Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: mirovanje radnog odnosa-novo zaposlenje

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno mirovanje radnog odnosa-novo zaposlenje

Nakon iskorištenog porodiljnog dopusta uzela sam neplačeni porodiljski( mirovanje radnog odnosa) i kako se u međuvremenu potreba za mojim radnim mjestom ugasila a ja sam uspjela pronači novi posao zanima me koja je procedura sa papirima. Zdravstveno imam preko MM i znam da me on treba odjavit kod sebe da bi me novi poslodavac mogao prijaviti ali mi nije jasno kaj je sa mojom bivšom firmom.Danas sam bila sa bivšim šefom ,potpisali smo sporazumni otkaz, ostavila sam mu radnu knjižicu ali sada me zove da mi jave da oni više ništa ne trebaju napraviti jer kao ja sam već odjavljena.Znam da mi nije išao staž i da sam zdravsveno imala preko MM ali ipak kao da mi tu nešto fali jer sam ipak bila u formalnom radnom odnosu a ne na burzi pa molim vas ako bilo tko zna išta da mi javi.Inaće neplačeni porodiljski sam uzela do 17.12.2007. tj. dok mi djete ne napuni tri godne koji bi ja sada prekinula( i već jesam?!)

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Šta nitko nezna? Svaka informacija bi mi dobro došla jer me novi poslodavac želi odmah prijaviti pa bi to i meni bilo u interesu da sve sredimo što prije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li ti je u knjižici upisan radni staž?
    Ako je , tek onda si odjavljena i možeš se prijavit kod novog poslodavca.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko sam ja shvatila to mirovanje radnog odnosa, tebe poslodavac odjavljuje potpuno kao kod prekida radnog odnosa ali po isteku tvog neplacenog dopusta on tebe mora primiti natrag na posao, tj. tvoje radno mjesto te mora cekati.

Ispravite me ako grijesim, ali ja mislim da je on tebi morao tvoj staz upisati u knjizicu jos onda kada te odjavio s mirovinskog i zdravstvenog.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Koliko sam ja shvatila to mirovanje radnog odnosa, tebe poslodavac odjavljuje potpuno kao kod prekida radnog odnosa ali po isteku tvog neplacenog dopusta on tebe mora primiti natrag na posao, tj. tvoje radno mjesto te mora cekati.

Ispravite me ako grijesim, ali ja mislim da je on tebi morao tvoj staz upisati u knjizicu jos onda kada te odjavio s mirovinskog i zdravstvenog.
    Ma da meni je to upisano u radnu knjižicu 8 godina i 5 mjeseci radnog staža onog trenutka kada sam uzela neplačeno.Mogla sam se ja sa šefom natezati da me vrati na posao ali eto uletila mi je prilika za novo zaposlenje isto u struci pa mi se stvarno nije dalo.Znači kod starog poslodavca više ništa ne trebam.Hvala svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro ti je rekao
    imaš upisan staž , zdravstveno ti isto nije preko njega
    mislim da više nemate ništa zajedničko

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    dobro ti je rekao
    imaš upisan staž , zdravstveno ti isto nije preko njega
    mislim da više nemate ništa zajedničko
    Ma zbunio me je sa tim sporazumnim otkazom...Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, samo se nadovezujem na taj neplaćeni odnosno mirovanje radnog odnosa.Ako se oldučim na to sve do vremena dok mi dijete ne napuni 3 godine, da li se mogu predomisliti, odnosno u svakom trenutku ipak vratiti na posao prije tog isteka ili je to gotovo čim se oldučim za takvo nešto?I još nešto.Da li imam pravo na skraćeno radno vrijeme nakon isteka porodiljnog, nakon 1. godine?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •