Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 236 od 236

Tema: Zašto ne volim platnene

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    sve smo probali.kad su se sušile na suncu više ni fleke nisu išle dole.trebala bi ih iskuhavati.previše je tu posla sa svim tim.
    OK, prihvaćam tvoje razloge - sam ću još nešto reći pa da ne ispada da pilim do iznemoglosti
    Kad su meni pelene počele smrdjeti, ubrzo je riknula vešmašina i ja sam ti skužila da mi se zapravo veš nije dobro prao već neko vrijeme. Po pelenama se valjda kužilo najviše zato jer su napravljene od više slojeva i kad se ne operu dobro smrde za crknut. I onda mi je stigla nova mašina i ja dva dana bila u čudu kako mi je veš čist. Bez mrlja za koje bih se zaklela da se ne mogu skinuti.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imamo novu vešmašinu.tak da nije ni u njoj problem.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    sve smo probali.kad su se sušile na suncu više ni fleke nisu išle dole.trebala bi ih iskuhavati.previše je tu posla sa svim tim.
    ne mogu vjerovati da fleke nisu išle na suncu dolje. Sunce ih skroz izbjeli, smo se moraju objesiti tako da su obasjane suncem.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

išle su dole na suncu dok mi V. nije počeo jesti pravu hranu.sad si zamisli pravu kakicu na peleni koja ostavi trag nakon sušenja na suncu.dok je bio samo na ciki to je sve otišlo na suncu.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nama sunce uglavnom skine kakicu. ima dana kada neće dolje pa po 2 dana držim pelene po štriku
    sljedećim pranjem ode.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mislila sam na fleke od prave kakice. Ne znam, mene te fleke niti ne smetaju. U jednoj fazi je jeo puno cikle, jednostavno obožava ciklu, to su bile fleketine. Nakon nekoliko pranja i sunčanja su otišle. Flekama se uopće nisam zamarala, to nije prljavo, već samo pigment.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi tek cekamo bebaca pa da probamo koristiti nase platnene, kupili smo par, da vidimo hoce nam se svidjeti. a vidjela sam ovaj topic i onaj "smrde nam pelene", pa sam se uplasila... sad ih ipak malo citam, da znam kako rijesiti probleme. uglavnom drzite nam fige da nam lijepo krene!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama isto sunce sve skine, a margita ima 16 mjeseci i itekako pravu kakicu

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je bed kaj smo tak brzo prerasli gomilu preslatkih pelena

Inače, od rujna 2006. do danas, pelene su mi se recimo to tako - usmrdile - samo jednom. I to zato jer sam pretjerala s praškom za veš. Oprala sam ih nakon toga još jednom samo bez praška (normalan program na 60 stupnjeva), osušila i sve pet.

Ne držimih nigdje posebno, ne kapam s ničim, ne ispirem osim kakicu (a i to nekad ne stignem odmah) i sve 5 - niš se još nije dogodilo.

Ni jedna se nije raspala, nemam nekih većih problema, sušim ih na zraku kao i sav drugi veš a perem s ručnicima i donjim vešom.

Hoću reći kako zapravo nema tu nikakve velike filozofije. Ni peglanja

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Hoću reći kako zapravo nema tu nikakve velike filozofije. Ni peglanja
    Također

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

possibly OT, al onako s nostalgijom se sjecam peglanja tetri kad mi je brat bio mali, tamo davne '88. kako je to bilo tesko opet dobiti u pravilan oblik...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Totalni OT:
    Peglanje tetri, ajmeee!
    Prva tri, četiri mjeseca dok smo imali široko povijanje koristili smo tetre za apsolutno sve, kao podlogu nakon kupanja, za curenje mlijeka, za nošenje bebe... i ja sam svaki drugi dan morala 10,20 kom opeglati! Nikako ih spojiti :shock:
    Živile moderne pletnene pelene!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim zasto peglate tetre. pa ni to se ne mora.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    aaaaaa, najprije mahune pa onda pelene, što će nam ostati ?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sta ces kad mi je optimizacija struka. zivio simplex!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    prvih par mjeseci koristila sam tetre za sve i naravno - peglala ih. tako su mi rekli. tek kasnije kad sam počela proučavati platnene vidjela sam da bakterije odu i na 60 stupnjeva.
    do onda sam se znojila uz peglu

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nikad nisam peglala tetre.
    Dobro, jesam jednom , kad sam ih prvi put oprala, prije poroda.
    Al' tad sam sve opeglala (i oprala, i prekrečila, i naglanjcala... )
    Samo ih dobro istresem prije štrika, onako "da puknu" i objesim ravno. Kad su suhe, budu ko ispeglane

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Svaka vam cure čast. Smatram da je slobodno vrijeme jedne majke predragocjeno da bih ga još gubila na ručno ispiranje dječje kakice sa platnenih pelena, pranja i sušenja istih. Meni su Pampersice zakon, ali svima vama se divim na volji.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je to bilo samo 2 masine vesa vise na tjedan, nista drugo

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

2 mašine veša, ali pokakane pelene treba isprati (koji put i namakati), oprati, staviti sušiti i onda ih pokupiti pa složiti pa spremiti...previše je to posla za gotovanku poput mene. Ja ću radije kafenisat i čitati dok moja bubica kaki u Pampersicu koju potom mogu baciti i vratiti se kafenisanju

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OT, ali moram primjetiti... iridana2666, skroz si ublažila retoriku Još ako te se ipak nagovori na treće dijete, krenut ćeš i sa shoppingom

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    OT, ali moram primjetiti... iridana2666, skroz si ublažila retoriku Još ako te se ipak nagovori na treće dijete, krenut ćeš i sa shoppingom

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

otkud ovo?? :?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

? nisi ti pisala te postove ili sto je problem?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jesam, onaj prvi, ali mi krenuo duplo (bez teksta) valjda jer me u trenutku slanja forum izbacio. Sorry, nije namjerno!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    koristili smo tetre za apsolutno sve, kao podlogu nakon kupanja, za curenje mlijeka, za nošenje bebe... i ja sam svaki drugi dan morala 10,20 kom opeglati!
    Hej, pa ja ovo još uvijek radim. AAA, nema više peglanja bogme. Kud se jako znojim ovo me zna ubit!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nakon duuugo premišljanja za/protiv platnenih, iščitavanja topica o platnenima, a pogotovo ovoga, uvjeravanja same sebe kako to ipak nije za mene konačno sam se odlučila i prije mjesec dana počela polako s platnenima. Glavni razlog mi je bio to što je malcu guza u jednokratnim bila stalno znojna i vruća.
    Ispočetka sam mu stavljala platnene samo po kući kada je vruće, a kad bi išli negdje stavljala bih mu jednokratne (nemam zaštitnih) ali sad mi se platnene toliko sviđaju da sam naručila zaštitne gaćice i prelazim skroz na platnene. Imamo ih već 19 komada i to nam je i više nego dovoljno jer on više ne piški toliko kao kad je bio manji.

Moji razlozi za platnene: ono čega sam se najviše pribojavala i što me odbijalo od platnenih bilo je čišćenje kakice, no, više sam se toga užasavala nego što je to stvarno tako teško. Ono što mi se opet u tome sviđa je to što kakicu bacim u WC i pelenu operem, a kod jednokratnih mi je najgore bilo držanje i skladištenje, da oprostite, govana u kući.

Ovo mi je puno prihvatljivije, a o koristi da ne govorim. Prvo, nije mu više tako vruće u peleni, a drugo, on čim se u platnenoj popiški isti tren nam viče da je piškio i odmah skida pelenu (uvijek ovako skida: odlijepi čičak s jedne strane, a kad mu pelena padne dolje nogom je "otrese" sa sebe )
    Ovih dana je hladno, a u iščekivanju zaštitnih gaćica stavljam mu jednokratne i šokiralo me to što može biti upišan satima ali nam više uopće ne govori da se upiškio!! Još jednom, unatoč svim pribojavanjima, definitivno sam ZA platnene!

P.S. Ja još uvijek koristim tetre, zakon su mi, pogotovo kad se pokaki jer ga uvijek operem i za brisanje su mi najbolje baš tetre. I da, peglam ih , ne mogu si pomoći i to je već bila tradicija - peglanje tetri ponedjeljkom kad su "Heroji" na tv-u. Baš razmišljam kako mi se nagomilalo pelena otkad se serija prestala prikazivati

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    2 mašine veša, ali pokakane pelene treba isprati (koji put i namakati), oprati, staviti sušiti i onda ih pokupiti pa složiti pa spremiti...previše je to posla za gotovanku poput mene. Ja ću radije kafenisat i čitati dok moja bubica kaki u Pampersicu koju potom mogu baciti i vratiti se kafenisanju
    ja sam bacila kakicu (kad je bilo) i bacila pelenu u kantu, bez ikakvog ispiranja (kao sto se baci jednokratna u smece) znaci to mi nije uzimalo nista vise vremena

2x tjedno stavila pelene iz kante u masinu, na strik, nekad ih nebi ni skidala unaprijed nego po potrebi jednu po jednu (jos jednostavnije nego sa drugom robom koju perem)
    neke mame (koliko sam tu procitala) peru ih sa drugim vesom tako da opet nije neki bed, uz drugi ves objesiti 3-4 pelenice

probala sam ja i jednokratne (7 dana na skijanju) i nije mi se cinilo nista drugacije od ovih

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene smeta što platnene žuljaju, uvijek ostavljaju trag na nogicama zbog one gumice i to mi se činilo grozno... Bili smo u platnenima sad do mora i sad smo nastavili jednokratne , imam užasno puno posla i preuređujemo stan i jednostavno ne mogu misliti još na platnene - zapravo se mora samo misliti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sve zavisi koje platnene koristis. Moju malenu do sada nijedne nisu nazuljale.
    Meni su ipak platnene bolje i ne mogu zamisliti malenu u jednokratnima jer sam spozlala kakve su.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dakle, ja jos ne znam da li volim ili ne volim platnene pelene (otkrit cu tek u 11-om mjesecu ), ali se ozbiljno pripremam na kupnju/sivanje istih..
    vec sam pomalo nenormalna od iscitavanja foruma i proucavanja krojeva - strah me da cu poceti pricati o pelenama ako me netko zapita kako sam... no dobro sad..

sta mene muci u vezi sa pp? jedna jedina stvar - a to je vlaga koja se uvuce u ves koji se ne osusi dovoljno brzo.
    naime, vec mi se kod obicnog vesa dogodilo da mi ponekad pocme smrdit jer se dugo susi (najkriticniji su periodi nakon zime kad se prestane grijat a vani jos nije dovoljno toplo). a osim toga nemam balkon, ni susilicu, a u zg nazalost nema bure.. i btw, perilica je nova, tako da ona nije problem.

i sada, ne brine mene ni pranje kakice, ni namakanja, ni poklapanje ili otklapanje kanti... nego, sta ce se desiti ako ja kupim 20-ak platnenih, pa ih jos i sasijem toliko... i onda mi pocnu smrdit po vlagi nakon par koristnja??? ja se samo bojim da ne dozivim nervni slom od tog vesa, jer sam vec bacila nekoliko majica mm-a koje - otkrila sam - kad se jednom usmrde od vlage, vise im nema spasa..

a tako sam se nabrijala ne te platnene, i bas ce mi biti zao ako me to susenje vesa obeshrabi..

ima li netko slicnih problema?? da li je susilica jedino rjesenje??
    ili da probam kakav balkoncic nadogradit na zgradu... valjda se gazdarica ne bi bunila..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu, izgleda, morati rasprodati svoje platnene.
    Nakon vise mjeseci borbe sa osjetljivom kozom i crvenilom, mi smo se vratili na jednokratne. Jelena jednostavno ne podnosi niti minutu sjediti popisana i sva guza joj se zacrveni nakon samo par sati boravka u platnenima. Necu ni pisati da nema sta nismo probali, pocevsi od praskova, eksperimentiranju s kolicinom istog (sto je isto bio veliki problem jer joj je koza reagirala i preko obicne odjece, ne samo pelena), vrstu pelena i gacica nema koje nismo isprobali. Jednostavno ne ide. Jucer sam joj probala staviti ponovo, prvo obicnu popolini s gacicama. Plakala je sve dok joj nisam skinula i pelenu i gacice. (valjda se navikla na tanke jednokratne pa je nervirao taj debeli smotuljak oko guze) Onda smo stavili aio, njih nije skidala. Ali, nakon dvije promijenjene pelene, guza joj se uzasno osula. Danas smo bili kod pedijatrice, rekla je da je to definitivno do njezine koze.
    Inace, Jelena je jako mrsava. I uvijek smo imali problem ili s procurivanjem oko nogica, a ako bi stegnuli pelenu kako treba, onda bi joj se na kozi oslikali crveni tragovi, a po njima bubuljice.
    Sad sam u komi i krivo mi je sto nismo probali s bespelenastvom. Ovako sam mucila i sebe i nju, a nista na kraju nisam postigla. :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Spider Pig
    Rješenje za tvoj "problem" (koji to još uvijek nije ) su tetre
    One se sigurno brzo suše, a za veće potrebe za upijanjem probaj frotirne tetre ili neke od pelena koje se preklapaju, pa se lako suše - npr. Little kiwi, Rumsters... Ili neke koje imaju odvojen uložak, a same su tanke. Pa ako se ne osuši uložak, a ti unutra utrpaš presavijenu tetru i sve OK. Pusa

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

thanx vjesticice
    namjeravala sam i sama sivati platnene, tako da cu sigurno probati varijantu sa umetanjem ulozaka ili tetra..

nego, znas li mozda gdje se mogu kupiti te tetra pelene?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    thanx vjesticice
    namjeravala sam i sama sivati platnene, tako da cu sigurno probati varijantu sa umetanjem ulozaka ili tetra..

nego, znas li mozda gdje se mogu kupiti te tetra pelene?
    Ma u svaka doba

Tetra pelene kupuješ u bilo kojoj radnji sa bebi opremom, garantovano ih imaju. Pitaj na Pričajmo o platnenim pelenama, cure će ti reći koje su im se pokazale najbolje (ja nisam iz HR, pa ti tu nisam od pomoći)

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •