Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: nesnosna glavobolja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno nesnosna glavobolja

Inače patim od migrena. I živim s time. Međutim u zadnja tri tjedna svaki, ali svaki dan imam nesnosne glavobolje. Tablete ne pomažu. Osim ak se baš nakljukam. Al onda mi bude zlo od njih...
    Bila sam kod doktorice i nalazi krvi i urina su super. Veli ona da je to od iscrpljenosti....
    ...ne znam...dal da inzistiran na nekim drugim pretragama (kojim??)ili da uzmem par dana slobodno i odspavam kao čovjek?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neznam i mene zadnjih 2 tj. glava ubija al doslovce pomaze mi samo ketanol i da odspavam malo mozda je to i od vremena ne znam :/

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tlak???
    nadbubrežna žlijezda??

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tako je i meni i prepisujem to ovom ludom vremenu, uvijek mi je na proljece tako, pa se nadam da je i sada to zbog sunca

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li si snimala glavu?

ova "dijagnoza" mi baš ne ulijeva povjerenje u doktoricu :/ ... jer svakog od nas boli glava od nečeg, i povremeno. a kod tebe se očito radi o nečem večem.

uzmi par dana i odspavaj , ali traži i dodatne pretrage. pa nisu krv i urin sveznajući pokazatelji.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se i ja javim: prije trudnoće sam imala zadnji dan menge jake glavobolje (ono dok kapka zadnje). U trudnoći ništa, i nakon poroda ništa sve dok nisam dobila mengu.
    Ali sada to više nije zadnji dan, nego prva 2 i zadnja 2, dakle skoro cijelo vrijeme. Kljukam se tabletama, jedva da mi je nešto malo lakše.
    Jedina razlika prije trudnoće i sad je što sad još i dojim. Menstruaciju sam dobila 4 mjeseca nakon poroda, iako sam do 7 mjeseci isključivo dojila (niti je jeo, niti pio nešto drugo, niti imao kakve dude, zajedničko spavanje itd.)
    Tlak mi je inače nizak.
    Dali to dojenje može kako utjecati na glavobolje, ako idem doktoru bojim se da me ne otpili sa - prestanite dojiti.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene migrena zna "ubijati" po pet šest dana. Toliko me boli da mi bol iscrpi tijelo, tako da se kasnije kad migrena prođe osjećam kao da sam se vozila u vlaku transibirskom željeznicom.
    Moje migrene su jako povezane s hormonima, nije loše provjeriti ima li to neke veze kod tebe. PMS ili ovulacija ili neposredno nakon menstruacije, možda ima neke veze??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je to prva 2 i zadnja 2 dana menstruacije, imam osjećaj kao da se tijelo muči da krene, a onda se muči da stane. Užas.
    Dakle nije PMS.
    A kakvim hormonima?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću se malo praviti pametna

Danas sam s pola uha slušala Dijagnozu 101 na radiju i bla je tema 'Migrena' pa su doktorice rekle da većina ljudi obično nema dijagnosticiranu migrenu pa bezveze guta lijekove i kako se to liječi nekim posebnim lijekovima, da treba doći u Ambulantu za glavobolju (e, sad, nemam blage veze gdje je to) pa napraviti neke preglede i tak... U biti, otići doktoru pa nek on šalje dalje na pretrage da se ustanovi kakva je migrena i kako bi se trebala liječiti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam slušala emisiju, ali sam čula najavu da će gost biti dr. vida demarin, a mislim da je ona na rebru, pa je valjda i ambulanta tamo :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali je li to kod mene migrena?
    Istina boli me jedna polovica glave, vrat, i malo je lakše kad zatvorim oči, boli danima bez prestanka.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dr. vida demarin, a mislim da je ona na rebru, pa je valjda i ambulanta tamo
    Ona je predstojnica Neurologije u Vinogradskoj (Sestre milosrdnice)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    da li si snimala glavu?

ova "dijagnoza" mi baš ne ulijeva povjerenje u doktoricu :/ ... jer svakog od nas boli glava od nečeg, i povremeno. a kod tebe se očito radi o nečem večem.

uzmi par dana i odspavaj , ali traži i dodatne pretrage. pa nisu krv i urin sveznajući pokazatelji.
    nisam snimala glavu. Ali izgleda da ću morati..iako me toga frka :/ Još kad mi nađu neki klinac..

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    da li si snimala glavu?

nisam snimala glavu. Ali izgleda da ću morati..iako me toga frka :/ Još kad mi nađu neki klinac..
    pa budi sretna ako nešto nađu, npr. mozak
    a da ipak nije nešto što ti je napomenu dr. H ????' - hormoni

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam...zar od toga može isto boliti glava?? :?
    Svakako inače sam i niskotlakaš, al se natačem kofeinom Jučer sam bila jako kratko na poslu i odspavala sam par sati poslijepodne i odmah mi je bilo bolje..

Iako je navečer opet krenulo...a jutros je već u ful pogonu još od 6...U ponedjeljak idem kod doktorice (opet) pa ćemo vidjeti.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

prateći malo migrene kod mene,došla sam do zaključka da su povezane sa menstrualnim ciklusima u zadnje vrijeme,dakle i hormonima. počela je u petak,subota je bila užasna da bi se jučer sve smirilo nakon povraćanja.
    i inače imam migrene,patim od njih preko 20-ak godina,imala sam dvije nesreće,dva udarca u glavu.

kakve pretrage da napravim? otići ću do svoje dr.opće prakse ,ne znam koliko mi ona može pomoći.

Da li treba hormone pogledati?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

...u obadvije trudnoće bez migrene, nakon poroda nesnosne i česte migrenske glavobolje sa povraćanjem...bila na raznim pretragama uključujući ct, magnensku rezonacu, dopler...sve je ok, samo imam migrenu...dok sam dojila dr. mi je preporučio ketonal duo i na tome sam i dan danas. Mada su mi sada migrene puno rijeđe, na sreću...Povezane su sa menstrualnim ciklusom, promjenom vremena, stresom...Postoji niz lijekova i metoda za migrenu, svako treba vidjeti što je za njega najbolje...bila sam i na akupunkturi, al meni nije pomogla...Ambulante za bol se nalaze na Sv. duhu i Vinogradskoj, možda još negdje, al za ove ja znam, odeš tamo sa uputnicom i od tamo te šalju na sve ostale pretrage...

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne vjerujem da postoji kod nas(Split) takve ambulante.
    Moram nešto poduzet,jer je neizdrživo dok boli a i kasnije dok se oporavim.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prije nekoliko godina sam imala takvu nesnosnu glavobolju koja nije prolazila danima. Bolila me samo desna strana glave i dole prema vratu. Malo je pomoglo kad bih odspavala ili masirala taj dio glave, ali samo malo i bolovi bi se dalje nastavljali. Baš nikakvi lijekovi nisu pomagali. Napravila sam hrpu pretraga, čak dobila i pogrešne dijagnoze da bi se na kraju ispostavilo da imam neuralgiju (iako ona obično pogađa starije od 40. ali nije pravilo). Već nakon prvih doza lijeka koji sam dobila bilo je bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •