Grcevi se javljaju u bilo koje doba dana ili noci. Zadnja dva dana je to 24 sata dnevno. Znaci da ne placu samo kad su na siki ili kad spavaju. U snu se grce i stenju i onda im masiramo stomcice da im bude lakse.
    Moram li napomenuti da smo premoreni i iscrpljeni. Toliko da sam pocela misliti da mi nesto nije dobro s mlijekom. Sto cinim krivo? Ako imate neki savijet just shoot.
    Da li ih pustiti da placu? Ali to necu moci, jedino iduci tjedan kad ostanem solo jer ne mogu obe odjednom uspavljivati.
    Po preporuci pedice koristimo biogaia kapi iako nisam primjetila da imamo neke koristi.
    Relativno pazim sto jedem, 7-8 dana sam cak bila samo na leso i sve nesto laganini ali rekla je pedica da od toga nema puno pomoci pa sad samo ne jedem grahorice, kupusnjace i jako zacinjeno.
    Razmisljam o tome da eventualno izdojim za barem ponocni podoj pa da ih muz nahrani zlicom ili na cep jer smo to doktorirali u rodilistu. Cilj toga je samo da ja odspavam barem 3 sata u komadu jer ne znam koliko cu jos moci ovako. A i tesko je umiriti bebe kad si sam frustriran.
    Iduci tjedan se mm vraca na posao ali sveki ostaje samnom. Iako smo se dogovorile da je ona za logisticke poslove a da se nece mijesati sa bebama osim ako je to ne trazim. I stvarno je zena super po tom pitanju.

Ono ste me zanima je ako vidite neku gresku u koracima u gornjem scenariju! Nesto sto bi mogli promijeniti?
    Kako im olaksati da podrignu (pokusali sve one standardne poze).?
    Kako sprijeciti da gutaju toliko zraka?
    Ako je netko uzimao biogaia kapi jeste li svih 5 kapljica koristili odjednom ili prije svakog drugog podoja po kap?
    Hoce li duda varalica ovdje pomoci ili odmoci? Kupili smo je neki dan just in case ali me strah dati je da nam ne pobrka dojenje.
    Opcenito kad s blizancima mogu postici neki ritam? I kako? Dali i dalje dojiti na zahtjev? U bolnici su ih 2 dana hranili formulom na cep od boce i to svako 3 sata s tim da od ponoc do 6 ujutro nije bilo papice. I tada naravno nisu imali grceve. Pa onda je normalno da cu pomisliti da bi neka anti colic formula rijesila problem.
    I sto uopce rade ljudi koji imaju samo jednu bebu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Beba se probudi, promjenim pelenu, dojim 20-40 min (halapljivo jedu prvih 10 min i gutaju puno zraka), muz je uzme da podrigne i kad i ako to odrade stavi je lec. Za 3 min ona se budi u grcu vristeci. Onda krece uspavljivanje, masiranje stomcica, drzanje toplog obloga, nosenje, treskanje, voznja u kolicima po stanu bilo sto samo da se prestanu grciti jer to stvarno grozno izgleda.
    Nisam sigurna da cu moci pomoci jer niti jedno od moje cetvero djece nije imalo grceve, ali tu vidim potencijalnu gresku u koracima. Jer, ako slucajno nisu grcevi i ako beba place jer je skuzila da vise nema cicu u ustima, onda bi bilo bolje da ju prvo vratis na cicu i vidis da li je u tome stvar. Inace, kad god placu, ja bih prvo probala podrigivanje (pogotovo ako su Ti nedavno jele i/ili bile polegnute) i cicanje. Nema veze sto su upravo sisle s cice. Vratis ih na cicu i imas mir. Za podrigivanje ces uskoro skuziti. To je obicno malo drugaciji plac, od par minuta do sat vremena nakon sto ih se spusti nakon podoja. Zvuci malo drugacije nego onaj za glad ali to mozda sada nemas ni vremena osluskivati uz njih dvije Doci ce i to.

Probaj sto vise uvjezbavati istovremeno cicanje, da Tebi bude lakse i da one ne moraju cekati.
    I potpisujem cesce podoje i cesce podrigivanje tokom podoja. Ne boj se iscupati bradavicu, napraviti podrigivanje i vratiti ih na cicu. I naravno, preporucam zajednicko spavanje. Napravite ogradicu barem s jedne strane ili jos bolje, stavite madrac jako nisko i mirni ste iducih par godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •