U većini slučajeva, obojcu istovremeno. Pogotovo dok su bili jako mali.lumpar prvotno napisa
Zagrcavanje i nije neki problem. Ležiš/sjediš, namjestiš se tako da djeca praktički leže na tebi. I da ti ruke budu što više slobodne za pridržavanje. To napraviš tako da si staviš dosta jastuka ispod ramena, sa strane. Da ti ramena i nadlaktice budu u povišenom položaju. I po potrebi klince dižeš, namještaš ili skidaš i polažeš pored sebe, nakon podoja.
Bebe su jako žilave i fleksibilne, ne mora te biti strah podići ih za odjeću ili ispod ruke i tako prebacivati s jedne strane na drugu. Izgleda i zvuči, možda, čak i čudno, ali tako jedino funkcionira ako si sama. Bitno je da ste na mekanoj podlozi (krevetu) dok to radiš i sve će biti u redu. A i uhodat ćeš se vrlo brzo i sve će ti postati rutina.
Ja bih, zapravo, trebala napraviti jedan home-made video o dojenju blizanaca istovremeno, bez tuđe pomoći.Šteta kaj su moji već veliki pa ne mogu s njima, ali možda bi se moglo s nekim lutkama... Ili mi netko posudi bebe dupliće?
![]()