Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: porodiljna naknada u doo

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno porodiljna naknada u doo

Pošto muž i ja namjeravamo otvoriti firmu d.o.o. razmisljamo na koga da otvorimo a da bi ja kad rodim imala pravo na najvecu rodiljnu naknadu
    Ako otvorimo na mene, da li cu i u kojoj mjeri imati pravo na rodiljnu naknadu i kolko dugo moram raditi da bi primala najvecu rodiljnu naknadu i koliki je postotak to od place?
    Da li mogu dobivati istu rodiljnu naknadu s istim prikazom place kao zaposlenik ili direktor u d.o.o.?

Hvala!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije vazna ni tvoja funkcija, ni je li doo, dd, jtd ili sto vec, nego je vazan prosjek tvojih placa zadnjih 6 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naknada za obvezni rodiljni dopust (do šest mjeseci djetetova života) iznosi 100 posto od osnovice za naknadu plaće s time da ne može biti viša od 4.257,28 kuna, niti manja od 1.600,00 kuna (uz pretpostavku punog radnog vremena). Do donošenja općeg akta Zavoda najveći iznos naknade za obvezni rodiljni dopust iznosi 4.250,00 kuna.
    Za rodiljni dopust od šest mjeseci do jedne godine djetetovog života naknada se određuje u rasponu od 1.600,00 do 2.500,00 kuna, pod pretpostavkom rada u punom radnom vremenu. Iznos naknade unutar navedenog raspona ovisit će o visini naknade koja je bila isplaćivana u periodu do šest mjeseci starosti djeteta.
    Za blizance, treće i svako sljedeće dijete naknada iznosi 1.600,00 kuna, također, pod pretpostavkom rada u punom radnom vremenu.
    Majke koje obavljaju samostalno profesionalnu ili drugu djelatnost, obrtnice i poljoprivrednice koje su po osnovi svoga rada obvezno osigurane na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ostvaruju pravo na rodiljni dopust na isti način kao i zaposlene majke.
    samo ne znam tocno koliko mjeseci neprekinutog radnog staza moras imati, to se sad nesto mijenjalo, u glavi mi je nesto s 12 i 18 mjeseci

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

"Majke koje obavljaju samostalno profesionalnu ili drugu djelatnost, obrtnice i poljoprivrednice koje su po osnovi svoga rada obvezno osigurane na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ostvaruju pravo na rodiljni dopust na isti način kao i zaposlene majke. "

super, puno hvala

E sad jos da mi je saznati kolko moram imati staza za rodiljnu naknadu.
    I jako me zanima kolko ce me doci da si placam mirovinsko i zdravstveno :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je na placu od oko 3000 kn mirovinsko i zdravstveno oko 1500 kn, znaci ukupno 4500 kn mjesecno

za staz prosurfaj tu po podforumu, sigurno negdje pise

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

citam ja danima sve postove al nisam nasla. :/ jer ne kuzim kolko dugo moram placati zdravstveno i mirovinsko da bi kad rodim dobivala naknadu a da mi se to kao samostalno zaposlenoj isplati :?

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

citam ja danima sve postove al nisam nasla. :/ jer ne kuzim kolko dugo moram placati zdravstveno i mirovinsko da bi kad rodim dobivala naknadu a da mi se to kao samostalno zaposlenoj isplati :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ocito minimalno 6 mjeseci, kad ti za naknadu treba prosjek zadnjih 6 placa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, nasla sam ti odgovor:

moras imati ili 12 mjeseci neprekinutog radnog staza, ili u zadnje 2 godine moras imati barem 18 mjeseci radnog staza.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=sta%9E%2A

ti tek planiras trudnocu ili ?

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E bas ti hvala Znaci ipak godinu dana moram to placati da bi mi se vratilo jednog dana.
    Da, ja tek planiram, pa posto vec 3 godine pokusavamo eto onda bar imam vremena da se pripremim po pitanju prava i obaveza. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •