Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Ne prestaje jesti - menu 1,5 godišnjaka

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Ne prestaje jesti - menu 1,5 godišnjaka

Uvijek je dobro jeo. I kao isključivo dojena (na zahtjev) beba i od samog početka dohrane. Sad je "veliki" i sve jede sam. Ne bih rekla da mu nikad nije dosta, jer vrlo jasno odmakne tanjur s hranom, ali nakon kratkog vremena dolazi pred svoju stolicu- što znači da treba papati.

Ako se negdje nađemo gdje ugleda nešti jestivo (npr. keks) odmah to i traži. Dobar mu je i kruh, ali ako se pojavi keks, ostavlja kruh. Jutros se probudio u 5.20 izričito tražeći kuhinju i muffinse koje sam sinoć pekla (kako li se samo toga sjetio u rano jutro). Pojede dnevno i preko pola litre jogurta (napravljenog od punomasnog mlijeka), uz to pije i mlijeko (ponekad i pola litre), pojede bananu, 1-2 jabuke, kruha. Da ne spominjem objed (npr. juha, meso/riba, povrće- sve obilato) i večeru (npr. blitva/špinat s krumpirima).
    Zabrinuta sam. Nije baš pretjerano debeo (količina energije razmjerna je količini unosa), ali bojim se da će postati. Želudac mu se nikad ne odmara. Ako se proširi??
    Što/koliko vaša djeca jedu? Mislim ona koja vole jesti (ne ona koja ne jedu gotovo ništa kakva sam i sama bila). :?

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Blago ti seeee.......
    Ne možeš pogriješiti ako u kući jednostavno držiš što više 'zdrave' hrane, a riješiš se hrane pune 'praznih kalorija' - tako da niti nema alternative u obliku keksića, kolača i sl. Kad već sve jede i fizički je aktivan i troši se - ne vidim problem.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga sis,i kod nas je tako. Moj ima 2 godine i stalno bi nesto papao. Srecom obozava voce pa mu ja umjesto keksa i grickalica dajem jabuke,narance,banane i sl..Ima dosta kila ali nije ni malo debel. Jak je i visok. Mislim da je vazno da jede zdravo,iako treba pripaziti i da se zeludac ne razvali,naravno!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ću ti reći: Blago ti se! Niti sama ne znaš kako uživaš!

Jedino bih, na tvojem mjestu, pazila na slatikiše..

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znala sam da će mnogi pomisliti da mi se blago. Toga sam i sama svjesna (iako sam se psihički spremala na obrnutu situaciju).
    Ma on ni ne jede nezdravo. Još nikad nije okusio ni čokoladu ni bombone (i nastojat ću da to ostane što duže tako). Mnogi koji to znaju smatraju da sam preekstremna iako u gostima ne pravim problem oko nekog petit beurrea.
    Htjela sam pitati ima li netko ovako malo dijete, a da može pojesti npr. dvije fete kruha (one velike iz pekača)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I kod nas je identična situacija, ja se trudim da kruh uopće ne jede osim ako je za doručak i naravno slatkiše, inače, nema tu baš previše pomoći, ne možeš ti to djetetu zabranit...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Samo ću ti reći: Blago ti se! Niti sama ne znaš kako uživaš!

Jedino bih, na tvojem mjestu, pazila na slatikiše..
    Samo se potpisujem ispod.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Znala sam da će mnogi pomisliti da mi se blago. Toga sam i sama svjesna (iako sam se psihički spremala na obrnutu situaciju).
    Ma on ni ne jede nezdravo. Još nikad nije okusio ni čokoladu ni bombone (i nastojat ću da to ostane što duže tako). Mnogi koji to znaju smatraju da sam preekstremna iako u gostima ne pravim problem oko nekog petit beurrea.
    Htjela sam pitati ima li netko ovako malo dijete, a da može pojesti npr. dvije fete kruha (one velike iz pekača)
    Ima
    NJegov otprilike dnevni meni

Ujutro pojede oko 7 oko 2 dcl mlijeka s grizom, ili kakaom ili ako vidi starijeg da jede neskvik pahuljice i on ih potamani. Oko 8 ja doručkujem i eto ga za stol, sigurno pojede fetu kruha masla i meda. Oko 10 trazi vec, tad mu iskrizam jabuku ili bananu na fete ili kolutice. Oko podne pojede pijat juhe s mrkvom i kumpirom, ili riblju juhu sa komadicima ribe. Te ode spavat. Oko 2 se budi i odmah trazi jest. Pojede ono sto mi rucamo nije vazno jel to kiseli kuput, sarme, polpetice u saftu s pirom fazol..sve... sto mi jedemo jede i on. Pun pijat pojede. Iza toga oko 4 je vec gladan tu mu dam ponovno voće, i nakon sat-sat ipo trazi ponovno jesti. Sta bilo ...glavno da je hrana, vecinom trazi med i kruh tada jer to obozava.. pojede to i oko 8 većera obilno s nama, i iza toga smaze zdjelicu mlijeka s keksolinom ugusto(bez toga nece da ide spavat)
    Pojede vise nego ja :/
    A i nije tako debel....velik je dosta... a zaboravila napomenit ima najmanje 3 puta stolicu dnevno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

haha dvi krisske kruha
    ima nas koji mozemo i tri i jos s namazom preko npr. zgnjecenom bananom s orasima....Nista ne brini samo malo smanji kruh i te prazne kalorije cak ni integralni kruhovi nisu zdravi jer sav taj gluten opterecuje zeludac. I moja je izjelica bila oduvijek i kad god hoces moze jesti. Ali primjetila sam da cesto trazi hranu iz dosade malo se igra i onda joj dosadi i dotrci i kaze mama daj bananu il jabuku...Predvidi te situacije i daj mu jabuku il vode i kreni s njim vani il u neku aktivnost, ja isto nikad ne nosim hranu u setnju osim ponekad voce.Puno mi je draze da se par sati igra i istrci i dodje iz setnje gladna nego da usput gricka i misli da je hrana vjecito dostupna... Meni je najvaznije da kruh nije uzina, jede ga samo kao zaseban obrok s namazom il jogurtom. Nikad uz rucak il uzinu, za uzinu uvijek voce i homemade slastice.
    Uglavnom mislim da smo sretnice..

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sarah prvotno napisa
    Predvidi te situacije i daj mu jabuku il vode i kreni s njim vani il u neku aktivnost, ja isto nikad ne nosim hranu u setnju osim ponekad voce.Puno mi je draze da se par satijede sve redom igra i istrci i dodje iz setnje gladna nego da usput gricka i misli da je hrana vjecito dostupna... Meni je najvaznije da kruh nije uzina, jede ga samo kao zaseban obrok s namazom il jogurtom. Nikad uz rucak il uzinu, za uzinu uvijek voce i homemade slastice.
    Uglavnom mislim da smo sretnice..
    Tako nekako i radimo. Sad sam pod dojmom 8-dnevnog boravka doma (radi bolesti) i sigurno će kad počne ići van biti više discipline.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sretna Mama prvotno napisa
    Ima
    NJegov otprilike dnevni meni

Ujutro pojede oko 7 oko 2 dcl mlijeka s grizom, ili kakaom ili ako vidi starijeg da jede neskvik pahuljice i on ih potamani. Oko 8 ja doručkujem i eto ga za stol, sigurno pojede fetu kruha masla i meda. Oko 10 trazi vec, tad mu iskrizam jabuku ili bananu na fete ili kolutice. Oko podne pojede pijat juhe s mrkvom i kumpirom, ili riblju juhu sa komadicima ribe. Te ode spavat. Oko 2 se budi i odmah trazi jest. Pojede ono sto mi rucamo nije vazno jel to kiseli kuput, sarme, polpetice u saftu s pirom fazol..sve... sto mi jedemo jede i on. Pun pijat pojede. Iza toga oko 4 je vec gladan tu mu dam ponovno voće, i nakon sat-sat ipo trazi ponovno jesti. Sta bilo ...glavno da je hrana, vecinom trazi med i kruh tada jer to obozava.. pojede to i oko 8 većera obilno s nama, i iza toga smaze zdjelicu mlijeka s keksolinom ugusto(bez toga nece da ide spavat)
    Pojede vise nego ja :/
    A i nije tako debel....velik je dosta... a zaboravila napomenit ima najmanje 3 puta stolicu dnevno...
    ...kod nas isto vrlo slična kombinacija, a stolicu sam posebno podebljala, jer naravno, za očekivati je da kad puno papaju, više i kakaju . Ja se ne opterećujem previše, slatkiše mu ne dajem, a voća, povrća i jogurta, nek jede koliko hoće , a isto sve čekam kad će početi NEĆU JESTI faza.
    Neki dan sam ga snimila mobitelom kako jede lešo kupus, kolegice su se skoro udavile od smijeha...ma prestrašno, napuni punu veliku viljušku, pa onda još jednom ugrabi i tek tad stavi u usta SVE :shock: , kao u kantu i fino proguta sav zadovoljan kaže "Jure papa kupusa!"

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi sve jedemo s dvije žlice- jedna u lijevoj druga u desnoj ruci (da ne bi bilo pauza između zalogaja). Ja se još uvijek divim tojh preciznosti pogađanja usta s obje ruke.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi sve jedemo s dvije žlice- jedna u lijevoj druga u desnoj ruci (da ne bi bilo pauza između zalogaja). Ja se još uvijek divim tojh preciznosti pogađanja usta s obje ruke.

I kod nas je neko vrijeme bilo tako, samo je umjesto žlica koristio viljuške.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sis ja imam jednog prozdrljivca kuci (doduse ima nas troje ukupno )

manijak je za mlijecnim proizvodima i isto tako pije bar pola litra jogurta dnevno, a pio bi i litar mlijeka sigurno da mu damo...pavlaka, sir...ma sve
    sreca jede i gotovo svo kuhano povrce
    voca pojede vise nego MM i ja zajedno

i nije debeo...
    vec su ti cure sve rekle...uzivaj sto je tako, samo pripazi na kolicinu slatkisa
    da se moj F pita on bi i slatkise jeo u enormnim kolicinama ali to ne dozvoljavam

ja se trudim da mu razgranicim obroke, ono da ima striktno dorucak.uzina.rucak.uzina.vecera i tacka. a da izmedju nema jela...

nekad se pitam gdje mu stane sve to

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zaključci:
    1. blago mi se
    2. što kasnije spoznati postojanje slatkiša (jadno dijete držim u potpunoj izolaciji)
    3. nadati se da neće ostati proždrljiv
    4. obzirom da jede puno voća i povrća, mesa, ribe i mliječnih proizvoda bit će velik jak i pametan

Hvala, utješile ste me i razveselile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •